Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Περί ΑΟΚ και άλλων τινών!

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου         11-08 2017

ΑΟ Κύμης: Κροκοδείλια δάκρυα από τον Αντιδήμαρχο Κύμης.                
Μια πρώτη απάντηση..
Με έκπληξη διαβάσαμε ένα δελτίο τύπου πλημυρισμένο από προσωπική  εμπάθεια να υπογράφεται  με την ιδιότητα  του Αντιδημάρχου Κύμης. Είναι οι  μόνες  στιγμές  που ο υπογράφων θυμάται την ιδιότητα του αντιδημάρχου!  
Αλήθεια όμως δεν αναρωτήθηκε,  
Ο Ιστορικός ΑΟ Κύμης, που πρόσφατα τον θυμήθηκε και τον… αγάπησε ο...
αντιδήμαρχος, σε ποιο γήπεδο μπορεί πλέον να δραστηριοποιείται??? Υπάρχει κανένα στην Κύμη;; 
Αυτός δεν είναι που «κατάφερε» με την πρωτοφανή του αδιαφορία (τουλάχιστον):
Να αφήσει το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Κύμης, άθλια εγκαταλελειμμένο και στο έλεος του Θεού, ακατάλληλο για κάθε αθλητική χρήση και λίαν επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών;
Να αφήσει το κλειστό γήπεδο Κύμης, μετά την καταστροφή που υπέστη από τα χιόνια του περασμένου  χειμώνα, δίχως καμιά μέχρι σήμερα ουσιαστική προσπάθεια ανακατασκευής του, (πέρα από τις μεγαλοστομίες για δύο νέα κλειστά και σύγχρονα γήπεδα κτλ), να μας θυμίζει την κατάπτυστη εγκατάλειψη της ανακατασκευής του καμένου πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κύμης; 
Να αφήσει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου Κύμης να παραμένει ακατάλληλο για προπονήσεις και αγώνες μαθητών και αθλητών;
Που μπορούν πλέον να δραστηριοποιούνται τα τμήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ του ΑΟ Κύμης κύριε Αντιδήμαρχε? 
Σε ποιους Αθλητικούς χώρους? 
Φρόντισες κανέναν από αυτούς, όπως όφειλαν και έπρατταν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές μέχρι σήμερα, αλλά και συνεχίζουν να πράττουν οι σημερινοί Αντιδήμαρχοι (προς τιμή τους), στις άλλες Δημοτικές Ενότητες ;
Να θυμίσουμε βέβαια και την  κατάπτυστη δημόσια δήλωσή του «να πάνε να προπονηθούν στα τσιμέντα» στην αρχή της θητείας του, όταν δεν διέθετε καν το κλειστό για τις προπονήσεις του ΑΟΚ! 
Επειδή όμως ο ΑΟ Κύμης είναι πράγματι μια Ιστορική Ομάδα και επειδή οι άνθρωποι που με τόση ασέβεια μέμφεται ο κ. Θεοδώρου σήμερα, τον διοικούν με αγάπη και πάθος από το 1992 (10 χρόνια πριν ο Δ. Θωμάς γίνει Δήμαρχος) και μέχρι σήμερα, αφιερώνοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους, μαζί με τον κόσμο που διαχρονικά στηρίζει αυτή την ομάδα, θα ξαναβρούν τον δρόμο της επιστροφής της εκεί που πρέπει να βρίσκεται.




Αυτός όμως:  
Ας προσπαθήσει τουλάχιστον, έστω και τρία  χρόνια μετά, να βελτιώσει- φτιάξει της αθλητικές υποδομές της Κύμης, ώστε αυτές έστω και στοιχειωδώς να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες της νεολαίας μας αλλά και του ΑΟ Κύμης. 
Ας μη συνεχίζει να έχει και τον επόμενο ενάμιση χρόνο που του εναπομένει σε αυτή τη θέση, αυτή την καταστροφική για τον τόπο και την νεολαία συμπεριφορά.   
Η 25ετής διοίκηση του ΑΟΚ έχει καταγράψει την πορεία της.  Ο κόσμος το γνωρίζει και δεν χρειάζεται κανέναν όψιμο θιασώτη του ΑΟΚ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα.
Επειδή όμως είναι και Αντιδήμαρχος αθλητισμού στο Δήμο, ακόμη δυο λόγια.
Ως  «Αντιδήμαρχος»  αθλητισμού, το μόνο που κάνει είναι το να αναλώνεται ασχολούμενος μόνο με την προσωπική του ομάδα. Μια ομάδα  κατ όνομα Κύμη που δραστηριοποιείται πλέον μακριά από την Κύμη και που σήμερα είναι αμφίβολο αν προσφέρει κάτι στον τόπο μας και ιδιαίτερα στην νεολαία της περιοχής μας. Μιας ομάδος που δεν έκρινε σκόπιμο να δημιουργήσει αλλά και να διατηρήσει ούτε ένα τμήμα ακαδημιών- υποδομής μικρών αθλητών της περιοχής μας. 
Η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι αποδεκτό απ όλους ότι είχε σηματοδοτήσει με την δράση της τον  αθλητισμό σε ολόκληρο το Δήμο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κύμης. 
Αυτός το μόνο που κατάφερε μέσα σε τρία μόλις χρόνια ήταν να σβήσει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις  που γίνονταν (πανελλήνια πρωταθλήματα μπάσκετ, beach soccer, drift show, διεθνή τουρνουά μπάσκετ, σπηλαιολογικές συναντήσεις, καλοκαιρινό μπάσκετ camp κλπ).  
Να μην δώσει καμία ουσιαστική βοήθεια σε αθλητικά σωματεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, καμία μέριμνα για ακαδημίες και διεξόδους των παιδιών της περιοχής μας. 
Στον μαζικό αθλητισμό δηλώνει χαρακτηριστικά ΑΠΩΝ, ενώ από την άλλη δεν παραλείπει να έχει ενεργό συμμετοχή σε πολλά τηλεπαιχνίδια στην τηλεόραση. 
Αλλά και ως  «Αντιδήμαρχος»  Κύμης, δηλώνει ΑΠΩΝ!  
Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο να γυρίσει  η περιοχή της Κύμης και η ίδια η Κύμη πολλές δεκαετίες πίσω. 
Καθαριότητα, Νερό, Αγροτική οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων, Βρεφονηπιακός Σταθμός, ΚΑΠΗ, στα μαύρα τους τα χάλια! 
Το  καμένο  σχολείο ακόμη περιμένει τη μελέτη! Τρεις χρηματοδοτήσεις χάθηκαν για να ανακατασκευαστεί. 
Το σπίτι του Παπανικολάου βρώμικο και κλειστό! Το Ινστιτούτο Παπανικολάου ανύπαρκτο !  
Η πλατεία της Κύμης κατεστραμμένη! 
Ο Βιολογικός της Κύμης στο Χωνευτικό δε λειτουργεί και τα λύματα πέφτουν απ ευθείας στο ρέμα!   Το έργο του Βιολογικού της παραλίας χάθηκε ! 
Το ιαματικό νερό της πηγής του Χωνευτικού βρέθηκε ακατάλληλο γιατί δεν φρόντισαν να καθαρίσουν με επιμέλεια την πηγή! 
Το λιμάνι ερημωμένο. 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Μυλωνοπούλειο εγκαταλελειμμένο και σαν κτίριο και σαν σκέψη!
Ο δρόμος της Πλατάνας να παραμένει άφτιαχτος, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της αδιαφορίας και της αναποτελεσματικότητας που τον διακρίνουν.  
Στα χιόνια επικίνδυνα ΑΠΩΝ!! 
Στις πολιτιστικές δράσεις ΑΠΩΝ!! 
Στα προβλήματα του ΙΚΑ, της Ηλεκτρομηχανικής, κλπ ΑΠΩΝ! 
Η παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια απαρατήρητη και λιποβαρής. 
Δυστυχώς  όμως η αλαζονεία, η έπαρση, η εμπάθεια και η έλλειψη αυτογνωσίας και σεβασμού, έχουν ξεπεράσει από την μεριά του κάθε όριο.  
Για άλλη μια φορά ο «Αντιδήμαρχος» αποκαλύπτει και μέσα από αυτή την ανακοίνωση την ποιότητα του χαρακτήρα του, την αλαζονεία του και την πρωτοφανή έπαρσή του!  

Είναι τόσο θλιβερό   οι άνθρωποι που ρίχνουν τα τείχη, αφήνοντας την πόλη απροστάτευτη, στη συνέχεια, να διαμαρτύρονται γιατί μπήκαν μέσα τα στίφη των βαρβάρων