Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

....σφηνάκια

 - Τελικά θα δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος με τα σωματεία μέλη που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Εύβοιας ή δεν χρειάζεται; Μάλλον το δεύτερο ισχύει, αφού η μυστικότητα βοηθάει να βγάζει ο κ. Ρέτσας τα δικά του συμπεράσματα. Ο κ. Ρέτσας ακόμη και στην συνάντηση που είχε με τους παράγοντες που έχουν υποδομές, δεν είπε την αλήθεια για την μετάθεση της ημερομηνίας της ΓΣ, της ΕΠΣΕ, αφού είπε πως την ορίσαν για αργότερα για να μην υπάρχει πρόβλημα με τον... κορονοϊό!!!!

- Θα μπορούσε κανείς να πει, εκείνο το "τι είχες Γιάννη, ότι είχα πάντα" αλλά δεν είναι όλοι οι Γιάννηδες ίδιοι, αφού κάποιοι είναι οικονομολόγοι, κάποιοι έμποροι και οι πολλοί, απλοί άνθρωποι και αυτό τους τιμά.

- Τι λέει το άρθρο 5 στην παράγραφο 2 αφού σ΄ αυτό μας παραπέμπει  κ. Ρέτσας στην πρόσκληση για Γενική Συνέλευση;

Άρθρο 5
Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες - Όργανα αθλητικής ένωσης - Τροποποίηση του άρθρου 14 του ν. 2725/1999
Το άρθρο 14 του ν. 2725/1999 (Α' 121) αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 14
Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες - Όργανα αθλητικής ένωσης

2.Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση αθλητικής ένωσης έχει κάθε αθλητικό σωματείο που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση, έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α' 148) και τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της, συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, αν πρόκειται για ατομικό άθλημα, με οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητές, ανά έτος, και αν πρόκειται για ομαδικό άθλημα, με όσους κατ' ελάχιστον αθλητές απαιτούνται από τους κανονισμούς του οικείου αθλήματος για την κανονική συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και σε κάθε περίπτωση με τουλάχιστον δώδεκα (12) αθλητές, ανά έτος. Για τους σκοπούς της παρούσας, επίσημες αθλητικές διοργανώσεις είναι όσες περιλαμβάνονται στο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της ένωσης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την οικεία ένωση ή ομοσπονδία ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της οικείας ομοσπονδίας. Δεν πληροί την προϋπόθεση του πρώτου εδαφίου, σωματείο που εντός των δύο (2) προηγούμενων ημερολογιακών ετών δεν ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του σε επίσημη αθλητική διοργάνωση, επειδή αποχώρησε από αυτήν ή αποβλήθηκε με τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου. Αθλητικό σωματείο που είναι μέλος αθλητικής ένωσης και αποβλήθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης της ένωσης, θεωρείται ότι πληροί την, κατά τους όρους της παρούσας, προϋπόθεση συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις, αν προσέφυγε, σύμφωνα με τα άρθρα 88 ή 101 Α.Κ., κατά της περί αποβολής του απόφασης και το σχετικό ένδικο βοήθημα έχει γίνει τελεσιδίκως δεκτό, έως και την οριστική σύνταξη του καταλόγου της παρ. 3. Το καταστατικό των ενώσεων μπορεί να προβλέπει αυστηρότερες προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής σε Γενική Συνέλευση και ψήφου σε αυτήν.