Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάσβεση πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε την 10-08-2017 και περί ώρα 12:00 στην περιοχή «Άγιος Δημήτριος» Τ.Κ Αργυρού, Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξηρά χόρτα και επεκτάθηκε σε παρακείμενα αγροκτήματα με ελαιόδεντρα και οφείλεται σε σπινθήρες που προκλήθηκαν από εργασίες που έκανε χωματουργικό μηχάνημα (υδραυλικό σφυρί). Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά πέντε (5) στρέμματα γεωργικής έκτασης ...
με ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος δέκα (10) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα (4) οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου κι ένα (1) όχημα με δύο (2) άτομα της Εθελοντικής Ομάδας Κονιστρών. 
Για την πυρκαγιά συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, από άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυρ/κης Υπηρεσίας, οι χειριστές του μηχανήματος, Π.Ν ετών 54 και Π.Κ ετών 49, κατά των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία και τους αποδόθηκε η κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Μετά από εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκαν ελεύθεροι και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

                                        ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ