Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή εβδομάδα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλημέρα στα παιδιά τα οποία βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους, αφού ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Καλημέρα και στους εκπαιδευτικούς και ευχόμαστε να έχουν υπομονή και καλή διάθεση απέναντι στα παιδιά. Στους γονείς ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα. Δύσκολα τα πράγματα στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και θα γίνουν δυσκολότερα τον Χειμώνα. Θέλουμε.....να πιστεύουμε πως αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές, θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για να βοηθήσουν τους γονείς και τα παιδιά.

- Η άποψή μας είναι πως στο θέμα των παιδιών έχουμε ευθύνη όλοι. Ευθύνες η πολιτεία, ευθύνες οι γονείς, ευθύνες οι εκπαιδευτικοί, ευθύνες οι άρχοντες της Περιφέρειας και των δήμων. Ας μην φροντίσουμε να κάνουμε μπάχαλο τα σχολεία κι ας μη φροντίσουμε να βγάλουμε την ουρά μας απ΄ έξω. Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη των σχολικών κτιρίων και θα πρέπει να φροντίσει να είναι όλα στις θέσεις τους και καθαρά. Να φροντίσουν όλοι ώστε να μην ζητούν χρήματα από τα παιδιά και τους γονείς, για θέματα που αφορούν άλλους.

- Οι εκπαιδευτικοί ας μην δημιουργούν προβλήματα στα παιδιά και τα παιδιά να δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς. Για να μην γελιόμαστε, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ας αφήσουν έξω από το σχολείο τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις κι ας φροντίσουμε όλοι μαζί να υπάρχει ηρεμία στην κάθε αίθουσα και στο κάθε σχολείο.

- Προσοχή και στα παιδιά που έχουν κακή συμπεριφορά, προς κάποιους συμμαθητές τους. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πως κανένα παιδί δεν είναι μόνο του, κανένα παιδί δεν είναι απροστάτευτο.

- Καλή σχολική χρονιά και με υγεία για όλους.