Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Πανέτοιμοι ξανά στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών»

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαμόρφωσε ειδικές διαδρομές 150 χλμ. για να πέσει η καρό σημαία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2022, το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο service park της Λαμίας και ακολούθως συμμετείχε στην εντυπωσιακή εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, που έλαβε χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ για την διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής.
Για να... πέσει η καρό σημαία και να ξεχυθούν στα βουνά τα -υβριδικά πλέον- αγωνιστικά του WRC, χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας για τη σωστή διαμόρφωση των 8 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 150 χλμ, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, η Περιφέρεια Στερεάς.. Ελλάδας διέθεσε 15 χωματουργικά μηχανήματα, όπως και συνεργεία εργατών για τις απαραίτητες κλαδοκοπές.
Έτσι, προετοιμάστηκαν εγκαίρως, με τη συνδρομή βεβαίως και των Δήμων, οι ειδικές διαδρομές: «Δάφνη» που διασχίζει τη Βοιωτία σε μήκος 8,5 χλμ., «Λιβαδειά» μήκους 21,03 χλμ., «Βωξίτες» μήκους 21,97 χλμ., «Πύργος» 33,20 χλμ., «Περιβόλι» 17,42 χλμ., «Ταρζάν» 23,37 χλμ., «Ελευθεροχώρι» 16,90 χλμ., «Ελάτεια - Ρεγκίνι» 11,26 χλμ.
Επισημαίνεται, ότι οι ειδικές διαδρομές διαμορφώθηκαν με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Οριοθετήθηκαν επίσης “ζώνες θεατών”, που σηματοδοτούνται με πλέγματα ή κορδέλες. Με προειδοποιητικές πινακίδες έχουν επισημανθεί και οι “απαγορευμένες θέσεις θεατών” στην εξωτερική πλευρά στροφών και σε άλλα επικίνδυνα σημεία.
Μετά την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η καρό σημαία του Ράλλυ των Θεών έπεσε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, που μας έδειξε τι θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας.
»Για άλλη μια χρονιά , η καρδιά του Ράλλυ Ακρόπολις χτυπά στη Λαμία και αιμοδοτεί περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με χειροπιαστά αποτελέσματα, από την οικονομική τόνωση, αλλά κυρίως από τη διεθνή προβολή του τόπου μας. Για να φτάσουμε εδώ, προηγήθηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, ώστε να διαμορφωθούν κατάλληλα οι ειδικές μας διαδρομές συνολικού μήκους 150 χιλιομέτρων περίπου!
»Πανέτοιμοι ξανά, στεκόμαστε στην αφετηρία του Ράλλυ των Θεών και καλούμε κάθε Στερεοελλαδίτη, κάθε φίλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μην μείνει απλός θεατής. Να απολαύσει τις ειδικές διαδρομές με ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον. Να ζήσει την εμπειρία ως περήφανο μέλος μιας επιτυχημένης διοργάνωσης, ώστε να εδραιωθεί η χώρα μας και ειδικά η Στερεά Ελλάδα στο καλεντάρι του WRC».