Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νίκησε και ισοφάρισε ο Ολυμπιακός, 79-72 τον Παναθηναϊκό

Επόμενο ραντεβού
στο ΟΑΚΑ με 1-1 νίκες


Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 79-72 την Κυριακή στο ΣΕΦ και ισοφάρισε σε 1-1 νίκες τη σειρά των τελικών του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και πάλι την Τετάρτη στο.........
 ΟΑΚΑ, στον τρίτο κατά σειρά τελικό.
Πάθος, αλλά και νευρικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα του δεύτερου τελικού, με τον Ολυμπιακό να φορτώνει την μπάλα στον Σχορτσανίτη και τον Παναθηναϊκό να απαντάει με τον Πέκοβιτς. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου ήταν άστοχοι στα πρώτα λεπτά και υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Το ματς είχε, πάντως, αρκετά καλό ρυθμό και αμφίρροπη εξέλιξη, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 16-14 στο 10'.
Ο Τζος Τσίλντρες βρήκε διαδρόμους στο ΣΕΦ και οδηγούσε τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα. Ο άσος στο μανίκι του Ομπράντοβιτς, όμως, ήταν ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος σημείωσε κρίσιμους πόντους για τον Παναθηναϊκό. Χάρη στα καλάθια του Σέρβου, αλλά και του Νίκολα Πέκοβιτς ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 28-28 και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (33-34, 20').
Mε τον Λίνας Κλέιζα να μπαίνει φουριόζος στο παρκέ ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και αύξησε τη διαφορά. Οι Πειραιώτες ήταν βελτιωμένοι και στην άμυνα και ξέφυγαν με 50-41. Ο Νίκολα Πέκοβιτς έκοψε τη φόρα των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη (45-50), αλλά με τρίποντο του Θοδωρή Παπαλουκά η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στους εννέα, με το τέλος της τρίτης περιόδου (56-47).

H τελευταία περίοδος ξεκίνησε με ένα κρεσέντο τριπόντων και από τις δύο πλευρές, καθώς και ο Ολυμπιακός δεν είχε τα τραγικά ποσοστά του πρώτου τελικού. Με τα τρίποντά τους μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και έγιναν αφεντικά στο ματς (69-57, 36').
Η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους με τρίποντο του Νίκολας, τρία λεπτά πριν από το τέλος (69-62), αλλά ο Oλυμπιακός αντέδρασε ψύχραιμα στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, είχε καλές επιλογές στα τελευταία λεπτά και έφτασε στην νίκη με 79-72, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1 νίκες.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47, 79-72.
Διαιτητές: Μουζάκης, Πηλοϊδης, Καρακατσούνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6 (2), Πεν 3 (1), Τσίλντρες 14, Βούιτσιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 14, Μπέβερλι, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 5, Τεόντοσιτς 16 (3), Σχορτσιανίτης 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9 (1), Σπανούλης 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 9 (1), Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 10 (2), Νίκολας 9 (3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11 (3), Πέκοβιτς 22

Σενάρια για «Σάρας» και Μακάμπι
Μέχρι να τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο για το μέλλον του Σαρούανς Γιασικεβίτσιους.. Σύμφωνα όμως, με την λιθουανική ιστοσελίδα «krepsinis.net» ο «Σάρας» πριν πεινάσει μαγειρεύει και βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μακάμπι Τελ Αβίβ!
Συγκεκριμένα οι συμπατριώτες του έμπειρου πόιντ γκαρντ αναφέρουν πως ο μάνατζερ του Μάριο Μπαλντούτσι προχώρησε σε δηλώσεις στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπου και παραδέχτηκε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να επιτευχθεί και συμφωνία!