Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχουμε όλοι γιατί ο κορονοϊός είναι εδώ και μάλιστα πολύ επιθετικός. Η ουσία δεν είναι στις όποιες απαγορεύσεις, αλλά στην υγεία των ανθρώπων. Όλων των ανθρώπων.
Τι αξία έχει το να είναι ανοιχτά τα καφέ, ανοιχτά τα ξενυχτάδικα, ανοιχτά τα φαγάδικα, όταν ο άνθρωπος θα έχει κλείσει τα μάτια του, εξ αιτίας αυτού του κορονοϊού;
Είναι τραγικό ν΄ ακούς να μιλάνε μαγαζάτορες, αλλά και δήμαρχοι για τις αποφάσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση, αφού δεν τηρήθηκαν τα μέτρα. 
Είναι τραγικό να μιλούν για οικονομική καταστροφή και να μην τους ....ενοχλεί πως εξ αιτίας τους χάθηκε έστω και μία ζωή. Όχι κύριοι, κανένα καφέ ή ξενυχτάδικο, δεν θα μείνει ανοιχτό αν οδηγηθούμε στον θάνατο. Πιστή εφαρμογή των μέτρων, για να σωθεί έστω και μία ζωή.

- Περίεργες για μας οι τελευταίες μέρες. Ας μας συγχωρέσουν κάποιοι γιατί οι αποφάσεις μας, μπορεί να επηρεάσουν κάποιες σχέσεις. Καμία πρόθεση δεν έχουμε να βρεθούμε απέναντι σε κανέναν. Να ξέρουν πως δεν ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους που μας έδωσαν ένα ποτήρι νερό ή μας κέρασαν έναν καφέ. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάντα στην καρδιά μας. Μπορεί να μην μπορέσαμε να ανταποδώσουμε στο μέτρο που θα ήθελαν την καλοσύνη τους, μπορεί να μην μπορέσαμε να προσφέρουμε περισσότερα από κάποιους άλλους, αλλά να μην ξεχάσουν κι αυτοί πως ποτέ δεν λειτουργήσαμε ανταποδοτικά. Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, αλλά και άνθρωποι του αθλητισμού, θα είναι πάντα στην καρδιά μας και τουλάχιστον δεν θα βρεθούμε απέναντί τους. Το ποιοι είναι το ξέρουν οι ίδιοι.

- Κάποια πράγματα στην ζωή, μας οδηγούν ίσως εκεί που δεν θα θέλαμε, αλλά μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της ενημέρωσης κάτι μάθαμε κι εμείς κι επιτρέψτε μας να κάνουμε μια μικρή στροφή, γιατί διαφορετικά μπορεί να μας πούνε και μαλάκες.

- Το έχουμε ξαναγράψει. Εμείς δεδομένοι δεν θα είμαστε ποτέ. Ο σεβασμός του ενός απέναντι στον άλλον είναι απαραίτητο στοιχείο μιας σχέσης, είτε αυτή έχει να κάνει με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση ή τον αθλητισμό. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις, μας έριξαν στάχτη στα μάτια. Το "άφησέ τον αυτόν, είναι δικός μας" έπαιξε πολύ και δεν το γουστάρουμε. Μία σας και μία μας, λέμε εμείς και σταματάμε εδώ. Στο εξής, όποιος μας προσπερνά και μας έχει δεδομένους, θα καταλάβει πως έχουμε τον τρόπο να του αποδείξουμε, πως δεν έπρεπε να το κάνει.