Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Νίκος Καρατζάς

"Συγκρότηση νέας δημοτικής παράταξης
& εκλογή επικεφαλής"


Ο Νίκος Καρατζάς, μέλος της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης "ΧΑΛΚΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ" απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς όλους σχετικά με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη και επιμαίνει στη σημαντικότητα της ενότητας και συλλογικότητας, που θα οδηγήσει σε νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Η επιστολή του έχει ως εξής:
Πρέπει με υπομονή, επιμονή και πάντα συλλογικά και με ενότητα να χτίσουμε την νέα δημοτική παράταξη του ισχυρού δήμου, που θα μας οδηγήσει στη νίκη στις επόμενες εκλογές.
Η νέα δημοτική παράταξη, οφείλει να γίνει φορέας ελπίδας, προοπτικής και οράματος για τους πολίτες του νέου διευρυμένου δήμου μας.
Όλοι εμείς , πρέπει να πάρουμε άμεσα θέση , ώστε η .......
παράταξη να εκφράσει όλους και να αναδειχθεί σε παρεμβατική και νικηφόρα δύναμη.
Γι αυτό είναι επιτακτική η συγκρότηση της νέας παράταξης, με ανοικτές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες από τις οποίες θα προκύψει ο επικεφαλής της και θα συγκληθεί το ιδρυτικό της συνέδριο.
Το ιδρυτικό αυτό συνέδριο πρέπει να λειτουργήσει ως πεδίο διαβούλευσης, από το οποίο θα εκλεγούν τα όργανα της παράταξης και θα μορφοποιηθεί το καταστατικό της, που θα εκφράζει τις διεκδικήσεις και τις απόψεις όλων των προοδευτικών πολιτών του νέου δήμου μας.
Έτσι με νέα πνοή και όραμα, η νέα δημοτική παράταξη θα πρέπει να δράσει για την ουσιαστική παρέμβαση σε όλα τα προβλήματα του δήμου και την συνδιαμόρφωση με όλους, ενός πρωτοπόρου προγράμματος.
Μόνο τότε θα μπορέσει να εκφράσει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας και να δώσει μια νικηφόρα προοπτική για τις εκλογές.
Προκειμένου η δημοτική μας παράταξη να επιτελέσει με συνέπεια και υπευθυνότητα το χρέος της προς τους πολίτες , οφείλει να προχωρήσει με υπευθυνότητα και με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες και πάντα με σεβασμό στις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που επιβάλλει το καταστατικό του Κινήματός μας σε :
• Σύγκληση ιδρυτικού συνεδρίου που θα ψηφίσει το καταστατικό της παράταξης(προβλέπεται στον Καλλικράτη).
• Την εκλογή μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο των οργάνων της παράταξης.
• Την άμεση εκλογή του επικεφαλής από όλους τους ψηφοφόρους –μέλη του Κινήματος του νέου ισχυρού δήμου.
• Την δημόσια διαβούλευση με κοινωνικούς , συνδικαλιστικούς φορείς και δημότες για την από κοινού διαμόρφωση ενός προοδευτικού προγράμματος διοίκησης του νέου δήμου.
Με την άμεση διεξαγωγή των διαδικασιών εξασφαλίζεται ο απαραίτητος πολιτικός χρόνος(έως τη διεξαγωγή των εκλογών)ώστε ο επικεφαλής να μπορέσει να ενώσει όλες τις τάσεις στο χώρο μας και να συνθέσει όλες τις διαφορετικές συνιστώσες πολιτικές απόψεις σε μια συνισταμένη που θα αποτελέσει και το προοίμιο του προγραμματικού λόγου της παράταξης για την διοίκηση του δήμου την επερχόμενη τετραετία.
Θεωρώ πως κάθε πολιτικά σκεπτόμενος συμπολίτης και σύντροφος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της διεξαγωγής των διαδικασιών για την εκλογή του επικεφαλής και των οργάνων της νέας δημοτικής παράταξης .


ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΣΣΙΕΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ