Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

....η άποψή μας

 - Το ποδόσφαιρο στην Εύβοια δεν τα πάει όπως όλοι θα ήθελαν και ακολουθεί την κρίση που έχει όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αυτός ο κύριος Αυγενάκης που πολλοί τον κατηγορούν, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς και όλοι θέλουν να έχουν μια δική τους ομάδα, αφού εισπράττουν χρήματα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία βοηθάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικά τα αθλητικά σωματεία με απ΄ ευθείας χρηματοδότηση.
Καλό είναι αυτό, αλλά μόνο για όσους παράγοντες λειτουργούν .....ερασιτεχνικά και όχι γι΄ αυτούς οι οποίοι πληρώνουν ποδοσφαιριστές και μάλιστα με πολλά λεφτά, για να έχουν συμμετοχή σε τοπικά πρωταθλήματα.
Στην Εύβοια, μπορεί να μην έχουμε ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία, μπορεί να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο στην Γ΄ Εθνική, μπορεί να αναστέλλουν την λειτουργία τους άλλες ομάδες, αλλά σκάνε μύτη και νέες ομάδες και είναι φανερό πως κάτι τέτοιο το ενθαρρύνει και η ΕΠΣΕ, για διάφορους λόγους.
Κυρίες και κύριοι, άποψή μας είναι πως για να έχει υγεία το τοπικό ποδόσφαιρο θα πρέπει οι παράγοντες να πάψουν να ρίχνουν 200.000 ευρώ για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας.
Άποψή μας είναι πως όλα πρέπει ν΄ αρχίσουν από την ΕΠΣ Εύβοιας. Η ηγεσία του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενθαρρύνει αυτούς που ρίχνουν μαύρο χρήμα στο τοπικό ποδόσφαιρο γιατί παύει πλέον να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και έτσι 2 - 3 ομάδες διεκδικούν πρωτάθλημα, 4 - 5 είναι αδιάφορες και 8-10 διεκδικούν την παραμονή τους.
Μπορεί να κάνουμε λάθος, αλλά είναι η άποψή μας. 
Αυτός είναι και ο λόγος που ένας πρόεδρος θα δώσει 20.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή στο Α΄ Τοπικό, αλλά ούτε τα έξοδα για έναν προπονητή και ούτε ευρώ για τα τμήματα υποδομών μιας ομάδας.