Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είστε καλά στην υγεία σας. Τα θέματα της επικαιρότητας είναι πολλά και σημαντικά, όχι όμως πως δεν υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι επίσης πολύ σημαντικά, αλλά ίσως αυτά "δεν πουλάνε" όπως λέμε στην πιάτσα και έτσι δεν έχουν θέση στην επικαιρότητα. Χριστούγεννα έχουμε μπροστά μας και κανείς δεν θ' αναφερθεί στο φτωχικό που....δεν θα στρώσει Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κανείς δεν θα αναφερθεί και πολύ περισσότερο δεν θα φροντίσει για τα παιδάκια που δεν θα πάρουν ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα δωράκι τώρα στις γιορτές.

- Τι κρίμα. Ακούμε καθημερινά την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση σε κάθε δήμο και κάθε περιπέτεια να μαλώνουν για εργολάβους, για προμηθευτές, για εκατομμύρια που καταλήγουν από εδώ και από εκεί, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ να κάνει κάποιος μια ερώτηση ή να καταθέτει μια πρόταση για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν θα έχουν να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

- Ακούμε καθημερινά για παιδιά τα οποία πουλάνε το κορμί τους, για παιδιά θύματα βιασμού, αλλά κανείς δεν θα μας πει ποτέ πως φτάνει ενα παιδί να είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή πως φτάνει να πουλάει το κορμί του.

- Δυστυχώς οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Μία μέρα των Χριστουγέννων θα "κάνουν το τραπέζι" σε άστεγους και νομίζουν πως έκαναν το καθήκον τους. Όχι δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

- Όλοι αυτοί οι δήθεν αρμόδιοι κάνουν τα πάντα για μια φωτογραφία, κάνουν τα πάντα για να είναι υποψήφιοι και να μας διοικήσουν, αλλά στην ουσία και στην πράξη δεν έκαναν και δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα για τον άνθρωπο που δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

- Όλα καλά είναι και όλοι οι υποψήφιοι θα υποσχεθούν τα πάντα, αλλά κανείς δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να κάνει κάτι για την φτωχολογιά, για τα παιδιά και γενικότερα για τον άνθρωπο.

- Καλά Χριστούγεννα άνθρωποι και καλά θα κάνουμε να ενδιαφερθούμε όλοι, λίγο περισσότερο για τον άνθρωπο.