Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις απολύσεις στη Σέλμαν
Σε καινούργια επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στη εργοστάσιο της Σέλμαν. Μετά τις 9 απολύσεις της Δευτέρας 31/5, προχώρησε σε άλλες 9 την Τρίτη 1/6.
Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και πρόσφατα με τις .....
τελευταίες νομοθεσίες. Ένα νομοθετικό πλαίσιο που φρόντισαν να διαμορφώσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το ΛΑΟΣ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου μαζί με την τρόικα, την Ε.Ε. το ΔΝΤ κ.τ.λ..
Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους που απαντάνε ότι δεν θα τους περάσει έτσι. Μόνο ο μαζικός συσπειρωμένος και ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της Σέλμαν μπορεί να σταματήσει αυτή την επίθεση. Μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι εργάτες έχουν τη δύναμη! Οι καπιταλιστές εργοδότες δεν είναι ανίκητοι!
Αυτή την ώρα είναι ανάγκη να εκφραστεί με κάθε τρόπο και μαζικά η εργατική - ταξική αλληλεγγύη από το σύνολο της εργατικής τάξης και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Αυτή η αλληλεγγύη μπορεί να τσακίσει τα σχέδια της εργοδοσίας. Είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά του καθενός μας.
Για αυτό το λόγο, το ΠΑΜΕ παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής μας να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 4/6 από τις 12 ως της 3 το μεσημέρι. Καλούμε εκτός από σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απολυμένους της Σέλμαν, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα από τη Νεοσέτ μέχρι το τη Σέλμαν στις 12:30 το μεσημέρι. Λεωφορεία για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσουν στις 12:00 από το Λιμάνι της Χαλκίδας.
Για το ΠΑΜΕ μία πρέπει να είναι η απάντηση και η απαίτηση:
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΙΣΩ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ