Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Κάτι δεν έκαναν σωστά

 - Κάποια επιδημία έχει χτυπήσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στους περισσότερους δήμους της Εύβοιας και τα μέλη τους δηλώνουν ανεξάρτητοι. Τι άραγε συμβαίνει;
Να καταλάβουμε την αποχώρηση και την ανεξαρτητοποίηση κάποιου από την παράταξη που διοικεί έναν Δήμο, αφού κάποιος μπορεί να ενοχληθεί γιατί δεν πήρε μια θέση αντιδημάρχου ή προέδρου ή γιατί θέλει στις επόμενες εκλογές να .....

Τ. Θεοδωρικάκος: Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, που είναι καθολικό αίτημα της ελληνική κοινωνίας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Αμφιβάλει κανείς ότι η μέση ελληνική οικογένεια κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τα παιδιά της να μπουν στο πανεπιστήμιο; Και γιατί γίνεται όλο; Γιατί το πανεπιστήμιο προσφέρει γνώση για να μπουν με περισσότερα εφόδια τα παιδιά στην αγορά εργασίας. Με αυτά τα δεδομένα το σύνολο των ελληνικών οικογενειών θέλουν το πανεπιστήμιο να λειτουργεί κανονικά και με ασφάλεια» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 
Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πανεπιστήμια: «Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα θέματα με ψυχραιμία, με ηρεμία και με σχέδιο. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το δικό μας χέρι για να υπάρχει ασφάλεια....

Κορονοϊός: 17.447 νέα κρούσματα, 686 διασωληνωμένοι, 78 νέοι θάνατοι

293 τα κρούσματα στην Εύβοια 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.447 , εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.650.088 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες.
 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 543 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.354 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 686 (59,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (82,36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και..

Μπορούμε και μόνοι μας και μάλιστα ανέξοδα!!!!

 - Την καλησπέρα στους φίλους μας και να ξέρουν πως από τότε που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι με το apopsignomi συνέβησαν πολλά και διάφορα και ίσως το μόνο που δεν άλλαξε είναι η σχέση που αναπτύξαμε με τους περισσότερους από αυτούς.
Υπάρχουν κι αυτοί τους οποίους κατεβάσαμε στην διαδρομή, αλλά και αυτοί που μας γύρισαν την πλάτη, γιατί απλά τα ήθελαν όλα δικά τους και ήθελαν να τους αποθεώνουμε.
Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν, αλλά κλειδώσαμε πλέον την είσοδο για κάποιους οι οποίοι δεν έφτανε το ότι φέρθηκαν όπως φέρθηκαν, έβαλαν και....

Κ. Χατζηδάκης: Σημαντική θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr και το Meeting Point, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου 2022.

Όπως είπε, εντός του Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού, μετά την αύξηση κατά 2%, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022. «Πέρυσι, με αρνητικό έδαφος στην οικονομία, δώσαμε μια μικρή - συμβολική - αύξηση του κατώτατου μισθού της τάξεως του 2%. Η οικονομία από εκεί και πέρα μπήκε σε θετικό έδαφος. Θα κλείσει η χρονιά με ανάπτυξη πάνω από 7%. Αυτό θα έχει αντανάκλαση και στις αποφάσεις μας....

.....σφηνάκια

 - Παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Χαλκιδέων και ειλικρινά έχουμε απορίες. Πως είναι δυνατόν κάποιοι να αδειάζουν στην κυριολεξία την εντολή/ψήφο των εργαζομένων και να έχουν την απαίτηση να τους στηρίξουν για να εκπροσωπήσουν όχι τους εργαζόμενους, αλλά παράταξη της αντιπολίτευσης με στόχο να πλήξουν την δημοτική αρχή; Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλκιδέων ψήφισαν και έδωσαν εντολή να διοικήσουν αυτοί που συμμετείχαν σε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο το οποίο ήρθε πρώτο ....

Καλησπέρα πρόεδρε

 - Μπορεί να έχουμε άλλες επιλογές στα κομματικά, διαφορετικές στα αυτοδιοικητικά, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να γράψουμε πως θα ήταν πολύ χρήσιμος στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, αφού είναι αξιόλογος άνθρωπος και υπήρξε σωστός παράγοντας.
Φυσικά οι επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν του επέτρεψε να είναι ενεργός και.....

ΝΔ: 'Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για "γκεμπελική τακτική" κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού".

   "Το ότι ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτιστεί με το ψέμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι γνωστό από τα έργα και τις ημέρες τους στην κυβέρνηση, αλλά και από τον τρόπο που ασκούν αντιπολίτευση. Επειδή όμως ακολουθούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική 'πες πες κάτι μένει', απαντάμε σημείο προς σημείο στα νέα ψέματά τους" σημειώνει η Νέα Δημοκρατία και παραθέτει τις απαντήσεις της:

   "1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και ειλικρινής προς τους πολιτες θα παραδεχόταν - αντί να υπόσχεται εκατομμύρια δωρεάν μοριακά τεστ ημερησίως που καμία χώρα δεν κάνει ούτε και συστήνει - ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης υιοθετούν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διενεργούν δωρεάν μοριακά τεστ στους πολίτες σε δημόσιες δομές. Τα κριτήρια αυτά αφορούν κυρίως σε συμπτωματικούς...

...φαπούλες

 - Να το ξαναγράψουμε για να το εμπεδώσουν όλες και όλοι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλκιδέων και φυσικά στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Ελένη Αϊδίνη, στον διευθυντή κύριο Γκούνη και στους συνεργάτες τους και πιστεύουμε πως θα είναι δίπλα μας σ΄ ένα ρεπορτάζ που θ΄ αρχίσουμε σε λίγες μέρες και ....

Υπ. Εργασίας: Θετικό κατά 133.082 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικό πρόσημο παρουσιάζει το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης το 2021, αφού οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν κατά 133.082 περισσότερες από τις αποχωρήσεις, σε μια δύσκολη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος...

Εμείς και ο κ. Γκόφας

 - Λίγο πριν απομακρυνθεί από τον ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ ο προπονητής κύριος Γκόφας, φανερά ενοχλημένος από το αποτέλεσμα με τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, μας κατηγόρησε πως θέλαμε να βάλουμε σε κόντρα τις δύο ομάδες μας τα έχωσε χοντρά, ενώ την ίδια ώρα κατηγόρησε και τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ και το ΥΠΑΤΟ!!!!
Ο μόνος που δεν έφταιγε για την πορεία του ΑΟΝΑ ήταν ο κ. Γκόφας!!!
Ξέρουν όλοι πως για τον κύριο Γκόφα, πάνω από όλους και όλα είναι το ΕΓΩ του. Το ξέρουν ποδοσφαιριστές το.....

ΝΔ: Αποδείχθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Πήγαν για μαλλί στον ΣΥΡΙΖΑ και... βγήκαν κουρεμένοι", αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τονίζουν ότι "αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας η μη ύπαρξη τόσο ποινικών όσο και πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά η προσπάθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υφάνει σκάνδαλα και να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους της κατέπεσε παταγωδώς".

"Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής επιτροπής, προέκυψε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία. Προέκυψε, επίσης ότι πραγματοποιήθηκε με...

Η Ελλάδα 9η στον κόσμο σε «εισερχόμενες» μεταγραφές

H Ελλάδα είναι η 9η χώρα στον κόσμο σε... εισερχόμενες μεταγραφές το 2021, όπως αναφέρει το Global Transfer Report, η μελέτη της FIFA που αναλύει τις μεταγραφές επαγγελματιών και ερασιτεχνών ανδρών και γυναικών παικτών.

  Στην χώρα μας το 2021, στο ποδόσφαιρο ανδρών, έφτασαν 344 παίκτες, έφυγαν 247, σε μία διαδικασία όπου «συμμετείχαν» 43 σύλλογοι, ξοδεύτηκαν 33,1 εκατομμύρια δολάρια (28,8 εκατ. ευρώ) και μπήκαν στα ταμεία από παραχωρήσεις 60,3 εκατομμύρια δολάρια (52,6 εκατ. ευρώ).

Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο γυναικών δεν ήρθε καμία παίκτρια και έφυγαν 11, χωρίς να αναφέρονται στοιχεία σχετικά με ποσά, ενώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σημειώθηκαν 280 «αφίξεις», 393 «αναχωρήσεις» και «εμπλοκή» 196 συλλόγων.

 Για άλλη μια φορά, η Βραζιλία ήταν η χώρα που υποδέχθηκε τους περισσότερους παίκτες (στο...

....σουτάκια

 - Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας και ειλικρινά τους παρακαλούμενα μην ορίσουν αγώνες μέχρι τουλάχιστον την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ώστε να μην έχουμε μετακινήσεις ομάδων και φυσικά φιλάθλους στα γήπεδα και δώσουμε την ευκαιρία στον κορονοϊό να χτυπήσει πάλι το τοπικό ποδόσφαιρο. Κύριοι βλέπετε τι συμβαίνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκεί δηλαδή που υπάρχει περισσότερο έλεγχος. Στην Εύβοια έχουμε εκατοντάδες κρούσματα και πιστεύουμε πως.....

Ποια κυρία απουσίαζε;;;;;

 - Μία κυρία απουσίαζε από την εκδήλωση του Δήμου Χαλκιδέων, ο οποίος τίμησε με το χρυσό κλειδί της πόλης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο. 
Η ίδια όπως λένε κάποιοι, προσπάθησε να βρει τρόπο ώστε να έχει πρόσκληση και να παρεβρεθεί, αλλά έφαγε πόρτα, όπως λέει ο λαός!!!!
Μήπως δεν έκανε την....

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα ζητήματα της πανδημίας, της Οικονομίας, των εθνικών θεμάτων, αλλά των εκλογών και των πολιτικών συνεργασιών περιεστράφη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κα τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Νίκος Χατζηνικολάου: Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Το πρώτο «Ενώπιος Ενωπίω» για το 2022 έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Απευθύνθηκα στον Πρόεδρο ζητώντας του, ακριβώς επειδή είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή για την πορεία της πανδημίας αλλά και για τα μεγάλα μας εθνικά ζητήματα, να με δεχτεί στο Μέγαρο...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους και ιδιαίτερα σ΄ έναν δειλό ραδιοφωνατζή, ο οποίος δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα και ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά να την στήριξη εργολάβων και προμηθευτών και κάνει επιθέσεις στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τους συνεργάτες του, αλλά και την δήμαρχο κυρία Βάκα και τους συνεργάτες της, γιατί του έκοψαν έσοδα!!!!!!!
Αντί λοιπόν....

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων

Συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του Δήμου.
Η Δήμαρχος, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, επεσήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα διεκδικεί μαζί τους τα δικαιώματα στις ασφαλείς συνθήκες εργασίας. 
Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, και ο Δήμος Χαλκιδέων σχετικά με την υποστελέχωση, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, της κινητικότητας και των συνταξιοδοτήσεων, αυτό που χρειάζεται, όπως επεσήμανε, είναι η από κοινού προσπάθεια να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να γίνουν νέες προσλήψεις και περιμένει και τις...

Συνεχίζει ο Ντίνος Μπουλούκος ως τεχνικός σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας

 
Οι νέοι τεχνικοί σύμβουλοι και οι υπεύθυνοι στα Κέντρα Υψηλού Αθλητισμού
 
Τα 17 ονόματα των τεχνικών συμβούλων που θα κληθούν να αποτελέσουν το σύνδεσμο της Ομοσπονδίας με τις Τοπικές ΕΑΣ επικυρώθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.
Παλαιοί και νέοι τεχνικοί θα κληθούν να φέρουν σε πέρας τις νέες τους υποχρεώσεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στη βάση. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να αναβαθμίσει το ρόλο των τεχνικών συμβούλων, που θα είναι στην ουσία αυτοί που θα μεταφέρουν την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή ευθύνης τους, στον κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Οι τεχνικοί σύμβουλοι θα παρακολουθούν και θα στηρίζουν την πορεία αθλητών και αθλητριών των μικρών κατηγοριών και θα είναι κοντά στα σωματεία και τους προπονητές, ενώ θα αναδεικνύουν τα προβλήματα που θα προκύπτουν....

Στο φως οι αλήθειες για το στίβο στην Εύβοια.

Δυστυχώς το πάρε δώσε σε επίπεδο διοικητικό, προπονητικό και αγωνιστικό και η δημιουργία "νέων μαγαζιών" δημιουργούν αντικίνητρα για τα παιδιά που αγαπούν τον στίβο, αλλά χάνονται στην πορεία.
Τα πάντα μπήκαν σε μια χύτρα και πάμε με οδηγό προσωπικά συμφέροντα.
Εδώ και πολύ καιρό, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια για....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε και μην ακούτε τους ψεκασμένους, οι οποίοι έχουν άλλα στο μυαλό τους και οι οποίοι χρησιμοποιούν ακόμη και την υγεία για να ¨χτυπήσουν" την κυβέρνηση.   Αφήστε τους να λένε ότι θέλουν και στο τέλος θα καταλάβουν πως δεν θα πετύχουν τίποτα και την ώρα των εκλογών θα πάρουν την απάντηση του λαού. Η πλειοψηφία του λαού δεν θα ¨φάει σανό" και θα ψηφίσει δυνατά ΟΧΙ στα άκρα, είτε είναι από τ΄ αριστερά, είτε από δεξιά. Όσο .....

Κορονοϊός: 19.772 νέα κρούσματα, 679 διασωληνωμένοι, 72 νέοι θάνατοι

302 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.772 , εκ των οποίων 65 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.632.641 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 577 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 679 (60,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (83,21%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και....

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ενημέρωση

Σήμερα 
Παρασκευή 
14 Ιανουαρίου 2022 
θα μας επιτρέψετε να μην έχουμε ....

Αμφιβάλλει κανείς;;;

 - Συγνώμη, αλλά εξυπνάδες και ανευθυνότητα δεν δεχόμαστε. Η Χρυσανθέμων από το ύψος του NOBILIS στο Λευκαντί και πάνω άνοιξε και ασφαλτοστρώθηκε επί δημαρχίας Παγώνη και όταν αντιδήμαρχος έργων....

Επέστρεψε στην κανονικότητα......

 - Πολλά λένε κάποιοι για τον αντιδήμαρχο οικονομικών κύριο Μπάκα, αλλά κάτι δεν έχουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και ρίχνουν σανό για να τον φάει ο κόσμος!!!
Αγαπητά φερέφωνα ο κ. Μπάκας αποχώρησε από την παράταξη Παγώνη με την οποία φυσικά και δεν ταίριαζε και επέστρεψε αν θέλετε εκεί που η πολιτική του.....

....φαπούλες


 - Τι έγινε τελικά με την παράκαμψη Χαλκίδας; Που χάθηκαν όλοι αυτοί οι οποίοι γελούσαν όταν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του είχαν δηλώσει από την Βόρεια Εύβοια πως πάμε για δημοπράτηση του έργου;;;; Τι έγινε εκείνος ο τύπος ο οποίος κατηγορούσε τον Ζεμπίλη όταν έλεγε πως η ΝΔ θα δημοπρατήσει την .....

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

 - Λένε πως 5-6 ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας της Εύβοιας, αλλά εμείς έχουμε άλλη άποψη. Δύο είναι οι ομάδες που μπορούν να το κατακτήσουν και το πολύ τρείς. 
Θα δούμε στο τέλος, αν έχουμε κάνει σωστή πρόβλεψη.
Αυτές είναι ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και ο ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ και μία από τις ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ, ΕΡΕΤΡΙΑ και ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟ. Οι δύο πρώτες....

....σουτάκια

 - Ο ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ παίζει την Κυριακή στα Τρίκαλα στα δυο στενά με αντίπαλο την ομάδα  ΦΗΚΗΣ Π.Ο. η οποία είναι 1 βαθμό πίσω από τον ΑΟΝΑ. Η ομάδα της Εύβοιας πρέπει να κερδίσει αυτόν τον αγώνα και ο αντίπαλος δεν είναι ανώτερος. Το πρόβλημα του ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ είναι το γκολ και θέλουμε να πιστεύουμε πως η διακοπή του πρωταθλήματος, θα έχει βοηθήσει....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Δεν σου κάνω τον Άγιο" λέει το λαϊκό άσμα κι εμείς συμφωνούμε. Στην εποχή μας, υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που μπορούν να είναι Άγιοι, γιατί είναι πολλοί οι πειρασμοί και πολλοί οι διάβολοι!!!
Όποιος το αμφισβητεί να μας το πει για να τον χειροκροτήσουμε.
Ο μπάρμπα Στέλιος δεν δήλωσε ποτέ Άγιος και δεν θέλει να διεκδικήσει αγιοσύνη, γιατί απλά στον χώρο της ενημέρωσης είναι ευκολότερο να γίνεις διάβολος, γιατί διαφορετικά δεν θα.....

απορίες....

 - Την καλημέρα μας στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Ελένη Αϊδίνη και στο νέο ΔΣ και θα θέλαμε να μάθουμε αν θα έχουμε εκδηλώσεις τις Αποκριές ή όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε και πάλι σε καθεστώς πανδημίας. 
Στις γιορτές των Χριστουγέννων καλά τα ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να κάνετε λίγη ακόμη υπομονή και όλα θα πάνε καλά, αφού όλα δείχνουν πως θα κερδίσουμε τον κορονοϊό. Φυσικά εξακολουθούν οι αρνητές να προσπαθούν να παριστάνουν τους ειδικούς και ουσιαστικά να οδηγούν στα νοσοκομεία πολλούς ανθρώπους. Έχουν άλλους στόχους και θα τους δείτε να βγαίνουν μπροστά όταν θα έχουμε εκλογές....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) στα παρακάτω σημεία:
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έως και Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022
από ώρα 09:00 έως κι ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας (επί της οδού 7ου Συντάγματος 20, στην περιοχή της παλαιάς Πειραϊκής Πατραϊκής)....

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων απένειμε το Χρυσό Κλειδί του Δήμου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομο Β’.

Το Χρυσό Κλειδί του Δήμου απένειμε ο Δήμος Χαλκιδέων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομο Β’, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου. 
Κεντρικοί ομιλητές της τελετής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Νικόδημος Ευσταθίου και ο κ. Αναστάσιος Λυμπέρης. Ο κ. Αναστάσιος Λυμπέρης έκανε αναφορά στην παιδική ηλικία του Σεβασμιωτάτου και χαρακτηριστικά ανέφερε «Το χαμόγελο δεν έλειπε ποτέ από τα χείλη σας και για όλους είχατε πάντα έναν καλό λόγο. Συμμετείχατε ενεργά και στις χαρές και στις λύπες». Ο Πανοσιολογιότατος κ. Νικόδημος διηγήθηκε το σημαντικό αρχιερατικό και ποιμαντικό του έργο της 20ετούς πορείας του στην Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων, «Στέκεται ευθυτενής, παρά το βάρος του θρόνου που κουβαλά στους ώμους του. Εκείνος κυπαρίσσι στέκει κοιτώντας το δισκάριο και μνημονεύει για ώρες όλους εμάς, όλους εσάς». Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ταινία μικρής διάρκειας, με ομιλητές τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλών και πνευματικό πατέρα του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωάννη, την....

Αλέξανδρος Θεοδοσίου

 Σήμερα 13 Ιανουαρίου 2022, απέστειλα στο Προεδρείο του Δημοτικου Συμβουλίου του Δήμου Διρφυων  Μεσσαπίων,   επιστολή ανεξαρτητοποίησης ως Δημοτικός Σύμβουλος από τον συνδυασμό ¨ΔΗΜΟΣ¨ του Δημάρχου κ. Γεωργίου Ψαθα και συνεχίζω πλεον ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. 
Διαβεβαιώνω όλους τους συμπολίτες μου οτι θα συνεχίσω να...

Κορονοϊός: 20.409 νέα κρούσματα, 80 θάνατοι, 664 διασωληνωμένοι

341 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.409, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869 (ημερήσια μεταβολή +1,3%), εκ των οποίων 49,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 621 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.732 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (59,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Το 79,8% έχει υποκείμενο νόσημα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Lucy» στην Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή τιμής από τον Δήμο Χαλκιδέων προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, για την συμπλήρωση 20 ετών αρχιερωσύνης, ποιμαντικής διακονίας και προσφοράς.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους αλλά και τους εκ του μακρόθεν παρακολουθούντες, αφού η εκδήλωση, λόγω της επικρατούσης υγειονομικής κρίσεως, πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μεταδόθηκε απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι του Δήμου, απ’ όπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο: Τελετή απονομής του Χρυσού Κλειδιού της πόλεως στον..

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ

 - Συγνώμη αλλά αν οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συντηρήσουν το κομματικό τους έντυπο και αδυνατούν να το διοικήσουν, τότε πως ζητούν να διοικήσουν την χώρα;
Σταματά λοιπόν η έκδοση της ΑΥΓΗΣ και αυτό οδηγεί στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους, για τους ....

Το Κόσοβο νίκησε 26-24 την Τουρκία, οριστικά πρώτη η εθνική χάντμπολ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 πανηγύρισε σήμερα (12/1) η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Κοσόβου. Οι Βαλκάνιοι κατέβαλαν απόψε την αντίσταση της Τουρκίας στην Πρίστινα με 26-24, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α΄ προκριματικής φάσης, στον οποίο μετέχει και η εθνική Ελλάδας. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα μεγάλο... δώρο για τη «γαλανόλευκη», η οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση στο γκρουπ, χωρίς καν να δώσει τον αγώνα με το Βέλγιο, το οποίο υποδέχεται αύριο (13/1, 19:15) στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της...

Καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν ακόμη πέντε μέρες για να κλείσει ο κόσμος τα ραντεβού του και να εμβολιαστεί. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά, θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί και νομοθετηθεί εδώ και μήνες.
Θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας επιμένουν να είναι ανεμβολίαστοι, κάθε μήνα για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι. 
Διευκρινίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας άνω των 60 δεν θα δουν τη...

Έχουμε την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ..........

 Αυγενάκης: «Η διοίκηση της ΕΠΟ αδυνατεί να εφαρμόσει την Ολιστική Μελέτη»

Νέα επίθεση στη διοίκηση της ΕΠΟ, την οποία κατηγόρησε ότι «λιγοψυχεί» σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA, εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι η εναπομείνασα (μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη) διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας «αδυνατεί να εφαρμόσει την Ολιστική Μελέτη ή κωφεύει», ενώ επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η UEFA είναι βαθιά ενοχλημένη από τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Έχουμε την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ, μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, οι οποίοι είναι ξεκάθαρο ότι λιγοψυχούν και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική Πολιτεία θέλει, ζητά και θα το κάνει με εντονότερο τρόπο όσο περνάει ο καιρός, να εφαρμοστεί η Ολιστική Μελέτη. Διότι είναι κάτι το....

Σ.Π.Π.Ε - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ 

Κύριοι συνάδελφοι,
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας, με την από 5/1/2022 ανακοίνωσή της,
ανέστειλε την διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος για όλες τις κατηγορίες που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 08-09/01/2022. Όπως διαφαίνεται, είναι πολύ πιθανόν να αναβληθούν και οι αγώνες της επόμενης εβδομάδας. Ο προφανής λόγος, για την λήψη της απόφασης αυτής, είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid στον νομό μας και η αδυναμία πολλών ομάδων να αγωνιστούν πλήρεις. Όσο ο αριθμός των κρουσμάτων στις τάξεις των ομάδων δεν μειώνεται είναι λογικό αυτές να ζητούν παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος  γεγονός που μπορεί να προκαλέσει.....

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Χαλκίδας

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Χαλκίδας για δύο ημέρες, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω βλάβης στις ηλεκτρολογικές ....

Σίμος Κεδίκογλου- Ευρεία σύσκεψη με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για τον αλιευτικό τουρισμό

Με αντικείμενο το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού αλλά και τον καλύτερο συντονισμό δράσεων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου και την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ.Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, επιστημονικοί σύμβουλοι και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τη δημιουργία σύγχρονου πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου του αλιευτικού τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από αυτόν, εξετάστηκε το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο και συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής του με σκοπό..

ΕΠΣΕ-ΑΝΑΒΟΛΗ

 

       Η  Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ  παρακολουθώντας τις εξελίξεις  αναφορικά με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων,  στα πλαίσια των μέτρων  για τη  διασφάλιση της δημόσιας  υγείας και  όλων  των εμπλεκομένων, με αίσθημα  ευθύνης , αποφάσισε  ομόφωνα,   να  μη  διεξαχθούν  αγώνες   το   Σαββατοκύριακο 15 -16/01.2022.
          Παράλληλα, κάνει  έκκληση  σε  όλα τα σωματεία, να μην....

Στάλθηκαν κλήσεις σε απολογία μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου (περί ευθύνης υπουργών) για την υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει εισέλθει στο στάδιο των απολογιών των μη πολιτικών προσώπων στα οποία έχουν αποσταλεί κλήσεις προς απολογία.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί σε απολογία κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς και ο...

Ενημέρωση από τον Δήμο Χαλκιδέων, σχετικά με την Απογραφή πληθυσμού 2021

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων ότι η Απογραφή πληθυσμού 2021 συνεχίζεται και σας διευκρινίζουμε τα εξής:

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή
Η πλατφόρμα αυτοαπογραφής θα είναι ανοιχτή μέχρι και την 31η/12/2021. 
Αν δεν έχετε τον κωδικό σας, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στα: chalkis@statistics.gr και a.orfanioti@statistics.gr .

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα
Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 22210 41288, 22210 61464 και 22213 51913. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε...

Οι άνθρωποι αφιερώνουν περίπου 5 ώρες τη μέρα στις εφαρμογές του κινητού τηλεφώνου τους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι άνθρωποι αφιερώνουν πλέον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη φορά στα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς πέρασαν το 2021 κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε ώρες (4,8) τη μέρα στο κινητό τους, 30% παραπάνω σε σχέση με το 2020, ασχολούμενοι με διάφορες εφαρμογές. Δηλαδή αφιερώνουν σε αυτές σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου τους που είναι ξύπνιοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie. Κάθε λεπτό οι καταναλωτές στον κόσμο "κατεβάζουν" περισσότερες από 435.000 εφαρμογές και το 2022 αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ.

Η έκθεση "State of Mobile" της εταιρείας εκτιμά ότι το 2021 οι χρήστες "κατέβασαν" 230 δισ. φορές κάθε είδους εφαρμογές στα κινητά τους τηλέφωνα και δαπάνησαν 170 δισ. δολάρια για να τις αγοράσουν (όσες δεν ήταν δωρεάν). Η πιο δημοφιλής εφαρμογή για "download" ήταν το Tik Tok, στο οποίο οι χρήστες...

ΝΔ: «Ανεπίτρεπτο να αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του Documento K. Βαξεβάνη" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της απαντώντας στις δηλώσεις του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη...

«Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.»

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων
Έχοντας υπ’ όψιν:
1) Το άρθρο 75 § 1 περίπτ. στ´ υποπερίπτ. 27 του Ν.3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το εδάφιο 27 της § 4 του άρθρου 94 του Ν.3852/2010,
2) Την § 1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010, όπως ισχύει.
3) Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998 και του άρθρου 5 του Π.Δ. 201/1998, όπως ισχύει.
4) Το γεγονός ότι επικρατεί χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες....

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός-Ελλάδα: 24.246 νέα κρούσματα, 77 νεκροί, 670 διασωληνωμένοι

 469 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 24.246, εκ των οποίων 68 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.592.460 (ημερήσια μεταβολή +1,5%), εκ των οποίων 49,9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 633 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.113 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,40 (95% ΔΕ: 1,22 - 1,58).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας.....

Ολοκλήρωση εξαγοράς WIND Ελλάς από UG

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε  η μεταβίβαση των μετοχών της Wind Eλλάς στην United Group.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Wind, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον όμιλο της United αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη καθώς η ένταξη στον κορυφαίο όμιλο τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, δυναμώνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και εμπλουτίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.  

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την συγχώνευση με την Nova, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό...