Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι στις 30/04/2022 και 01/05/2022 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω απονομές Κυπέλλων Πρωταθλητών:
–Στον Α.Ο ΧΑΛΚΙΣ πρωταθλητή Α΄κατηγορίας 2021-2022.
Η απονομή θα γίνει το Σάββατο 30/04/2022 μετά τον φιλικό αγώνα με τον Α.Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ στο....

Λύσεις σε προβλήματα

 - Η δήμαρχος κυρία Έλενα Βάκα, δεν έχει κανέναν λόγο, να τρέχει πίσω από αυτούς που κραυγάζουν, ενώ δεν είχαν κάνει τίποτα, όταν είχαν την ευθύνη.
να τρέχει πίσω από τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών και να δίνει λύσεις. Αυτό πρέπει να κάνει και μέχρι έναν βαθμό το κάνει.
Εμείς εκτιμούμε την προσπάθειά της, αλλά θα γράψουμε τις απόψεις μας γι΄ αυτά που πρέπει να βάλει σε προτεραιότητα.
Από την Τρίτη 2 Μαϊου θα αναφερόμαστε.....

Μέχρι 27/5 οι αιτήσεις για επιδότηση της εργασίας 5.000 ανέργων από 30 ετών και άνω

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέχρι και την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, στις 15:00, θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τον Γ' κύκλο της δράσης «πρόγραμμα επιχορηγήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικία 30 ετών και άνω, στις περιφέρειες σε μετάβαση (ΜΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες».

Το 12μηνο πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης και τα ποσά της επιχορήγησης για την πρόσληψη νέων θέσεων εργασίας σε νέες θέσεις εργασίας ως εξής:

- 466,5 ευρώ μηνιαία (5.598 ευρώ) για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

- 559,8 ευρώ μηνιαία (6.717,6 ευρώ ευρώ) για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω...

Ο ΔΥΣΤΟΣ έχει τον δικό του Σάκη

- Η ομάδα του ΔΥΣΤΟΥ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Εύβοιας, στον 3ο όμιλο.
Προπονητής της ομάδας είναι ο κύριος Σάκης Νικολάου, ο οποίος έχει αμφισβητηθεί από πολλούς κατά καιρούς, αλλά απέδειξε πως με τον δικό του τρόπο, μπορεί να δημιουργεί αξιόλογο ρόστερ σε μια ομάδα και να....

ΠΑΟΚ και ΑΕΛ στα μπαράζ

 - Για να δούμε αν τελικά στα μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο γυναικών, από τον Βόρειο Όμιλο, θα έχουμε και αυτή την χρονιά τον ΠΑΟΚ και την ΛΑΡΙΣΑ στην οποία είναι και η Κατερίνα Τσαραντάνη.
Το σύστημα των μπαράζ δεν είναι το ίδιο με αυτό της περιόδου 2020-2021.
Τώρα οι ομάδες του ίδιου ομίλου δεν θα παίξουν μεταξύ τους και ούτε θα παίξει ο πρώτος του πρώτου ομίλου, με τον πρώτο του....

Στον εορτασμό προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στη Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, παρέστη η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Μετά τη Δοξολογία, προεξάρχοντος...

...εδώ γελάμε

 - Τι να γράψουμε για όσα λέει δεξιά κι αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑίος κύριος Δημήτρης Αναγνωστάκης, για τον Φάνη Σπανό και την Περιφερειακή Αρχή;;;
Ο Σπανός λέει, επιβιώνει πολιτικά με μια επίπλαστη πλειοψηφία!!!!
Αλήθεια ζει σε άλλον πλανήτη;
Ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο προσπάθησε να μην επιτρέψει την λειτουργία της αυτοδιοίκησης σε Α΄& Β΄ βαθμό, αλλά δεν του έκατσε που λέει κι ο λαός.
Ο Αναγνωστάκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκε ούτε καν δεύτερος και ....

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με την αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

    Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων πρωταθλήματος Β' και Γ' κατηγορίας 30/4-1-4/5/2022

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 1ος όμιλος 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/22 17:30 ΑΟ ΣΤΑΥΡΟΥ -ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/22 17:30 ΟΠΑ ΑΙΔΗΨΟΥ- ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/22 17:30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ -ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ ΓΟΥΒΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/22 17:30 ΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΑΡΤΕΜΗΣΙΟΥ...

Καλημέρα - Χριστός Ανέστη

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και αύριο 1η Μαϊου, κανονικά θα πρέπει να είσθε στους δρόμους και στις πλατείες για να τιμήσετε την εργατική πρωτομαγιά, αλλά είναι βέβαιο πως θα επιλέξετε τα βουνά και τα λαγκάδια για να πιάσετε τον Μάη!!!!! Τέλος πάντων ότι κι αν κάνετε, να μην ξεχνάτε  πως απόψε στις 20:30 ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ δεν θα πιάσει στα χέρια του τον ΜΑΗ, αλλά θα σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή της Α΄ Κατηγορίας Εύβοιας και στο Στάδιο της Χαλκίδας θα δοθεί το σύνθημα, ώστε να πάει....

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των Δ.Σ. Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 
Λαμία,  29/4/2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής και του εποικοδομητικού διαλόγου με φορείς και απασχολουμένους  στον κλάδο των Μεταφορών και επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Περιφέρειας, στην Λαμία, ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτρη Βουρδάνου, με θέματα που άπτονται και απασχολούν τα σωματεία Εκπαιδευτών Οδηγών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην σύσκεψη  συμμετείχαν, οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των  Σωματίων Εκπαιδευτών Οδηγών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
- Γεωργαντάς Γεώργιος, Πρόεδρος Σωματείου Κεντρικής Ελλάδας, ...

Γ΄ Εθνική - Ημερομηνίες αγώνων ανόδου

Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων ανόδου από τη Γ΄ Εθνική στη SL2 και των αγώνων ανόδου από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ στη Γ΄ Εθνική, είναι οι ακόλουθες.

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗ SL 2:
        1η    αγωνιστική 17.04
        2η    αγωνιστική 20.04
        3η    αγωνιστική 01.05....

ΣΚΥΡΟΣ - ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

 - Τελικά ΣΚΥΡΟΣ και ΝΗΛΕΑΣ θα φτιάξουν στεφάνι πρωτομαγιάτικο στο γήπεδο της Σκύρου και θα δούμε ποια από τις δύο ομάδες, θα φτιάξει το καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Με νίκη ο ΝΗΛΕΑΣ δένει την....

Αγώνες Αγάπης

 
Η Α.Ε. Ληλαντίου και η Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού διοργάνωσαν Αγώνες Αγάπης  για την ενίσχυση του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις ¨Η ΠΙΣΤΗ¨.
Οι αγώνες  πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας ( Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη ).
Στους αγώνες συμμετείχαν τμήματα αθλητών Κ6-Κ8-Κ10, Κ12, Κ 14, και Κ16 από : 
Αθλητική Ακαδημία Ερέτριας , ΑΟ Κύζικος Ν. Αρτάκης , ΑΕ Προποντίς, ΑΟ Κανήθου , Π. Σ. Ακαδημία Αυλίδας,  ΑΟ Αυλίδας / Αριστοτέλειος , Α.Ε. Ληλαντίου και Σχολή Ποδοσφαίρου....

...ο κύριος Ακριτίδης

 - Μόλις γράφουμε κάτι για τον κύριο Δημήτρη Ακριτίδη, ξεσπά θύελλα θετικών σχολίων, κάτω ακόμη και από μία ανακοίνωση. Έχουμε διαβάσει τα πάντα και πραγματικά αυτό το γεγονός μας προβληματίζει.
Όλοι λένε τα καλύτερα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε, τι είναι αυτό που οδηγεί τον κύριο Ακριτίδη σε παραίτηση από μια ομάδα.
Για να μην μας πείτε και μαλάκες, πρέπει να ....

.....γελάνε ακόμη στη Σχολή Πεζικού!!!

 
Τι κάνεις όταν δεν είσαι εκεί που είναι οι επίσημοι και είσαι στην ουρά και δεν μπορεί να σε βρει ούτε ο φωτογραφικός φακός της φίλης σου;;;;;;;
Κάνεις μεταβολή και έρχεται και η φίλη σου από την πίσω πλευρά και σε φωτογραφίζει!!!!!!
Αλήθεια γιατί η φίλη σου δεν πήγε να πει και τους άλλους να κάνουν μεταβολή και έτσι από τελευταία να βρεθείς πρώτη!!!!!!
Ψάξτε και θα βρείτε την φωτογραφία, στην .....

Βανδαλισμούς στη νέα παιδική χαρά στην πλατεία Αγίου Νικολάου καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, ο Δήμος Χαλκιδέων, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα αγνώστων στη νέα παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Πέμπτης 28 Απριλίου 2022. Οι καταστροφές αφορούν στην αποξήλωση τμημάτων της περίφραξης και στον βανδαλισμό των παιχνιδιών.
Στον Δήμο Χαλκιδέων καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα, που.....

....φαπούλες

 - Στους Δήμους πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και πιστεύουμε πως το Καλοκαίρι του 2022, θα υπάρξει διάλογος, ώστε από το Φθινόπωρο του 2022και μέχρι το τέλος του 2023, η κάθε Δημοτική Αρχή να δείξει τις προθέσεις της και να βάλει τις βάσεις, για ένα νέο μοντέλο διοίκησης, το οποίο θα είναι κοντά στην καθημερινότητα των ....

Όπου μπορεί ο καθένας.....

 - Κύριε Αναγνωστάκη, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Αλήθεια, από πότε οι αυτοδιοικητικοί κάνουν πολιτική στα ΜΜΕ και όχι στο Περιφερειακό Συμβούλιο;;;;
Τις όποιες αποφάσεις τις ψηφίζουν Περιφερειακοί Σύμβουλοι και αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία και δεν ανήκουν στην παράταξη Σπανού.
Κύριε Αναγνωστάκη, ο Σπανός θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ενώ εσάς δεν σας βλέπουμε υποψήφιο, παρά τις όποιες προσπάθειες κάνατε....

....σουτάκια

 - Θέλουμε να γράψουμε και κανέναν καλό λόγο, αλλά κάποιοι οι οποίοι μιλούν για νομιμότητα, δεν την τηρούν οι ίδιοι και την ποδοπατούν, αρκεί να έχουν μία δύο φωτογραφίες και ένα χειροκρότημα!!! Το γράφουμε αυτό, γιατί θέλουμε να γελάσουμε και λιγάκι, αφού κάποιοι μας δίνουν την ευκαιρία με τις ...

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ευβοίας

Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Γερογιάκομο πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Η Δήμαρχος, αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα κατά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Επιπλέον τόνισε τα δύο σημαντικότερα ....

Ευχαριστούμε ...


Ευχαριστούμε την Ευβοϊκή Γνώμη.
 

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας τελείωσε και πρωταθλήτρια είναι η ομάδα του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ. Όλες οι ομάδες έδωσαν τον δικό τους αγώνα και δεν είναι ώρα τώρα για γκρίνια και κακομοιριά.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πρέπει να περάσει τα μπαράζ και ν΄ ανέβει κατηγορία, για το καλό του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου, αφού αν δεν ανέβει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ τότε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο θα υπάρχει μόνο στα τοπικά.
Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά αν η ομάδα προσέξει και αν αντιμετωπίσει με προσοχή τον ....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από την Τρίτη 26 Απριλίου 2022 έως και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας ....

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Έργα διαχείρισης αποβλήτων προς ένταξη 
συνολικού ύψους 8.000.000 €

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Προ ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων και άλλων έργων δημιουργίας “Πράσινων Σημείων”, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 € περίπου.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας:....

Καλημέρα - Χριστός Ανέστη

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να περάσετε καλά την πρωτομαγιά, αφήνοντας λίγο στην άκρη τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Κάντε λιγάκι υπομονή, γιατί όλα τα προβλήματα θα τα λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη, ο οποίος θέλει σώνει και καλά εκλογές για να κυβερνήσει και πάλι, ώστε να αποτελειώσει ....

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την μετεγκατάσταση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χαλκίδας

Εκ νέου επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με το αίτημα της προσωρινής μετεγκατάστασης των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χαλκίδας στο χώρο του Τάγματος Πεζοναυτών.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Επανέρχομαι στο θέμα της παραχώρησης χώρου για την προσωρινή μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χαλκίδας και συγκεκριμένα έκταση 6.747,36 τ.μ., εκ του στρατοπέδου «Πήλικα»(τάγμα 575 Πεζοναυτών), εντός Σχεδίου Πόλεως Χαλκίδας, και συγκεκριμένα εντός της συνοικίας Ε’, στα Ο.Τ. 697 και 581, όπως σας το έχω θέσει και με τα από 19/4/2021, 6/10/2021 και 21/10/2021 σχετικά έγγραφά μου.
Σε όλα τα ανωτέρω έγγραφα αναφέρεται λεπτομερώς η αναγκαιότητα της έγκρισης της παραχώρησης του εν λόγω χώρου, η καταλληλότητά του και η ύψιστη κοινωνική σημασία που θα έχει αυτή η παραχώρηση, όχι μόνο για τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά για ολόκληρη την Εύβοια, καθώς στα...

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) το Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας...

Ιωάννης Μανόλης - Δήμος Καρύστου

 
Συμπολίτες και συμπολίτισσες, 
Φίλες και φίλοι, 
Κατόπιν ώριμης σκέψης και με την προτροπή αρκετών συνδημοτών μας, αποφάσισα να κάνω το πρώτο βήμα για την δημιουργία μίας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Καρύστου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Τους επόμενους 18 μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνδιαμορφώσουμε μία αξιόπιστη, ρεαλιστική και πλειοψηφική πρόταση που στο επίκεντρό της θα βρίσκονται οι δημότες και οι ανάγκες τους. 
Τα προβλήματα του τόπου μας είναι πολλά. Οι ευκαιρίες, όμως, για πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη είναι περισσότερες. Για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να .....

.....σφηνάκια

 - Κυρίες και κύριοι, ο ΠΑΟΚ ότι κάνει, το κάνει για την φανέλα και τον κόσμο του και όχι για να βρίσκουν ευκαιρία κάποιοι άλλοι να κάνουν καζούρα στους Ολυμπιακούς. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο και θα δώσει την ευκαιρία και στους Ολυμπιακούς να κάνουν καζούρα.....

Σχολεία: Λήξη μαθημάτων, εξετάσεις, μέτρα προστασίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την επιστροφή των μαθητών και μαθητριών από τις διακοπές του Πάσχα στις 3 Μαΐου ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων. Το “ντεμπούτο” τους θα κάνουν, επίσης, οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα ή αλλιώς «ελληνική PISA».

Η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Ημερήσια και τα Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια είναι η 20η Μαΐου, για τα Γυμνάσια της 30ης Μαΐου και για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά η 15η Ιουνίου.

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο Λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 ξεκινά η «ελληνική PISA» στα γνωστά αντικείμενα....

.....φαπούλες

 - Είχαμε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα και ακούσαμε διάφορα και για την Εύβοια, αλλά μας έκανε εντύπωση το ότι η σύμβουλος της παράταξης Αναγνωστάκη και κόρη πρώην βουλευτή, η κυρία Ακριώτη πηγαινοφέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο αυτά που της λέει ο ραδιοφωνατζής, γι΄ αυτό για μια ακόμη φορά .....

ΕΠΣΕ - ΒΛΑΒΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ -ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

28 Απριλίου, 2022

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω βλάβης του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων της Ένωσης, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται από το....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδος, στην Έξω Παναγίτσα θα πανηγυρίσει, συν Θεώ, με λαμπρότητα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό, την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος.
Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 28 Απριλίου 2022 στις 7μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου...

ΚΛΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Κ-17 ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/04/2022


Κλήση για προπόνηση Μικτής Ομάδας Κ-17 την Πέμπτη 28/04/2022 στο Ενωσιακό Γήπεδο και ώρα 16:30.

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                ΗΛΙΚΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 1 ΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ       2005 ΕΡΜΗΛΙΟΣ
 2 ΑΛΩΠΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          2005 ΑΥΛΙΔΑ
 3 ΜΠΑΣΙΝΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ           2005 ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ
 4 ΣΥΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                2005 ΕΡΕΤΡΙΑ
 5 ΓΙΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       2005 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ
 6 ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        2005 ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ....

ΚΛΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Κ-15 ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 28/04/2022


Κλήση για προπόνηση Μικτής Ομάδας Κ-15 την Πέμπτη 28/04/2022 στο Ενωσιακό Γήπεδο και ώρα 15:00.

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
 1 ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        2007 ΚΥΖΙΚΟΣ
 2 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2008 ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ
 3 ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          2007 ΝΕΑΠΟΛΗ
 4 ΓΙΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                   2007 ΛΗΛΑΝΤΙΟ
 5 ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   2008 ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ....

....σουτάκια

 - Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Εύβοιας τελείωσε και τώρα θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν και τα πρωταθλήματα στην Β΄ Κατηγορία, να τελειώσει και το πρωτάθλημα στον κεντρικό όμιλο της Γ΄ κατηγορίας. Επιμένουμε στην άποψή μας και συνεχίζουμε να γράφουμε πως η ΕΠΣΕ κάτι θα κάνει για να βοηθήσει όχι μόνο τα σωματεία, αλλά και .....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΚΡΙΤΙΔΗ, 28/04/2022

Παραιτήθηκα από την ομάδα του ΑΟΚΠ μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος μετά τις δηλώσεις μου στο τέλος του αγώνα με την Χαλκίδα, εκτιμώντας πως δεν θα έχει κανένα νόημα το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής.
Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές μας για την τιτάνια προσπάθεια στον δεύτερο γύρο σε αντίξοες συνθήκες και τη διοίκηση που στάθηκε δίπλα μας.
Κλείνοντας και βλέποντας ρομαντικά αυτό που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – σαν δεύτερη κοινωνική ομάδα μετά την οικογένεια -  προτείνω να δίνουμε....

Για 5η φορά σε τελικό το «ζευγάρι» Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ "σφράγισαν" την παρουσία τους στο εφετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 2021/22, μετά τις προκρίσεις τους επί της Λαμίας και του Ολυμπιακού αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν για 5η φορά στην Ιστορία τους στο καταστροφικό παιχνίδι της δεύτερης ταξιδίου, μεγάλης. διοργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν για 30ή φορά σε τελικό του Κυπέλλου, μετρώντας 18 κατακτήσεις και 11 χαμένους τελικούς, ενώ ο ΠΑΟΚ φτάνει για 22η φορά στο τελευταίο παιχνίδι του Κυπέλλου, έχοντας συνολικά 8 τρόπαια και 13 χαμένους τελικούς. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, για τον δικέφαλο του Βορρά, είναι το γεγονός...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία, σύμφωνα με α) το άρθρο 67 του ν. 4830/2021, β) την αρ. 642 εγκύκλιο ΥΠΕΣ (αρ. πρωτ. 69471/24.09.2021 ΑΔΑ: 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε) και γ) την αριθμ. 429/12.03.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/Β/2020) σχετικά με τις τηλεδιασκέψεις στον δημόσιο τομέα, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 και ώρα 10:00 πμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
 Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Θέμα 1ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας 2021-2027......

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Τι κακό μας βρήκε με αυτούς που θέλουν να φορτώσουν στην δήμαρχο κυρία Βάκα, την δική τους κακή διαχείριση στο θέμα των σκουπιδιών; 
Γιατί φταίει η Βάκα για το χρήμα που μοίραζαν για να προμηθεύουν καύσιμα, οχήματα του ΦοΔΣΑ;;;;;;
Καθαρές κουβέντες κύριοι. Θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση σε αύξηση των Δημοτικών Τελών, για να κατηγορήσουν την δήμαρχο Έλενα Βάκα και γενικότερα την Δημοτική Αρχή.
Αυτό δεν θα συμβεί, τον....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Σας προσκαλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ηοποία, σύμφωνα με α) το άρθρο 67 του ν. 4830/2021, β) την αρ. 642 εγκύκλιο ΥΠΕΣ (αρ. πρωτ.69471/24.09.2021 ΑΔΑ: 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε) και γ) την αριθμ. 429/12.03.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/Β/2020)σχετικά με τις τηλεδιασκέψεις στον δημόσιο τομέα, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 και ώρα 09:30 πμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
 Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.
Θέμα 1ο Έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του...

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 29 Απριλίου 2022, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Το συνολικό ποσό, που θα καταβληθεί, έρχεται σε 176.574.365.34 ευρώ και οι δικαιούχοι τους φτάνουν 734.260.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, θα καταβληθούν τα ακόλουθα επιδόματα:

- Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 282.064 - 34.230.432.37 ευρώ

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δικαιούχοι 222.084 - 46.051.366.05 ευρώ...

Καλημέρα - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Τώρα έχουμε και πρωταθλητή Εύβοιας τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας τον ΠΑΟΚ και όλα πήγανε καλά και συνεχίζουμε, αφού έχουμε και Πρωθυπουργό, έχουμε περιφερειάρχη, έχουμε και δήμαρχο. Τι να γράψουμε τώρα εμείς; Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πήρε το πρωτάθλημα και όπως από την αρχή είχαμε γράψει, ήταν το φαβορί και μέτρησε τελικά το ειδικό βάρος της φανέλας. Κάποιοι Χαλκιδάρες, μας ρωτούσαν τι βλέπουμε και δεν τους λέγαμε τίποτα άλλο εκτός από αυτά που γράφαμε. Στα πόδια των ποδοσφαιριστών....

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                               ΑΓ. Υ Κ ΒΑΘ.
1 ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ              26 53 15 63  πρωταθλητής 2021 - 2022

2 ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ                26    62     20    62
3 ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ                 26   56     21    57
4      ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 26 65 32 50....

Αγώνες Τετάρτης 27 Απριλίου 2022

 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  17:30 


A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ     2 - 1     τελικό
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ    2 - 1   τελικό
ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ - ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ     2 - 1  τελικό
ΣΚΕΠΑΣΤΗ -  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ    4 - 3  τελικό ....

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ο πρωταθλητής Εύβοιας 2021 - 2022

 - Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και στην διοίκηση αφού παρά τα πολλά προβλήματα που είχαν στην διαδρομή, τελικά τα κατάφεραν.
Για να ολοκληρωθεί η επιτυχία, θα πρέπει τώρα να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες των μπαράζ ανόδου, ώστε....

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ "Γιάννης Αγριόδημος"

 

.....σφηνάκια

 - Μπορεί να υπήρχαν θέματα και να μην είχε στην διάθεσή της η επιτροπή διαιτησίας όλους τους διαιτητές για διάφορους λόγους, αλλά με μόλις 11 αγώνες και μάλιστα ο ένας στις 13:00 και οι 10 στις 17:30 θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τον ορισμό διαιτητών από την ΕΟΔ/ΕΠΟ. Ευθύνη φυσικά έχουν και οι διαιτητές οι οποίοι δήλωσαν κώλυμα για διάφορους λόγους και αυτό η επιτροπή να το έχει υπ΄ όψιν της και όταν διαπιστώνει πως....

Γ. Οικονόμου: Το νέο θεσμικό πλαίσιο αντιμετωπίζει την ιδιότυπη ομηρία των ρ/φ σταθμών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η κυβέρνηση με την αποφασιστικότητα, σταθερά προσηλωμένη στη διαφάνεια και το διάλογο, διαχρονικές αξιώσεις κάθε ευνομούμενης πολιτείας, με την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου, αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις και την ιδιότυπη ομηρία των ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούν μέσα σε ένα άναρχο ραδιοφωνικό τοπίο. Προχωράμε, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ομάδας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και κάθε άλλη πρόταση, που στο μεταξύ έχει διατυπωθεί» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών

«Είναι αυτονόητο ότι πριν την οριστική διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου.....

Έργο ασφαλτοστρώσεων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση οδοποιίας Δ. Ενότητας Ν. Αρτάκης, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (σφοδρή κακοκαιρία ΘΑΛΕΙΑ) στις 08 κιαι 09-08-2020», από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και την ανάδοχο εταιρεία.
Το ανωτέρω έργο, συνολικού συμβατικού ποσού 525.011,11 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., αφορά στην αποκατάσταση των καταστροφών του οδικού δικτύου στη Δημοτική...

....η άποψή μας

 - Έχουμε την άποψη πως κάποιες φορές πρέπει να κρίνουμε αυστηρά τους διαιτητές και αν θέλετε όταν ξεφεύγουν να τους κρεμάμε και στα μανταλάκια, αλλά να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε κι εμείς με σωστό τρόπο και όχι με ύβρεις και χυδαιότητα.
Τελευταίο παράδειγμα ο κύριος Βασίλης Βελέντζας ο οποίος είναι ένας από τους εμπειρότερους διαιτητές της Εύβοιας.
Έπαιζε βοηθός στον αγώνα ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ  0 - 1. 
Άκουσε πολλά για την δεύτερη κίτρινη στον Μπαλαμπάνη η οποία τον οδήγησε εκτός αγώνα με κόκκινη.
Ήταν ή όχι λάθος η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος  δεν είχε κανένα δικαίωμα να απευθυνθεί στον βοηθό και να ζητήσει και τα ρέστα με το ύφος που τα ζήτησε;
Γιατί δεν κρίναμε τον επίσης έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα και δεν πρόσεξε;
Η πειθαρχική επιτροπή τιμώρησε με 4 αγωνιστικές τον .....

......φαπούλες

 - Καλά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ξεχνάνε εύκολα, αλλά να ξεχνάει και ο αρχηγός τους δεν το περιμέναμε.
Ξέχασε τι έλεγε όταν υποδεχόταν τον Κάρολο και την σύζηγό του Καμήλα στην Ελλάδα;
Αλέξη και τον πρώην του ΟΛΝΕ να ρωτούσαμε θα θυμόταν πως όταν ήσουν πρωθυπουργός έλεγες πολλά.....