Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Διαμαρτυρία κατοίκων οικισμών Πευκοδασος-Λιθοσωρός-Αλκυονίδες

Επιτροπή Αγώνα Οικισμών Πευκόδασος-Λιθοσωρός (Χαλκίδα) -Αλκυονίδες (Ερέτρια) και Εκπολιτιστικός-Επιμορφωτικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Μαλακώντα-Μπαρότα Χαλκίδας

Προς
1)Δήμαρχο Ερέτριας κ.Δημητρόπουλο
2)Αντιδήμαρχο Ερέτριας κ. Μπασινά

Κοινοποίηση προς α)όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, β)τα ΜΜΕ, γ)τους κατοίκους

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ για α) την τοποθέτηση κάδων και την αποκομιδή σκουπιδιών και β) καθάρισμα των πλαϊνών των δρόμων (ασφαλτοστρωμένοι και μη) και των χωραφιών αγνώστων ιδιοκτητών

Κύριοι, παρ' όλα τα έγγραφα μας και τις υποσχέσεις σας μπροστά στους κατοίκους του οικισμού, αντιμετωπίσατε επιφανειακά το πρόβλημα και μόνο για όσους έχουν αυτοκίνητο. Τελευταία φορά στις 16/10/20 "μας δώσατε" το λόγο σας ότι αρχές του 2021 θα έχετε φροντίσει να κάνετε μελέτη να αγοράσετε- τοποθετήσετε τον απαραίτητο αριθμό κάδων, αγορά εργαλείων, για τακτική αποκομιδή και πρόσληψη προσωπικού κλπ. Τι κάνατε όμως; Τοποθετήσατε ένα κάδο μεταφερόμενο από άλλη περιοχή και έναν κάδο ανακύκλωσης στην οδό Μουσών για να "φαίνεται ότι κάτι κάνατε".
Λίγοι κάτοικοι έχουν μικρούς κάδους μέσα ή έξω από το σπίτι τους. Κάτοικοι που δεν.... έχουν αυτοκίνητο ή έχουν πρόβλημα υγείας και αδυνατούν να μεταφέρουν τα σκουπίδια -με τις όποιες καιρικές συνθηκές- μέχρι την αρχή της Μουσών, πρέπει να υποχρεώνονται στους γείτονες ή στους επισκέπτες για τη μεταφορά των σκουπιδιών ή να τα συγκεντρώνουν στα σπίτια τους, στις αυλές τους, στα κάγκελα με άγνωστο υγειονομικό, αποτέλεσμα και τρελό πάρτι των γνωστών τετράποδων και εντόμων εν μεσω πανδημίας του κορονοϊού. 

Κύριοι οι οδοί ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΟΝΑΣ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ, κ.α. έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. 
Στην πρόσφατη συνάντηση (16/7/21) που είχαμε στο Δημαρχείο Ερέτριας μας παραπέμψατε πάλι σε επόμενο προγραμματισμό. Φυσικά, η ανοργανωσιά κι η έλλειψη σχεδιασμού για την κάλυψη των λαϊκών μας αναγκών, η αποποίηση των πολιτικών ευθυνών σας και το ρίξιμο των ευθυνών σας στην ατομική δική μας ευθύνη δεν είναι τυχαία. 
Η συστηματική αυτή υποβάθμιση γίνεται με σκοπό να περάσετε την καθαριότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία χαρατσωνοντάς μας ακόμη περισσότερο.
Μας απειλήσατε μάλιστα ότι αν ξαναέρθουμε στο Δημαρχείο με πλακάτ και με κατοίκους δεν θα μας δεχτείτε και θα φωνάξετε τη Δημοτική Αστυνομία να μας βγάλει έξω. Αρνηθηκατε μάλιστα και στον Γραμματέα του Συλλόγου να είναι παρών, αλλά όχι σε υπαλλήλους σας. 

Κύριοι, όλη αυτή η ψυχοφθόρα χρονιζουσα ιστορία με την αποκομιδή των σκουπιδιών υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και δείχνει αδιαφορία και έλλειψη πολιτισμού από μέρους σας.
Για αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από μεριάς σας στις 23.7.21 Παρασκευή θα φέρουμε ενδεικτικα τα σκουπίδια μας στο Δημαρχείο. Ελπίζουμε ότι δεν θα δείξετε την "δημοκρατική σας ευαισθησία" ενεργοποιώντας τη δημοτική αστυνομία σε βάρος του δικαιώματός μας να διεκδικούμε λύσεις για τα αυτονόητα.