Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Αυτό είναι σωστό

 Αναβολή στα τοπικά ανακοίνωσαν οι διαιτητές ΕΠΣΧ

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής
«Η Επιτροπή Διαιτησίας την ΕΠΣΧ ανακοινώνει πως στους αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής σε όλες τις Κατηγορίες των Τοπικών Πρωταθλημάτων, δε θα οριστούν Αξιωματούχοι Αγώνα.
Στο περιθώριο της εκπαιδευτικής συνάντησης των Διαιτητών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/12 στα γραφεία της ΕΠΣΧ, οι εν ενεργεία Διαιτητές εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για την κλιμάκωση περιστατικών που σχετίζονται με φαινόμενα φραστικών και όχι μόνο επιθέσεων, εναντίον τους.
Όπως ανέφεραν στα μέλη της Επιτροπής, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ακόμα και από ποδοσφαιριστές ομάδων), ανακοινώσεις που αναφέρονται ακόμα και..... ονομαστικά σε συναδέλφους τους, υβριστικές συμπεριφορές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και δυστυχώς και φαινόμενα βίας, θεωρούν ότι προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο τη Διαιτητική τους προσωπικότητα αλλά και την αξιοπρέπειά τους σαν άτομα.
Σήμερα Τρίτη 5/12 απεστάλησαν στην Ε.Δ. κωλύματα προσφοράς υπηρεσιών από το σύνολο της δύναμης των εν ενεργεία Διαιτητών για τη προσεχή αγωνιστική.
Η Ε.Δ. δηλώνει ότι στηρίζει την ομόφωνη απόφαση των εν ενεργεία Διαιτητών και καταδικάζει απερίφραστα το τελευταίο περιστατικό που συνέβη εναντίον συναδέλφου μας σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, όπου μεταξύ των άλλων ποδοσφαιριστής χειροδίκησε εναντίον της.
Σαν Ε.Δ. θεωρούμε πως αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, αμαυρώνουν την εικόνα του Χανιώτικου ποδοσφαίρου προς τα έξω και επισκιάζουν την προσπάθεια της πλειοψηφίας των Σωματείων του Νομού μας και όλου του συνόλου του υγιούς δυναμικού που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
Η κίνηση αυτή των Διαιτητών ας προβληματίσει όλους μας και ας αποτελέσει απαρχή για σκέψη και αλλαγή πλεύσης στη συμπεριφορά όλων εκείνων που δεν αντιλαμβάνονται ούτε το πραγματικό ρόλο των Διαιτητών, ούτε την ουσία και το νόημα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Δ.
Τριανταφύλλου Γεώργιος
Δοκιμάκης Ιωάννης
Μαρνέζος Εμμανουήλ».