Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Σκόκο, ο Αντωνίου και ο νέος ΠΑΟ από τον Νιόπλια

Δεν ξέρει
αν θα παραμείνει


Συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης παραχώρησε ο Νίκος Νιόπλιας και μίλησε για το πως φαντάζεται τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν. Αν και παραδέχθηκε πως από τη στιγμή που δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιό του δεν ξέρει αν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας, ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως με τρεις προσθήκες στο ρόστερ οι «πράσινοι» μπορούν να παραμείνουν στην κορυφή.
Παράλληλα, σχολίασε την αποχώρηση του Κώστα Αντωνίου και δεν έκρυψε πως ο Νάτσο Σκόκο είναι ένας από τους......
 παίκτες που... καλοβλέπει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Νιόπλια στο «Creta TV»:
Για τον Νάτσο Σκόκο:
"Δεν έχουμε κάνει προσπάθεια, αλλά κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει".
Για κεντρικό αμυντικό:
Νιόπλιας: Κάθε καλός παίκτης μας ενδιαφέρει

"Πρέπει πρώτα να παραδώσω την έκθεση στους αρμόδιους. Είναι φως φανάρι τα τελευταία χρόνια ότι η ομάδα χρειάζεται έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό. Επίσης χάνουμε και τον Σαλπιγγίδη που είναι βασικός και θα πρέπει να καλύψουμε το κενό του. Δεν θέλω να λέω ονόματα για τους αμυντικούς, καθημερινά διαβάζουμε πολλά ονόματα. Θέλουμε κάτι καλό σ’ αυτή τη θέση. Συνολικά θέλω να δουλέψω με 25 παίκτες. Σε κάθε θέση πρέπει να έχουμε δύο καλές λύσεις".
Για τον Κώστα Αντωνίου και τον νέο διευθυντή ποδοσφαίρου:
"Είχα άριστη συνεργασία με τον Αντωνίου γιατί γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Ο νέος διευθυντής θα πρέπει να γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν πρέπει να είναι θεωρητικός με διπλώματα".
Για το συμβόλαιό του:
"Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μείνω. Σήμερα λήγει το συμβόλαιό μου. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω την έκθεση που έχω κάνει για παν ενδεχόμενο, είτε συνεχίσω, είτε όχι...".
Για το πως οραματίζεται τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν:
"Αυτό είναι υποθετικό γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμη ο προπονητής. Η ομάδα δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές. Μόνο 2-3 προσθήκες παικτών ενδεκάδας γιατί είναι ήδη πολύ καλή ομάδα Και στο πρωτάθλημα που πέρασε κάναμε πολλά καλά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θέλω να είναι κυρίαρχος στο γήπεδο και να παίζει επιθετικά. Το πρωτάθλημα το δίνει η επίθεση. Θέλω να έχουμε παραγωγικότητα, το εύκολο γκολ, χωρίς όμως να παραμελούμε την αμυντική λειτουργία".
Για το προπονητικό τιμ:
"Όταν προέκυψε η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό ήθελα δίπλα μου κάποιον παλιό παίκτη της ομάδας και θεώρησα πως ήταν σωστό να προτείνω τη θέση στον Βαζέχα, γιατί είχαμε πολύ καλές σχέσεις, από την περίοδο που ήμασταν συμπαίκτες. Ταίριαζε η χημεία μας. Ο Μιχάλης Ιορδανίδης είναι ο άμεσος συνεργάτης μου και κάνει δουλειά που δεν φαίνεται. Τον Βασίλη Αλεξούδη τον βρήκα στην ομάδα, όμως τον γνώριζα από τη Χαλκηδόνα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Γενικά έχουμε όλοι άριστη συνεργασία".
Για τις εμπειρίες στον πάγκο του Παναθηναϊκού:
"Πολλές φορές στη ζωή λέμε ότι υπάρχει ρίσκο, αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν μπορείς να πας ψηλά. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Μετά από 5 χρόνια στις εθνικές έψαχνα για ένα σύλλογο. Πέρσι βρέθηκα πολύ κοντά στον Πανιώνιο και τον Δεκέμβριο ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Είναι ένα καλό πανεπιστήμιο για μένα... Τα είδα όλα. Και την καταξίωση και την απαξίωση και τη γκρίνια και την αποθέωση. Δεν υπάρχει μέτρο".
Για τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Τζιμπρίλ Σισέ:
"Τους κέρδισα και ο τρόπος για να το κάνεις είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι είναι οι καλύτεροι. Το σπουδαιότερο είναι να τους δείξεις ότι ξέρεις το αντικείμενο. Τον Ζιλμπέρτο, δεν τον ακούς. Ο Σισέ είναι πολύ φορές οξύθυμος, αλλά είναι πολύ καλό παιδί και δίνει ζωντάνια στην ομάδα. Είναι παρεξηγήσιμος και δύσκολος χαρακτήρας, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για μένα όταν έφτασε να πανηγυρίζει τα γκολ μαζί μου. Κάποια στιγμή ήρθαμε σε προστριβή και τον έδιωξα από την προπόνηση. Την άλλη μου είπε μία φράση που δεν θέλω να πω. Τον παραδέχθηκα γιατί κάνει την αυτοκριτική του με αυτό που μου είπε...".
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
"Κάποιοι είπαν ότι χάσαμε και δεν θέλουμε έτσι το πρωτάθλημα. Υπήρχε και μία δήλωση του Καντέ που παρερμηνεύτηκε. Ο Παναθηναϊκός με τον Μουνιόθ πήρε όλα τα ντέρμπι, αλλά έμεινε 17 πόντους πίσω και έχασε και το Κύπελλο από τη Λάρισα".
Για τα κρίσιμα ματς της πρώτης χρονιάς του στον Παναθηναϊκό:
"Το πρώτο μου με τον Ηρακλή ήταν πολύ κρίσιμο γιατί είχαν προηγηθεί και οι δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου, λόγω της απειρίας μου. Αν έχανα αυτό το ματς μπορεί να έκανα να μην είχα ομάδα τα Χριστούγεννα. Πολύ κρίσιμο ήταν και το παιχνίδι στην Τρίπολη, γιατί ανακτήσαμε και πάλι ένα σημαντικό προβάδισμα".