Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ Ι. ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΗ ΔΙΡΦΥΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι η Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας Χιλιαδούς δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ανακαινιζόμενο υπό της Ιεράς Μονής Μετόχιο της Χιλιαδούς, αλλά στην Ιερά Μονή της Μακρυμάλλη.
Η Ιερά Μονή μας έγκαιρα απευθύνθηκε εγγράφως στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, ζητώντας την άδεια για την πραγματοποίησης της πανηγύρεως στην Παναγία Χιλιαδούς, αλλά η ....
Εφορεία και επειδή οι εργασίες αποκαταστάσεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς ευρίσκονται στο στάδιο της ολοκληρώσεως, μας απήντησε, δια του υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΦΑΕΥΒ/296318/190545
2726/2-8-2017 εγγράφου της, τα εξής:
«Δεδομένου ότι οι εργασίες αποκατάστασης του καθολικού της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χιλιαδούς βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, αλλά εκεί παραμένει εγκατεστημένο εργοτάξιο, παρακαλείστε να τροποποιήσετε τον προγραμματισμό σας για το τρέχον έτος, ώστε να μην πραγματοποιηθεί λειτουργία στον χώρο της Μονής Χιλιαδούς μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπομένων εργασιών στο καθολικό».
Κατόπιν τούτου, προσκαλούνται όλοι οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη στα Ψαχνά, ώστε «εν ενί στόματι και μιά καρδία» να συμπανηγυρίσουμε, ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Χιλιαδούς, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Τρίτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.
Ευχόμαστε όλοι να έχουν την ευλογία της Παναγίας μας και του χρόνου, με την βοήθεια της Πᾳναγίας, να αξιωθούμε να πανηγυρίσουμε όλοι στο ιστορικό Μοναστήρι μας, το οποίο θα έχει ανακαινιστεί πλήρως, όπως αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του.


  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ