Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλκιδέων καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντος στα «πλοία της ειρήνης», που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους αποκλεισμένους από το 2007 κατοίκους της λωρίδας της Γάζας.
Είμαστε ανάμεσα σ΄ αυτούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της αποστολής βοήθειας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ........
πρόταση του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη.
Δύο φορτηγά έφυγαν από την πόλη μας με οικοδομικά υλικά, που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων από χορηγούς και φορτώθηκαν στο πλοίο « ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» για την επισκευή των σπιτιών που γκρεμίστηκαν από τους βομβαρδισμούς της επιχείρησης «συμπαγές μολύβι» του Ισραηλινού στρατού.
Η επίθεση στον στόλο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δείχνει την βαρβαρότητα εκείνων που την εμπνεύστηκαν και την εκτέλεσαν.
Δείχνει περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο, αφού η επίθεση έγινε 80 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή, σε διεθνή ύδατα.
Δείχνει περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, αφού χωρίς προειδοποίηση εκτελέστηκαν εν ψυχρώ οι πολίτες που συνόδευαν τη νηοπομπή.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει χρέος να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των αιχμαλώτων ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων είναι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας.
Να αξιώσει την καταδίκη από την διεθνή κοινότητα της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, απέναντι στο κράτος της Παλαιστίνης.
Η δημοτική αρχή της πόλης μας θα πάρει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία για την στήριξη του Παλαιστινιακού λαού και την άρση του εμπάργκο στη Γάζα, για να γίνει η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας όλων των λαών της.
Τέλος, η δημοτική αρχή γνωστοποίησε στον πρεσβευτή του Ισραήλ, που είχε προσκληθεί μεταξύ άλλων να παραστεί σε τελετή μνήμης για τον ηρωικώς πεσόντα Μ. Φριζή, ότι είναι πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο για την πόλη της Χαλκίδας.