Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης στηρίζουν τον νέο αθλητικό νόμο

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Την υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αναφορικά με το υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο, εκφράζουν με δήλωσή τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης. «Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση παίρνει όλο το αθλητικό οικοσύστημα της χώρας μας παρά πολύ σοβαρά και με γνώμονα τη διαφάνεια και το ξεσκαρτάρισμα, θέλει να οδηγήσει ....
τον ελληνικό αθλητισμό στη πρόοδο και στη νέα εποχή» αναφέρουν χαρακτηριστικά και δηλώνουν ότι θα σταθούν αρωγοί στο εγχείρημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται τα ονόματα του Κυριάκου Γιαννόπουλου, επικεφαλής της κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί», που προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της ΚΟΕ στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, των Γιώργου Αφρουδάκη και Γιάννη Γιαννουρή που επίσης συμμετέχουν ή στηρίζουν την κίνηση, αλλά και των Χρήστου Αφρουδάκη, Αντώνη Βλοντάκη, Μάκη Βολτυράκη, Κώστα Λούδη, Νίκου Δεληγιάννη κ.α.
Η δήλωση αναφέρει: «Η αθλητική οικογένεια του υγρού στίβου, αποτελούμενη από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη διαχρονικά, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στήριξης του νέου αθλητικού νόμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Επισημαίνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση παίρνει όλο το αθλητικό οικοσύστημα της χώρας μας παρά πολύ σοβαρά και με γνώμονα τη διαφάνεια και το ξεσκαρτάρισμα, θέλει να οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό στη πρόοδο και στη νέα εποχή.
Σε μια τέτοια προσπάθεια όλοι εμείς θα σταθούμε αρωγοί σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα.
Χαιρετιζουμε αυτή την προσπάθεια με ανακούφιση και αισιοδοξία για το αύριο του ελληνικού αθλητισμού αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας».
Το κείμενο φέρει τις υπογραφές των Γιώργου Αφρουδάκη, Χρήστου Αφρουδάκη, Νίκου Βενετόπουλου, Αντώνη Βλοντάκη, Μάκη Βολτυράκη, Κυριάκου Γιαννόπουλου, Γιάννη Γιαννουρή, Μάκη Γεωργαρά, Νίκου Δεληγιάννη, Ευτυχίας Καραγιάννη, Αγγελικής Καραπατάκη, Μιχάλη Κουρέτα, Κώστα Λούδη, Κατερίνας Οικονομοπούλου, Τάσου Παπαναστασίου ("Πιλότος"), Γιώργου Ρέππα και Σωτήρη Σταθάκη.