Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Άργησαν λίγο, αλλά το κατάφεραν κι' αυτό: τέλος και ο Α.Ο.Κ.

Πριν από 60 χρόνια κάποιοι μαθητές του Γυμνασίου μας έφτιαξαν μια ομάδα ποδοσφαίρου για δική τους διασκέδαση και εκτόνωση, που σιγά-σιγά αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της περιοχής, στηρίχθηκε ηθικά και οικονομικά και εξελίχθηκε σε σοβαρό και υπολογίσιμο ερασιτεχνικό σωματείο, που πρόσφερε διέξοδο στα αδιέξοδα της νεολαίας. 
Έτσι λειτουργούσε και συντηρούνταν ο Α.Ο.Κ. μέχρι που κάποιοι επαγγελματίες της πολιτικής και του αθλητισμού αποφάσισαν να σπεκουλάρουν και σ' αυτό, φυσικά "με ξένα κόλλυβα". Φούσκωσαν την ομάδα με αέρα κοπανιστό, την έστησαν σε πήλινα πόδια, την ....
εκμεταλλεύθηκαν όσο μπορούσαν και όταν οι ίδιοι έκριναν ότι δεν τους εξυπηρετούσε πια, δεν την εγκατέλειψαν απλά, αλλά της έδωσαν μια κλωτσιά και την γκρέμισαν. 
Έκλεισε έτσι σήμερα άδοξα ο κύκλος της ζωής του παλιότερου αθλητικού σωματείου της περιοχής, του Αθλητικού Ομίλου Κύμης. Και τον έκλεισαν βίαια και άκομψα, μη δηλώνοντας συμμετοχή στα πρωταθλήματα. 
Βέβαια, το τέλος φαινόταν σίγουρο, όταν πριν από τρία χρόνια, δηλαδή μετά τις δημοτικές εκλογές, απέσυραν τον Α.Ο.Κ. από το πρωτάθλημα που συμμετείχε. Οι ιδιοκτήτες του επικαλέστηκαν τότε οικονομικούς λόγους. Στην απορία όμως γιατί οι λόγοι αυτοί δεν υπήρχαν όσο κατείχαν τη Δημοτική Αρχή δεν δόθηκε ποτέ απάντηση. Όπως, επίσης και στο ερώτημα πως καλύπτονταν τα έξοδα της διοίκησης, των προπονητών και των πολλών εθνικοτήτων και χρωμάτων παικτών. Ίσως γιατί οι απαντήσεις ήταν προφανείς. Ελπίζουμε να δώσει και νομική απάντηση η ανάκριση που συνεχίζεται για τα οικονομικά του Δήμου......
Οι υπεύθυνοι όμως και πάλι δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν ούτε στους αθλητές ούτε στις οικογένειές τους ούτε στην κοινωνία.   
Είναι κι αυτό μια ακόμη απόδειξη της φιλοσοφίας και νοοτροπίας που κυβερνούσε το Δήμο μας από το 2003 μέχρι το 2014. 
Οι πολίτες λοιπόν καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.....
Κύμη 7 Αυγούστου 2017

Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης