Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Για την εκλογή Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Για την εκλογή Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/1/2024 η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για τον ορισμό Προεδρείου και την εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής. Ο Κώστας Κέκης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, ορίστηκε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως καθορίζει η νομοθεσία για την κατανομή των αξιωμάτων του Προεδρείου.
Κατά τη συνεδρίαση ο Κώστας Κέκης, τοποθετούμενος για τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε πως:
«Η νέα Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, που συγκροτήθηκε σήμερα,...λ αποτελεί με βάση το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ ένα υπερσυγκεντρωτικό όργανο με πάρα πολλές αρμοδιότητες καθώς αντικαθιστά τις προηγούμενες Επιτροπές Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστική. Αυτό το γεγονός καθιστά τη λειτουργία του αποφασιστικής σημασίας για το Δήμο και τους δημότες.
Ωστόσο η λαϊκή βούληση δεν εκφράζεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, γιατί αποκλείονται παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπηση τους και τη συμμετοχή σε αυτήν. Ο τρόπος συγκρότησης και σύνθεσης της Δημοτικής Επιτροπής, βάσει του νομοθετικού πλαισίου, δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης.
Με αυτό το σκεπτικό η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ξεκάθαρη ότι θα πρέπει να εκπροσωπούνται στη Δημοτική Επιτροπή όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όσο αυτό είναι δυνατόν βάσει του παραπάνω ασφυκτικού πλαισίου που θέτει ο νόμος, καθώς κάθε παράταξη έχει τις δικές της θέσεις, αναπτύσσει αυτοτελή δράση σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε την διεργασίες της Δημοτικής Επιτροπής και θα παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, στόχευση της Δημοτικής Αρχής ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση από τη σκοπιά της υπεράσπισης των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.
Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλους για τους αγώνες που έρχονται!»

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης