Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων


 Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Επιστολή διαμαρτυρίας
Αρ. Πρωτ.:600/15/23

Κύριοι της ΟΕΝΓΕ,
Διαμαρτυρόμαστε για την αφίσα, με την οποία καλείτε τα μέλη σας και κάθε ενδιαφερόμενο στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 17/3, 6.30 μμ στην Πλατεία Συντάγματος, για την προβολή των αιτημάτων σας.
Σε αυτή απεικονίζονται δύο «σιδερόφρακτοι» και απρόσωποι αστυνομικοί, ένοπλοι και με πλήρη εξάρτηση, να χειροπεδούν μία γυναίκα, ιατρό ή νοσηλεύτρια, που επευφημείται από τους περίοικους!
Δεν είμαστε τέτοιοι!
Είμαστε συνάδελφοί σας, εργαζόμενοι στον εξίσου ευαίσθητο με τον δικό σας τομέα της δημόσιας ασφάλειας και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως κι εσείς, τον ανθρώπινο πόνο και αδυναμία, διώκουμε το έγκλημα και προσφέρουμε προστασία στον απλό και ανήμπορο πολίτη. Υπηρετούμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.
Τραυματιζόμαστε και σκοτωνόμαστε κατά την εκτέλεση του δύσκολου καθήκοντός μας. Το γνωρίζετε, γιατί εσείς οι ίδιοι μας περιθάλπετε.
Πρώτιστοι καταστατικοί σκοποί του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι η ανάπτυξη....

Στην πρεμιέρα των play out.

Βαθμό μετά από 10 σερί ήττες ο ΟΦΗ

Ένα από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια της φετινής Super League έγινε σήμερα στο Πανθεσσαλικό, όπου Βόλος και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0, στην πρεμιέρα των play out.

Η κρητική ομάδα πήρε την πρώτη της ισοπαλία μετά από δέκα διαδοχικές ήττες, αλλά πλέον βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την ουραγό ΑΕΛ, που νωρίτερα επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακό, με χαρακτηριστικό στοιχείο ότι η μοναδική τελική ήταν ένα μακρινό άστοχο σουτ του Στάρτζεον στο 45΄! Κάπως καλύτερος ο ρυθμός στο β΄ μέρος, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις όμως, με εξαίρεση ένα...

Βαγγέλης Ντόβολης: Ξέρει το ποδόσφαιρο

 - Ας μη γελιόμαστε. Το ποδόσφαιρο θέλει ανθρώπους που να το ξέρουν, σε όλα τα επίπεδα και να το υπηρετούν και όχι να υπηρετεί τα συμφέροντά αυτών, το ποδόσφαιρο.
Ο κ. Βαγγέλης Ντόβολης είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και το υπηρετούν για πολλά χρόνια.
Ξεκάθαρος και ασυμβίβαστος και χωρίς να υποκύπτει στα θέλω παραγόντων, ποδοσφαιριστών....

2.535 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 , 672 διασωληνωμένοι, 60 θάνατοι το τελευταίο 24 ωρο

52 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.535, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 235.611 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.362 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 60, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.421 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.572 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 513 (ημερήσια μεταβολή +1.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 469 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι  τα  79 έτη

Η γεωγραφική κατανομή των 2.535 κρουσμάτων covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 2.535 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:   
  160 κρούσματα  στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής  
  156 κρούσματα  στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών     ....

Στο 4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στο 4ο Επιστημονικό Forum για τη Μείωση της Διακινδύνευσης από Καταστροφές στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων”, συμμετείχε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Στην εισήγησή της στο Panel «H Αυτοδιοίκηση στη Διαχείριση Καταστροφών», η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Χαλκιδέων την 9η Αυγούστου 2020, τα γεγονότα που ακολούθησαν και τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες για την αποκατάσταση της κανονικότητας και τη παροχή βοήθειας στους πληγέντες. Τόνισε την άριστη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Πολιτεία, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.
«Πραγματοποιήθηκαν την ίδια την ημέρα της θεομηνίας 130 περίπου διασώσεις, οι περισσότερες με ελικόπτερα. Παρείχαμε στέγη, τροφή και κάθε απαραίτητη φροντίδα σε όσους είχαν ανάγκη. Διανείμαμε καθημερινά πάνω 2.000 μερίδες φαγητού για περισσότερο από ένα μήνα μετά. Μεταφέραμε το επόμενο χρονικό διάστημα περισσότερους από 60.000 τόνους λάσπης. Δουλέψαμε ακατάπαυστα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα της υδροδότησης, το οδικό δίκτυο και οι παραλίες. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να γυρίσουν οι κάτοικοι το συντομότερο δυνατόν στα σπίτια τους και να δοθούν οι  αποζημιώσεις. Τα αντανακλαστικά της Πολιτείας ήταν άμεσα. Την επόμενη μόλις....

Τυνησία: ΑΜΕΑ

Πέντε ελληνικά μετάλλια μέσα στη βροχή

Υπό συνεχή βροχή, οι Έλληνες κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια,στο Γκραν Πρι στίβου της Τυνησίας. 
Ελληνική υπόθεση ήταν το μήκος της μικτής κατηγορίας Τ42/62/64, αφού ο Στέλιος Μαλακόπουλος (Τ62) κατέκτησε την κορυφή με 6.71μ, ενώ στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Βέλτης (Τ64) με 6.25μ. και στην τρίτη ο Αναστάσιος Κουρδής (Τ64) με 6.18μ.
Στην δισκοβολία F11/12, ο Νικόλαος Μπράντης (F11) κατετάγη τρίτος με 32.26μ.,..

Ο Μάνος Ελευθερίου ξεδιπλώνει τη ζωή του βήμα προς βήμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιητής, στιχουργός αγαπημένων και διάσημων τραγουδιών, συγγραφέας επιτυχημένων ιστορικών μυθιστορημάτων με επίκεντρο το μουσικό θέατρο της Σύρου και επιμελητής πολλών έργων για τον πολιτισμό του γενέθλιου τόπου του, της Ερμούπολης και της Σύρου (από λευκώματα μέχρι λογοτεχνικές ανθολογίες και χρονικά), ο Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 80 ετών, αλλά ο λόγος του επανέρχεται τώρα ολοζώντανος και ακμαίος, για να μας υπενθυμίσει τη μακρά του πορεία στη λογοτεχνία και τη μουσική, χάρη στο βιβλίο «Μαλαματένια λόγια», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το βιβλίο αποτελεί μια αυτοβιογραφική αφήγηση εφ’ όλης της ύλης και αποτελείται από σειρά συνομιλιών τις οποίες είχε ο Ελευθερίου με τον Σπύρο Αραβανή και τον Ηρακλή Οικονόμου μεταξύ 2010 και 2013 στο σπίτι του στο Ψυχικό (συναντιούνταν κάθε Κυριακή πρωί). Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης ανέκδοτο αρχειακό υλικό, με σελίδες γραμμένες από τον ίδιο και φωτογραφίες, καθώς κι ένα παράρτημα με επιλεγμένα κομμάτια από τα ημερολόγιά του. Με ζεστή, άμεση φωνή, η οποία όμως αποφεύγει προσεκτικά οποιαδήποτε αισθηματολογία και απομακρύνεται ευθύς εξαρχής από τον οποιονδήποτε ναρκισσισμό, ο Ελευθερίου ξεδιπλώνει για λογαριασμό των δύο φίλων και συνεργατών του όσα τα κομμάτια του βίου του προσδιόρισαν τη διαδρομή και την ταυτότητά του: από τα παιδική ηλικία στην Ερμούπολη και τα αρχικά, διερευνητικά βήματα στην ποίηση και στο τραγούδι μέχρι τις κατοπινές γνωριμίες με συνθέτες και ερμηνευτές, αλλά και ως την εποχή των μεγάλων....

«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής στη Super League

«Διπλό» ελπίδας

«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής στη Super League έβαλε η ΑΕΛ, με το... καλημέρα των play-out.

Χάρη σε γκολ του Ντουρμισάι στο 67΄ και του Νούνιτς στις καθυστερήσεις, η ουραγός λαρισινή ομάδα επικράτησε 2-0 στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης, έπιασε προσωρινά στους 19 βαθμούς τον ΟΦΗ και αύξησε τις ελπίδες της να μείνει στην κατηγορία. Η «ελαφρά ταξιαρχία», στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο, γνώρισε την ένατη φετινή εντός έδρας ήττα της και αρχίζει να... ανησυχεί.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίωρο και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Πρώτα στο 13΄, όταν ο Νάγκι απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Λισγάρα, κι έπειτα στο 27΄, όταν ο Μπεντινέλι πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά η μπαλιά του για τον αφύλακτο Ντάουντα δεν ήταν καλή.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 35΄ με κεφαλιά του Ντουρμισάι που έδιωξε ο Βέρχουλστ με τα πόδια, ενώ στο 38΄ ο Μαξιμένκο έδιωξε τελευταία στιγμή προ του Ντάουντα, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Απόλλων «άγγιξε» το γκολ στο 54΄, αλλά το σουτ του Μπεντινέλι έξω από την....

Ο Λάμπρου τώρα και ποιητής;;;;

 - Καλησπέρα σας κύριε Λάμπρου. Γυμναστής, προπονητής, χειμερινός κολυμβητής, ψαράς, ρεμπέτης, φίλος του παλιού λαϊκού τραγουδιού, τώρα και ποιητής;;;;
Γιώργο συγνώμη, αλλά αυτό διαδίδουν οι φίλοι σου. 
Λένε πως γράφεις ποιήματα και μάλιστα πως στην πρώτη σου ποιητική συλλογή, θα έχεις .....

Tα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγές ισχύουν από σήμερα σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα, όπως ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

 Από σήμερα παρατείνεται το ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη την επικράτεια καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η παράταση ισχύει ενιαία και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη, επαναλειτουργούν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Όπως διευκρινίστηκε, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή για το sms 6. Επιπλέον επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Παράλληλα από την Κυριακή, 21 Μαρτίου, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας....

Γλέντια, στα Ψαχνά....

 - Μπορεί Δημοτική παράταξη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων να καταγράψει απώλειες πρωτοκλασάτων της στελεχών, αφού αυτοί ετοιμάζουν άλλο ψηφοδέλτιο, αλλά μάλλον θα κάνει μια "μεγάλη" προσθήκη.
Θα έχει στο ψηφοδέλτιό της, γνωστό ραδιοφωνατζή, ο οποίος μπορεί να είναι δημότης σε άλλον δήμο, αλλά δεν πειράζει.
Οι χιλιάδες φίλοι του, οι οποίοι τον στηρίζουν και τον ακολουθούν, θα  τον .....

«Μία νέο εποχή ξεκινά για τον ελληνικό στίβο»

 ΣΤΙΒΟΣ

Μήνυμα ενότητας σε όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου έστειλε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και επικεφαλής της Αναγέννησης, Ολυμπιονίκης, Τασούλα Κελεσίδου, απευθυνόμενη στα σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ κατά την Συνέλευση Σωματείων που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (20/3) με τη συμμετοχή 143 σωματείων.
Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ομοσπονδία (31 Μαρτίου). Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Εμείς που δηλώσαμε συμμετοχή σε αυτή την πρωτόγνωρη Συνέλευση Σωματείων, εκφράζουμε ακράδαντα την πεποίθηση μας και δηλώνουμε την πίστη μας στις δημοκρατικές διαδικασίες. Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που θα ενώσει το σύνολο της οικογένειας του ελληνικού στίβου στο δρόμο για το αύριο.
Η ενότητα των δυνάμεων του στίβου, η σταθερότητα και η συνέπεια στις θέσεις μας με την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, είναι οι αδιαπραγμάτευτες....

...... ο κωλοτούμπας

 - Θυμάσαι τι έλεγες για τις φωτογραφικές δημοπρατήσεις έργων στο βιολογικό Χαλκίδας μεγάλε κάπου εκεί στο 2018 και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές;
Μήπως θυμάσαι τι έλεγες τότε για κάποιες εταιρείες που θα έπαιρναν το έργο;
Μήπως θυμάσαι τι έλεγες για τους Παγώνη / Καθαροσπόρη;
Μήπως τέτοιου είδους δημοπρατήσεις....

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

 - Φάουλ του κυρίου Ανδρέα Κουλοχέρη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού νευρίασε με τον πρόεδρο κ. Ραπτάκη και είπε:
"Δεν απευθύνομαι σ΄ εσάς κύριε πρόεδρε, εσείς είσθε ντροπή γι΄ αυτό το δημοτικό συμβούλιο".
Κύριε Κουλοχέρη, όποιο δίκιο κι αν είχατε, το χάσατε, αφού....

Εκλογές ΕΠΟ

 - Πότε είπατε πως θα έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ;
Ποιος είπατε πως θα τις κερδίσει;;;;;
Τι ακριβώς θα κάνει αυτός που θα τις κερδίσει;;;;;
Πότε μια παράγκα, μπορεί να ξεπερνά τους νόμους του κράτους, στο όνομα ενός αυτοδιοίκητου;;;;
Ποιοι πρόεδροι ΕΠΣ θα μπλέξουν σ΄ αυτό το παιχνίδι και θα τους κρεμάσουν στα.....

Από άποψη...

- Εμείς από άποψη δεν κάνουμε καμία απολύτως αναφορά σε ομάδες και παράγοντες που δεν μας γουστάρουν, μόνο και μόνο για να μην λένε πως τους ασκούμε κριτική και τους δημιουργούμε προβλήματα.
Ξέραμε και ξέρουμε τα πάντα, είτε αυτά είναι στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο.
Επιλέξαμε να μην κάνουμε καμία αναφορά, σεβόμενοι τους εαυτούς μας, αλλά και το ότι κάποια στιγμή κάποιοι ήταν δίπλα μας, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο και άλλος πολύ περισσότερο.
Εμείς δεν ντρεπόμαστε να τα γράψουμε αυτά ....

Η γυναίκα του Καίσαρα....

 - Εδώ που τα γράφουμε, όπως τα λένε, "η γυναίκα του Καίσαρα, δεν φτάνει μόνο το να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται"!!
Στην περίπτωση που εξετάζουμε εμείς, "η γυναίκα δεν είναι, ούτε φαίνεται τίμια", αφού δεν κάνει η ίδια, αυτά που ζητάει να κάνουν άλλοι.
Δεν μπορεί να μην απαντά στο πως και που....

Συνεργασία Προόδου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ 

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΔΣ Διρφυών Μεσσαπίων, κύριο Ραπτάκη Σπύρο, για την  κατ’ επανάληψη αντιδημοκρατική συμπεριφορά  και φασιστική νοοτροπία με την ανοχή και την στήριξη του Δημάρχου κυρίου Ψαθά,  χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα και εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές του.
Δυστυχώς, πάρα τις πολλές προειδοποιήσεις που του έχουμε απευθύνει, δείχνει σε κάθε συνεδρίαση ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα τόσο σημαντικά καθήκοντα που έχει ο θεσμός του προέδρου σε ένα δημοτικό συμβούλιο  και  προσπαθεί την φίμωση των δημοτικών συμβούλων  με πρόσχημα τον κανονισμό τον οποίο εφαρμόζει όπως εκείνον τον συμφέρει. Ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί ως Πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, λειτουργεί τελικά,ως πρόεδρος της πλειοψηφίας....

ΡΆΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 




Η εντολή......

- Αυτοί που ξέρουν, θα κάνουν αυτό που πρέπει για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και να πετάξουν έξω την κάθε παράγκα. 
Αυτή την φορά δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το διαπιστώσετε ΟΛΟΙ. 
Ο Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον Αυγενάκη να τελειώσει μια και καλή με την παράγκα που θέλει το ποδόσφαιρο στα δικά της μέτρα και ο Αυγενάκης θα τους τελειώσει, ακόμη κι αν χρειασθεί να τροποποιηθούν και νόμοι, ακόμη κι αν χρειασθεί να μην έχουμε ποδόσφαιρο για 1 - 2 χρόνια.
Οι Συριζαίοι υπουργοί με τον τρόπο τους....

Διαδικτυακό Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών από την Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων και τους Ποδηλάτες Χαλκίδας

Η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων και οι Ποδηλάτες Χαλκίδας, σε συνδιοργάνωση με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας και τον Σύλλογο υποστήριξης ατόμων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές – αυτισμό «Αγάπη», σας προσκαλούν να συμμετέχετε δωρεάν στο «Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών για όλους» που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, με ώρα έναρξης 11:00 και ώρα λήξης 13:30.
Στο σεμινάριο θα δοθούν, από την Αντιδήμαρχο Υγείας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια και διασώστρια κα Σοφία Χονδρογιάννη, οι απαραίτητες δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ, επιδέσεις, τεχνική Heimlich) για την αντιμετώπιση τραυματισμών ή απειλητικών για τη...

Όλα στην ώρα τους

 - Η αλεπού 100 χρονών και τ΄ αλεπουδάκια 110 δεν γίνεται, εκτός κι αν αυτό δεν ταιριάζει όταν αντί για αλεπουδάκια έχουμε κοτούλες. Δεν είναι δυνατόν αγαπητέ μας, να ζητάς ονόματα από κάποιους, όταν δεν λες από ποιον τα ζητάς. Μπορεί να λες στον φίλο μας να γράψει ονόματα, αλλά εσύ είσαι ο πρώτος που δεν γράφει και τους λόγους τους ξέρεις.
Κάνε πάντως λίγη υπομονή και θα σου....

Ρωτήστε τον ίδιο...

 - Εμείς για το "ανακόντα των Ψαχνών" κάναμε ένα σχόλιο και μια ερώτηση στον γιατρό και αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων κύριο Ηλιάδη Βασίλη και άρχισε ο βομβαρδισμός τηλεφωνημάτων, για να γράψουμε περισσότερα και να τους πούμε τι θα πει ο κ. Ηλιάδης τον Μάϊο!!!!
Συγνώμη δηλαδή, αλλά.....

Δήμος Χαλκιδέων

 Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σταθερό σημείο στα ΚΤΕΛ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021
Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) σε σταθερό σημείο μέσα στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ.
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο σημείο αυτό για τον παραπάνω σκοπό, την ...

Ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ευρωπαϊκό ρεκόρ του Κωνσταντίνου Τζούνη στη δισκοβολία κατηγορίας F56, σημάδεψε την παρουσία του ελληνικού στίβου, στην πρεμιέρα του Γκραν Πρι που φιλοξενείται στην Τυνησία. Μια πρεμιέρα που συνδυάστηκε από την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων και συγκεκριμένα τριών ασημένιων και ενός χάλκινου.

Ο Τζούνης είχε καλύτερη επίδοση στα 41 μέτρα 79 εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Αζέρο Ολοκχάν Μουσάγιεφ με 41.77μ. από τις 5 Σεπτεμβρίου...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Να προσέχετε την υγεία σας, να φοράτε μάσκα και ούτε καν να περνάτε εκεί που υπάρχουν πολλοί.
Κρατήστε αποστάσεις, κάντε το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά σας και όλα θα πάνε καλά. 
Υπομονή και η ανθρωπότητα θα νικήσει και τον κορονοϊό. Είναι λάθος κάποιοι να μην πάνε να κάνουν το εμβόλιο από φόβο, ενώ στο φόβο των ανθρώπων στηρίζει πολλά ο κορονοϊός. 
Στον φόβο επενδύει και ο Αλέξης και οι άλλοι της αντιπολίτευσης και προφανώς δείχνουν.....

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού από υψηλόβαθμο παράγοντα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα καταγγελία υποβλήθηκε σήμερα (19/3) στους αρμόδιους φορείς από υπάλληλο ομοσπονδίας. Η καταγγέλλουσα έκανε λόγο για απόπειρα βιασμού από υψηλόβαθμο εν ενεργεία παράγοντα μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας, κατά το παρελθόν. 

Η καταγγελία υποβλήθηκε και γνωστοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού,...

Όσοι αρχίζουν να τρώνε πριν τις 8:30 το πρωί, μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι άνθρωποι που αρχίζουν το φαγητό πριν τις 8:30 το πρωί, έχουν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό): λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13. Επίσης δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες...

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχορηγεί 1.069 επιχειρήσεις με συνολικό ποσό 25.004.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας Cοvid-19, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ 2014-2020), που θα καταβληθεί την επόμενη περίοδο.
Μετά την ολοκλήρωση της φάσης αξιολόγησης των προτάσεων, οι οποίες υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της δράσης: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», ανακοινώνονται τα εξής:
Εντάσσονται στον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων και επιχορηγούνται 1.069  Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 25.004.000 €.

Η κατώτερη βαθμολογία επιχορηγούμενης επιχείρησης είναι 30,57.
Την επόμενη χρονική περίοδο θα αποσταλεί στις 4.188 επιχειρήσεις, που υπέβαλαν αίτηση επιχορήγησης, η σχετική ειδοποίηση έγκρισης ή απόρριψης του αιτήματός τους, με την προθεσμία υποβολής ενστάσεων.
Όσες επιχειρήσεις -από τις καταρχήν απορριπτόμενες- υποβάλλουν ένσταση επί του προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων και γίνει δεκτή η ένστασή τους, θα προστεθούν στη λίστα των εγκεκριμένων - επιχορηγούμενων επιχειρήσεων, με.....

Κορονοϊός: 2.785 νέα κρούσματα, 649 διασωληνωμένοι, 64 θάνατοι

56 τα κρούσματα στην Εύβοια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 82,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της....

Συγνώμη κάνουμε λάθος;

 - Δώστε κι άλλες πάσες στον κ. Ψαθά, για να έχει να λέει. Κάτι δεν ξέρετε κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων και θα πρέπει τώρα να βρείτε τρόπους και δικαιολογίες, γιατί απλά ο δήμαρχος, θα λέει πως αφού δεν ψηφίσατε τον προϋπολογισμό του Δήμου, δεν θέλετε να πληρωθούν αυτοί στους οποίους ο Δήμος οφείλει, δεν θέλετε να γίνουν έργα στις κοινότητες, γιατί κι αυτά πρέπει να....

«Σημαντική η συμβολή του τουρισμού υπαίθρου στον μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής οικονομίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη δυνατότητα συμβολής του ευρύτερου τομέα του τουρισμού υπαίθρου στο μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής οικονομίας σε μια νέα και αειφόρα κατεύθυνση, στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης για αναζήτηση εμπειριών εναλλακτικού τουρισμού κοντά στο φυσικό περιβάλλον, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας σε διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση με τους εκπροσώπους του οργανισμού για την ενίσχυση του αγροτουρισμού στην Ελλάδα «Αγροξενία» (Agroxenia), που πραγματοποιήθηκε χθες 17 Μαρτίου.
     Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα: «H ανάδειξη των καίριων θεμάτων του ελληνικού τουρισμού υπαίθρου / αγροτουρισμού και η συμβολή του ΕΟΤ σε αυτή την κατεύθυνση», η κυρία Γκερέκου αναφέρθηκε στη νέα διεθνή καμπάνια της χώρας μας για το 2021 «All you want is Greece», αλλά και στον ταχύτατο ψηφιακό μετασχηματισμό που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή σε όλα τα επικοινωνιακά μέσα του ΕΟΤ, επισημαίνοντας παράλληλα, τον σχεδιασμό....

Γιώργος Στούπας

 - Ο πρόεδρος του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών κ. Γιώργος Στούπας, έχει ξεκαθαρίσει την θέση του, για τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Δεν πάει παρακάτω είπε και αυτή είναι η αλήθεια. Φυσικά και δήλωσε συμμετοχή μετά τον εκβιασμό της ΕΠΟ, για να μην κρεμάσει την ομάδα, αλλά ξέρει πως ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΠΟ και ΕΠΣ ειναι μακριλα από τους παράγοντες των ομάδων οι οποίοι ματώνουν, αφού τους ενδιαφέρουν μόνο τα πολιτικά παιχνίδια και τα παιχνίδια για την.....

Οι Γερμανοί προπονητές «γράφουν Ιστορία»

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι οκτώ ομάδες που παραμένουν στη διεκδίκηση του εφετινού Champions League είναι γνωστές και σήμερα (19/3) έμαθαν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το αξιοσημείωτο σ' αυτή τη φάση του Champions League είναι το ρεκόρ που δημιούργησε η γερμανική σχολή προπονητικής, καθώς, από τις οκτώ ομάδες της...

Οριστικά στην 20ή θέση του UEFA Ranking η Ελλάδα

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στο «Emirates» με 1-0, ανέβασε προσωρινά την Ελλάδα στη 19η θέση του ranking της UEFA, ωστόσο δύο ώρες αργότερα, το «διπλό» και η πρόκριση της Σλάβια Πράγας στη Γλασκώβη επί των Ρέιντζερς (2-0), επανέφερε την Τσεχία πάνω απ’ τη χώρα μας, η οποία ολοκλήρωσε την εφετινή παρουσία της στα Κύπελλα Ευρώπης στην 20ή θέση του ranking.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η Ελλάδα δεν θα βγάλει ούτε την αγωνιστική περίοδο 2022/23 ομάδες στο Europa League. Κι επιπλέον, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο ranking της UEFA, τόσο τη σεζόν 2021/22, όσο και την αμέσως επόμενη περίοδο (2022/23) η Ελλάδα θα έχει τον πρωταθλητή της στον 1ο...

Πώς θα εκκαθαρίζονται οι εισφορές των ασφαλισμένων σε περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνο Τσακλόγλου, ορίζεται η διαδικασία προσδιορισμού και εκκαθάρισης εισφορών για τους ασφαλισμένους που ασκούν παράλληλα μισθωτή και μη μισθωτή απασχόληση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της θέσπισης επιλογής ασφαλιστικών κατηγοριών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους (με το νόμο 4670/2020) και της τροποποίησης του άρθρου 36 του προηγούμενου νόμου 4387/2016. Αφορά δε στο σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών - εργοδότη και ασφαλισμένου - και για όλους τους κλάδους ασφάλισης, δηλαδή υπέρ κύριας, επικουρικής και εφάπαξ, καθώς και τις εισφορές υπέρ υγειονομικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι, σε περίπτωση που ελεύθερος επαγγελματίας απασχολείται ταυτόχρονα και ως μισθωτός, καταβάλλονται οι ασφαλιστικές....

....μικρά, μικρά

 - Χρονιά Ολυμπιακών αγώνων και μακάρι η Ελλάδα κάτι να καταφέρει. Δύσκολα τα πράγματα, αλλά ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Σε τοπικό επίπεδο, εδώ στην Εύβοια δηλαδή, εκτός από το ποδόσφαιρο, το οποίο πάει από το κακό στο χειρότερο γενικώς, έχουμε και τον στίβο. Λέμε πως έχουμε και στίβο, αλλά θα πρέπει αυτό να το συζητήσουμε κάποια στιγμή. Το γράφουμε γιατί διαπιστώνουμε πως έχουμε μια μάχη προπονητών, μια μάχη για δημιουργία συλλόγων, μια μάχη για πολλά "μαγαζάκια" και όχι μια μάχη για ανάδειξη αθλητών, οι ....

«Ο Ροναλντίνιο αρχίζει να πίνει από το πρωί και σταματά το επόμενο... »

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ροναλντίνιο πέρασε μια δύσκολη περίοδο μετά τη περυσινή σύλληψή του στην Παραγουάη και τον θάνατο της μητέρας του από κορονοϊό τον Φεβρουάριο. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι του κύκλου του ανησυχούν για την πρόσφατη... αδυναμία που έχει δείξει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

«Κάθε μέρα είναι ένα πάρτι», αποκάλυψαν φίλοι του «Ρόνι» στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Extra, προσθέτοντας: «Αρχίζει από το πρωί να πίνει βότκα, ουίσκι, τζιν και σταματά να πίνει το επόμενο πρωί. Παρατηρήσαμε ότι έγινε πιο έντονο μετά....

Ο στίβος στον Δήμο Χαλκιδέων, θα βάλει ψηλά τον πήχη.

 - Αυτή είναι η άποψη της προέδρου του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρίας Ελένης Αϊδίνη και φυσικά είναι η ίδια άποψη με αυτή της δημάρχου κυρίας Βάκα. "Κάνουμε ότι είναι δυνατόν καλύτερο για όλους τους συλλόγους του Δήμου Χαλκιδέων, ακόμη και μέσα στην πανδημία και κάτω από δύσκολες πραγματικά συνθήκες. Θα συνεχίσουμε στο πλευρό των αθλητών και των συλλόγων και θα ζητήσουμε ....

Europa League

Οι «8» για την κλήρωση της Παρασκευής

Στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα γίνει η τελευταία κλήρωση της σεζόν για το Europa League. Μαζί με τους προημιτελικούς (8 και 15 Απριλίου) θα προκαθοριστούν και τα ζευγάρια των ημιτελικών (29 Απριλίου και 6 Μαϊου), από τα οποία θα προκύψουν οι φιναλίστ του τελικού που θα γίνει στις 26 Μαϊου στο Γκνανσκ.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί συνεπώς μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε διασταύρωση ανάμεσα στους 8 που συνεχίζουν και είναι οι:

Άρσεναλ (Αγγλία)...

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΣ

 
Η Διεύθυνση της Σχολής παρέδωσε τα είδη  πρώτης ανάγκης  που συγκεντρώθηκαν για τους κατοίκους της Ελασσόνας οι οποίοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό και δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις δύσκολες μέρες. 
Ευχαριστούμε τους αθλητές, γονείς και φίλους της Σχολής που ανταποκρίθηκαν ...

...φαπούλες

 - Πότε ο κύριος Ρέτσας θα δώσει στην δημοσιότητα την απόφαση του ΔΣ, που πήρανε για το θέμα στήριξης υποψηφίου στις εκλογές της ΕΠΟ; Το ότι πήρανε απόφαση υπέρ του Ζαγοράκη το δήλωσε ο κ. Ρέτσας, αλλά επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ένωσης δεν είδαμε. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέα συνεδρίαση και νέα απόφαση; Υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει ο κ. Ρέτσας διαφορετικά απ΄ ότι αποφάσισαν;;;; Εμείς δεν....

Ρεάλ-Λίβερπουλ και Μπάγερν-Παρί στoυς «8»

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Δύο τελικοί της τελευταίας τριετίας στο Champions League θα αναβιώσουν στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης. Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, που αναμετρήθηκαν στον τελικό του περασμένου Αυγούστου στη Λισαβόνα (με νικητές τους Βαυαρούς), θα τεθούν εκ νέου αντιμέτωπες, διεκδικώντας αυτή τη φορά μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης. Το ίδιο θα συμβεί και με τις φιναλίστ του 2018, Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, σε ένα ζευγάρι μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των δύο κατά τεκμήριο ισχυρότερων πρωταθλημάτων, που αθροίζει συνολικά 19 τρόπαια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών, όπως προέκυψαν από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (19/3) στη Νιόν, η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ και η Τσέλσι την Πόρτο.

Παράλληλα έγινε και η κλήρωση των ημιτελικών, όπου ο νικητής του ζευγαριού...

Δήμος Δυρφίων Μεσσαπίων

 - Κάποια στιγμή παρακολουθώντας την συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, με μόνο θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού, την ώρα που μιλούσε η κυρία Γκόγκου, είδαμε τον δήμαρχο κ. Ψαθά να είναι όρθιος και να ψάχνει στις τσέπες του!!!! Δεν καταλάβαμε τι έψαχνε και γυρίσαμε πίσω το βίντεο, για να προσέξουμε καλύτερα. Τι είχε συμβεί;
Η κυρία Γκόγκου απευθυνόμενη στον δήμαρχο του είπε. "Τα χρήματα του προϋπολογισμού είναι των δημοτών και τα εμπιστεύθηκε στις τσέπες σας"!!!
Δήμαρχε κύριε Ψαθά, δεν βρήκατε κάτι στις τσέπες σας, αλλά δεν είδαμε να ψάχνετε στις πίσω τσέπες του παντελονιού σας!!!!  
Κυρία Γκόγκου τα χρήματα των δημοτών δεν πάνε σε τσέπες, αλλά στο ....

Τη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο ασφάλειας μεταξύ πολιτών και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την «Λευκή Βίβλο», παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πρόταση που προδιαγράφει την Αστυνομία του 21ου αιώνα και τις βασικές αρχές με τις οποίες αυτή απαντά στο διευρυμένο αίτημα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

«Η «Λευκή Βίβλος» είναι το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει στη συνολική μεταρρύθμιση της αστυνόμευσης, ενώ το υπουργείο ως πρώτο βήμα προωθεί δύο θεμελιακές μεταρρυθμίσεις, το νέο οργανόγραμμα και τη νέα εκπαιδευτική πολιτική", τόνισε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ενώ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «σταδιακά, σε βάθος χρόνου, θα αλλάξουν τα πάντα, το υπουργείο, η Αστυνομία, η δομή, η εκπαίδευση, το δόγμα, ο τρόπος του επιχειρείν, ο σχεδιασμός και τα μέσα, ώστε να προσαρμοστούν στις κατευθύνσεις που ορίζει η «Λευκή Βίβλος»».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη αναθεώρησης απόψεων και μετακίνησης στερεοτύπων, υπογραμμίζοντας: «Είναι...

....σουτάκια

 - Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του επί της ΑΡΣΕΝΑΛ και μάλιστα στην έδρα της και κρίμα για την Ελλάδα που ο Ολυμπιακός έχασε την πρόκριση, από παιδαριώδη αμυντικά λάθη στο Καραϊσκάκης. Μετά κααι τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού είδαμε τον πάτο ως χώρα ποδοσφαιρικά και κάποιοι αντί να ντρέπονται θέλουν ακόμη και σήμερα να ελέγχουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο με το γνωστό σύστημα απειλών, εκβιασμών κλπ. Ποιοι είναι αυτοί ρωτάει ο άλλος!!!! Ετούτοι 1 - 0 θα του λέγαμε, αλλά .....

Καλημέρα σας κυριε Ηλιάδη

 - Γιατρέ μας τι συμβαίνει;
Έφτασαν στ΄ αυτιά μας πληροφορίες περίεργες και οφείλουμε να ρωτήσουμε για να μάθουμε.
Πληροφορηθήκαμε από φίλος σας, πως είπατε κάτι για "το ανακόντα" των Ψαχνών στο οποίο είχαμε αναφερθεί πριν λίγο καιρό και είπατε πως αυτό "το ανακόντα" μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στο να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού .....

Ζαγοράκης: «Σημείο τομής οι εκλογές»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 Εθνικής ομάδας χαρακτήρισε «σημείο τομής» τις εκλογές της 27ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία για να αλλάξει επί τα βελτίω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μήνυμα του Ζαγοράκη: 

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 27ης Μαρτίου θέλω να ευχαριστήσω όλους...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Α΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στις 6μ.μ., θα τελεσθεί η ιερά ακολουθία της Α΄ στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των ....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Γιατί να παίζουμε με τις λέξεις; Την αλήθεια να λέμε και όποιος την αμφισβητεί ας το κάνει δημόσια. Ο "μπάρμπα Στέλιος" δεν συμφωνεί με αυτούς που λένε "πως για πίτα από την οποία δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί".Τον "μπάρμπα Στέλιο" τον ενδιαφέρει η κάθε πίτα, γιατί δεν θέλει να τρώνε άλλοι την πίτα και να θέλουν και να του κλείσουν το στόμα.
Πάμε λοιπόν καθαρά και φανερά. Ή δεν θα τρώει κανείς από την πίτα ή θα προσπαθήσουμε να την κάψουμε.....