Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

....η άποψή μας

 - Τώρα που το θέμα των εκλογών τελείωσε, θα γράψουμε την δική μας άποψη για την δημοτική αρχή και προσωπικά την Δήμαρχο του Δήμου Χαλκιδέων.
Ας μας επιτρέψει η δήμαρχος να την αποκαλούμε Έλενα, γιατί πλέον την αισθανόμαστε δικό μας άνθρωπο.
Έλενα εσύ και οι συνεργάτες σου τα επόμενα 5 χρόνια, μέχρι δηλαδή και το τέλος του 2028, θα πρέπει με κάθε τρόπο και κόπο να ανοίξετε μια άλλη επικοινωνία με τους δημότες, σε καθημερινή βάση.
Η νίκη στις εκλογές αυτές δεν ήταν όπως όλα δείχνουν εύκολη.
Για όσους ξέρουν να διαβάζουν σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών, θα διαπιστώσουν.... πως η νίκη κατακτήθηκε α;πό την Α΄ Κυριακή για δύο λόγους.
1ος λόγος
Αντίπαλος ήταν μόνο η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τα προβλήματα του Δήμου Χαλκιδέων.
Μπορεί κάποιοι να θυμώσουν, αλλά δεν ήταν αντίπαλος ο κύριος Σπύρου, ο οποίος έκανε τραγικά επικοινωνιακά λάθη και έδειξε αλαζονεία, αφού αυτός έλεγε ΝΑΙ σε όλα και σε όλους και το μόνο που δεν είπε, είναι πως θα μας έκανε και παιδιά.
Δεν ήταν αντίπαλος η κυρία Παππά, αφού δημιούργησε μια παράταξη για να εκδικηθεί κάποιους και αυτό το έκανε με την προτροπή άλλων είτε από το στενό της περιβάλλον, είτε από το πολιτικό περιβάλλον. 
Εμείς και για τις δύο παρατάξεις γράψαμε τα πάντα προεκλογικά και τελικά δεν κάναμε λάθος. Τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.

2ος λόγος
Έλενα, ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τους δημότες. Ξέρεις καλά πως έχουν πολλά παράπονα, αλλά δεν είναι και απερίσκεπτοι. Έσφιξαν τα δόντια τους και θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε σένα και τους συνεργάτες σου. Σε εκτιμούν οι πολλοί Έλενα, αλλά υπάρχουν κι αυτοί που δεν είχαν άλλη επιλογή. Έβλεπαν πως και ο κύριος Σπύρου και η κυρία Παππά, εμφανίσθηκαν από το πουθενά και προσπαθούσαν να π΄παρουν την ψήφο με λόγια του  αέρα.

Αγαπητή Έλενα, ευχόμαστε εσύ και οι συνεργάτες σου, να έχετε μια δημιουργική νέα θητεία και να είσθε κοντά στους δημότες. Αύριο σε αυτή εδώ την στήλη, θα γράψουμε κάποιες προτάσεις μας απλά για να τις διαβάσετε.
Εμείς από εδώ και στο εξής θα είμαστε με τα προβλήματα των δημοτών, με τα προβλήματα του Δήμου. Αν είσθε εκεί, τότε είναι βέβαιο πως "θα συναντηθούμε".