Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΗΡΕΩΣ

Κατόπιν της αιφνιδίου κοιμήσεως του αοιδίμου Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Βερνέζου, την 22α Ιουλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος διόρισε, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1173/4.8.2017 έγγραφό του, στην κενωθείσα θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μάρκου, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.
Ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης, εγεννήθη το έτος 1957 στους Κουρκουλούς της Βορείου Ευβοίας και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο προς την Ιερωσύνη,....
γι’ αυτό και σπούδασε στην Ιερατική Σχολή της Τήνου και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθη πτυχιούχος.
Εχειροτονήθη Διάκονος στις 30.3.1980 και Πρεσβύτερος στις 16.6.1982 από τον μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και διηκόνησε αρχικώς στην Ενορία του Προκοπίου και από το 1999 στην Ενορία του Μαντουδίου. Το 1997 εχειροθετήθη Πνευματικός και το 1998 Οικονόμος υπό του Γέροντός του, ενώ το 2005 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.
Ο π. Ιωάννης είναι έγγαμος με τρία τέκνα, εκ των οποίων οι δύο εχειροτονήθησαν Ιερείς (ο π. Νικόλαος στην Ενορία του Μαντουδίου και ο π. Βασίλειος στην Ενορία του Πηλίου), ενώ ο ζήλος με τον οποίον εργάζεται και η συνέπεια στην διακονία του, σε συνδυασμό με την εμπειρία που τον διακρίνει, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχή έκβαση και της νέας και εξαιρετικά υπεύθυνης διακονίας του Αρχιερατικού Επιτρόπου και εκπροσώπου του Μητροπολίτου στην περιοχή Κηρέως.