Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΣΥΝ

Δεν έγινε δεκτή η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο

Απορρίφθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση που ανέπτυξε κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άφησε επίσης αιχμές κατά του Αλ.Αλαβάνου.
Η πρόταση του Αλ.Τσίπρα συγκέντρωσε 49 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά. Έξι σύνεδροι ψήφισαν λευκό.
Για να γίνει δεκτή, η πρόταση έπρεπε να συγκεντρώσει το 50 συν 1 των παρόντων.
«Παραμένει σε ισχύ η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης της ΚΠΕ για σύγκληση διαρκούς συνεδρίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το προεδρείο της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, κλείνοντας την συζήτηση στην ΚΕ, είπε ότι δεν άκουσε κανένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή του και πρόσθεσε ότι υπάρχει ρίσκο, ότι είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι φυγόκεντρων δυνάμεων, όμως πρόσθεσε ότι μεγαλύτερη απειλή είναι η τελμάτωση. Απαντώντας σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι επιμένει στην πρότασή του για την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τώρα και όχι μετά τις εκλογές, γιατί όπως είπε «μετά τις εκλογές δεν θα κάνουμε συνέδριο ανάκαμψης, ίσως κάνουμε μνημόσυνο». Εντός 15 ημερών θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Ο κ. Τσίπρας όμως άφησε αιχμές για ορισμένα από τα στελέχη του κόμματος, καθώς και για τον Αλέκο Αλαβάνο.
Τόνισε ότι όλο αυτό
το διάστημα που είναι πρόεδρος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την αρμονική συλλειτουργία και με τον Αλέκο Αλαβάνο, επιτρέποντας, καλή τη πίστη, ακόμα και θεσμικές επικαλύψεις του ρόλου του.
«Ποτέ δεν χτύπησα κανένα ούτε πάνω, ούτε κάτω από τη ζώνη. Και ας δέχθηκα χτυπήματα από παντού. Και στη διαδρομή αυτή, δεν πρόλαβα να αποκτήσω σύνδρομο προέδρου. Και εκ χαρακτήρος, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω.»
Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να αποφασίσει ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος και ότι θα πρέπει η απόφαση αυτή να γίνει δεκτή από όλους.
Μπόλτον-Λίβερπουλ 2-3
Ο Κυργιάκος αγωνίστηκε και 90 λεπτά της αναμέτρησης και μάλιστα ενεπλάκη και στη φάση από την οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ της Μπόλτον. Οι γηπεδούχοι αρχικά είχαν ανοίξει το σκορ με τον Κέβιν Ντέιβις (αποβλήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο) στο 33', που επωφελήθηκε από την αναταραχή στην περιοχή της Λίβερπουλ και νίκησε τον Ρέινα. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση προτού λήξη το ημίχρονο με τον Γκλεν Τζόνσον. Ο Αγγλος ακραίος μπακ ξεκίνησε μια επέλαση από τα δεξιά στο 41' και από τη στιγμή, που έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή νίκησε με το αριστερό τον Γιασκελάινεν. Δυο μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45άλεπτου η Μπόλτον ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Κυριάκος νικήθηκε στον αέρα από τον Ντέιβις, που άνοιξε τον απαραίτητο χώρο στον Κόχεν, που έκανε το 2-1. Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική της υπεροχή και δυο λεπτά μετά την αποβολή του Ντέιβις στο 54' ισοφάρισε με τον Τόρες.
Το σουτ του Τζέραρντ χτύπησε στο δοκάρι, ο Γιασκελάινεν, απέκρουσε το δεύτερο σουτ του αρχηγού των «κόκκινων», όμως τελικά νικήθηκε από τον Ισπανό επιθετικό, που έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Τζέραρντ ήταν αυτός, που έδωσε τελικά τη νίκη στη Λίβερπουλ με πολύ όμορφο τελείωμα στο 83'.
Νίκη της εθνικής μπάσκετ με 100-73 επί της Βουλγαρίας

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών συνέτριψε 100-73 τη Βουλγαρία, στο πρώτο παιχνίδι της στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά, που διεξάγεται στο Μάριμπορ.
Την Κυριακή (21:00) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σλοβενία.
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 45-40, 72-58, 100-73

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

ΤΩΡΑ "ΘΑ ΦΑΝΕΙ",
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ..
ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΗ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΩΣ Η ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΑΝ Ο κ. ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΤΑΡΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο κ. ΤΕΡΤΙΠΗΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ.

ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ 0 - 4

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ 0 - 4

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ 0 - 4

-- ΒΛΕΠΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ;
-ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ 0 - 4

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
κ.κ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΒΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΛΙΟΣ
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
κ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ


ΠΑΟΚ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 1 - 0

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΤΡΙΑΔΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΨΑΧΝΩΝ 2 - 0

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΛΙΜΝΗ - ΕΝΩΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ 0 - 7

ΚΑΣΤΕΛΛΑ - Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ 1 - 0

ΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!!
ΕΧΑΣΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΜΕ 1 - 0
ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1 - 6

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΑ - ΑΡΤΑΚΗ 1 - 2
ΑΥΛΙΔΑ - ΛΗΛΑΣ 1 - 3
ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ 2 - 1
ΕΡΑΠΟΣ - ΕΡΕΤΡΙΑ 0 -2
ΜΙΑΟΥΛΗΣ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ 0 - 4
Οδηγίες Υπουργείου Παιδείας για γρίπη
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας έστειλε εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την επιμόρφωση σχετικά με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα:
Έχει συσταθεί αρμόδιο Συντονιστικό όργανο για την πρόληψη- αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.
Αποστέλλεται προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε κάθε εκπαιδευτικό όλης της χώρας. Σχετικό έντυπο υλικό θα διανεμηθεί και σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει, με στελέχωση από ενημερωμένο προσωπικό, γραμμή τηλεφώνου για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.
Σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό, τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα (π.χ. σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, προσωπικό καθαρισμού κ.α.).
Καθορισμός του προσωπικού που θα πρέπει να εμβολιαστεί ανά φορέα του ΥΠΕΠΘ, σε Α' βαθμια και Β' βάθμια Εκπαίδευση, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Αποστολή εντύπων σε όλα τα σχολεία της χώρας, Περιφερειακές Διευθύνσεις, εποπτευόμενους φορείς, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οργάνωση και διαρκής ανανέωση ιστοσελίδας ΥΠΕΠΘ, ώστε να περιλαμβάνει ό,τι διαθέσιμο υλικό υπάρχει.
Οι εγκύκλιοι απεστάλησαν σε: Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε και Δ.Ε. όλης της χώρας, Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Π.Ε και Δ.Ε. όλης της χώρας, Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε., Διευθυντές Εκπαίδευσης και προϊσταμένους γραφείων Π.Ε και Δ.Ε. όλης της χώρας, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε και Δ.Ε. όλης της χώρας (Δημόσιες και Ιδιωτικές), ΚΕ.Δ.Δ.Υ., Κ.Π.Ε., Συμβουλευτικούς Σταθμούς Νέων, Φροντιστήρια, Πρυτάνεις και Προέδρους Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων, Προέδρους Τ.Ε.Ι. και Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΑΣΠΑΙΤΕ, Προέδρους των Διοικουσών Επιτροπών Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, Ειδικούς Γραμματείς ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρο ΑΔΙΠ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΔΟΑΤΑΠ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΔΒ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΟΕΕΚ, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο ΟΕΠΕΚ, Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διοικητικό Συμβούλιο ΕΙΝ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΙΚΥ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Πρόεδρο, Γενικό Διευθυντή και Διοικητικό Συμβούλιο Σιβιτανιδείου Σχολής, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΚΕΕ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΚ, Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Προϊστάμενο Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΠΣ, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων της ΚΥ του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ για τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος αναφορικά με τις απ´ ευθείας αναθέσεις έργων των Ν.Α.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Προς: Κο Προκόπη Παυλόπουλο Υπουργό Εσωτερικών Κοινοπ.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες

Θέμα: Απ’ ευθείας αναθέσεις έργων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ο Νομάρχης μπορεί με απόφαση του να αναθέσει απ’ ευθείας έργο, προϋπολογισμού μέχρι δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€ 15.000,00). Οι αναθέσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης και μικρής κλίμακας έργα τα οποία απαιτούν ευελιξία και ταχύτητα στην υλοποίησή τους.
Δυστυχώς έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, ελάχιστες ευτυχώς, περιπτώσεις που γίνεται καταστρατήγηση του πνεύματος των παραπάνω διατάξεων, με απ’ ευθείας αναθέσεις έργων που δεν δικαιολογούνται ως προς τον επείγοντα χαρακτήρα τους αλλά και ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησής τους με αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης.
Προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της διαφάνειας της λειτουργίας της, προτείνουμε στο Κεφάλαιο Θ’, Άρθρο 159, με τίτλο «Μελέτες – Έργα – Προμήθειες – Υπηρεσίες» της πρότασης του νέου Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στην παράγρ. 4 αυτού, να προστεθεί: «Οι παραπάνω αναθέσεις αφορούν κυρίως έργα επείγουσας ανάγκης και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 10% των επενδυτικών δαπανών των Κ.Α.Π.».
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ για τις κενές θέσεις των περιφερειακών Τ.Ε.Ι.
Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος αναφορικά με τις κενές θέσεις στα περιφερειακά ΤΕΙ.
Ο κ. Δράκος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ο υδροκεφαλισμός των Τ.Ε.Ι. των μεγάλων αστικών κέντρων βαίνει αυξανόμενος και είναι αντιστρόφως ανάλογος της εικόνας των Ιδρυμάτων της περιφέρειας τα οποία κατόπιν της συρρίκνωσης και της απαξίας στην οποία θα περιέλθουν ελλείψει σπουδαστών, θα οδηγηθούν στην κατάργηση σχολών και τμημάτων, ενδεχομένως και σε οριστική παύση λειτουργίας τους".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009 Α.Π.:1125 Προς: Κο ‘Αρη Σπηλιωτόπουλο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κοινοπ.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες

Θέμα: Κενές θέσεις περιφερειακών Τ.Ε.Ι.
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας για το έτος 2009-2010 και με δεδομένη την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στον διεξαγόμενο εθνικό διάλογο για την Παιδεία, σας κάνουμε γνωστές τις ακόλουθες απόψεις και προτάσεις μας:
Η μη κάλυψη περίπου είκοσι χιλιάδων θέσεων στα περιφερειακά Τ.Ε.Ι. της χώρας, μας δημιουργεί ένα έντονο προβληματισμό και προξενεί την εύλογη αγανάκτησή μας για τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας των παραπάνω Ιδρυμάτων. Πέραν του αναμενομένου κόστους που έχει για τις τοπικές κοινωνίες η σταδιακή συρρίκνωση του πληθυσμού των σπουδαστών της περιφέρειας, οι ενστάσεις μας εντοπίζονται στην κατεύθυνση που οδηγείται η λειτουργία των Τ.Ε.Ι. ανά τη χώρα. Ο υδροκεφαλισμός των Τ.Ε.Ι. των μεγάλων αστικών κέντρων βαίνει αυξανόμενος και είναι αντιστρόφως ανάλογος της εικόνας των Ιδρυμάτων της περιφέρειας τα οποία κατόπιν της συρρίκνωσης και της απαξίας στην οποία θα περιέλθουν ελλείψει σπουδαστών, θα οδηγηθούν στην κατάργηση σχολών και τμημάτων, ενδεχομένως και σε οριστική παύση λειτουργίας τους. Είναι ανάγκη, η όποια μεταρρύθμιση στη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία σχολών Τ.Ε.Ι. να κινείται στους εξής άξονες:
Ουσιαστική ανακατανομή του αριθμού των εισακτέων υπέρ των περιφερειακών Ιδρυμάτων. Εξορθολογισμό κατανομής σχολών ανά τη χώρα – παρατηρείται ότι τα Ιδρύματα με έδρα τα μεγάλα αστικά κέντρα καλύπτουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα που υπάρχουν και στα περιφερειακά Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Αναβάθμιση και εξυγίανση επιπέδου σπουδών και εκπαιδευτικών δομών, με δυνατότητα διοργάνωσης μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Δημιουργία τμημάτων με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας – κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Φρονώντας ότι η γνώση και η εμπειρία μας στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών μπορεί να συμβάλλει θετικά στον ανοικτό διάλογο για την Παιδεία και την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, σας δηλώνουμε την επιθυμία μας να συμμετέχουμε εποικοδομητικά στον παραπάνω διάλογο και αναμένουμε την πρόσκλησή σας για να σας διατυπώσουμε διεξοδικά τις προτάσεις μας.
- Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

ΕΝΑΕ

Επιστολή Πρ. ΕΝΑΕ για προβλήματα ανέγερσης σχολικών κτηρίων

Επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος για την αντιμετώπιση σοβαρών δυσχερειών των Ν.Α αναφορικά με την άσκηση αρμοδιοτήτων τους που αφορούν τη δόμηση σχολικής στέγης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δράκος:" Θεωρούμε αδιανόητο ότι για την κρίση περί της αναγκαιότητας κατασκευής σχολικής στέγης, σε συγκεκριμένη περιοχή – χωροθέτηση αυτής, να αγνοούνται ή να παρακάμπτονται αποφάσεις –αιρετών- συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, τα οποία μάλιστα διαθέτουν τη γνώση των τοπικών αναγκών και να απαιτείται η βεβαίωση ενός μονοπρόσωπου μετακλητού διοικητικού οργάνου, το οποίο ενώ αντικειμενικά αδυνατεί να γνωρίζει τα προβλήματα μιας ολόκληρης διοικητικής περιφέρειας, λειτουργεί+ παρεμβατικά και εμπράκτως κωλύει τη λειτουργία και την άσκηση αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009 Α.Π.:1124 Προς: (1) Κο Προκόπη Παυλόπουλο Υπουργό Εσωτερικών (2) Κο Γιάννη Παπαθανασίου Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών (3) Κο ‘Αρη Σπηλιωτόπουλο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Κοινοπ.: κ.κ. Προέδρους Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομάρχες

Θέμα: Προβλήματα ανέγερσης σχολικών κτηρίων.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται σοβαρές δυσχέρειες στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αναφορικά με την άσκηση αρμοδιοτήτων τους που αφορούν τη δόμηση σχολικής στέγης. Συγκεκριμένα, για την ένταξη έργων ανέγερσης σχολικών κτηρίων σε κοινοτικά προγράμματα απαιτείται να χορηγηθεί βεβαίωση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης περί της αναγκαιότητας κατασκευής των προγραμματισμένων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σχετικών έργων.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί πολυποίκιλα προβλήματα - τόσο θεσμικά, αφού η συγκεκριμένη διαδικασία προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. καθώς και τις διατάξεις περί δημοκρατικού προγραμματισμού, όσο και ουσιαστικά, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις μηνών στη χορήγηση των προαναφερομένων βεβαιώσεων. Θεωρούμε αδιανόητο ότι για την κρίση περί της αναγκαιότητας κατασκευής σχολικής στέγης, σε συγκεκριμένη περιοχή – χωροθέτηση αυτής, να αγνοούνται ή να παρακάμπτονται αποφάσεις –αιρετών- συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, τα οποία μάλιστα διαθέτουν τη γνώση των τοπικών αναγκών και να απαιτείται η βεβαίωση ενός μονοπρόσωπου μετακλητού διοικητικού οργάνου, το οποίο ενώ αντικειμενικά αδυνατεί να γνωρίζει τα προβλήματα μιας ολόκληρης διοικητικής περιφέρειας, λειτουργεί+ παρεμβατικά και εμπράκτως κωλύει τη λειτουργία και την άσκηση αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα έτσι ώστε να καταργηθεί η ως άνω βεβαίωση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ως προαπαιτουμένου εγγράφου για την ένταξη έργων ανέγερσης σχολικής στέγης σε κοινοτικά προγράμματα.
- Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Δράκος

ΣΥΝ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θα γνωρίζετε πως αποφεύγω στις ομιλίες μου τον προσωπικό τόνο.
Αυτή τη φορά, όμως θα μου επιτρέψετε να παραβώ τη συνήθειά μου και να είμαι λίγο εξομολογητικός. Είναι η στιγμή που το επιβάλλει:
Πριν από ενάμισι χρόνο, με τη δική σας πρόταση και τη δική σας ψήφο, μέσα από Συνέδριο, βρέθηκα στην προεδρία του ΣΥΝ και σε έναν ρόλο, έως τότε, θεσμικά προσδιορισμένο και χωρίς αμφισβητήσεις, τόσο ως προς τον ΣΥΝ, όσο και ως προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Έκανα απ’ τη μεριά μου ό,τι ήταν δυνατό για την αρμονική συλλειτουργία και με τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος, που παρέμεινε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με όλους τους σ/φους, όλων των τάσεων και συνιστωσών, επιτρέποντας, καλή τη πίστη, ακόμα και θεσμικές επικαλύψεις του ρόλου μου.
Εγώ, σύντροφοι, ποτέ δεν χτύπησα κανένα ούτε πάνω, ούτε κάτω απ’ τη ζώνη! Κι ας δέχθηκα χτυπήματα από παντού.
Και στη διαδρομή αυτή, δεν πρόλαβα να αποκτήσω σύνδρομο Προέδρου. Κι εκ χαρακτήρος, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω.
Έχοντας συνειδητοποιήσει τις βαθύτερες ρίζες της κακοδαιμονίας του χώρου μας, με την πρόταση για Συνέδριο σας ζητώ να αναλάβουμε τη μεγάλη πρωτοβουλία για να λύσουμε μαζί τα χρόνια και τα νεότερα προβλήματά μας:
Προβλήματα προσανατολισμού. Προβλήματα πολιτικής προγραμματικής πρότασης. Προβλήματα οργανωτικής και πολιτικής λειτουργίας του ΣΥΝ, καθώς και οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Να τα λύσουμε μαζί και σε συνεργασία με τους εταίρους μας και με λυδία λίθο τη δημοκρατία, που είναι για όλους μας και μέσο και σκοπός.
Ο ΣΥΝ των συντεχνιακά αντιπαρατιθέμενων τάσεων δεν έχει μέλλον. Ο ΣΥΝ των μηχανισμών που παραπατάει πολιτικά και ιδεολογικά, δεν έχει μέλλον. Ο ΣΥΝ των μελών του, ο ΣΥΝ της δημοκρατικής λειτουργίας, ο ΣΥΝ της παραγωγής πολιτικής και δράσης είναι η αριστερά του 21ου αιώνα στη χώρα μας.
Είναι η Αριστερά που κοιτάζει στο μέλλον. Η Αριστερά που μπορεί να αμφισβητήσει αποτελεσματικά το δικομματικό κατεστημένο.
Εμάς φοβήθηκαν κι εμάς φοβούνται. Κι είναι πανευτυχείς με την τωρινή μας κατάσταση.
Μας σπρώχνουν με όλες τους τις δυνάμεις να βγάλουμε τα μάτια μας. Και κάποιοι απ’ τις γραμμές μας τους διευκολύνουν.
Εγώ, φίλοι και σύντροφοι, δεν θα είμαι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ που θα το ανεχτεί, που θα το επιτρέψει.
Δεν έχω συμβόλαιο με την καρέκλα του Προέδρου. Συμβόλαιο τιμής, όπως κι εσείς, έχω μόνο με την Αριστερά και τις αξίες της.
Γι’ αυτό σας καλώ να συναποφασίσουμε σήμερα την αναγεννητική ανασυγκρότηση του Κόμματός μας.
Να στείλουμε αγωνιστικό μήνυμα αισιοδοξίας στα μέλη μας, στους φίλους μας, στην προοδευτική κοινωνία του τόπου μας.
Μήνυμα, πως δεν είμαστε θνησιγενές άθροισμα προβλημάτων και προβληματικότητας, αλλά είμαστε η σκεπτόμενη Ριζοσπαστική Αριστερά που κοιτάζει στο μέλλον και που ανοίγει δρόμους προς το μέλλον
Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό


Tο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, δηλώνοντας ότι πρόκειται γι άλλη μία «πολύ σημαντική διαρθρωτική παρέμβαση, που εντάσσεται στη μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού».
«Με το συγκεκριμένο Ειδικό Πλαίσιο, βάζουμε επιτέλους μια τάξη στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας και πού, στα νησιά και τον παράκτιο χώρο μας. Περιορίζουμε τη δόμηση, αναδεικνύουμε τη φυσική ομορφιά, στηρίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Σύμφωνα με τον υπουργό στόχος του Ειδικού Χωροταξικού είναι:
* Να προστατευτούν και να αναδειθτούν ο παράκτιος και νησιωτικός χώρος, με τη σπάνια ομορφιά και τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά τους.
* Να προωθηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτές τις περιοχές, με συντονισμένο τρόπο και με προοπτική χρόνου.
* Να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής όσων ζουν σε αυτές τις περιοχές, να περιοριστούν οι ανισότητες και να συγκρατηθεί ο πληθυσμός, ιδίως στα νησιά.
* Να συμβάλει η πολιτεία και με αυτόν τον τρόπο στην περιφερειακή, οικονομική και κοινωνική συνοχή στον τόπο. Περιεχόμενο του Ειδικού Πλαισίου για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά Το Ειδικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά αποτελείται από 4 κεφάλαια και 18 άρθρα.
Τα σημαντικότερα σημεία του, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:
Ορίζονται οι Ζώνες Διαχείρισης του Παράκτιου Χώρου και των Νησιών. Προβλέπεται η διαφοροποίηση σε τρεις ζώνες που καθεμιά τους διαθέτει χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα και που προσδιορίζονται καταρχήν ανάλογα με την απόστασή τους από την ακτογραμμή. Οι ζώνες αυτές είναι οι εξής:

Κρίσιμη Ζώνη: Πρόκειται για το πλέον ευαίσθητο περιβαλλοντικά κομμάτι του παράκτιου χώρου, το μέτωπο στο μεταίχμιο μεταξύ ξηράς και θάλασσας, που παράλληλα δέχεται σημαντικές πιέσεις από ανθρώπινες δραστηριότητες. Το θαλάσσιο τμήμα εκτείνεται από την ακτογραμμή μέχρι την ισοβαθή των 10 μέτρων, οπωσδήποτε όμως με πλάτος μεγαλύτερο των 100 μέτρων από την ακτογραμμή. Το χερσαίο ξεκινά από την ακτογραμμή και εκτείνεται προς την ξηρά σε ζώνη πλάτους 100 μέτρων από την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού (ή το χειμέριο κύμα, όπου αυτή δεν είναι καθορισμένη).

Δυναμική Ζώνη: Το θαλάσσιο τμήμα ξεκινά από το όριο της Κρίσιμης Ζώνης και εκτείνεται μέχρι την ισοβαθή των 50 μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, το ακραίο προς την θάλασσα όριό της δεν μπορεί να απέχει λιγότερο των 200 μέτρων από την ακτογραμμή. Το χερσαίο τμήμα ξεκινά από το ακραίο προς την ξηρά όριο της Κρίσιμης Ζώνης και εκτείνεται κατ΄ ελάχιστον σε ζώνη πλάτους 200 μέτρων από την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού (ή το χειμέριο κύμα, όπου αυτή δεν είναι καθορισμένη).

Υπόλοιπη Παράκτια Ζώνη: Το θαλάσσιο τμήμα της εκτείνεται από το εξώτερο προς τη θάλασσα όριο της Δυναμικής Ζώνης μέχρι το όριο των χωρικών υδάτων. Το χερσαίο τμήμα της εκτείνεται μέχρι και τα ακραία προς την ενδοχώρα διοικητικά όρια των αντίστοιχων παράκτιων ΟΤΑ ή μέχρι υψόμετρο 600 μ. αν η εν λόγω ισοϋψής βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των οικείων Ο.Τ.Α. Το εύρος αυτής της ζώνης θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προσδιορισμού κατά περίπτωση, με βάση τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία.
Στο σχέδιο παρουσιάζονται οι Κατευθύνσεις Χωροταξικής Οργάνωσης ανά ζώνη διαχείρισης, γίνεται δηλαδή αναλυτική αναφορά στο ποιες δραστηριότητες επιτρέπονται σε κάθε ζώνη και ποιες όχι, στα πλαίσια της προσέγγισης της βιώσιμης ανάπτυξης και της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Ειδικότερα για την Κρίσιμη Ζώνη, πού αποτελεί το πιο ευαίσθητο τμήμα του παράκτιου χώρου, προβλέπονται τα εξής: Στο θαλάσσιο τμήμα (ΚΘ) επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες, η κολύμβηση, η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, οι ερευνητικές εργασίες κ.λπ. Επιτρέπονται επίσης συγκεκριμένα έργα, όπως λιμενικές εγκαταστάσεις και ήπια τεχνικά έργα προστασίας των ακτών.
Απαγορεύεται ή περιορίζεται στο ελάχιστο αναγκαίο η κίνηση ή αγκυροβόληση θαλάσσιων σκαφών σε ευαίσθητα οικοσυστήματα. Το χερσαίο τμήμα (ΚΧ) διακρίνεται στο ΚΧ1 (από την ακτογραμμή έως τα 50 μέτρα) και το ΚΧ2 (από τα 50 ως τα 100 μέτρα). Στο 1ο τμήμα, δεν επιτρέπεται καμία νέα κατασκευή (πλην ελάχιστων αναγκαίων ήπιων εξαιρέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα) και επίσης απαγορεύεται ή περιορίζεται στο ελάχιστο αναγκαίο η κίνηση και στάθμευση οχημάτων. Στο 2ο τμήμα (ΚΧ2) επιτρέπεται κάποια δόμηση, αλλά μόνον υπό συγκεκριμένους αυστηρούς όρους (χρήσεων, αποστάσεων, αρτιοτήτων, μεγεθών), λαμβάνοντας - βεβαίως - υπόψη και τα προβλεπόμενα από τα Ειδικά Πλαίσια που έχουν ήδη προηγηθεί, και διασφαλίζοντας το δικαίωμα πρόσβασης για αναψυχή των πολιτών.
Συγκεκριμένα, για τη δόμηση κτηρίων που προορίζονται για χρήση κατοικίας ή αναψυχής, ακολουθούνται οι ισχύουσες διατάξεις. Η ελάχιστη απόσταση (Ε) τοποθέτησης των κτισμάτων από την καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού (ή το χειμέριο κύμα, όπου αυτή δεν είναι καθορισμένη), με την επιφύλαξη όσων ειδικότερα προβλέπονται από το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, ορίζεται σε συνάρτηση με το υψόμετρο του γηπέδου (Υ) από τη στάθμη της θάλασσας, ως εξής:
- Για Υ ίσο ή μεγαλύτερο των 10 μέτρων, Ε = 50 μέτρα.
- Για Υ <>: Ε = 50 + (10-Υ) Χ 5. Ελάχιστο υψόμετρο εδάφους στο σημείο τοποθέτησης των κτηρίων ορίζονται τα 2 μέτρα. Σε περίπτωση κρημνού, το κτίσμα κατασκευάζεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το χείλος του κρημνού.
Ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης των κτισμάτων από τυχόν παρακείμενες όχθες ποταμών ή λιμνών ορίζονται τα 50 μ. από την παρόχθια ζώνη. Σημειώνεται ότι, στο τμήμα ΚΧ2 επιτρέπεται η κατασκευή δικτύων μεταφοράς ενέργειας (όπως το Ελληνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προβλέπει την σύνδεση του συνόλου των κατοικημένων νησιών της χώρας με το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας, δηλαδή με το διασυνδεδεμένο δίκτυο της ΔΕΗ, τα οποία θα διατηρούν σε εφεδρεία και τις αυτόνομες μονάδες παραγωγής ενέργειάς τους, δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου), υπόγεια εφόσον είναι δυνατόν, βάσει σχεδιασμού, καθώς και των απαιτούμενων για την ορθή λειτουργία τους εγκαταστάσεων υπό την προϋπόθεση υλοποίησης τους με αυστηρούς όρους για την προστασία του περιβάλλοντος. Τυχόν παλαιότερες αυστηρότερες ρυθμίσεις ως προς τις χρήσεις γης, τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, κατισχύουν των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.
Αντίστοιχες είναι οι προβλέψεις και για τη Δυναμική Ζώνη. Στο χερσαίο τμήμα της:
- Σε περιοχές επέκτασης των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών προ του 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων τα κτήρια των προβλεπομένων χρήσεων (οι οποίες οφείλουν να συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής) δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 60% της κάλυψης των οικοπέδων και τους τρεις ορόφους.
- Σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και ορίων οικισμών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο (ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ), απαγορεύεται η δημιουργία ορισμένων χρήσεων (όπως νέων εγκαταστάσεων βιομηχανίας / βιοτεχνίας). Σε ό,τι αφορά στη δόμηση κύριων τουριστικών καταλυμάτων ακολουθούνται οι όροι και περιορισμοί που τίθενται από το Ειδικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό.
- Για τις λοιπές επιτρεπόμενες χρήσεις και μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο (ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ), ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 0,5, ενώ για τους λοιπούς όρους και περιορισμούς, ακολουθούνται ανά χρήση οι ισχύουσες διατάξεις. Για το χερσαίο τμήμα της Υπόλοιπης Παράκτιας Ζώνης δεν τίθενται επιπλέον περιορισμοί σε σχέση με τα όσα ισχύουν ως σήμερα. Κατά τον σχεδιασμό του χώρου θα πρέπει να γίνεται σφαιρική εκτίμηση και αντιμετώπιση των σωρευτικών επιπτώσεων των επιμέρους τομεακών πολιτικών, καθώς και έλεγχος των παραγόντων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα το παράκτιο οικοσύστημα.
Επιπλέον, ενθαρρύνεται -όπου αυτό είναι δυνατόν- η δημιουργία περισσοτέρων ελευθέρων και πρασίνων χώρων, η χρήση των αρχών της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής καθώς και η χρήση ανανεώσιμων κι εναλλακτικών πηγών ενέργειας, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ως συμπληρωματικών μέσων υλοποίησης των στόχων του παρόντος Πλαισίου. Ειδικότερα, για τη χωροθέτηση αιολικών μονάδων στο νησιωτικό και θαλάσσιο χώρο καθώς και στις ακατοίκητες νησίδες ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στα σχετικά άρθρα (8 και 10) του Ειδικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Παράλληλα, ορίζονται οι κανόνες ένταξης των αιολικών εγκαταστάσεων στο τοπίο, που ορίζονται στο Παράρτημα IV του Ειδικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ. Επίσης, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο του Τουρισμού, στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές του παράκτιου χώρου (συμπεριλαμβανομένων και των μητροπολιτικών περιοχών) και στα νησιά, διακρίνεται ζώνη υψηλής ανταγωνιστικότητας διαφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία εκτείνεται σε απόσταση 350 μ. από τον αιγιαλό.
Στη ζώνη αυτή, που παρατηρείται υψηλός ανταγωνισμός χρήσεων γης και δραστηριοτήτων όλων των ειδών, με άμεση ή έμμεση επίπτωση στον τουρισμό, δίδονται μεταξύ άλλων, κατευθύνσεις για τον περιορισμό της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων - χρήσεων μη συμβατών με την τουριστική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις περιοχές, που χαρακτηρίζονται ως ανεπτυγμένες τουριστικά. Ιδίως βιομηχανικές / βιοτεχνικές εγκαταστάσεις - με εξαίρεση αυτές που έχουν ανάγκη θαλασσίου μετώπου - εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου, εμπορικές εκθέσεις, κτήρια και γήπεδα αποθήκευσης, γραφεία, κτήρια περίθαλψης, πρατήρια καυσίμων.
Στις υπόλοιπες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος η χωροθέτηση άλλων χρήσεων επιτρέπεται σε τμήματα τους, που δεν παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, είτε μεμονωμένα, είτε σε οργανωμένους υποδοχείς.
Επίσης, δίνονται ειδικές κατευθύνσεις για τα νησιά και τις παράκτιες οικιστικές περιοχές. Ειδικότερα, για τα νησιά:
- Για την άρση της γεωγραφικής τους απομόνωσης, επιδιώκεται η βελτίωση της μεταφορικής τους σύνδεσης και η διεύρυνση της προσβασιμότητάς τους. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην επέκταση και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφισταμένων υποδομών, η ανάπτυξη των οποίων πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος και τη φέρουσα ικανότητα του κάθε νησιού. - Για τη διατήρηση και ενίσχυση της παραγωγικής πολυμορφίας και τη συγκράτηση-αύξηση του μόνιμου πληθυσμού τους, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, επιδιώκεται η διαφοροποίηση της οικονομικής τους βάσης και των προτύπων ανάπτυξής τους. Πρέπει να προωθηθούν εναλλακτικές μορφές νησιωτικής ανάπτυξης, που θα στηρίζονται στην καινοτομία και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, στην προβολή της νησιωτικής παράδοσης και των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων, που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. - Για τη διατήρηση και ενίσχυση της ελκυστικότητας των νησιών και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής σε αυτά, επιδιώκεται η διαφύλαξη της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, η αειφορική χρήση των φυσικών πόρων και ιδίως των υδάτων και η προστασία, διατήρηση και ανάδειξη της νησιωτικής φυσικής και πολιτιστικής/ αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του κάθε νησιού, απομακρύνοντας κατασκευές και έργα ξένα προς τη φυσιογνωμία τους. Σε ό,τι αφορά τις παράκτιες οικιστικές περιοχές, ορίζονται τα εξής: - Δίνονται κατευθύνσεις για την εναρμόνιση των ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ με τις προτάσεις του παρόντος πλαισίου, και ειδικότερα κατά την φάση των εντάξεων, επεκτάσεων ή αναθεωρήσεων. - Ενθαρρύνεται η χρήση πολεοδομικών και οικοδομικών προτύπων που θα εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και νερού, χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και προστασία των οικοσυστημάτων. - Επιδιώκεται, επίσης, ο περαιτέρω περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης, ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης διασποράς έργων και δραστηριοτήτων και ο έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης. Στο Ειδικό Πλαίσιο προσδιορίζονται οι Διαχειριστικές Χωρικές Ενότητες και οι Επιτροπές Διαχείρισης. Η εξειδίκευση των κατευθύνσεων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιου Χώρου δεν μπορεί παρά να γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας κι όπου χρειαστεί και τοπικά, ανά παράκτιο οικοσύστημα, που θα αποτελεί διαχειριστική ενότητα, πέραν των στενών διοικητικών ορίων.

ΓΟΥΡΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΟ ΛΗΛΑΝΤΙΟ
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΜΙΑΟΥΛΗΣ-ΕΥΒΟΪΚΟΣ.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ,
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ
Ο κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ Μ' ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ
ΤΟΝ κ. ΠΑΣΣΑ, ΤΗΝ κ. ΝΙΤΤΗ,
ΤΟΝ κ. ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΡΑΤΣΟΛΗ
ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ;
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΡΟΚΟΠΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ
ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ;

ΣΤΥΡΑ

Η δήμαρχος Στυρέων,
κα Σοφία Μούτσου,
απαντά στο σχόλιο του
κ. Γιάννη Ζαμπετάκη

"Για να γελάσει ή να κλάψει κάθε πικραμένος στην όμορφη Εύβοια μας.
Διερωτώμαι μετά λόγου γνώσεως.

Αραγε ο συμπαθέστατος αποστολέας των τόσο εμπεριστωμένων μηνυμάτων εννοεί ότι όλοι εμείς εδώ είμαστε αγράμματοι γιδοβοσκοί με προβιές που η φουκαριάρα η μοίρα μας μας στέρησε το προνόμιο να κάνουμε το μεταπτυχιακό μας ή το κατιτίς μας τελοσπάντων σε αλλοδαπά πανεπιστήμια και ότι διαπλεκόμαστε σε ύποπτες διαπλοκές υποχρεώνοντας στον νόμο της σιωπής μια ολόκληρη οπισθοδρομική επαρχιακή περιοχή που χάνεται βυθισμένη στο πέλαγος της άγνοιας των αρβανιτών με "τσίμπλες" που την κυβερνούν;
Στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 ο συμπαθέστατος συντάκτης έγραφε ότι αφήσαμε τα Στύρα να καούν και κάτι άλλα περί Αρβανιτών που θίγουν βάναυσα και την εθνολογική και την πολιτιστική ταυτότητα ολόκληρης της νότιας Εύβοιας. Την Ηλεία μέχρι Αρχαίας Ολυμπίας ποιός την άφησε να καεί; Σήμερα ποιός άφησε την Αττική να καεί; Την Κάρυστο ποιός την άφησε να καεί;
Σήμερα ο συμπαθέστατος συντάκτης μας λέει ότι στα Μεσσάπια πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο. Ταυτόχρονα μας λέει ότι κινείται μεταξύ Στύρων και Μεσσαπίων προφανώς για να προλάβει τις συντελούμενες καταστροφές του περιβάλλοντος από τους ημιμαθείς (πάλι καλά) δημάρχους και όλους εμάς συλλήβδην που μπροστά στο μεγαλείο της επιστημονικής του αυθεντίας πρέπει τουλάχιστον να στεκόμαστε "κλαρίνο" σε στάση προσοχής!
Υποθέτω ότι επειδή κινείται συνεχώς (όπως λέει) δεν προλαβαίνει να κατανοήσει ότι με τα γραφόμενά του χαρκτηρίζει "πανηγύρια αμφίβολης ποιότητας την Ημερίδα για τα οικολογικά προϊόντα και τις ΑΠΕ που διοργάνωσε ο Δήμος Στυρέων και όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ήταν βασικοί εισηγητές τον Ιούνιο 2009 και φυσικά χαρακτηρίζει πανηγύρια αμφίβολης ποιότητας την συμμετοχή του Δήμου Στυρέων στην Διεθνή Συνάντηση για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου όπου πρωτοστατεί ο ίδιος ο εξαιρετικά αξιόλογος πατέρας του.
Υποθέτω επίσης ότι επειδή ο συμπαθέστατος συντάκτης κινείται συνεχώς και αδιαλλείπτως για να σώσει το περιβάλλον από την τραγική άγνοιά μας, "ημών των ημιμαθών" πρέπει κάποιοι να κάνουν περιπολίες όλες τις καλοκαιρινές νύχτες για να σωθεί και το δικό του σπίτι από τις επικίνδυνες πυρκαγιές που ξεσπάνε κάθε τόσο από τους σπινθήρες και την υψηλή υγρασία. Εκεί στις περιπολίες συναντιόμαστε τις νύχτες κύριε συμπαθέστατε συντάκτη και κάνουμε τις "διαπλοκές μας". Στα ξενύχτια, όταν ξεσπάει φωτιά στη χωματερή, εμείς ανασαίνουμε τις διοξίνες, για να μη φύγει η φωτιά και κάψει τον τόπο και γιαυτό σήμερα παλεύουμε με νύχια και με δόντια να χωροθετήσουμε επιτέλους το ΧΥΤΥ της νότιας Εύβοιας.
Εμείς οι φουκαριάρηδες ημιμαθείς κάναμε και Μετεωρολογικό Σταθμό στα Νέα Στύρα σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Εμείς οι ταλαίπωροι ημιμαθείς κάναμε (επιτέλους) και μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό. Εμείς οι ημιμαθείς "διαπλεκόμενοι" θα δώσουμε επιτέλους στην οικοδομική αναρχία ένα οριστικό τέλος ολοκληρώνοντας το Σχέδιο Πόλης που επί 11 χρόνια "ραίνεται" ανάμεσα σε μικροσυμφέροντα και αδιαφορία. Εμείς οι ημιμαθείς "αδιάφοροι για το περιβάλλον" εκδώσαμε το πρώτο εν Ελλάδι έντυπο και CD ROM Δήμου με έμβλημα "προστατεύω το περιβάλλον" που χρησιμοποιήθηκε από σχολείο της Αττικής ως πρότυπο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών. Εμείς οι ημιμαθείς κάναμε προγραμματική Σύμβαση με τον τρίτο ψηφιακό Δήμο της Ευρώπης (τον Δήμο Τρικάλλων και την e-Trikala) και παρέχουμε δωράν ασύρματο ΙΝΤΕΡΝΕΤ (wi-fi) "ασφαλούς περιεχομένου" από τον Ιούλιο 2009 στους δημότες μας στην πόλη των Στύρων.

Εμείς οι ημιμαθείς εδώ αναπαλαιώνουμε όσα περισσότερα πέτρινα μπορούμε. Εμείς οι ημιμαθείς κάναμε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πολυτεχνείο Αθηνών για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων των Στύρων και φέραμε 22 καθηγητές από Πανεπιστήμια Indiana, Boston, Mitchigan, Βερολίνου, Αθήνας, Ξάνθης, Ελβετίας, εδώ στα "ημιμαθή" Στύρα" (και πρώτα ο Θεός θα τους φέρνουμε συχνά γιατί είναι φίλοι μας). Εμείς οι ημιμαθείς κάνουμε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Παλαιοντολογίας για την δημιουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και Απολιθωμάτων. Εμείς οι ημιμαθείς αγωνιστήκαμε για την ανάδειξη των υπεραιωνόβιων ελαιών του Αλμυροποτάμου που προτατεύονται από την Συνθήκη RAMSAR. Εμείς οι ημιμαθείς κηρύξαμε Υδροβιότοπο την Μεγάλη Φλέβα του Αλμυροποτάμου με τις μοναδικές νεροχελώνες της που κάποιοι ήθελαν να τσιμεντοστρώσουν (για να είναι καθαροί). Εμείς οι ημιμαθείς καταργήσαμε την χρήση επικίνδυνων υλικών οδοστρωσίας όπως είναι ο σερπεντινίτης, το περίφημο "πράσινο" που κατά κόρον εχρησιμοποιείτο στο στρώσιμο δρόμων μέχρι τις αρχές του 2007.
Εμείς οι ημιμαθείς αντικαθιστούμε τώρα όλα τα δίκτυα ύδρευσης που είναι αμιαντοσωλήνες στα Στύρα και τα Νέα Στύρα, έργο αξίας 1.000.000 ευρώ.
Εμείς οι ημιμαθείς τριπλασιάσαμε τους ελέγχους στα πόσιμα νερά της περιοχής μας και εφοδιάσαμε το υδρευτικό μας σύστημα με τελειότατα ειδικά φίλτρα.
Εμείς οι ημιμαθείς οργανώνουμε τώρα Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Εγκληματικότητας γιατί το έγκλημα και κυρίως τα ναρκωτικά πρέπει να πάψουν να αγγίζουν τους νέους μας.
Εμείς οι ημιμαθείς ξοδεύουμε κάθε χρόνο πολλά χρήματα στη διαφήμιση στα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά γιατί ο τόπος μας είναι τουριστικός και δεν είναι μόνο για να παρατηρεί ο συμπαθής συντάκτης ...σκατζόχοιρους! Αλήθεια ο συμπαθέστατος συντάκτης γνωρίζει την σπάνια χλωρίδα και πανίδα (κυρίως ορνιθοπανίδα) του τόπου μας; Εμείς οι ημιμαθείς την έχουμε καταγράψει με αναζητήσεις και φωτογραφήσεις πολλών ετών, τόσο εγώ όσο και άλλοι "διαπλεκόμενοι"...
Εμείς οι ημιμαθείς, χωρίς συμφέροντα και διαπλοκές, κάθε μέρα πάμε τον τόπο πολλά βήματα ψηλότερα. Α, ναι! Τον Οκτώβριο πάμε στον τόπο μας και στην Διεθνή Τουριστική Εκθεση του Λουγκάνο για να δείξουμε πόσο όμορφος είναι! Σας προσκαλούμε.
Αυτά τα ολίγα. Ουδείς αφαιρεί τον λόγο από κανένα. Ο καθένας λέει ότι ξέρει και ότι μπορεί. Ο καθένας σκέφτεται με το μυαλό που διαθέτει. Ο κόσμος μας κρίνει όλους.
Εδώ είμαστε δυόμιση χρόνια στη Δημοτική Αρχή και παλεύουμε νύχτα και μέρα να λύσουμε προβλήματα 40 ετών. Δεν αποκαλέσαμε όμας κανέναν προηγούμενο ημιμαθή ούτε αμαθή. Ολοι συνέβαλαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην ανάπτυξη του τόπου. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους, όπως οφείλουμε να κάνουμε αφού η παρουσία μας δεν περιορίζεται μόνο στα σαββατοκύριακα και τις ολιγοήμερες διακοπές μεταξύ Μεσσαπίων και Στύρων, αλλά μας δόθηκε η εντολή από τους δημότες να παράγουμε έργο ανάπτυξης και πολιτισμού. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται συνεχής και συνεπής αγώνας.
Κι όσο για τις επιστημονικές μας περγαμηνές,... κάααααατι κάναμε κι εμείς από τα γενοφάσκια μας στα ξένα σχολεία και τα πανεπιστήμια της αλλοδαπής αλλά δεν πήραμε και την ντουντούκα να ταλαιπωρούμε τον κόσμο.
Ο "μακαρίτης" ο Σωκράτης έλεγε "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα". Βέβαια αυτός είχε κάνει το "διδακτορικό του" ...απλώς στην Αθηναϊκή Δημοκρατία μεταξύ Πλάτωνα, Περικλή και λοιπών ...αγραμμάτων".

ΕΠΣΕ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και για τα τέσσερα πρωταθλήματα (Α1, Α2, Β' και Γ' Εύβοιας)της περιόδου 2009-10.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το βράδυ και θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ (Παραλία Χαλκίδας).
Κατα τη διάρκειά της θα τιμηθούν παλιοί παραγοντες και παίχτες, καθώς και οι πρωταθλητες της τελευταίας περίοδου.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κυρία Ζλακώνη, κατανοούμε τις αδυναμίες και την έλλειψη προσωπικού αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να πάρει ο Δήμος κάποια μέτρα, ειδικά όταν έχουμε εκδηλώσεις για παιδιά.
Φταίμε πρώτοι από όλους εμείς οι γονείς. Αυτό είναι βέβαιο.
Ο καθένας το βόλεμά του θέλει.
Ο Δήμος όμως, για παράδειγμα, δεν έκανε το παραμικρό για να υπάρχει μια τάξη στη παράσταση Καραγκιόζη.
Δεν θα μπορούσε ο Δήμος να διαθέσει 4-5 υπαλλήλους Δημοτικής Αστυνομίας ή κάποιους άλλους ώστε να υπάρξει τάξη;
Κυρία Ζλακώνη,
θα μπορούσαμε κι εμείς και τα παιδιά μας να παρακολουθήσουμε καλύτερα αυτή τη παράσταση και όχι να μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος βλέπει και ποιος ακούει.
Δεν έχετε συνεργασία με τους συναδέλφους σας στο Δήμο, ώστε να βοηθάνε;

ΕΥΒΟΙΑ

Ψηφίζω…αλλά

Η αποχή δεν βοηθά ώστε να αλλάξει κάτι στον τόπο προς το καλύτερο.
Η ψήφος του κάθε πολίτη έχει δύναμη και στην όποια εκλογική αναμέτρηση, είτε στις Εθνικές είτε στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να προσέχουμε.
Μετά την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.
Ας βάλουμε κριτήρια.
Ποιο επιλέγω; Σε ποιον δίνω το σταυρό προτίμησης;
Φίλες και φίλοι, ας πάψουμε να ψηφίζουμε και «να βάζουμε σταυρό» όπως κάναμε μέχρι σήμερα οι περισσότεροι.
Ας διαχειριστούμε καλύτερα τη ψήφο μας.
Σκεφτείτε το.

ΠΑΣΟΚ

Τα πρόσωπα

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ας μη μιλάμε αόριστα.
Μας λέτε γιατί ασχολούμαστε με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.
Μας λέτε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει. Είναι αλήθεια αυτό;
Ας το δούμε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:Κατσέλη, Πάγκαλος, Παπουτσούς, Χρυσοχοίδης, Παπακωνσνταντίνου.
ΠΟΛΙΤΗΣ – ΚΡΑΤΟΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ:
Βενιζέλος, Καστανίδης, Πετσάλνικος.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:
Φλωρίδης, Χριστοφιλοπούλου, Σκανδαλίδης.
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ:
Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου, Χυτήρης.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΑΜΥΝΑ:
Καχριμάκης, Λοβέρδος, Βάσω Παπανδρέου, Μπεγλίτης.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ:
Έξαρχος, Μαγκριώτης, Σηφουνάκης, Ξενογιαννακοπούλου.
Αυτοί είναι οι ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ του ΠΑΣΟΚ και στους οποίους συμμετέχουν και οι Ρέπας, Αθανασάκης.
Αυτή είναι η ανανέωση;

ΠΑΣΟΚ

Θέλει εκλογές

Τι νόημα θα έχουν τώρα οι εκλογές;
Ξέρουμε όλοι πως το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί και δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παπούλια.
Άρα θα έχουμε εκλογές εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου.
Γιατί λοιπόν ζητά τώρα εκλογές και ζητά από τον Καραμανλή να συμφωνήσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Κύριε Παπανδρέου, όσες φορές ζητήσατε εκλογές, τις χάσατε.
Γιατί επιμένετε; Σας είπε κανείς πως αυτή τη φορά θα κερδίσετε;
Γιατί θέλετε να στείλετε τη χώρα σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;
Γιατί θέλετε να πληρώσει ο λαός την ώρα της κρίσης;
Προσέξτε, κύριε Παπανδρέου, γιατί εσείς δεν κερδίζετε. Η Ν.Δ. χάνει.Κανείς δεν παίρνει όρκο πως θα μπορέσετε να κάνετε κυβέρνηση, ακόμη κι αν κερδίσετε.

Κώστας Καραμανλής

Έκανε λάθη

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει καταφέρει να πετάξει έξω από τον κρατικό μηχανισμό όλους αυτούς που βόλεψαν τους εαυτούς τους και όχι μόνο και αδιαφορούν για τους πολίτες.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
το σύστημα δεν λειτουργεί και το ξέρετε.
Άσχετοι άνθρωποι βρίσκονται σε θέσεις που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν.
Το ΚΡΑΤΟΣ αυτό δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Κρατάει χρόνια αυτό το σύστημα. Είναι άρρωστο αλλά δεν λέει να «πεθάνει»!!!
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτοί σήμερα «είναι μαζί σας», αύριο με τον επόμενο. Δεν έχουν φιλότιμο. Γεμίζουν τις τσέπες τους και κοροιδεύουν τους πολίτες.
Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πολίτες σας εκτιμούν. Δώστε τους τη χαρά.
Στείλτε τους στα σπίτια τους, τώρα.

2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ντέρμπι του Βορρά Ηρακλής - Αρης και ντεμπούτο για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Με το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αρη, για την δεύτερη αγωνιστική, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο «γηραιός» του Όλεγκ Προτάσοφ θέλει την νίκη προκειμένου να αποκτήσει ουσία το «τρίποντο» της πρεμιέρας μέσα στην Καβάλα, ενώ οι «κίτρινοι» του Μαζίνιο, θα επιδιώξουν να πάρουν αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη και με νίκη θα διατηρήσει το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής.
Επίσης, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, μπαίνει στην νέα διοργάνωση (σ.σ. μετά την αναβολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ) με εκτός έδρας αναμέτρηση, καθώς θα φιλοξενηθεί από την Λάρισα. Οι «βυσσινί» προέρχονται από «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη και θέλουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αφού δεν θα έχει στην διάθεση του, τον τραυματία Γκαλέτι και τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ακόμη, η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Ατρομήτου και μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, θέλει την νίκη για να μπει «με το δεξί» στο πρωτάθλημα.
Τέλος, ο Πανιώνιος είναι το φαβορί απέναντι στον Εργοτέλη, όπως και ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπες χαρακτηρίζονται οι αναμετρήσεις της Καβάλας με τον Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανθρακικό.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 29 Αυγούστου

16:45 Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης NOVA
16:45 Πανιώνιος - Εργοτέλης ΣΚΑΪ
19:00 Ηρακλής - Αρης NOVA
Κυριακή 30 Αυγούστου
16:45 ΠΑΣ Γιάννινα - Πανθρακικός
16:45 Ατρόμητος - ΑΕΚ NOVA
16:45 ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός NOVA
19:00 Παναθηναϊκός - Ξάνθη NOVA
21:15 Λάρισα - Ολυμπιακός NOVA
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΟΚ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ

«Τέλος και αρχή»

ΠΑΟΚ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Όπως τελείωσαν έτσι αρχίζουν λοιπόν οι δύο ομάδες τις επίσημες υποχρεώσεις τους.
Θα είναι πιστεύουμε αρκετά καλό παιχνίδι και να δούμε ποια ομάδα θα προκριθεί.

ΜΙΑΟΥΛΗΣ – ΕΥΒΟΙΚΟΣ

Στη μάχη του κυπέλλου

Στο γήπεδο των Φύλλων ο Μιαούλης θα υποδεχτεί τον Ευβοικό Αγ. Νικολάου.
Θα γίνει δυνατό παιχνίδι αφού έτσι συμβαίνει πάντα όταν αντίπαλοι είναι «γειτονικές» ομάδες.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που περίμεναν να δούνε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύουμε πως θα έχει κόσμο στο γήπεδο.

Τέλος Καλοκαιριού

Το καλοκαίρι τελειώνει σε 2 μέρες. Μπαίνουμε στο Φθινόπωρο και θα πρέπει όλοι να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς.
Εμείς είμαστε σχεδόν έτοιμοι αλλά θα πάμε τα πάντα μια εβδομάδα αργότερα.
Στις 7 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα ξεκινήσει η λεπτό προς λεπτό ενημέρωση στο apopsignomi.blogspot.com και οι ραδιοφωνικές εκπομπές.
Όσοι βιάστηκαν και πίστεψαν πως μας «τελείωσαν», θα χρειαστεί να απαντήσουν στον εαυτό τους και σε αυτούς που τους πίστεψαν.

Δεν θα γράψουμε τίποτα περισσότερο γιατί δεν αξίζει τον κόπο.
Η ενημέρωση είναι ο στόχος μας και από αυτό θα κριθούμε.
Ραντεβού στις 7 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τότε συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ;
"ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ
ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ,
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ"!!!!

ΜΕΣΣΑΠΙΑ

ΡΑΠΤΑΚΗΣ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ
Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ
ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ - Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΑ - Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ,
ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ,
ΑΦΟΥ Η ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ
ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ.

ΚΑΣΤΕΛΛΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΣΤΕΛΛΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΨΑΧΝΩΝ,
ΑΛΛΑ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ.
Ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ.

ΒΑΣΙΛΙΚΑ - ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.
Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΤΟΙΜΗ,
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.

MEN'S ART στην Αρτάκη


ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

"ΕΧΑΣΕ" ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΡΕΤΣΟΛΗΣ,
ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΣΗ "ΧΤΥΠΗΣΕ"
ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΗΡΙΑΛ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΕ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΠ.
ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ Ή ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κλπ.

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΕ ΕΙΔΑΤΕ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;
ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΒΛΕΠΑΜΕ,
ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΗΣΟΥΝ.
ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ,
ΑΣ ΠΑΜΕ Σ΄ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ.
ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ,
'ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΣΤΟ"

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ – «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2009»ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Έκθεση Ζωγραφικής των Δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας στο Κόκκινο Σπίτι
Διάρκεια Έκθεσης Έως 14 Σεπτεμβρίου 2009
Ωρες Λειτουργίας: 10:00-13:00 & 19:30-22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 και ώρα 21.00,
Πεζόδρομος Κόκκινο Σπίτι
Είσοδος Ελεύθερη

Θεατρική Παράσταση
«Συμπέθεροι Από τα Τίρανα»
Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 και ώρα 21.00,
Κάστρο Κανήθου
Σκηνοθεσία: Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου
Πρωταγωνιστές: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Δημήτρης Τσέλιος, Νατάσσα Κοτσοβού, Κώστας Καζάκας, Χρήστος Τριπόδης
Τιμή Εισιτηρίου: 23 - 18 (φοιτητικό) - 12 (παιδικό)

Συναυλία με τους «Χαϊνηδες»
Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 και ώρα 21.00,
Πεζόδρομος Κόκκινο Σπίτι.
Είσοδος Ελεύθερη

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Δημοτικό Συμβούλιο και του φορείς της Σκύρου
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου στη Σκύρο έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά με το Δημοτικό Συμβούλιο του Νησιού, τους κοινωνικούς φορείς αλλά και πολίτες που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Ο κ. Σκλιάς είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους κατοίκους της Σκύρου προβλήματα, ανησυχίες και ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ από το Δημοτικό Συμβούλιο δέχθηκε και γραπτό υπόμνημα με τα έργα που προτείνονται για υλοποίηση και χρήζουν χρηματοδότηση, τόσο από το Ε.Σ.Π.Α.. όσο και από Προγράμματα Εθνικών Πόρων.
Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μετά από διαβούλευση με τη Δημοτική Αρχή της Σκύρου, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές της Σκύρου και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στο νησί.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Σκλιάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σημεία υψηλού ενδιαφέροντος για τη Σκύρο όπως ο ολοκληρωμένος ΧΥΤΑ, τα Δημοτικά Σφαγεία των οποίων η κατασκευή ολοκληρώνεται και το φράγμα του νησιού, έργο πνοής που θα ενισχύσει τα υδατικά αποθέματα του νησιού.
Αναφερόμενος στη συνάντησή εργασίας της Σκύρου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε:
«Τόσο στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. όσο και από Εθνικούς Πόρους υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν και από το Δήμο Σκύρου, ο οποίος έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και στο Γ’ Κ.Π.Σ. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του Δικτύου ύδρευσης «Ασπούς-Καραπλή» για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί Τεχνικό Δελτίο, όπως επίσης και για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του περιφερειακού ιατρείου Σκύρου στον Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής».
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουμε ήδη προχωρήσει σε προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στον Τομέα της Υγείας αλλά και στον Τομέα της Ύδρευσης, οι οποίες μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν από το Δήμο Σκύρου.
Την ίδια στιγμή δεσμευθήκαμε για εξοπλισμό και μηχανήματα για το Χ.Υ.Τ.Α. Σκύρου ύψους 500.000,0 Ευρώ ώστε να αναβαθμισθεί η ποιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο Σκύρου, ενώ παράλληλα, δεσμευθήκαμε για τη δαπάνη αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α., της χωματερής δηλαδή, της Σκύρου.
Μέσα από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η συνεργασία μας με το Δήμο Σκύρου έτσι ώστε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς και πόρους να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών της Σκύρου.
Βέβαια, δεσμευθήκαμε για την υποστήριξή μας με σκοπό την υλοποίηση του μεγάλου έργου για το Δήμο Σκύρου που δεν είναι άλλο από το Βιολογικό Καθαρισμό. Έχει ήδη υποβληθεί Τεχνικό Δελτίο στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.), με προϋπολογισμό έργου 5,5 εκατ. Ευρώ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει άμεσα την αναβάθμιση του Δικτύου και την κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Σκύρου…»

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ,
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ
ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ,
ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Ν΄ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ,
ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

ΖΛΑΚΩΝΗ- ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ

ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΗΜΑΣΤΑΝ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΗ,
ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΖΛΑΚΩΝΗ
ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΛΑΘΟΣ ΡΟΥΧΑ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΖΛΑΚΩΝΗ ΑΛΛΑ....,
ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ!!!

ΕΡΕΤΡΙΑ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ
ΑΛΛΑ ΤΟ "ΚΑΛΑΘΑΚΙ"
ΔΕΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ
ΧΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΚΚΟΥΛΑ.
ΕΤΣΙ ΔΝ ΕΙΝΑΙ;

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ,
ΑΦΟΥ "ΣΚΑΘΑΡΙ" ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΙΝΕΙ!!!!

ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΦΤΑΙΝΕ!!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΩΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΗΡΕΩΣ

Δήλωση του Αντιδημάρχου Κηρέως
Ο Αντιδήμαρχος Κηρέως κ. Ιωάννης Καντζούρας, μετά τη μηνυτήρια ανφορά εναντίον του από τον Δ.Σ. κ. Τριάντη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορείς από τη μια να ψηφίζεις και από την άλλη να καταγγέλλειςκαι να τορπιλίζεις με διάφορα τερτίπια την επένδυση στο Κυμάσι, ώστενα αναγκάσεις τον επενδυτή να φύγει.
Τα χωριά ερήμωσαν, τα σχολεία κλείνουν, ο κόσμος θέλει εργασία, θέλει ανάπτυξη.
Τέσσερα χρόνια δεν έφερε ούτε μια θέση εργασίας, τώρα τον πειράζει πουανοίγουν δουλειές με υγιείς επενδύσεις και μάλιστα θα ακολουθήσουν κιάλλες.
Όσον αφορά για την μήνυση που υπέβαλε ο κ. Τριάντης εναντίον μου, ο κ. Εισαγγελέας θα αποκαλύψει την αλήθεια.»