Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Χαλκίδας, με απαλλαγή τόκων

Τη δυνατότητα στους δημότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με απαλλαγή από τους τόκους, δίνει η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες, λόγω της παρατεταμένης κρίσης. 
Με απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εξοφλούν πλέον τις οφειλές τους, με απαλλαγή από τους τόκους, κατά περίπτωση.
Όπως επισημάνθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΧ, πρόθεση .....
είναι να βοηθηθούν οι δημότες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν και παράλληλα να μπορέσει η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Αναλυτικά η απόφαση διακανονισμού των οφειλών προς της ΔΕΥΑ Χαλκίδας έχει ως εξής:
Για ρύθμιση και εξόφληση της οφειλής έως 31-12-2017, απαλλαγή των τόκων 100%
Για ρύθμιση και εξόφληση της οφειλής μέχρι 30-6-2018, απαλλαγή των τόκων κατά 60%
Για ρύθμιση και εξόφληση της οφειλής μέχρι 30/12/2018, απαλλαγή των τόκων κατά 30% 

     Η εξόφληση και στις τρεις (3) ανωτέρω περιπτώσεις δύναται να γίνει είτε εφάπαξ είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις (κατά τη δυνατότητα του καταναλωτή), κατόπιν έγγραφης συμφωνίας και με την προϋπόθεση εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών. 
    Σε περίπτωση που ο διακανονισμός δεν τηρηθεί (εάν καταστούν ληξιπρόθεσμες δύο δόσεις), αυτόματα ακυρώνεται. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορεί να γίνει νέα ρύθμιση.
      Τέλος, όσοι βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό, μπορούν να επανυποβάλλουν αίτημα, για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση.
      Για υπαγωγή στη ρύθμιση ο καταναλωτής πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στη ΔΕΥΑΧ (Νεοφύτου 69 Χαλκίδα, τηλ. 2221029995, 20440 και 22306).