Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

...."ο μπάρμπα Στέλιος "

 -  Τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα για την διαιτησία γενικώς στην Ελλάδα, αλλά και ειδικώς στην Εύβοια, είναι για να πέφτεις σε κατάθλιψη, αλλά οι βολεμένοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.
Της τέτοιας γίνεται για τον διαιτητή του αγώνα ΜΑΡΜΆΡΙ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, αλλά κουβέντα δεν ακούμε για διαιτητές οι οποίοι ή δεν τηρούν τους κανονισμούς ή δεν τους ξέρουν.
Μιλάμε για αυτούς που είναι βολεμένοι, τα έχουν καλά με την επιτροπή διαιτησίας και φυσικά είναι αυτοκόλλητοι με τους.... διοικούντες την ΕΠΣΕ.
Αυτοί οι οποίοι διχάζουν τους διαιτητές, τους δίνουν υποσχέσεις και προσπαθούν με ψέματα να ξεγελάσουν ακόμη και την δικαιοσύνη.
Όλα αυτά μόνο και μόνο για να είναι βολεμένοι οι ίδιοι.
Σε επόμενη ανάρτηση θα γράψουμε για διαιτητή ο οποίος όταν πάει στο γήπεδο δεν έχει στόχο να τηρήσει τους κανονισμούς, αλλά να κάνει δημόσιες σχέσεις και να έχουν όλοι τα μάτια πάνω του και να μιλούν για αυτόν.
Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ στον κύριο, γιατί απλά ξέρουν όλοι τον ρόλο του, αλλά φίλος αναγνώστης μου έστειλε μια φωτογραφία και με ρώτησε αν αυτό που βλέπω είναι σωστό.
Αν ήθελα να αναφερθώ σ' αυτόν θα το είχα κάνει οταν βρέθηκα σε αγώνα κυπέλλου στην Νέα Λάμψακο στον οποίο ο κύριος ήταν διαιτητής και είχε και ενδοεπικοινωνια με τους βοηθούς.
Ήμουν ακριβώς πίσω από την βοηθό και άκουσα να του λέει.
"Να μου λες γρήγορα αν είναι κόρνερ ή άουτ ή οφσάιντ για να σηκώνω την σημαία".
Αυτό και έκανε ο διαιτητής. Είπαμε να βοηθάμε τα νέα παιδιά, αλλά όχι και να τα λέμε τι να δείχνουν.
Έτσι δεν θα μάθουν ποτέ την διαιτησία και θα μείνουν σε τοπικό επίπεδο για να κάνουν θελήματα κάποιων.
Φυσικά αυτά τα άκουγε και ο πρώτος βοηθός ο οποίος είναι αξιόλογος μπορεί να ανέβει ψηλά, αλλά κάποιοι ούτε αυτό το θέλουν, αφού προωθούν άλλους, μόνο και μόνο επειδή είναι υπάκουοι και υπογράφουν και σε έγγραφα που φτάνουν στα δικαστήρια με ψευδή στοιχεία.
Σε λίγο η ανάρτηση με φώτο που αποδεικνύει πως ο διαιτητής ή δεν γνωρίζει τους κανονισμούς ή τους αγνοεί.