Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ
σε ΥΠΑΑΤ για δακοκτονία 


Επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Μπατζελή και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος αναφορικά με τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας σε όλη τη χώρα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

ΠΡΟΣ: 1. Την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
& Τροφίμων
κα.Αικατερίνη Μπατζελή
2. Τον Υπουργό Οικονομικών
κ.Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Μεγάλη ανησυχία διακατέχει τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της χώρας και τις οργανώσεις ελαιοπαραγωγών, λόγω της μείωσης κατά 45-50% για το......
 προσωπικό (γεωπόνοι, τομεάρχες, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λ.π.), για τη διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και για το ζήτημα των υλικών δακοκτονίας (φάρμακα και λοιπά εφόδια).
Θεωρούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό με μεγάλες επιπτώσεις στην ποιότητα και στην ποσότητα του ελληνικού ελαιόλαδου, σε δύσκολες μάλιστα εποχές για την αγροτική οικονομία και για την οικονομία γενικότερα.
Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις ακραίες περικοπές δεν μπορεί να υλοποιηθεί πρόγραμμα δακοκτονίας που να είναι αποτελεσματικό και έγκυρο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας.
Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει επαναπροσέγγιση του ζητήματος αυτού για να καταστεί δυνατή η έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης και εφαρμογής του προγράμματος.
Παρακαλούμε δε για το μέγα αυτό ζήτημα να μας δεχτείτε προκειμένου να συνεργαστούμε για την επίλυση του θέματος.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος