Σάββατο 22 Μαΐου 2021

COVID-19: 1.505 νέα κρούσματα, 586 διασωληνωμένοι, 37 θάνατοι

25 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.505, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 388.929 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.328 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.734 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 586 (61,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.342 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +2,69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 295 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των...

Όχι στην εγκατάσταση διοδίων στον δρόμο Χαλκίδα - Σχηματάρι από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Έλενας Βάκα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, με μοναδικό θέμα την επικείμενη επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου.
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, μεταξύ άλλων, στην εισήγησή της ανέφερε τα εξής:
«Είναι βέβαιο ότι με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο πρέπει να αποτρέψουμε τέτοια εξέλιξη. Είχαμε τηλεφωνικά τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι εργασίες. Σίγουρα όμως αυτές οι διαβεβαίωσεις είναι απλές προφορικές και τίποτα παραπάνω. 
Είναι πραγματικά τραγικό με αυτό το οδικό δίκτυο που έχουμε στην Εύβοια και τη δινή οικονομική κατάσταση του Νομού να έρθει να προστεθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση. Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο. Πρέπει να ζητήσουμε έγγραφες δεσμεύσεις για την μη εκτέλεση του έργου. Πρέπει να ζητήσουμε τη ματαίωση του έργου αυτού, με ανάλογη τροποποίηση των συμβάσεων. Να ματαιωθεί οριστικά το σχέδιο εγκατάστασης διοδίων στην Εθνική οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου. 
Δηλώνουμε έτοιμοι για να αντισταθούμε με κάθε τρόπο. Ακόμα και οι εργοταξιακές δυνάμεις του Δήμου θα είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί σε ακραία περίπτωση, να αποτρέψουμε εκτέλεση των εργασιών.
Επιπλέον προτείνω να γίνει μια επιτροπή από Νομικούς του Δημοτικού Συμβουλίου,  προκειμένου να να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε νομικά, σε περίπτωση που το έργο αυτό ξεκινήσει.
Ζητώ τη στήριξή σας στην κατεύθυνση αυτή.
Η ματαίωση κι όχι η απλή αναστολή της εγκατάστασης των διοδίων πρέπει είναι ο στόχος μας.»
Μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και Δημοτικών....

Τι θα ισχύσει φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες μένει από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους πάνω από 100.000 φετινούς υποψήφιους όλων των κατηγοριών. Το διάστημα 14-22 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 15 μέχρι 28 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και απαιτητική λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πανδημίας. Γι’ αυτό, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη μείωση της εξεταστέας ύλης και δημιούργησε τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις εξετάσεις και ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών. Οδηγίες, παράλληλα, είχαν δοθεί στους εκπαιδευτικούς για την ομαλή προσαρμογή των μαθητών κατά την επιστροφή τους στα θρανία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων επιχειρεί να συγκεντρώσει ό,τι καινούργιο θα ισχύσει για φέτος. Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας...

Από την 1η Ιουνίου οι Έλληνες θα εκδίδουν το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγει ο δρόμος για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 κατόπιν της συμφωνίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κρατών μελών έπειτα από σχετική πρόταση που είχε κάνει η Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να εκδίδει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό από την 1η Ιουνίου, καθώς έχει ήδη περάσει με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό είναι πρακτικά η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας, είτε έχει υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα είτε τέλος έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Στόχος είναι να διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για «εργαλείο διευκόλυνσης και όχι διακρίσεων» είχε κάνει λόγο εξ αρχής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Έτσι, οι Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να μπούνε στην Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα, gov.gr και να εκδίδουν το green pass χρησιμοποιώντας είτε....

Επιστολή διαμαρτυρίας το ΥΠΑΤΟ!!!


 - Προφανώς οι διοικούντες την ομάδα του ΥΠΑΤΟΥ, δεν εκτονώθηκαν με αυτά που συνέβησαν στο γήπεδο της ΘΗΒΑΣ όπου είχαν τον αγώνα με τον ΗΡΑΚΛΗ και είπαν να βγάλουν και μια ανακοίνωση για την διαιτησία.
Πάντως γνώμη μας είναι πως την ανακοίνωση καταγγελία θα έπρεπε να την είχαν στείλει στο Υπουργείο Υγείας, 
1ον γιατί κάνουν αναφορά για υγεία στο ποδόσφαιρο και πιστεύουν πως η δική τους ομάδα είναι υγιής, ενώ οι άλλες όχι.
2ον επειδή τέτοιες επιστολές χρειάζονται ειδικές εξετάσεις, αφού....

Αθώες περιστερές;;;

 
- Κυρία Μπατζελή και κύριε Αναγνωστάκη, εμείς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αφού δεν ξεχνάμε πως τα κόμματά σας κυβέρνησαν την χώρα και ποτέ δεν προχώρησαν στις αλλαγές συμβάσεων για τα διόδια, ποτέ δεν ψήφισαν την μη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Εύβοια, ποτέ δεν έκαναν έργα στην ....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Με την Χάρη του Θεού, πανηγυρίζει το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Μαΐου 2021 η Ιερά Μονή Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την ανάμνηση της θαυματουργικής ευρέσεως της εφεστίου Ιεράς Εικόνος.
Την παραμονή της Εορτής, Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα.
Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 7.00 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και...

Έχουν το μεγάλο ατού οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ

 - Υπάρχει διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ ΑΒΑΝΤΙΔΩΝ και ΟΦΗ, αλλά οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ έχουν και το μεγάλο τους ατού, που δεν έχει ο ΟΦΗ. Δεν μιλάμε για λεφτά, δεν μιλάμε για διοικήσεις, δεν μιλάμε για τις κυρίες και τους προπονητές, αλλά για το ότι οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ έχουν....

Δημήτρης Θωμάς: Δεν ξεχνάμε!!


Μάιος 1944. το Κακολύρι και τα γύρω χωριά μας σημαδεύτηκαν από την θηριωδία των καταχτητών...
Τιμάμε την μνήμη τους και ...

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

 - Το άσμα το λέει καθαρά: "έλα απόψε στις εννιά, να σου παίξω μπαγλαμά". Απόψε λοιπόν στις 21:00 έχουμε τον τελικό κυπέλλου και όλοι θα βρεθούμε μπροστά στις οθόνες, για να δούμε τον ΠΑΟΚ και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να παίζουν ποδόσφαιρο και όχι οτιδήποτε άλλο.
Φυσικά και θέλουμε να σηκώσει....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών ότι την Κυριακή του Παραλύτου 23 Μαΐου 2021, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Ευβοέων Αγίων και ολόκληρη η Τοπική μας Εκκλησία την σύναξη πάντων των εν Ευβοία διαλαμψάντων Οσίων, Πατέρων και Ιεραρχών.
 Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Το Σάββατο 22 Μαΐου το απόγευμα, στις 7:00 μ.μ., Στα προπύλαια του Ιερού Ναού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος θα κηρύξει και...

Χαλαρά....

- Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και θα σας αφήσουμε να χαλαρώσετε. Αύριο έχουμε τους αγώνες στίβου στο Στάδιο της Χαλκίδας και θα είμαστε εκεί για να σας τους περιγράψουμε. Εσείς δεν έχετε παρά ν΄ ακούτε ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1 και θα τ΄ ακούσετε όλα, αφού αυτιά δεν χαϊδεύουμε και ούτε θα παριστάνουμε τους καλούς για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις.
Η πανδημία δημιούργησε προβλήματα και στον αθλητισμό, αλλά στο τέλος θα καταλήξουμε να βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες και δεν θα φτάνουμε ποτέ σε καλύτερο....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Να προσέχετε και ο Θεός βοηθός. Το θέμα για την λειτουργία διοδίων στον δρόμο ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ, σήκωσε κύμα αντιδράσεων και φυσικά κάποιοι σήκωσαν την σημαία της επανάστασης και δήλωσαν πως γι΄ αυτούς τα διόδια είναι αιτία πολέμου!!! Γενικώς χαμός δηλαδή, αφού θα έχουμε "πόλεμο" για τα διόδια, πόλεμο για ανεμογεννήτριες, πόλεμο για τα έργα, πόλεμο για κορονοϊό, πόλεμο για τα πάντα. Όλοι οι υπερασπιστές.....

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το βράδυ της 20ης Μαΐου 2021, την επαναφορά του σχεδιασμού εγκατάστασης σταθμού μετωπικών διοδίων στην Ε.Ο. Χαλκίδας - Σχηματαρίου από μεριάς της παραχωρησιούχου “Euro Ionia”, όπως αυτή αναφέρεται στην από 17 Μαΐου απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας περί σχετικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Για το λόγο αυτό και ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι υπογράφοντες φορείς ή οι εκπρόσωποί μας, συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 15.00 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας, όπου μετά από διαλογική συζήτηση, καταλήξαμε στο κάτωθι κοινό κείμενο θέσεων.
Είναι πασίδηλο ότι ο σχεδιασμός κατασκευής σταθμού διοδίων στην Ε.Ο. Χαλκίδας - Σχηματαρίου θα πρέπει άμεσα να ανασταλεί και ακολούθως να ματαιωθεί, αφού είναι απολύτως άδικος και καταστροφικός για την Εύβοια και συνολικά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Άδικος γιατί:
Η Εθνική Οδός Χαλκίδας - Σχηματαρίου ουδέποτε κατασκευάστηκε με δαπάνες της παραχωρησιούχου, ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη, ώστε να χρήζει οιασδήποτε εξόφλησης. Η δε πιθανή οφειλή του Υπουργείου (ή γενικότερα του Κράτους) προς την...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

....σφηνάκια

 - Βρήκαμε θέμα πάλι για να έχουμε να λέμε. Η λειτουργία διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδας. Ας το ξεχάσουν αυτό. Δοκιμές κάνουν για να βλέπουν αντιδράσεις.
Γράψτε τους στα παλιά σας τα παπούτσια. Διόδια δεν πρόκειται να μπούνε, όσο περιφερειάρχης θα είναι ο Φάνης, δήμαρχος Χαλκιδέων η Βάκα και....

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Νέο τύπο ληξιαρχικών βιβλίων, τρείς νέους τόμους, για την καταχώρηση Βαπτίσεων, Γάμων και Θανάτων, προς χρήση των Εφημερίων των Ενοριακών Ιερών Ναών, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Είναι καλαίσθητοι με πανόδετο σκληρό εξώφυλλο, των 300 σελίδων, για λεπτομερή καταγραφή των απαιτουμένων στοιχείων και αποτελούν μοναδικά τεκμήρια για τις κορυφαίες στιγμές...

Κορονοϊός: 2.020 νέα κρούσματα, 56 θάνατοι, 617 οι διασωληνωμένοι

30 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.020, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 387.426 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.225 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.697 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 617 (61,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις.....

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το Σάββατο (22/5, 21:00 - Ολυμπιακό Στάδιο) το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Η 79η έκδοση της διοργάνωσης είχε την ιδιαιτερότητα - ελέω της πανδημίας - του να συμμετέχουν σε αυτή μόνο οι σύλλογοι της Super League, με τον τελικό να διεξάγεται χωρίς την παρουσία θεατών.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς φιλοδοξεί να κάνει το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, κατακτώντας, παράλληλα, το 29ο Κύπελλο της ιστορίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν με σχετική άνεση το πρωτάθλημα, ενώ στην πορεία τους ως τον τελικό του Κυπέλλου ουσιαστικά «ζορίστηκαν» μόνο στα προημιτελικά απέναντι στον Άρη.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

6η φάση: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-6 (0-3, 0-3)....

Συνεπιμέλεια: Ψηφίστηκαν τα άρθρα για την από κοινού και εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας και τον χρόνο επικοινωνίας γονέα-παιδιού

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με 156 ψήφους «υπέρ» και 20 ψήφους «κατά», έγιναν δεκτά τα άρθρα 7 (από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας) και 13 (χρόνος επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του).

Για τα δύο άρθρα διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την ονομαστική ψηφοφορία ωστόσο είχαν αποχωρήσει οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες. Το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε επίσης ότι αποχωρεί από την ονομαστική ψηφοφορία, διότι συνιστά παρωδία να διεξάγεται ονομαστική, μετά από αίτημα κόμματος που αποχωρεί. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησε και....

...μικρά, μικρά

 - Τελευταία φορά γράφουμε για κάτι που αφορά εμάς και την ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τα 9 από τα 11 μέλη της Ένωσης και φυσικά ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με το προσωπικό.
Τα 9 λοιπόν μέλη έχουν την εκτίμησή μας και φυσικά όποτε μας ρωτήσουν κάτι θα απαντήσουμε. Παρουσία τους δεν έχουμε θέμα να συζητήσουμε τα πάντα, αν αυτό χρειασθεί. Τελεία....

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΜΠΟΥΡΤΖΙ) ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία επ’ αφορμή της μνήμης της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και Πορφύριο Γερμανό-Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.
Μεταξύ των συμμετεχόντων πιστών, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, παρέστησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων Αυτεπιστασίας κ. Βασίλειος Γουρνής, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δ.Δ. Αγίου Νικολάου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, και μικρή αντιπροσωπία Διδασκάλων και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Νικολάου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Ανάσταση του Κυρίου Μας Ιησού...

...φαπούλες

 - Μεγάλε δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είμαστε υποχρεωμένοι ν΄ ακολουθούμε τις εντολές των δικών σου χορηγών και των αυτοδιοικητικών που αυτοί στηρίζουν. Εμείς δεν περιμένουμε πότε κάποιος θα βγάλει σκουπίδια, ογκώδη αντικείμενα κλπ, για να πάμε να βγάλουμε φωτογραφίες και να κατηγορούμε την δημοτική αρχή. Εσύ είσαι ικανός για πολλές μαλακίες, ακόμη και γι΄ αυτές που δημιουργούν προβλήματα και σε σένα τον ίδιο. Γιατί λοιπόν πιστεύεις πως θα.....

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων σήμερα,

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 20:00 μ.μ, με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020), καθώς και με τις υπ. αρ. 163/29-05-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) και 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για ....

Βασιλιάς Ότο

πηγή: απε-μπε
Στις 27/5 η πρεμιέρα του «King Otto» για το ελληνικό θαύμα του EURO 2004

Στις 27 Μαΐου η Αυστραλία, σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ, θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα προβάλλει το «King Otto» (Βασιλιάς Ότο), την ταινία-ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ανεπανάληπτη πορεία θριάμβου της εθνικής Ελλάδας, υπό τον Ότο Ρεχάγκελ, στο EURO 2004.
 Όπως τόνισε ο δημιουργός της ταινίας, ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης, Κρις Αντρέ Μαρκς, μιλώντας στην εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στη...

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ // ΜΜΕ

Απολύτως αιφνιδιαστικά δρομολογήθηκε η έναρξη των εργασιών εγκατάστασης μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την παραχωρησιούχο “Euro Ionia”.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απόλυτα άδικη, όσο και βλαπτική για την πόλη της Χαλκίδας και συνολικά για το Νομό Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη βεβαιότητα της συναντίληψής όλων ενάντια σε αυτό το σχεδιασμό, προκαλεί σύσκεψη για την αποτροπή της επιβολής...

....σουτάκια

 - Μπαίνουν σε αγωνιστική δράση οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ και το πρόγραμμα τους ευνοεί για να ανέβουν ψιλά στην βαθμολογία αφού έχουν 6 ακόμη αγώνες από τους οποίους τους 4 εντός έδρας και  εκτός. Εντός έχουν με ΟΦΗ 23/05, με ΣΠΑΡΤΗ 30/05 το οποίο κερδίζουν χωρίς αγώνα, την ΓΛΥΦΑΔΑ 02/06 και τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ  13/06 την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκτός έδρας έχουν το ΡΕΘΥΜΝΟ 26/05 και....

Η ατάκα του αντιδημάρχου

 - Ο αντιδήμαρχος Ληλαντίου κ. Δημήτρης Σέρρας μας έφτιαξε την μέρα σήμερα με μια ατάκα του και τον ευχαριστούμε πολύ.
Φεύγοντας το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο που είχα πάει την κόρη μου, είδα στον δρόμο μεταξύ 2ου Δημοτικού και Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού να υπάρχει μια τρύπα στην γραμμή της αποχέτευσης.
Θεώρησα υποχρέωση να ενημερώσω τον κύριο Σέρρα, ώστε....

...η άποψή μας

 - Δεν ανήκουμε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν συζητούν με τον οποιονδήποτε και το οτιδήποτε. Σεβόμαστε και ακούμε τους πάντες. Όταν όμως αποδεδειγμένα κάποιος, άλλα λέει κι άλλα κάνει, δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε το χρόνο μας για να μιλήσουμε μαζί του. Για να γίνει αυτό θα πρέπει αυτός που έκανε τα όσα έκανε, να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη, να πει την αλήθεια και τότε φυσικά να συζητήσουμε μαζί του.....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Τι να καταλάβει και τι να διαβάσει ο μπάρμπα Στέλιος; Ξαφνιάστηκε κανείς από την ανακοίνωση του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών για το ΥΠΑΤΟ;
Όχι βέβαια. Αν όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Θήβας στον αγώνα ΥΠΑΤΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ, είχαν συμβεί στο γήπεδο των Ψαχνών, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες και θα την πλήρωνε ο ΗΡΑΚΛΗΣ.
Οι άνθρωποι του ΗΡΑΚΛΗ, δεν περιμένουν να τους δοθεί το πρωτάθλημα, επειδή έχουν πολλά λεφτά ή επειδή ας πούμε γιορτάζει ο κ. Γκαλούφας. Χρόνια σου πολλά ....

Στ. Πέτσας: Το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση βάζει τέλος στην ακυβερνησία της «αλά-καρτ» αναλογικής του ΣΥΡΙΖΑ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως τομή, η οποία «βάζει τέλος στις συνθήκες ακυβερνησίας, που είχε προκαλέσει η αλά-καρτ απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, «οδηγούσε, σε πολλές περιπτώσεις, εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες, σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας» τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά της κυβερνησιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, του ξεκλειδώματος των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και να υλοποιείται το πρόγραμμα που έχουν εγκρίνει οι πολίτες, καθώς και να αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αναφερόμενος στο θέμα της πυρκαγιάς στο Λουτράκι αλλά και στις ενέργειες εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, είπε ότι έγιναν όλες οι αναγκαίες υπομνήσεις από...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και χρόνια πολλά στον Κωνσταντίνο και την Ελένη που σήμερα γιορτάζουν. Δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα γνωστών φίλων και συγγενών, γιατί κάποιους θα ξεχάσω και δεν αντέχω παρεξηγήσεις για τέτοια θέματα. Θα μου επιτρέψετε όμως να ευχηθώ χρόνια πολλά στον άνθρωπό μου. Η Ελένη είναι δίπλα μου 28 χρόνια και 5 μήνες. Η Ελένη είναι η μητέρα των 3 κοριτσιών μας. Η Ελένη μαζί μου πέρασε πολλά και δύσκολα χρόνια, αλλά φτάσαμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να κάνουμε έναν απολογισμό και να λέμε ...

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

....σφηνάκια

 - Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε την ανακοίνωση του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, αφού έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, πως τους βγάζουμε το καπέλο, αφού είναι ποδοσφαιρόφατσες και έχουν γνώση του ποδοσφαίρου, αλλά ξέρουν κι από....

Οι τελικοί της Ευρωπαϊκής Διασυλλογικής Διοργάνωσης Χειροσφαίρισης EHF European Cup στη Χαλκίδα

Τη διεξαγωγή των μεγάλων τελικών αγώνων χειροσφαίρισης του EHF European Cup θα φιλοξενήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ κ. Αλέξη Αλεξίου.
Οι δύο τελικοί, ανάμεσα στην ομάδα της ΑΕΚ και τη Σουηδική ομάδα Ystads, θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γήπεδο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 έως και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 και θα προβληθούν τηλεοπτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
«Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρόταση του κ. Αλεξίου και τον...

Κορονοϊός-Ελλάδα: 1.918 νέα κρούσματα, 54 θάνατοι, 626 διασωληνωμένοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.918, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 385.444 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.641 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626 (61,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.314 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295....

"Τα παρατράγουδα"

 - Την καλησπέρα μας στα καημένα παρατράγουδα της επαγγελματικής ενημέρωσης. Τελικά θα μάθουμε κάτι από εσάς και το παρασκήνιο ή πρέπει ν΄ αρχίσουμε να γράφουμε τα όσα ξέρουμε; Υπάρχει σχέδιο διόρθωσης ή όπως λέμε, σιδέρωμα της τσαλακωμένης προσωπικότητας των παραγόντων που όλα δείχνουν πως είναι εκτός στόχων;;;; Προσέξτε γιατί με το σιδέρωμα, μπορεί....

2η Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνέχεια του προγράμματος που υλοποιεί για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας», θα πραγματοποιήσει 2η Ηλεκτρονική Διαβούλευση Φορέων, την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 8 το απόγευμα.
Κύριο θέμα της Διαβούλευσης είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και η σύνταξη προτάσεων για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τις μετακινήσεις των πεζών και των οχημάτων στον Δήμο Χαλκιδέων.
Στόχος του Δήμου, μέσα από την εκπόνηση του Σχεδίου, είναι να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες για την κινητικότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές του Δήμου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να συντελέσει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, περιορίζοντας.....

....μικρά, μικρά

 - Ξεχνούν εύκολα το πρόσφατο παρελθόν κάποιοι και προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο με μυθεύματα, δήθεν καταγγελίες και παρουσίαση έργων που δεν είχαν κάνει όταν διοικούσαν τον τόπο. Γιατί όμως όλα αυτά; Ο λόγος είναι απλός και παλαιομοδίτικος. Θέλουν να ρίξουν και πάλι σανό στον κόσμο, αλλά τώρα ο κόσμος τους .....

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμενάρχη Χαλκίδας στη Δήμαρχο Χαλκιδέων

Τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα επισκέφθηκαν την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ο Αρχιπλοίαρχος κ. Χρήστος Kανάκης, Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ με έδρα το Βόλο και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χαλκίδας, Αντιπλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής.
Κατά την συνάντηση, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που έχουν σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες που προέκυψαν και ....

...φαπούλες

 - Πρώην δήμαρχε κύριε Παγώνη, να περιμένουμε να δώσετε στην δημοσιότητα κάποιο έγγραφο με το οποίο θα αποδείξετε πως κάτι έπρεπε να κάνει ο δήμος Χαλκιδέων για το θέμα με την ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΕΥΡΙΠΟΥ;;;; Καλές οι φωτογραφίες που βγάζατε με πρυτάνεις κλπ, αλλά με φωτογραφίες και δελτία τύπου, δεν έγιναν ποτέ έργα. Ξέρετε πόσες φωτογραφίες και πόσα δελτία τύπου είχε βγάλει "ο επενδυτής" Τσάκας για .....

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, η Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.
Με την υπογραφή του Συμφώνου οι δύο πλευρές ξεκινούν κοινή προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναλαμβάνοντας την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών.
Mετά την υπογραφή του Συμφώνου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα δήλωσε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι απόλυτα ταυτισμένο με τις έννοιες αγάπη, φροντίδα κι αλληλεγγύη. Εδώ και 26 περίπου χρόνια μοιράζει απλόχερα χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Σήμερα υπογράφουμε Σύμφωνο Συνεργασίας, ουσιαστικά επικυρώνοντας την κοινή μας προσπάθεια για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις πρόληψης και παρέμβασης, ενδυναμώνουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους πολίτες, σχετικά με περιστατικά βίας και εξαφανίσεων και προσφέρουμε ασφάλεια και υγεία στα παιδιά. Είμαστε πάντα κοντά στο Χαμόγελο, υπηρετώντας τις αξίες του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού, που πρεσβεύει σθεναρά όλα αυτά τα χρόνια.»
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επικύρωση της,,,,

SL: Η ανασκόπηση της σεζόν 2020/21

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον εξ αναβολής αγώνα για την 6η αγωνιστική των play out, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-2) ολοκληρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της εφετινής Super League 2020/21. Αναλυτικά η ανασκόπησή της:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ: Ολυμπιακός (46ος τίτλος στην Ιστορία του)
-Θα συμμετάσχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League 2021/22 το διήμερο 6-7 Ιουλίου, με τη ρεβάνς να ορίζεται μέσα στο διήμερο 13-14 Ιουλίου. Η κλήρωση του συγκεκριμένου γύρου είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου.
-Υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα εντούτοις, να «γλιτώσει» ο Ολυμπιακός έναν προκριματικό και να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του απ’ τη 2η προκριματική σειρά του Champions League, ανάλογα με την τελική βαθμολογία της Premier League και το αν θα κερδίσει «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η Τσέλσι. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του μέσα στο διήμερο 21-22 Ιουλίου απ’ τον 2ο προκριματικό γύρο....

ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΨΑΧΝΑ 19/05/2021

Αγαπητοί φίλοι, 
Είναι γνωστή και πλέον ξεπερασμένη, προ δεκαετιών η τακτική της αποποίησης των ευθυνών, της αδυναμίας ή της ανικανότητας και άρα, ως αναγκαίο παράγωγο, το φόρτωμα τους στους άλλους, ως εξιλαστήρια θύματα. Σιγά την έκπληξη. Άσε που μπορούν να αποσκοπούν σε μελλοντικά οφέλη υπερ τους ή απλά σε βάρος των άλλων. 
Αντιπαρέρχοντας αυτό, θα περιμέναμε ωστόσο μια δημόσια τοποθέτηση ( το συγγνώμη πάει πολύ ε?) για όσα έγιναν στο γήπεδο της Θήβας στις 16/05/2021. Όχι για το πόσοι ήταν στο γήπεδο (που δεν μας ενδιαφέρει), αλλά για το «ντου» τουλάχιστον 50 ¨φιλάθλων¨, εναντίον των αποδυτηρίων μας και των παιχτών μας. Για την εντελώς ανοιχτή και αφύλαχτη φισούνα και την άνετη πρόσβαση των τραμπούκων που σουλατσάριζαν ανενόχλητοι. (Τα περί ενός μόνο μεμονωμένου μεθυσμένου το αφήνουμε στην κρίση όλων των παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων και οι δύο πρόεδροι των Ε.Π.Σ. Βοιωτίας και Ευβοίας). Για την επιδεικτική αδιαφορία απέναντι σε ένα παιδί που τραυματίστηκε στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο μάτι, γεγονός για το οποίο έχει επιληφθεί τόσο η αστυνομική διεύθυνση Θήβας όσο και οι εισαγγελικές αρχές, με μαρτυρίες και καταθέσεις. Ολόκληρο έκτακτο Δ.Σ. έγινε και δεν αφιέρωσαν...

...σουτάκια

 - Αυτός που αμφισβητεί αυτά που γράφουμε, για τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, ας καταλάβει πως εμείς δεν σερβίρουμε ψέματα στους αναγνώστες μας, ούτε μας λένε άλλοι το τι να γράψουμε. Ας ρωτήσει για να μάθει όποιος αμφισβητεί και το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να τ΄ αμφισβητήσει δημόσια και όχι στα μουλωχτά. Έχουμε και μια καλή πρόταση προς την ΕΠΣ Εύβοιας. Η τεχνολογία έχει...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα για την Τουρκία

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 480 ψήφους υπέρ, 64 κατά και 150 αποχές το ψήφισμα για την Τουρκία.

Η παράγραφος 6 του κειμένου η οποία αφορά στην πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχε περάσει νωρίτερα με 520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη παράγραφο επισημαίνεται ότι « μετά την τελευταία έκθεση του Κοινοβουλίου, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω όσον αφορά την εσωτερική, τη θεσμική και την εξωτερική πολιτική. Τονίζει, συνεπώς, με έμφαση ότι, εάν δεν αντιστραφεί επειγόντως και με συνέπεια η υφιστάμενη αρνητική τάση, η Επιτροπή θα πρέπει....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλημερούδια αγαπητέ συκοφάντη. Να ξέρεις πως ο μπάρμπα Στέλιος, σ΄ αγαπάει πολύ, γιατί του δίνεις το δικαίωμα να σε στριμώχνει και να σε οδηγεί από λάθος σε λάθος.
Στο τέλος να ξέρεις πως όλα θα γυρίσουν εναντίον σου και δεν θα μπορέσεις να τα ξεφορτωθείς, γιατί σιγά σιγά χάνεις το ένα μετά το άλλο τα στηρίγματά σου.
Το μεγάλο χτύπημα θα το δεχτείς όταν με το καλό, διαπιστώσεις πως την προδοσία την ...

Γ. Οικονόμου: «Ξεκινούν από τη Φθιώτιδα τα πρότυπα ψηφιακά αγροκτήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η γεωργία ακριβείας είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τη μετάβαση στη νέα εποχή», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του έργου "Προκαταρτικές δράσεις σε πιλοτικούς αγρούς για ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας στη βαμβακοκαλλιέργεια", που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδάτων στο Νέο Κρίκελλο της Φθιώτιδας.

Οι πιλοτικές δράσεις του προγράμματος θα ξεκινήσουν σε αγρούς συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων. Αρχικά αυτά θα συμπεριληφθούν σε ειδική πλατφόρμα παρακολούθησης και καταγραφής δεδομένων, δίνοντας πλήρη πρόσβαση στον αγρότη, τη ΔΟΒ και την ερευνητική ομάδα, ενώ θα εφαρμοστούν μέθοδοι ζωνοποίησης, λήψη δειγμάτων εδάφους, εξαγωγή οδηγιών λίπανσης υπό μορφή χαρτών, οι οποίοι και θα ενσωματώνονται στην πλατφόρμα.

«Με δύο λόγια, οι βαμβακοκαλλιεργητές που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα καλλιεργούν σύμφωνα με το χωράφι τους και τις ανάγκες τους, ενώ το σύνολο των βαμβακοκαλλιεργητών ενημερώνεται, μαθαίνει, εκπαιδεύεται, όχι....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του Μαϊου και θα μπούμε στους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Ιούνιος έχει πολλά βάσανα, αφού είναι ο μήνας κατά τον οποίο τα παιδιά μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια. Η ψυχούλα τους το ξέρει όμως, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κάνουν την προσπάθειά τους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ειλικρινά τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής η οποία θα επιλέξει τα θέματα, να βοηθήσουν ....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests), την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στο Περιφερειακό Ιατρείο του Βαθέος της Δ.Ε Αυλίδος

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, στο Περιφερειακό Ιατρείο....

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ανακοίνωση για την διενέργεια RAPID TESTS στα Ψαχνά (20-5-2021), στην Κοινότητα Καμαρίτσας (20-5-2021) και στην Κοινότητα Στενής (21-5-2021)

   Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι την Πέμπτη 20 Μαϊου 2021  κινητή μονάδα  του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) covid-19, στην κεντρική πλατεία Ψαχνών  και από ώρα 10:00 π. μ έως και 14:00.
Η  Ομάδα Διαχείρισης COVID-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες του προγράμματος  “Βοήθεια στο Σπίτι”  του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων θα διενεργήσουν Rapid tests ανίχνευσης COVID-19, στην Κοινότητα Καμαρίτσας   την...

ΒΡΑΔΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 20/05/2021



Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- 1ος ΟΜΙΛΟΣ - αγώνες Κυριακής - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

7η αγωνιστική

ΑΕΛ – Βασίλισσα Θράκης  9 - 0 
Αγροτικός Αστέρας – Τρίκαλα 3 - 1
Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – ΓΠΟ Καστοριά  αναβολή...

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ- αγώνες Κυριακής-αποτελέσματα

 7η αγωνιστική

Αγία Παρασκευή – Αστέρας Ρεθύμνου  5 - 0
Ατρόμητος Αθηνών – Εργοτέλης   0 - 4 
ΑΕ Μεσολογγίου – Οδυσσέας Γλυφάδας  2 - 4 .....

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ- αποτελέσματα αγώνων Κυριακής

 9η Αγωνιστική
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ  0 - 4
ΑΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ - ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ  3 - 0 αα
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ  0 - 0  ....

Αγώνες Κυριακής 16/05/2021

 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  17:00 



Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΌΜΙΛΟΣ  9η Αγωνιστική
Φωκικός - Διαγόρας Στεφανοβικείου   0 - 4   τελικό     
ΑΟΝ Αρτάκης - Οπούντιος Μαρτίνου   3 - 0 αα  
Δήμητρα Ευξεινούπολης - Αλμυρός   0 - 0  τελικό
Αταλάντη - Θησέας Αγριάς   2 - 2  τελικό ....