Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι ειδήσεις από το ραντεβού Τζίγγερ - οπαδών

Μένει ο Νιόπλιας, ήρθε ο Γόντικας
και αναζητείται ξένος τεχνικός διευθυντής

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έβγαλε ειδήσεις! Πρώτα απ' όλα οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, ενώ ανακοινώθηκε και ο Δημήτρης Γόντικας ως νέος Α' αντιπρόεδρος στη θέση του .....
παραιτηθέντα Αντώνη Αντωνιάδη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για όλες τις διαφωνίες τους, με τον Τζίγγερ να δεσμεύεται για ενωτική στάση στο ΔΣ της Τετάρτης απ' όπου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος με φαβορί τον Θανάση Γιαννακόπουλο.
Επίσης, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη μέρα στα διοικητικά της ομάδας. Γνωστοποιήθηκε, εξάλλου, η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή από το εξωτερικό για το κενό που άφησε ο Κώστας Αντωνίου.
Λίγο μετά τις 20:00, οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Φορέα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού βγήκαν από τα γραφεία της ΒΑΡΝΙΜΑ, όπου συναντήθηκαν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο Τζίγγερ ζήτησε από τον κόσμο να ασπαστεί την επιθυμία του Νικόλα Πατέρα για την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ.
Παράλληλα, τόνισε πως η πόρτα των γραφείων του είναι ανοιχτή για κάθε φίλαθλο της ομάδας που επιθυμεί να τον συναντήσει, χωρίς μεσάζοντες, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε. Από κει και πέρα, δεν υπήρξε κάτι νεότερο σχετικά με τον νέο πρόεδρο της ομάδας, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να παραμένει το φαβορί.
Ο Τζίγγερ πάντως δεν δίστασε να αναγνωρίσει και τα δικά του λάθη στην προεδρία του συλλόγου, από το 2000 και μετά, που ανέλαβε. Την ίδια ώρα, δήλωσε πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Νίκο Νιόπλια, ο οποίος παραμένει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την αντικατάσταση του Κώστα Αντωνίου, η λύση που αναζητείται είναι από το εξωτερικό. Τέλος, τη θέση του α' αντιπροέδρου πήρε ο παλιός άσος της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας που παίρνει και τη θέση του Κώστα Χατζή στο ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ.
Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Ενιαίο Φορέα, ο Τζίγγερ τα είπε και με τους αντίστοιχους της ΠΑΛΕΦΙΠ αλλά και της Θύρας 13, ενώ όταν τελείωσε και αυτό προχώρησε και σε δήλωση για τα όσα προηγήθηκαν:
«Κάναμε μία αναλυτική και πολύωρη συζήτηση, ενίοτε σε υψηλούς τόνους, αλλά ειλικρινή και ξεκάθαρη όπως αρμόζει σε Παναθηναϊκούς. Άκουσα τις απόψεις και την κριτική των εκπροσώπων των οργανωμένων φιλάθλων αλλά ταυτόχρονα τους παρουσίασα τις δικές μου θέσεις καθότι σε ορισμένα θέματα υπήρχε μία μονομερής πληροφόρηση. Εκτιμώ την ανιδιοτελή αγάπη των οργανωμένων οπαδών για τον Παναθηναϊκό.
»Τα λάθη του παρελθόντος αποτελούν οδηγό για να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Δεσμεύομαι για διατηρήσω ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας όποτε χρειαστεί μακριά από μεσάζοντες. Το μέλλον είναι αυτό που μετράει και πρέπει να θωρακίσουμε την ενότητα του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω τη δέσμευσή μου για στήριξη ενός προέδρου κοινής αποδοχής και για διοικητική συνέχεια στον Παναθηναϊκό για να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις.
ΥΓ. Δυστυχώς ο κ Αντωνιάδης αδικεί με τις δηλώσεις του τον εαυτό του και την προσφορά του στο σύλλογο.
Η συνάντηση που πραγματοποίησα με τους οργανωμένους αποτελεί δική μου πρωτοβουλία και δεν αποτελεί ενέργεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ως εκ τούτου τα επιχειρήματα περί παράκαμψης είναι άστοχα. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ για την σκοπιμότητα και την εκπόρευση μιας τέτοιας κίνησης. Ελπίζω να είναι και δικός του στόχος η ενότητα του Παναθηναϊκού».