Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συμπαρισταμένων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Τιμοθέου Μπαϊμάκη-Ιεροκήρυκος, του Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Τρίκκα-δευτερεύοντος Εφημερίου της Ενορίας και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.....

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, αναλύοντας ερμηνευτικά την διατεταγμένη και αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Λουκ. 13, 19-29).

Πριν την απόλυση οι Αρχιερείς, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Βρεσθένης, τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής αδελφής μας Γιασεμής, μητρός του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε συναυλία με θέμα «Χριστούγεννα στην Παναγιά», στην οποία συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες», μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Άνοιξη», το ΚΑΠΗ Αυλίδος, ο Λαογραφικός όμιλος Ψαχνών «ευ ζην», το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Χαλκίδος, και η παιδική χορωδία του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Λίγο πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τον συνεφημέριό του Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελο Γαλάνη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης και απηύθυνε θερμούς επαινετικούς λόγους στον γενικό επιμελητή, κ. Ελευθέριο Πνευματικό και σε όλους τους συντελεστές της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.