Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

ΝΕΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΑΛΑΤΑΚΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Μετά την εκδημία της Οσιωτάτης Καθηγουμένης της Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, Γεροντίσσης Φεβρωνίας (1924-2023), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, μετέβη πάλι στην Ι. Μονή Γαλατάκη και απευθύνθηκε στην απορφανισθείσα αδελφότητα με πατρικούς λόγους.
Στη συνέχεια, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, διεξήχθησαν οι εκλογές μεταξύ των μελών της αδελφότητος, δια την ανάδειξιν νέας Ηγουμένης και νέων μελών του... Ηγουμενοσυμβουλίου.
Κατόπιν Προσευχής και Δεήσεως, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία και για τις δύο περιπτώσεις και Ηγουμένη ανεδείχθη η Οσιωτάτη Μοναχή Μαριάμ (κατά κόσμον Αθηνά Πανουργιά), η οποία ενεγράφη στην Ι. Μονή, ως δόκιμη, το 1968, λαβούσα ψήφους τέσσερεις έναντι μιάς.
Ηγουμενοσύμβουλοι ανεδείχθησαν οι Οσιώτατες Μοναχές Χριστονύμφη και Πελαγία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τις εκλεγείσες και ευχήθηκε τα δέοντα στην αδελφότητα και αμέσως μετά άπαντες μετέβησαν εις το νέο κοιμητήριο της Ι. Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επί του τάφου της μακαριστής Γεροντίσσης Φεβρωνίας νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεώς της.
Συν Θεώ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, πρόκειται να τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντίσσης Φεβρωνίας και κατόπιν η ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης Γεροντίσσης Μαριάμ.