Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Καμαρώνουν!!!


 - Καμαρώνουν γιατί δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας!!!!!!
Το ίδιο κάνει και ο Τσίπρας ο οποίος δεν ....

Κορονοϊός: 901 κρούσματα, 534 διασωληνωμένοι και 58 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130.485, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες. Τα 5.196 (4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.050 (29,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 534 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών, 165 (30,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 797 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.102 θανάτους συνολικά στη χώρα, 1.654 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Γεωγραφική κατανομή των 901 κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 901 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Αττική  219...

Σαφέστατο.....

 - Μπορεί ο καθένας μας να λέει όσα θέλει, όπως τα θέλει, αλλά τα καταστατικά και οι νόμοι το λένε καθαρά. Όποιοι αμφισβητούν τους νόμους, ας ρωτήσουν για να μάθουν. Κατά την άποψή μας, πριν τους νόμους υπάρχει η αξιοπιστία, η αξιοπρέπεια, το ήθος και η εντιμότητα την οποία δηλώνουν πως διαθέτουν τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ κι εμείς αυτό πιστεύουμε.
Διαβάστε λοιπόν ....

Απίστευτο!!!!!!

 Ο Δήμος Χαλκιδέων, η δήμαρχος κυρία Βάκα, ο αντιδήμαρχος έργων  κ. Γουρνής και ο αντιδήμαρχος Ληλαντίου αλλά και όσοι στηρίζουν με την ψήφο τους αυτή την δημοτική αρχή, μόνο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θ΄ ακούσουν από τους δημότες του Ληλαντίου, αφού μετά την θεομηνία και την καταστροφή στο Κλειστό Γυμναστήριο Βασιλικού, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΛΗΛΑ και στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Φύλλα, έρχεται η ώρα για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα και να έχουμε αποκατάσταση στο Κλειστό, αλλά και κατασκευή εκεί δίπλα ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ με φωτισμό, αποκατάσταση και ...

Ο κ. Πέτσας

 Ο κ.Τσίπρας έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε λαϊκισμό. Όταν γίνονται προειδοποιήσεις για κάποια περιοχή τις αγνοεί. Όταν λαμβάνονται μέτρα επιδίδεται - πάντα εκ των υστέρων - σε μικροπολιτική κριτική. 

Πότε ζήτησε lockdown σε κάποια περιοχή και δεν το θυμόμαστε; Όταν λαμβάνονται μέτρα, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την οικονομία. Όταν εμφανίζεται αναζωπύρωση της πανδημίας, μόνιμη επωδός είναι ότι φταίει η κυβέρνηση που δήθεν δεν πήρε μέτρα..... 

Ξεκινά επίσημα ο χειμώνας τη Δευτέρα με τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, που θα συμπέσει με το σπάνιο ουράνιο «φιλί» Δία και Κρόνου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη Δευτέρα (21/12) το μεσημέρι, στις 12:02 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος το χειμερινό ηλιοστάσιο θα συμπέσει για πρώτη φορά τόσο με ένα τρομερά σπάνιο «πάντρεμα» των πλανητικών γιγάντων Δία και Κρόνου στον ουρανό της Γης, όσο και με την κορύφωση της τελευταίας βροχής διαττόντων του έτους, των Αρκτίδων.

Το βράδυ του ηλιοστασίου, το πρώτο του χειμώνα, καθώς και τα αμέσως επόμενα θα είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», εωσότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι ...

Φινάλε πρώτου γύρου με ντέρμπι στην Τούμπα

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Με τη... σκόνη από τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη να μην έχει κουρνιάσει ακόμη, θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-20-21 Δεκεμβρίου η 13η αγωνιστική της Super League. Θεωρητικά η τελευταία του πρώτου γύρου, πρακτικά όχι καθώς εκκρεμούν αναμετρήσεις.

Τα βλέμματα το Σάββατο (19/12) θα είναι στραμμένα στο Ηράκλειο (19:30), με τον ανεβασμένο ΟΦΗ να υποδέχεται το δεύτερο στη βαθμολογία Άρη ενώ την Κυριακή (20/12), στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο τρίτος ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας (19:30).

Μετά το μεταξύ τους ισόπαλο (1-1) ντέρμπι, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν εντός έδρας αποστολές: οι μεν «ερυθρόλευκοι» περιμένουν στον Πειραιά (20/12, 15:00) τη Λάρισα, οι δε «κιτρινόμαυροι» αντιμετωπίζουν στη Ριζούπολη - λόγων έργων στο ΟΑΚΑ - τον Βόλο (21/12, 19:30).

Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης θα ψάξουν στο Αγρίνιο (19/12, 17:15) το ....

Θα μάθεις, αν δεν ξέρεις

 Καημένο παρατράγουδο έχεις χάσει την μπάλα. Έχεις ξεφύγει και δεν θα σου βγει σε καλό. Θα μάθεις αν δεν ξέρεις πως την μάνα των παιδιών μας την έχουμε πολύ ψηλά και είναι τιμή μας και καμάρι μας, στο σπίτι. Κανένας από τους δυο μας δεν σκύβει όταν μπαίνει στο σπίτι μας, γιατί απλά δεν είμαστε τάρανδοι και φυσικά δεν.....

Έρχεται και μένει ή έρχεται και φεύγει ο Παπακωνσταντίνου;

 - Στο μυαλό και στις σκέψεις του δεν είμαστε, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να γράψουμε την άποψή μας.
Τι θα κάνει και για πόσο θα μείνει στο ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, αφού πρώτα με το καλό επιστρέψει;
Αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος, αφού είναι γνωστό πως η οικογένειά του βρίσκεται ήδη στο Μαϊάμι από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.
Μπορεί να παίξει ρόλο και η στάση που θα.....

Πανευβοϊκός Σύλλογος Καλός Σαμαρείτης

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καλός Σαμαρείτης" το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. φωτίζει τον ουρανό της Χαλκίδας και τραγουδά τα κάλαντα των Χριστουγέννων.  
Έλα και Συ να πάρεις το δικό σου Φαναράκι από το περίπτερο του "Καλού Σαμαρείτη" στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου (Αγάλματα) κάνε τη δική σου ευχή

Οι διαδικασίες της ΕΠΣΕ

 - Μείναμε στο ότι θα πρέπει να κληθεί σε συνεδρίαση το ΔΣ με θέμα την αναδιάρθρωση του ΔΣ.
Φυσικό είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου να επανέλθει στην θέση που κατείχε πριν συμβούν τα όσα είχαν συμβεί και οδηγήθηκε εκτός ΔΣ μέχρι να τελειώσει η υπόθεσή του στα δικαστήρια.
Μπορεί όμως κάποιος από τα μέλη να μην συμφωνεί και να θέλει να είναι ο ίδιος στην θέση του προέδρου.....

Επιστροφή Παπακωνσταντίνου



 - Την άποψή μας την έχουμε γράψει και πιστεύουμε πως δεν πέσαμε και πολύ έξω. Φυσικά θα κριθούμε κι εμείς σύντομα και θα διαπιστώσουμε πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι οι απόψεις μας και αν κάναμε κάποιο λάθος με ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ας απαντήσουμε λοιπόν στα ερωτήματά σας και στα σενάρια που κυκλοφορούν με το θέμα της επιστροφής Παπακωνσταντίνου στα διοικητικά της ΕΠΣ Εύβοιας.
Πιστεύουμε πως η επιστροφή του θα γίνει προς το τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2021.
Υπάρχουν δύο σενάρια και πιστεύουμε πως θα επικρατήσει το...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Λίγο ακόμη και φτάνουμε στην ημέρα της Γέννησης Του Χριστού μας, αφού απέμειναν 5  και σήμερα, όπως λέγαμε και στο στρατό. Μετά από αυτή την Άγια Μέρα, θ΄ αρχίσει και ο εμβολιασμός και μακάρι μέχρι και την ημέρα της Ανάστασης του Χριστού να έχει εμβολιασθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε ο κορονοϊός να ενταχθεί κι αυτός στις απλές ιώσεις. Δυστυχώς κάποιοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα, βοηθούν....

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1 - Όμορφα Όνειρα

 

Ποιος;;;;;;

 
- Σκάει είδηση;;;;
Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2021 θα έχουμε παραίτηση, η οποία θα κάνει πολύ θόρυβο.
Εμείς δεν συμφωνούμε με μια τέτοια .....

Υπεκφυγές.....

 - Το να κατηγορεί ο κύριος Δημήτρης Αναγνωστάκης τον Φάνη Σπανό και να λέει πως δεν μπορεί να κάνει διάλογο και "να συνθέσει" πάει πάρα πολύ.
Ο Φάνης κέρδισε τις εκλογές μόνο και μόνο επειδή κατάφερε "να συνθέσει" κι επειδή έχει φίλους και συνεργάτες απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους.
Κύριε Αναγνωστάκη, εσείς κάνατε μια παρέα με ....

Ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις των αγροτών για τον κορονοϊό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακατάσχετες και αφορολόγητες θα είναι οι ενισχύσεις των παραγωγών που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με διάταξη που φέρνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η εν λόγω διάταξη θα συμπεριληφθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, με την εν λόγω ρύθμιση «οι συγκεκριμένες ενισχύσεις καθίστανται αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες ....

Κορονοϊός: 916 κρούσματα, 527 διασωληνωμένοι και 96 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 916 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 129.584, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες. Τα 5.178 (4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37.630 (29%) είναι ....

"Τα παρατράγουδα"

 - Καημένο παρατράγουδο, να είσαι καλά, αφού χαρίζεις γέλιο με τις μαλακίες σου.  Εμείς δεν θα σε φοβηθούμε με αυτά που γράφεις και σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις τους φίλους σου και να διαδίδεις τα δικά σου από πάγκο στις λαϊκές. Διαφήμιση μας κάνεις και γι΄ αυτό....

Εν αμφιβόλω τα πρωταθλήματα του Ιανουαρίου λόγω Covid-19

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Η διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων βάδην και δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, σε Μέγαρα και Πηγή Τρικάλων, αντίστοιχα, τα οποία είναι προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19.

«Σχετικά με τα ερωτήματα που υποβάλλουν εκπρόσωποι Σωματείων, προπονητές κ.λπ., αναφορικά με τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 35χλμ ....

Χρηματοδότηση 1.000.000 € από την Περιφέρεια στον Δήμο μας, για αποκατάσταση ζημιών

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη χρηματοδότηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, για την κατεπείγουσα αποκατάσταση ζημιών οδικών και κτηριακών υποδομών, προς άρση της επικινδυνότητας που προκλήθηκε από τη φυσική καταστροφή στις 5/4/2020.
 Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ευχαριστεί ....

....μικρά, μικρά

 - Βρήκε θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τον αριθμό των εμβολίων που θα έρθουν στην Ελλάδα!!! Τελικά το έχουν τερματίσει οι άνθρωποι. Κύριοι όσα εμβόλια χρειασθούν η Ελλάδα θα τα έχει και μέσα στο Α΄ εξάμηνο του 2021 θα εμβολιασθούν όσοι Έλληνες το αποφασίσουν. Τα εμβόλια δεν τα παραγγέλνει η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία τα μοιράζει στις χώρες μέλη της, ανάλογα με τον πληθυσμό της....

Πώς θα χορηγηθεί εφέτος το επίδομα θέρμανσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Σε δυο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς καυσίμων, θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά που το δικαιούνται.

   Το ανώτατο ποσό του επιδόματος είναι αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι και κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί σε κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες κάθε περιοχής και τις βαθμοημέρες.

   Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, οι προθεσμίες καταβολής του καθώς και οι συντελεστές επιδότησης ανά οικισμό, προσδιορίζονται στην κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σ' αυτην περιλαμβάνονται και οι οικισμοί με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους στους οποίους τα νοικοκυριά δικαιούνται επίδομα θέρμανσης για ξύλα ή pellet.

   Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα. Επίσης το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος που δικαιούνται, από 1η Οκτωβρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 και ....

Ψηφίστηκε το ν/σ για την επαγγελματική εκπαίδευση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Επίσης, υπερψηφίστηκαν και τα τέσσερα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα επί συνόλου 299 βουλευτών:

'Αρθρο 9: Υπέρ 158 κατά 141 βουλευτές.....

....φαπούλες

 - Τι μας λένε τα παπαγαλάκια που έχουν στο στόχαστρό τους τον Δήμο Χαλκιδέων;;;; Λένε και ξαναλένε πως και πάλι πλημμύρησαν στην ΟΑΣΗ στον Άγιο Νικόλαο και φυσικά ούτε ξέρουν προς τα που πέφτει αυτή η περιοχή και ούτε έχουν ....

Καταβάλλεται από το πρωί η οικονομική ενίσχυση στα ερασιτεχνικά σωματεία

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησε από το πρωί η καταβολή στα 3.408 δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, συνολικού ύψους 9.672.000 ευρώ. Κάθε σωματείο που έχει ολοκληρώσει την κατάθεση αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, θα λάβει 2.500 ευρώ και έξτρα 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον άθλημα που καλλιεργεί και για το οποίο έχει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Λόγω των τραπεζικών διαδικασιών, τα ποσά θα ....

Δημοσκόπηση: Χωρίς αντίπαλο ο Κυριάκος – Κυριαρχία της ΝΔ

Μεγάλη διαφορά της τάξης του 15% εξακολουθεί να έχει στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το ποσοστό ως προς την παράσταση νίκης του κυβερνώντος κόμματος να φτάνει το 59,6 %, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε 27 Νοεμβρίου με 11 Δεκεμβρίου.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός και με υψηλή δημοτικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 38,1 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,1 %. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,7 %, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 4, 1%, ΜέΡΑ 25 με 3,1%, Χρυσή Αυγή με 1%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» ....

.....σουτάκια

 - "Χτύπησαν"  πάλι οι εξυγιαντές της ΕΠΟ και άλλαξαν για μία ακόμη φορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Τώρα όρισαν να γίνουν εκλογές του χρόνου τον Ιανουάριο του 2021 στις 19!!! Μας έχουν τρελάνει, αλλά περισσότερο τρέλαναν τον κ. Ψαρόπουλο τον οποίο έβαλαν μπροστά προφανώς για να τον κάψουν και όταν έρθει η ώρα, θα τον αδειάσουν και όλοι θα στηρίξουν άλλον ....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος"  στέλνει την καλημέρα του, αλλά και τις ευχές του προς όλους, ακόμη και στους υβριστές του, αλλά λέει κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και σήμερα μέσα στην πανδημία στηρίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του με κάθε τρόπο.
"Ο μπάρμπα Στέλιος" θα είναι πάντα δίπλα τους και θα στηρίζει πάντα τα βήματά τους, στην

Χρήστος Καρβελάς: Στηρίξτε αυτούς τους ανθρώπους

Σήμερα βίωσα κάποια πράγμα πολύ ανεκτίμητα ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ....
Μας πήρε τηλέφωνο Η διοίκηση και μας κανόνισε έναν έναν σε ραντεβού να  μας κάνει ένα δώρο που ποτέ κανένας δεν το έχει σκεφτεί σε κανένα σωματείο να γίνει... 
Μας έδωσαν σαν δώρο τον μισό μισθό που....

Έγκριση Προϋπολογισμού 2021 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων κατά 14,7 εκατ. Ευρώ

Προϋπολογισμός ύψους 140.998.892,43 € για το 2021 εγκρίθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Κατά την 12η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, αναλύθηκαν βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού, κατά άξονα εσόδων και δαπανών. 
Το σημαντικότερο για τους Στερεοελλαδίτες, είναι η εμφατικά αναπτυξιακή και κοινωνική στόχευση του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει για το 2021 δημόσιες επενδύσεις ύψους 78.213.907,71 €.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι αυξημένο κατά 14,7 εκατ. ευρώ, ή 23% σε σύγκριση με το 2020. Στα αξιοσημείωτα του προϋπολογισμού είναι επίσης:
Η διατήρηση και ενίσχυση σημαντικών πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας, όπως ενδεικτικά η ...

ΔΗΛΩΣΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας, έπειτα από την χθεσινή περιοδεία στην περιοχή του Μαντουδίου.

« Σήμερα σε επίσκεψη μας στις περιοχές του Μαντουδίου – Προκοπίου  έπειτα από τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες της συνεχούς υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών, της χρόνιας υποβάθμισης των αντιπλημμυρικών έργων. Με μόλις μια νεροποντή που κράτησε ούτε καλά καλά μια νύχτα, είχαμε τα γνωστά φαινόμενα να κόβεται το οδικό δίκτυο, ο ποταμός Κηρέας να υπερχειλίσει ακόμη μια φορά. Ειδικά σε μια περιοχή όπως το Μαντούδι που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν έχει δοκιμαστεί από αντίστοιχες καταστάσεις μετρώντας νεκρούς, κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης στο όνομα των φαινομένων πέφτει πραγματικά στο κενό. Διαπιστώσαμε πως το ποτάμι παραμένει ουσιαστικά ακαθάριστο, χωρίς τις απαραίτητες εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία, πράγμα που επανειλημμένως έχουμε τονίσει εδώ και αρκετά χρόνια. Το πάθημα δεν γίνεται ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας.  Απανωτά ερχόταν οι χαρές χθες και μεταξύ αυτών, ήρθε και η πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο την οποία είχαν στήσει οι άνθρωποι της παράγκας, οι εξυγιαντές και οι Συριζαίοι υπουργοί αθλητισμού. Τι λέει η πρόταση αυτή; Αθώοι σχεδόν όλοι και ....

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Kορονοϊός: 1.155 νέα κρούσματα, 542 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 1.155 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 128.710, εκ των οποίων το 52,5% άνδρες.

Τα 5.171 (4,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 37.197 (28,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 542 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ...

Δημήτρης Θωμάς

 Προς Χρ.  Σαμαρά, αντιδήμαρχο και πρόεδρο Αθμιας σχολικής επιτροπής, μετά την σημερινή δημόσια συκοφαντική ανακοίνωσή του σε βάρος μου:
"Συκοφαντιών συνέχεια για ένα θέμα που έχετε ήδη μηνυθεί... 
Από εσάς που έχετε 7 χρόνια (!!!) να υποβάλλετε ισολογισμούς- απολογισμούς για τα έσοδα- έξοδα των σχολείων στα οποία προΐστασθε.
Από εσάς που έχετε διαχειριστεί σχεδόν  1,7 εκατομμύρια ευρώ(!!!),  δίχως αποφάσεις του Δ.Σ.   αλλά με προσωπικές σας και κατά το δοκούν επιλογές, για έργα, προμήθειες και λειτουργικά έξοδα, στα σχολεία της Αθμιας...
Σύντομα θα λογοδοτήσετε όμως  για όλα αυτά. ....

Η άποψή μας

 
Μπορεί να διαβάζουμε διάφορα σχόλια , μετά την πρόταση του εισαγγελέα για τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά 
1ον ....δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πρόταση για αθώωση του κ. Γιάννη Κάμπαξη.
2ον ....δεν πρέπει να διαβάζουμε σχόλια τα οποία λένε προς τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου να πάρει εκδίκηση.
3ον  ....ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πρέπει να γίνει ίδιος και όμοιος με κανέναν και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία έχει προγραμματίσει να συνεχίσει την ζωή του στο Μαϊάμι όπου βρίσκεται ήδη η σύζυγος και τα παιδιά του.
4ον  .... Σε επίπεδο ΕΠΟ είναι βέβαιο πως δεν τον ενδιαφέρει τίποτα...

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν πληγεί πέρα από τον αθλητισμό και την εκπαίδευση, αρκετοί κλάδοι εργασίας, μέσω των οποίων πολλοί άνθρωποι συμπληρώνουν το προσωπικό τους εισόδημα.
Αρκετοί από τους ανθρώπους μας και τα παιδιά μας που φορούν φέτος την ιστορική φανέλα του Α.Ο. Χαλκίς, ανήκουν επίσης στις παραπάνω ομάδες και δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα επιβίωσης. 
Ως Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Χαλκίδος, δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο όλους αυτούς που απαρτίζουν....

Το σώμα του Μαραντόνα θα πρέπει να διατηρηθεί, αποφάσισε δικαστήριο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σώμα του Ντιέγκο Μαραντόνα "πρέπει να διατηρηθεί" σε περίπτωση που χρειαστεί το DNA για τεστ πατρότητας αποφάνθηκε, ένα δικαστήριο της Αργεντινής. 

Ο Μαραντόνα έχει αναγνωρίσει τέσσερα παιδιά στην Αργεντινή κι ένα στην Ιταλία. Πριν από δύο χρόνια η Μαγκάλι Γκιλ αποκάλυψε ότι ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο Αργεντίνος θρύλος. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού πρωτοδικείου η Γκιλ ζήτησε να γίνει....

Ανασκόπηση 2020: Τα κύρια γεγονότα της χρονιάς στον κόσμο

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 2020 ο κόσμος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πανδημία που δεν έχει προηγούμενο στον 21ο αιώνα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διεθνείς κρίσεις και οι κοινωνικές αναταραχές. Ακολουθούν τα κύρια γεγονότα που απασχόλησαν τον κόσμο τη χρονιά αυτή:

-Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-

Στις 3 Ιανουαρίου ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί, αρχιτέκτονας της ιρανικής στρατηγικής στη Μέση Ανατολή, σκοτώνεται από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στη Βαγδάτη, έπειτα από επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ Ιρακινών φιλοϊρανών διαδηλωτών.

Στις 8 Ιανουαρίου, το Ιράν εκτοξεύει σε αντίποινα πυραύλους σε βάσεις που φιλοξενούν Αμερικανούς στρατιώτες. Ένα ουκρανικό πολιτικό αεροσκάφος καταρρίπτεται "από σφάλμα" μερικές ώρες αργότερα από το Ιράν, στοιχίζοντας τη ζωή σε 176 ανθρώπους.

-Πανδημία του νέου κορονοϊού-

Στις 11 Ιανουαρίου, μετά την εμφάνιση μιας μυστηριώδους πνευμονίας στην Κίνα,...

"Τσίμπησαν" οι εξυγιαντές!!!

Τον   Αυγενάκη θα ευχαριστήσουν τα Σωματεία και όχι την ΕΠΟ, η οποία δεν βρήκε την δύναμη να επιχορηγήσει έστω και με 1.000 ευρώ το κάθε Σωματείο, αλλά έδωσε 5.000 ευρώ στην κάθε ΕΠΣ προεκλογικά!!!!
Δηλαδή η ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ πως θα μοιράσει τόσα....

"Του χρόνου" και βλέπουμε!!!

 Για τις 19/1 μετατέθηκαν οι εκλογές

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή της έκτακτης εκλογικής γενικής συνέλευσης, που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου και τη μεταφορά της στις 19 Ιανουαρίου, λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την Covid-19, τα οποία ισχύουν τουλάχιστον ως τις 7 Ιανουαρίου.

Πάντως οι εκλογές ενδέχεται να λάβουν και νέα παράταση, στην περίπτωση κατά την οποία επεκταθεί η ισχύς αυτών των μέτρων, γι΄ αυτό και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων εξουσιοδοτήθηκε να πράξει αναλόγως, εφόσον υπάρξει τέτοιο θέμα.

Η ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τις 29 Δεκεμβρίου 2020 Έκτακτη Εκλογική Γενική Συνέλευση, για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα ...

Έρευνα ΣΕΒ: Οι 7 στις 10 επιχειρήσεις θα διατηρήσουν το προσωπικό τους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 60 % των επιχειρήσεων θεωρεί πιο σοβαρές τις επιπτώσεις της πανδημίας από εκείνες της περιόδου της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, σχεδόν μία στις δύο (45,7%)  των επιχειρήσεων προσδοκά πως οι επιπτώσεις θα έχουν σχετικά σύντομη διάρκεια (ως το τέλος του 2021).

Αυτά προκύπτουν από την (τέταρτη κατά σειρά) έρευνα της MRB για τον ΣΕΒ «Σφυγμός του Επιχειρείν» 2020. Στα βασικά συμπεράσματα περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής:

-Η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων (70%) δηλώνει ότι θα διατηρήσει σταθερό το προσωπικό της, με λιγότερο από το 10% να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε μείωση.

-Η ψηφιοποίηση του κράτους αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας των μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων κατά το τελευταίο έτος. Οι δημόσιες υπηρεσίες με ψηφιακή ταυτότητα (ΚΕΠ, ψηφιακή πύλη gov.gr και businessportal.gr) έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν και το 2020 τα ΚΕΠ, παρά την υποχώρηση στο βαθμό ικανοποίησης κατά 15 π.μ. περίπου σε σχέση με το 2019(μία πιθανή εξήγηση είναι η «υποκατάσταση» αρκετών υπηρεσιών του από τη νέα ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης (gov.gr), ενώ και οι δυσκολίες της δια ζώσης εξυπηρέτησης /....

"Τα παρατράγουδα"

 -  Καημένα παρατράγουδα, τι να γράψουμε τώρα; Εσείς τρέχετε πίσω από τον δήμαρχο, για να έχετε κάποιες παροχές και να μπορείτε να πηγαίνετε πέρα δώθε χωρίς επιβάρυνση και δήθεν ως εθελοντές!! Καλό είναι πάντως κι αυτό και πρέπει να συγχαρούμε τον δήμαρχο γιατί προσφέρει σε άτομα που έχουν ....

Δημοσιονομική βελτίωση το 2021 στην Ελλάδα, επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ύπαρξη δημοσιονομικής ευελιξίας για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη- μέλη το 2021, η οποία όμως δεν πρέπει να οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, επιβεβαιώθηκε από το σημερινό Eurogroup. Το οποίο, παράλληλα, προβλέπει και στην Ελλάδα δημοσιονομική βελτίωση το 2021, που θα οφείλεται στη σταδιακή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και στη σημαντική οικονομική μεγέθυνση, υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (περίπου 4%). 

   Αυτό σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την αποτίμηση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης και τις προβλέψεις για το 2021 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό αξιολόγησε και τον ελληνικό προϋπολογισμό και, όπως ανέφερε ο υπουργός:   

   *Επιβεβαιώθηκε ότι τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση ανέρχονται συνολικά στα 24 δισ. ευρώ για το 2020. Εξ αυτών, τα δημοσιονομικά ....

....μικρά, μικρά

 - Κύριε Στούπα καλησπέρα σας.  Πολλά ακούμε εδώ και μήνες, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε αν είναι φήμες, αν κάτι ψήνεται ή αν τέλος πάντων κάτι είπατε σε φίλους ή γνωστούς και αυτοί ανέλαβαν την διασπορά του!!!
Η διασπορά είναι επίκαιρη αφού έχουμε καθημερινά....

Για όνομα του Θεού!!!!!

 
Εμείς αυτά δεν τα πιστέψαμε ποτέ και για κανέναν. Όλοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης, εκτός από εμάς, είναι ...

Πονάει αγαπούλες;;;;

 - Πονάτε εσείς οι εξυγιαντές και βάλατε τα παπαγαλάκια σας να γράφουν για δήθεν παραγραφή αδικημάτων και πως γι΄ αυτό ο εισαγγελέας πρότεινε αθώωση.
Λάθος κύριοι. Βγάλτε τα γυαλιά της εξυγίανσης και πείτε την αλήθεια.
Καμία παραγραφή δεν υπάρχει. 
Ο εισαγγελέας είπε καθαρά πως ακόμη και για .....

Διακοπή υδροδότησης κατά τις νυχτερινές ώρες αύριο Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, λόγω προγραμματισμένων εργασιών σε υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, λόγω προγραμματισμένων εργασιών επισκευής σε υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης κατά τις βραδινές ώρες αύριο, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, από ώρα 24:00 έως και το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου και ώρα 06:00. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Νεάπολη, Δεξαμενή, Άγιος Ταξιάρχης, Καναπίτσα, Άγιος Ιωάννης και η οδός Μεσσαπίων.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες από ....

Αθώοι Παπακωνσταντίνου και Κάμπαξης

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες η πρόταση του εισαγγελέα είναι σαφέστατη. Δεν μας ενδιαφέρει για τους άλλους, αλλά ο εισαγγελέας δικαίωσε την θέση που είχαμε πάρει από την αρχή για τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Κάμπαξη. Αισθανόμαστε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν πίσω τα όσα πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ξέρουν τα όσα έζησαν και εμείς απλά ευχόμαστε να τα ξεχάσουν όλα και να μην θελήσουν να εκδικηθούν.
Κύριε Παπακωνσταντίνου, κύριε Κάμπαξη τώρα ξέρετε. Καμιά εμπιστοσύνη σε ανθρώπους- φίλους - φίδια. Θα τους κρίνει ο Θεός στον οποίο πρέπει να έχετε απόλυτη .....

....φαπούλες

 - Καλημέρα στον δήμαρχο Μαντουδίου- Λίμνης και Αγίας Άννας τον κύριο Τσαπουρνιώτη. Δήμαρχε πως γίνεται και δεν έχετε συμπληρώσει ακόμη ένα χρόνο στην καρέκλα του δημάρχου;;;;;...

Πρόταση εισαγγελέα

  Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή η αγόρευση του εισαγγελέα κυρίου Χαράλαμπου Λακαφώση και σύντομα θα ολοκληρώσει την πρότασή του για τους κατηγορούμενους στην δίκη των 28 η οποίοι κατηγορήθηκαν από τους εξυγιαντές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
Παρακολουθώντας την αγόρευση του εισαγγελέα, διαπιστώνει κανείς πως όχι μόνο δεν θα προτείνει την ενοχή τους, αλλά με την μέχρι τώρα τοποθέτησή του, αφήνει να εννοηθεί πως κάποιοι τους ήθελαν κατηγορούμενος, χωρίς ...

Ο Giannis και οι «συμφωνίες-μαμούθ»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Μιλγουόκι Μπάκς «έδεσαν» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τουλάχιστον μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2024-25, μετά την υπογραφή του Greek Freak σε πενταετή επέκταση της συνεργασίας τους. Και ενώ η παραμονή του παίκτη-συμβόλου του franchise ήταν ύψιστης σημασίας για τα «Ελάφια», η υπογραφή του Αντετοκούνμπο μόνο φθηνή δεν ήταν...

Η supermax επέκταση για πέντε σέζον θα τους στοιχίσει 228,2 εκατομμύρια δολάρια και θα αρχίσει από την αγωνιστική περίοδο 2021-22, μετά την ολοκλήρωση δηλαδή του τελευταίου έτους της τρέχουσας συμφωνίας του, που θα ....

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα

Φωταγωγήθηκε χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) Ελένη Αϊδίνη. Παρόντες ήταν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, η Αντιδήμαρχος Υγείας Σοφία Χονδρογιάννη και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Νίκος Ρόγκας.
“Έχουμε ανάγκη, ίσως περισσότερο από ποτέ, ....

....σουτάκια

  - Τι έγινε τώρα; Βοηθάει αυτή η κυβέρνηση ή όχι τα ερασιτεχνικά σωματεία; Μέσα στην πανδημία δεν είναι άσχημα τα χιλιαρικάκια που μπαίνουν στο ταμείο. Έτσι δεν είναι; Μπορεί να μην είναι δίκαιη η μοιρασιά, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Όταν ολοκληρωθεί το μητρώο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τότε τα κριτήρια θα διαμορφώνουν.....