Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ (Υ.Α.Σ.)
Ι. Κονιάρη 43& Λ. Κατσώνη - Αθήνα
Κοινοποίηση:

1)Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο
2)Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ. Θανάση Μπουραντά
3)Δήμαρχο Σκύρουκ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη


ΘΕΜΑ : Αποκατάσταση ζημιών
στην περιοχή Στόμιο Οξυλίθου


Θα θέλαμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την υπηρεσία σας για την συνδρομή της, στο πρόβλημα στην περιοχή του Στομίου. Γνωρίζοντας ότι σας έχουμε ήδη απασχολήσει πολλές φορές , καταχρώμενοι ίσως το ......
χρόνο σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό θέμα που άπτεται του προβλήματος και αφορά και την υπηρεσίας σας.
Στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δήμος για την υλοποίηση της μελέτης : «Αποκατάσταση ζημιών στον πρωτεύοντα οδικό άξονα Χαλκίδα – Λέπουρα –Κύμη στην περιοχή Στόμιο Οξυλίθου από κατολισθητικά φαινόμενα» που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και εγκρίθηκε από την υπηρεσία σας, απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο Αντιπερειφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά.
Η επίσημη τελευταία απάντηση του στις 27/4/2011 ήταν αυτολεξεί η εξής : «Όσο για την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) δεν είναι η πρώτη φορά που μας έχει μιλήσει για μελέτη και τελικά μας έχει εμφανίσει πρόταση χωρίς θεμελίωση. Έχει συμβεί το ίδιο και στη Σκύρο όταν μετά από κατολίσθηση έφυγαν μαζί (3) σπίτια.Τέτοια φαινόμενα όμως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται με πρόχειρο τρόπο».
Παρόμοια ήταν και η τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο παραστήκαμε, που συνεδρίασε στις 27 Απριλίου 2011 , όταν συζητήθηκε και το θέμα του Στομίου και έγινε αναφορά εκ μέρους μας για την μελέτη που συντάξατε και εγκρίνατε.  
Επειδή οι παραπάνω ισχυρισμοί του κ. Αντιπεριφερειάρχη μας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά.


Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς