Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Το Χαμόγελο του παιδιού

« Καθαρίστε
την Μεσόγειο»

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά « Το Χαμόγελο του παιδιού»

Διοργάνωσε τη δράση « Καθαρίστε την Μεσόγειο» την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, 9-13:30 μμ
στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας
Στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν μαθητές Ε΄και ΣΤ΄ από τα δημοτικά σχολεία Αγίου Νικολάου και Αφρατίου.
Τα παιδιά έδωσαν το δικό τους μήνυμα στους.....
 μεγάλους, συμμετέχοντας με μεγάλο ενθουσιασμό στονκαθαρισμό της παραλίας και στις υπόλοιπες δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη παραλία επιλέχθηκε καθώς κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα η περιοχή είχε πληγεί από την έντονη βροχόπτωση και την πλημμύρα του Λήλαντα ποταμού.
Η κα Δάφνη Καραμανίδου από το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Μελετών συνόδευσε τις ομάδες παιδιών στον του χώρου εξηγώντας τους παράλληλα το ρόλο της ανακύκλωσης αλλά και δίνοντάς τους πολύτιμα πληροφορίες για τη μόλυνση των θαλασσών .
Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό την επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από τη σχολή κατάδυσης “Thalassa” και έπειτα συμμετείχαν ενεργά σε μία υποτιθέμενη διάσωση.
Η εταιρεία DANONE ήταν κοντά μας με εθελοντές και πρόσφερε υλικά για την διεξαγωγή της δράσης,αναμνηστικά δώρα και προϊόντα της σε όλα τα παιδιά.
Η όλη δράση έκλεισε με τρόπο μοναδικό μια και όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν «Μια όμορφη & καθαρή παραλία σ’ένα τεράστιο μουσαμά 10 μέτρων, ο οποίος θα παραμείνει στο χώρο της παραλίας για να θυμίζει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να τη διατηρούμε καθαρή!
Ο Οργανισμός μας συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά στη δράση « Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση Legambiente και στην οποία λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά. Φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ταυτόχρονος καθαρισμός σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας από « Το Χαμόγελο του παιδιού» της Κέρκυρας, της Τρίπολης και της Χαλκίδας. Μαθητές, φορείς, εταιρείες και εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Βόρεια Κυνουρία, στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.
Η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του Συλλόγου «Το χαμόγελο του Παιδιού» και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους  φορείς και εταιρείες που μας έδωσαν τη
δυνατότητα, χάρη στη πολύτιμή υποστήριξή τους, να πραγματοποιήσουμε τη δράση αυτή.