Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΓΗΠΕΔΑ

 Από την επίσημη προκήρυξη της περιόδου 2021-2022

Άρθρο 8: Γήπεδα
Για την έγκυρη συμμετοχή μίας ομάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας για την περίοδο 2021-2022, πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα.
Τα γήπεδα θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν χλοοτάπητα (φυσικό ή πλαστικό) και να
πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
β. Να πληρούν τους όρους ασφαλείας του κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και
Προστασίας των Αγώνων.
γ. Να πληρούν τις προβλέψεις των διατάξεων των άρθρων του Κ.Α.Π.
δ. Να βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει η ομάδα, ή αν πρόκειται για ομάδα του νομού Αττικής, εντός της ίδιας περιφέρειας.
Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση και όποια ομάδα δε διαθέτει γήπεδα με όλες τις....
προβλεπόμενες προδιαγραφές δε θα γίνεται δεκτή στο Πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που τα γήπεδα που έχουν δηλωθεί ως έδρες ομάδας καταστούν
ακατάλληλα, προσωρινά ή μόνιμα, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η αρμόδια Επιτροπή δύναται να ορίζει τους αγώνες της σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από την ομάδα και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει η ομάδα ή της οικείας περιφέρειας, αν δεν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο στην Ένωση, ειδικά για το νομό Αττικής και πληροί τους όρους της διοργάνωσης.
Οι ομάδες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα γήπεδα που θα δηλώσουν ως έδρες τους, τα οποία θα πρέπει να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβουν άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Αρμόδια Περιφέρεια.
Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας, διοργάνωσης ΕΠΟ -λόγω ανώτερης κατηγορίας-προηγούνται όλων των αγώνων, όλων των Κατηγοριών των Τοπικών Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.