Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα 11/6/2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
σας αποστέλλουμε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας αναφορικά με την απεργία-αποχή από την διαδικασία επιλογής διευθυντών , που αποτελεί κερκόπορτα για την αξιολόγηση, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο  δεν κατάργησε αλλά θα επαναφέρει από την καινούργια σχολική χρονιά, υποτασσόμενη στις επιταγές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, όπως έχει δεσμευτεί από το 3ο και το 4ο μνημόνιο. 
Σταθερά και αμετάκλητα συντασσόμαστε με την απόφαση ....
της ΑΔΕΔΥ  για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. 
Η  απεργία-αποχή δεν απαιτεί την δήλωση απεργίας ή στάση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.  
Εκτελούμε όλα τα καθήκοντά μας ως εκπαιδευτικοί, όπως κάνουμε καθημερινά και όταν ο διευθυντής συγκαλέσει τον σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση υποψήφιων διευθυντών, απέχουμε από την συμπλήρωση ερωτηματολογίων. 
Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ μας καλύπτει πλήρως, ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει αποστείλει εξώδικο στο υπουργείο παιδείας και για τον συγκεκριμένο νόμο. Καταθέτουμε αν θέλουμε, στα πρακτικά του συλλόγου γραπτά την απόφαση μας για αποχή, είτε ως σύλλογος είτε ως μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί . 
Αντίστοιχη διαδικασία είχαμε κάνει και με την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας. Το επόμενο διάστημα κλιμάκια  του Δ.Σ. θα επισκεφτούν τα σχολεία για περισσότερες διευκρινίσεις και θα γίνει προσπάθεια σύγκλησης Γενικής  Συνέλευσης. 

Σας αποστέλλουμε επίσης την ημερήσια διάταξη για το Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 11/6/2017 και ώρα 7 μ.μ.
Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την Ένωση Γονέων Ευβοίας για το πολύ σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες ΣΜΕΑΕΑ. 

                           Για το Δ.Σ.της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος                     Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                        Άρης Σκούρας