Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΑΦΡΑΤΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Δημητρίου Κουτσουρού, διατελέσαντος Εφημερίου των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Κοτσικίων (1979), Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων (1979-1982) και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφρατίου (1982-2023), κοιμηθέντος την 23η Αυγούστου 2023.
Ο μακαριστός π. Δημήτριος, γεννήθηκε το έτος 1945 στο Αφράτι στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Κωνσταντίνο και Μένια στην χριστιανική.... πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.
Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ιερατική Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Ενυμφεύθη με την εκλεκτή σύζυγό του Σταματία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τέσσερα τέκνα.
Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος την 30ή Ιανουαρίου 1979 στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Πρεσβύτερος την 10η Φεβρουαρίου του ιδίου έτους στον Ι. Ναό Αγ. Χαραλάμπους Αφρατίου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος Β΄ του απένειμε τιμητικώς το οφφίκιο του Οικονόμου στις 10 Φεβρουαρίου 2012.
Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Σταματία και στα τέκνα του Κωνσταντίνο, Κλεάνθη, Χαράλαμπο, Μαρία και στις οικογένειές τους.
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, το πρωί, θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και στις 11π.μ. η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, όπου ο μακαριστός π. Δημήτριος διηκόνησε και μέχρι την κοίμησή του διέμενε.