Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Αποκαλύψεις Κώστα Μαρκόπουλου στη Βουλή
για το δανεισμό και το ΦΠΑ»

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, σε ομιλία του στη Βουλή σαν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., σε Σχέδιο Νόμου της κας Κατσέλη, για την ίδρυση επιχειρήσεων έκανε δύο αποκαλύψεις.
1. Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στείλει από τις 18/03/2010 την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την μη επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Αν και το......
 γνωρίζει η Κυβέρνηση, αποφάσισε προχθές την παράταση του παγώματος επιστροφής ΦΠΑ μέχρι και 30/09/2010…
Ο κίνδυνος είναι τριπλός. Να καταδικαστεί και να διασυρθεί η χώρα. Να επιστραφεί ο ΦΠΑ με τόκο σύμφωνα με την 8η Ευρωπαϊκή οδηγία. Να δανειστούν οι επιχειρήσεις λόγω της μη επιστροφής ΦΠΑ.
2. Αποκάλυψε ότι τον Ιανουάριο του 2010, υπήρχε πρόταση για δανεισμό της χώρας με 7 δις με διατραπεζικό επιτόκιο LIBOR +1,25%. Τον Φεβρουάριο επανήλθε η πρόταση προς τον Πρωθυπουργό μετά προσύμφωνο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για 20 δις… Ο δανεισμός αυτός ήταν χαμηλότερος αυτού που τελικά πήραμε, δεν είχε όρους και προϋποθέσεις τύπου ΔΝΤ και ήταν άμεσης εκταμίευσης.
Η κυβέρνηση δεν τα πήρε. Το Fund που έκανε την πρόταση ήταν συμμορφωμένο πλήρως με τους κανόνες του G7.
Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. Οφείλει να δώσει απαντήσεις γιατί δανειστήκαμε ακριβότερα και με τραγικούς όρους για την κοινωνία…