Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ιτούδης: «Επικίνδυνο το παιχνίδι με το Βέλγιο»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, επισήμανε την επικινδυνότητα του Βελγίου και στάθηκε στις τέσσερις σημαντικές απουσίες της Εθνικής Ανδρών (Κ. Αντετοκούμπο, Σλούκας, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου), ενόψει της αποψινής αναμέτρησης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στο αγωνιστικό πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Έλληνας προπονητής φρόντισε να ευχαριστήσει και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, που οδήγησε σε sold out την αποψινή «μάχη», την πριν από την έναρξη του τελευταίου Ευρωμπάσκετ. 

Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στο συνδρομητικό κανάλι:

- Για τα πλάνα κόντρα στο Βέλγιο: «Αυτή τη στιγμή έχουμε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας τους Παπαπέτρου, Παπαγιάννη, Σλούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο, Οι δύο δυστυχώς έγιναν τέσσερις, αλλά για κάθε έναν που...

έχουμε και κάποιος άλλος που θα δώσει τη μάχη του μπροστά. σ' ένα ολυμπιακό στάδιο και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι δεν έχουμε ψηλά κορμιά ή αυτούς που παίζουν σε αυτές τις θέσεις, μας ανάγκασαν να φέρουμε τον Κακλαμανάκη που τον ευχαριστούμε, όπως και τον Προμηθέα, που αποκρίθηκε άμεσα. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή τη συνοχή που χρειάζεται, ούτε περιμέναμε ότι είναι τέτοια η κατάσταση με τους τραυματισμούς. Εντούτοις όπως είπαμε για τον κάθε αθλητή που δεν είναι στην παρούσα φάση εδώ, έχουμε κάποιον άλλον που θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό».

- Για το αν προκαλεί ανησυχία στο Βέλγιο: «Το συγκεκριμένο παιχνίδι, όταν έχουμε απωλέσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τέσσερις πολύ σημαντικούς αθλητές, είναι πολύ επικίνδυνο. Οι Βέλγοι είναι μία ομάδα με συνοχή και καλούς αυτοματισμούς. Τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια, Αναμφίβολα, έχουν τρεις πολύ καλούς δημιουργούς κι έναν από τους καλύτερους ψηλούς, τους πιο γρήγορους ψηλούς οι οποίοι βουτάνε στη ρακέτα. Άλλωστε, είναι ο πρώτος σκόρερ που τελειώνει φάσεις που εμφανίζονται οι κοντοί. Είναι μία ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ πως έχουμε την ενσυναίσθηση και την ευθύνη για να αναλογιστούμε τι χρειάζεται αυτό το παιχνίδι,

- Για το ότι δεν είχε άπαντες διαθέσιμους ταυτόχρονα: «Δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί, αυτό είναι δεδομένο. Δυστυχώς, δεν μπορείς να βάλεις με την τύχη σου. Ο χειρότερος εφιάλτης των προπονητών είναι αυτό ακριβώς, ότι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές σε αυτό το πρόβλημα. Εντούτοις, επαναλαμβάνω ότι έχουμε υψηλή ενσυναίσθηση και θεωρώ πως όσοι είναι εξαντλημένοι θα κάνουν το step up και θα δώσουν το κάτι παραπάνω, έτσι ώστε, να κατορθώσουμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι πρώτα απ' όλα και να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε μια καλή πορεία για να κάνουμε ομάδα».

- Για το sold out: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Το γεγονός ότι σ' αυτά τα φιλικά σχεδόν 60.000-70.000 κόσμος παρακολούθησε την Εθνική στο σύνολο των παιχνιδιών λέει πολλά. Αθλητές, όπως ο Γιάννης, που είναι στην κορυφή, προσελκύουν τον κόσμο, αλλά και γενικότερα και ο Σλούκας και ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης, όλοι προσελκύουν τον κόσμο. Το Θεωρώ είναι ένα κίνητρο για όλους μας να ξέρουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας».