Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Την καλησπέρα μας

 
Την καλησπέρα μας στις κυρίες της ΕΠΣΕ και ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία τους, οι ίδιες και οι οικογένειές τους.
Σε αναστολή εργασίας....

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος» εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο "Ελ.Βενιζέλος".

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τρεις αλλοδαποί μέλη της σπείρας, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Παράλληλα, συνελήφθησαν, επίσης στο "Ελ.Βενιζέλος" και άλλα έξι άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου με τους έξι αλλοδαπούς και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ....

Συμπαράσταση των παικτών της SL1 στους συναδέρφους τους, των SL2 και Football League

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ποδοσφαιριστές της Super Legaue συμπαραστέκονται στους συναδέρφους τους των Super League 2 και Football League, πρωταθλήματα που λόγω κορονοϊού δεν έχουν εκκινήσει. 
Με ένα λεπτό καθυστέρηση θα ξεκινήσουν όλα τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής στην Super League, μετά από απόφαση  των ποδοσφαιριστών να διαμαρτυρηθούν για την μη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών, εκδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράσταση στους συναδέλφους τους. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες Λαμίας και Αστέρα Τρίπολης, των δύο ομάδων που άνοιξαν την αυλαία της αγωνιστικής, σχημάτισαν σε κύκλο για ένα λεπτό ...

Οι αριθμοί του 126ου ντέρμπι «αιωνίων», αλλαγή στο διαιτητή VAR της αναμέτρησης

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

 Ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται, τη θέση τους στη βαθμολογία και τις απουσίες τους, το ντέρμπι «αιωνίων»,  η συνάντηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, συγκεντρώνει πάντα προσοχή και ενδιαφέρον, που αρκετές φορές ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.   
 Και απόψε στο 126ο ντέρμπι, η εικόνα δεν θα είναι διαφορετική.
 Σημαντικοί είναι οι αριθμοί της συνάντησης, προγραμματισμένη να διεξαχθεί απόψε (19:30) στο στάδιο «Γ. Καραισκάκης», όπως τους κατέγραψε η επίσημη ιστοσελίδα της Super League:

 «Ο Ολυμπιακός: Προέρχεται από την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη σεζόν, 2-0 ....

Μπράβο σας

 Ν γράφουμε και να λέμε και κανένα μπράβο στην διοίκηση της ΔΕΥΑΧ και το προσωπικό και αυτή την φορά το μπράβο θ πρέπει να είναι δυνατό, γιατί στην Ελλάδα οι υπηρεσίες δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές.
Υπάλληλοι της ΔΕΥΑΧ επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ....

Αλλαγή στο διαιτητή VAR στο ντέρμπι «αιωνίων»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Σε αλλαγή στον διαιτητή του VAR στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αφού ο Μπρούνο Εστέβες δεν κατάφερε να φτάσει στη χώρα μας λόγω των ταξιδιωτικών κανόνων. Στη θέση του ορίστηκε  ο Άγγελος Ευαγγέλου.
 Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται η αντικατάσταση του Bruno Esteves από τον Άγγελο Ευαγγέλου στον αγώνα Ολυμπιακός-....

....φαπούλες

 
- Συγκινήθηκα φίλες και φίλοι αναγνώστες, όταν διάβασα πως τελικά ο Τσίπρας ήταν μεγάλος ως πρωθυπουργός και απλά εμείς δεν τον είχαμε καταλάβει!!! Να χειροκροτήσουμε....

ΝΔ: Σε αυτή τη δοκιμασία δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 «Σε αυτή τη δοκιμασία δεν αφήνουμε κανένα μόνο του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την δράση «έχεις εμένα» της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ.

«Μέσω της νέας δράσης "έχεις εμένα" η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφειο τύπου της ΝΔ και σημειώνει:

«Και σε αυτό το lockdown δεν ξεχνάμε τους μοναχικούς ανθρώπους» επισημαίνει ....

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ «Φωτίζουμε την πόλη, αλλάζουμε τη διάθεσή μας!»

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ο ΔΟΑΠΠΕΧ, ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του Δήμου Χαλκιδέων. Εκτός από το κέντρο της πόλης, τα γιορτινά τους θα φορέσουν οι γειτονιές και οι τέσσερις Δημοτικές μας Ενότητες(Αυλίδα, Ανθηδώνα, Ληλάντιο, Ν. Αρτάκη). Η αρχή έγινε με τον εορταστικό διάκοσμο σε επιστήλια, μικρά δενδρύλλια, γιρλάντες κλπ κι ακολουθούν τα  επιβλητικά χριστουγεννιάτικα δένδρα με χιλιάδες λαμπάκια και τα θεματικά παραμυθένια πάρκα σε κεντρικές πλατείες της....

....μικρά, μικρά

 
- Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε; Όλοι οι πρώην σε μια συχνότητα; Πρώην δήμαρχοι, πρώην προϊστάμενοι υπηρεσιών, πρώην διοικητής του νοσοκομείου, πρώην βουλευτής, δήμαρχος, γραμματέας υπουργείου, πρώην περιφερειακός, πρώην βολεμένη στον ΔΟΑΠΠΕΧ κλπ, βρήκαν μικρόφωνο και κελαϊδάνε εναντίον κυβέρνησης, εναντίον Περιφέρειας, ...

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα, 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι θεματοφύλακες της Πατρίδας μας. 
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ήρωες αυτούς, οι οποίοι, ιδιαίτερα φέτος, με ομοψυχία και υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, υπερασπίστηκαν τα σύνορα μας, την εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία μας.
Αποδίδουμε φόρο τιμής και σεβασμού, στους αλησμόνητους ήρωες, οι οποίοι, σε.....

.....σουτάκια

 - Επιμένουν κάποιοι να μιλούν για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να λένε πως δεν αντέχουν άλλο, πως δεν μπορούν να συντηρήσουν τα σωματεία και άλλα τέτοια. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια; Για ποιο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιλάμε; Το να θέλεις 50.000 και παραπάνω ευρώ για να συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα, δεν είσαι ερασιτέχνης. Φυσικά και υπάρχουν χορηγοί και διαφημιζόμενοι, αλλά δεν σου φτάνουν, γιατί πληρώνεις και μάλιστα με μαύρα, προπονητές, ποδοσφαιριστές....

Ανοιχτή πρόσκληση

 Καλά τα λένε μερικοί, αλλά δεν απευθύνονται σε κωφούς, γιατί οι κωφοί έχουν τρόπο επικοινωνίας, κάτι που δεν έχουν μάθει αυτοί που φοβούνται, αυτοί που έμπλεξαν τα μπούτια τους και δυστυχώς έγιναν αχυράνθρωποι.
Δική τους η επιλογή και φυσικά έχουμε κάθε δικαίωμα ν΄ ασκούμε κριτική.
Υπάρχει ελπίδα; Για μας ΝΑΙ υπάρχει.
Θα πιέσουμε όσο μπορούμε, μήπως και....

Πιάσαμε 13άρι στην Εύβοια

 Κορονοϊός: 2.581 νέα κρούσματα, 519 οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87.812, εκ των οποίων το 53,5% άνδρες. Τα 4.766 (5,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 22. 295 (25,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 519 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 156 (30,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81,1%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ακόμα 72 καταγεγραμμένους θανάτους και 1.419 θανάτους ...

Άγιε μου Σώστη σώσε με

 
Ούτε που να το σκέφτεσαι μεγάλε...
Πάρε τον δρόμο με μια αγκαλιά κεριά
και πήγαινε να τ΄ ανάψεις στον Άγιο Σώστη.
Ζήτησε να σε βοηθήσει ώστε...

Αφιερωμένο

 

Έπεσαν νωρίς για ύπνο "τα γατάκια"
και μάλλον θα πρέπει κάποιος να τα ξυπνήσει,
γιατί...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο φίλος αναγνώστης που τηλεφώνησε χθες και είχε κάποιες απορίες, οφείλουμε να γράψουμε πως ήταν αρκετά ευγενικός και απλά ήθελε να μάθει κάποια πράγματα, ώστε να του λυθούν οι απορίες.  Αγαπητέ αναγνώστη, ελπίζουμε να πήρες τις πληροφορίες που ήθελες, αλλά θα μας επιτρέψεις  να γράψουμε μερικά πράγματα, για να λύσουμε προφανώς και τις ....

Covid-19: Pfizer και BioNTech κατέθεσαν στην FDA το αίτημα για έγκριση χρήσης του εμβολίου τους


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech Group κατέθεσαν σήμερα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αίτηση αδειοδότησης, για την κυκλοφορία του εμβολίου τους κατά της Covid-19.

Οι δύο εταιρείες είναι οι πρώτες που καταθέτουν τέτοιο αίτημα στις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε το αίτημα, έκανε μια σύντομη αναδρομή στις 248 ημέρες που χρειάστηκαν για να ετοιμαστεί το εμβόλιο ...

Καλημέρα

 
- Φίλες κι φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλες και όλοι. Τίποτα δεν τελείωσε και πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε την υγεία μας. Ο  κορονοϊός είναι εδώ και καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων του μεγαλώνει. Το εμβόλιο είναι έτοιμο και σύντομα θ΄ αρχίσουν οι εμβολιασμοί, αλλά τουλάχιστον μέχρι και το Καλοκαίρι του 2021 πρέπει....

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Γ. Γεραπετρίτης: Θα ανοίξουμε όταν τα δεδομένα θα υπαγορεύουν ασφάλεια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε με πολύ μεγάλη έμφαση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία θυσία στη δημόσια υγεία, θα ανοίξουμε όταν τα δεδομένα θα είναι τέτοια που θα υπαγορεύουν ασφάλεια». Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Κόσμος" της Ρόδου. Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε: «στην πατρίδα μας δεν έχει υπάρξει έστω και μία περίπτωση ασθενούς που να χρειάστηκε την εντατική θεραπεία και τη διασωλήνωση, και να μην την βρήκε».
Στο θέμα των κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ο Γ. Γεραπετρίτης επισήμανε τις συντονισμένες προσπάθειες που έχουν γίνει για να μεγαλώνει διαρκώς ο .....

Κορονοϊός: 2.581 νέα κρούσματα, 519 οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87.812, εκ των οποίων το 53,5% άνδρες. Τα 4.766 (5,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 22. 295 (25,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 519 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι ....

"Ο Βέττας κορονοϊός....."

 
Τέρμα τα μεξικάνικα. 
Τώρα πρώτα ο Θεός αν έχουμε καρναβάλι στο Λευκαντί, να το παρουσιάσει ο Βέττας, αλλά ντυμένος κορονοϊός"!!!
Κάνουμε δημόσια την πρόταση προς τον....

"ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ"

 
- Μεγάλε θα παραμιλάς, θα διαδίδεις διάφορες ανακρίβειες και συκοφαντίες, αλλά να ξέρεις πως ενώ τρέχεις μόνος σου και δεν σ΄ ενοχλεί κανένας, θα τερματίζεις πάντα δεύτερος, αφού είσαι εξαρτημένος και σε σέρνουν από την μύτη. Θα τρέχεις μέρα νύχτα κι όταν ξυπνάς έστω και λίγο πριν το μεσημέρι, θα ....

«Στην Ελλάδα 2 από τα 24 έργα του ιδρύματος της UEFA για τα παιδιά στην Ευρώπη»

 UEFA στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δύο έργα για τα παιδιά στην Ελλάδα, βρίσκονται ανάμεσα στα συνολικά 24 που έχει εγκρίνει το ίδρυμα της UEFA, όπως επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
 
Πρόκειται για το «Beyond Goals 2» της Action Aid Hellas και το FutbolNet της Barca Fundation, όπως έκανε γνωστό σήμερα το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA  (UEFA Foundation for Children) γιορτάζοντας  σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα του ....

Τ. Θεοδωρικάκος: Τις επόμενες ημέρες η ρύθμιση για 120 δόσεις στα χρέη ιδιωτών προς τους δήμους

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη ρύθμιση οφειλών των ιδιωτών (πολιτών και επιχειρήσεων) προς τους δήμους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη συνεδριακή, διαδικτυακή, διάσκεψη των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
«Προετοιμάζουμε ρύθμιση για όσους χρωστούν στους δήμους, για 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, διότι επακόλουθο της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού είναι και η άσχημη οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις οικογένειες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε και εμείς στους δήμους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα, εξαιτίας του ....

ΝΔ για δήλωση Χρ. Γιαννούλη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει διαρκώς στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία"

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

'Αθλια χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστου Γιαννούλη. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία». Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπεκουλάρει, διαρκώς στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε ...

....φαπούλες

 - Δεν ζητήσαμε την συμπάθεια κανενός παράγοντα της πολιτικής και του αθλητισμού. Ξέρουμε ποιοι μας συμπαθούν, ποιοι μας εκτιμούν και ποιοι είναι πάντα δίπλα μας. Εμείς αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, ξέρουμε να ζητάμε συγνώμη, όταν αδικούμε κάποιον και φυσικά δηλώνουμε δημόσια συγνώμη και...

Έναρξη εμβολιασμών εναντίον του νέου κορονοϊού πιθανόν από τον Δεκέμβριο αναμένει η Μέρκελ

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Τον Δεκέμβριο, ή «πολύ σύντομα μετά την αλλαγή του χρόνου», εκτιμά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι θα εγκριθεί εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού και «τότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός».

«Πρέπει να πούμε ότι τα νέα των τελευταίων ημερών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη εμβολίου μας κάνουν πολύ αισιόδοξους», τόνισε η κυρία Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ....

Δώσε πόνο!!!

- Αλήθεια οι αναθέσεις που κάνει η δήμαρχος κυρία Βάκα, για προμήθειες και εργασίες ενοχλούν, ενώ οι αναθέσεις που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή με δήμαρχο Παγώνη και αντιδήμαρχο Καθαροσπόρη, δεν σας ενοχλούσαν;
Η Βάκα στην μέχρι τώρα θητεία της έχει ν΄ αντιμετωπίσει κορονοϊό και θεομηνία.
Είναι ....

...μικρά, μικρά

 - Φοβερό κουίζ θα παίξει σύντομα σε ιστοσελίδα της Εύβοιας και θα έχει να κάνει με το αν θα φύγει και πότε θα φύγει για Μαϊάμι ο Παπακωνσταντίνου!!! Αλήθεια γιατί δεν ρωτάνε τον ίδιο να τους μιλήσει για τα σχέδιά του; Αν δεν θέλουν για κάποιους λόγους να ρωτήσουν τον ίδιο, ας ...

Τι άλλο θα πει;;;;

Μεγάλε ραδιοφωνατζή, τι άλλο θα μας πεις; Προτείνεις να μην κάνει ο κόσμος το εμβόλιο για τον κορονοϊό; Τι άλλο θα κάνεις τελικά;
Τα υπονοούμενα σου, προκαλούν και φυσικά δεν είσαι ειδικός και για τον κορονοϊό. Κοίταξε την εργολαβία που έχεις αναλάβει εναντίον του Φάνη και της Έλενας και άφησε το θέμα του κορονοϊού στους....

....σουτάκια

 

- Τι έγινε; Άρχισε η διαδικασία κλήσεων του εισαγγελέα, για την υπόθεση του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, για τα όσα συνέβησαν την εποχή που η ομάδα θα ανέβαινε στην Β΄ Εθνική; Μέχρι και φιλάθλους καλεί να καταθέσουν ο εισαγγελέας. Να ξέρετε πάντως πως με την ροή που καλεί ο εισαγγελέας, θα καλέσει περίπου 40 άτομα, αφού ....

Ελληνικό «μπλόκο» σε 254,5 κιλά κοκαΐνη από το Εκουαδόρ

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η αξία πώλησης του φορτίου με τα 254,5 κιλά υψηλής ποιότητας κοκαϊνης, την οποία εντόπισαν οι ελληνικές διωκτικές Αρχές σε συνεργασία με το Γραφείο της Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) Αθηνών, ύστερα από επιχείρηση στην Αττική. Κατά την ίδια επιχείρηση συνελήφθη ένας 37χρονος Έλληνας που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος το οποίο δραστηριοποιείτο στην μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική.

Όπως έγινε γνωστό, το παράνομο φορτίο, με προέλευση από το Εκουαδόρ, ....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 
- Όσο υπάρχει τράπουλα, θα βγαίνουνε ρηγάδες κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες". Σημαία του "μπαρμπα Στέλιου" αυτό το λαϊκό άσμα και μέχρι σήμερα, δεν μπόρεσε κανείς να το διαψεύσει και να το ξεπεράσει. Εμείς όταν αποκαλούμε κάποιον δάσκαλο, το εννοούμε και το πιστεύουμε. Τώρα δυστυχώς και από συνήθεια αποκαλούν...

Ετοιμάζουν... το μέλλον τους

 
- Ο Γιώργος είναι πονηρός και δεν θα περιμένει την χρονιά των Δημοτικών εκλογών για α ετοιμάσει το έδαφος κι να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων.
Μπορεί ο κ. Παγώνης να θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά ....

Ανακοίνωση ΝΔ σχετικά με δηλώσεις Τσίπρα για κοινότητα στην Ηλεία

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Και συνεχίζει: «Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Έχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους ‘αγανακτισμένους' και στα ‘μαγκάλια' πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για ...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και ειλικρινά ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Τίποτα δεν τελείωσε και τίποτα δεν αρχίζει τώρα. Ο κορονοϊός κάνει τον κύκλο του, μας βρήκε χαλαρούς και δυστυχώς "θερίζει". Δυστυχώς χάνονται άνθρωποι, δυστυχώς οικογένειες βυθίζονται στο πένθος και άνθρωποι που αποφεύγουν το θάνατο, θα ταλαιπωρηθούν για χρόνια. Ας το καταλάβουμε...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

«Αποφασισμένοι στη μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες»

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις, Προστατεύουμε τον Αθλητισμό» παρουσιάστηκε σήμερα η συγκρότηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α), σε εφαρμογή της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τους χειραγωγημένους αγώνες, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
«Είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο, η δομή σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεσματικά και με θεσμικό τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι ένα ομαδικό άθλημα. Και για πρώτη φορά με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενώνουν δυνάμεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι Αρχές του κράτους για να προστατέψουμε τον αθλητισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στη ....

Η κλήρωση του Μουντιάλ

Στις 7 Δεκεμβρίου στην Ζυρίχη θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καταρτισμό των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2022.
Οι 55 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα σχηματίσουν, συνολικά, δέκα ομίλους, από τους οποίους οι επικεφαλής θα προκριθούν απευθείας στο Μουντιάλ του Κατάρ και όσες τερματίσουν δεύτερες θα συμμετάσχουν σε αγώνες πλέι οφ για να διεκδικήσουν τις τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές θέσεις (μαζί με δύο ομάδες από το UEFA Nations League).
Οι εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με τις θέσεις...

Το θέλει, αλλά μπορεί;;;;;

 
- Μπορεί όλοι να θέλουμε κάτι, αλλά μπορούμε να το πετύχουμε;
Όχι βέβαια. Πρέπει να έχουμε τρόπους, πρέπει να έχουμε ανθρώπους που μας εκτιμούν και μας στηρίζουν.
Κι όμως. Πρώην παρατράγουδο και μπουκαδόρος, προσπαθεί να πείσει κόσμο πως θα είναι υποψήφιος το 2023 στις εκλογές της ΕΠΣΕ, φυσικά όχι για την θέση του προέδρου, αλλά ένας από τους υποψήφιους συμβούλους.
Τελευταία έχει τρελαθεί γιατί δεν θέλει με τίποτα να βρεθεί στην θέση, που η διοίκηση ....

Οι διατάξεις για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων στο ν/σ του υπ. Εργασίας για την πρόνοια

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της πρόνοιας προβλέπονται στο νομοσχέδιο που συζητείται από σήμερα στη Βουλή, από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στόχος, όπως αναφέρει η ίδια, είναι η πρόνοια να λειτουργήσει ως ενεργητικός μοχλός για την προώθηση αλλαγών στην κοινωνία και όχι απλά ως ένας παθητικός μηχανισμός απονομής επιδομάτων.

Όπως, μάλιστα, ανακοινώθηκε σήμερα, 482.335 ευάλωτοι συμπολίτες θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέσα στον Δεκέμβριο. Δικαιούχοι θα είναι όσοι εισπράττουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Η ενίσχυση είναι 200 ευρώ για το ....

"TΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ"

 - Γίναμε μαλλιά κουβάρια δηλαδή, με όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο πανελλαδικά, γιατί τοπικά δεν τρέχει τίποτα, αφού όλα πάνε καλά, ακόμη και στα οικονομικά της ΕΠΣΕ!!! Μη γελάτε. Θα το διαπιστώσετε σύντομα και αφού βγούμε από την καραντίνα. Αυτοί που δεν θα το διαπιστώσουν με τίποτα, είναι "τα παρατράγουδα" τα οποία θέλουν...

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης από τον Δήμο Χαλκιδέων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν προκύψει, λόγω των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, η Δημοτική αρχή θα εισηγηθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, τη λήψη μέτρων, με σκοπό την οικονομική διευκόλυνση των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί. Συγκεκριμένα, θα τεθούν προς ψήφιση:
1. Η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το...

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και κινητοποίηση ενάντια σε κάθε μορφή κακής μεταχείρισης, βίας, παραμέλησης ή εκμετάλλευσης ενός παιδιού.
Καθημερινά, σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδύονται στο φως περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, οι οποίες συνήθως προέρχονται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, γεγονός που οδηγεί τα παιδιά στη μοναξιά και την απομόνωση. Γιατί όταν η βία προέρχεται από το καταφύγιο ασφάλειας και σιγουριάς

.....φαπούλες

 
- Είναι σε αναστολή οι ομάδες ποδοσφαίρου Εύβοιας ή όχι; Είναι σε αναστολή οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές ή όχι; Όσοι είναι σε αναστολή με εντολή της πολιτείας παίρνουν κάποιο επίδομα ή όχι; Αυτό το επίδομα γιατί δεν το παίρνουν οι ομάδες, οι προπονητές κι οι ποδοσφαιριστές;;;; Γιατί κάτι δεν ....

Χρ. Σταϊκούρας: Για εμάς όλα τα θετικά είναι συλλογικές επιτυχίες, που πιστώνονται σε όλους και σε όλες

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Για εμάς όλα τα θετικά είναι συλλογικές επιτυχίες, που πιστώνονται σε όλους και σε όλες», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε απάντησή του στη δήλωση της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου για την έκθεση της Κομισιόν. Επιρρίπτει δε στην κ. Αχτσιόγλου ότι «είναι "λαλίστατη" στην ατεκμηρίωτη κριτική της και συγχέει σκοπίμως την "ικανοποίηση" με τον "αυτοθαυμασμό"».

Η πλήρης δήλωση του κ. Σταϊκούρα είναι η ακόλουθη:

«Η κα. Αχτσιόγλου, ενώ παραμένει σταθερά "αμίλητη" όταν πρόκειται να σχολιάσει καλές ειδήσεις για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, θετικές εκθέσεις εταίρων και θεσμών, πρωτόγνωρα χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας και αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, είναι "λαλίστατη" στην ατεκμηρίωτη κριτική της. Δεν θέλει να καταλάβει ότι για εμάς όλα τα θετικά είναι συλλογικές ....

Δωρεάν χορήγηση tablet από τον Δήμο Χαλκιδέων για μαθητές που έχουν ανάγκη

Ο Δήμος Χαλκιδέων, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες πολλών οικογενειών και την αδυναμία συμμετοχής μεγάλου αριθμού παιδιών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, θα προσφέρει συνολικά 150 ηλεκτρονικές ταμπλέτες (tablets) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Τα tablets πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεκπαίδευση και τηλεδιάσκεψη. Συγκεκριμένα, διαθέτουν:
1. οθόνη 10 ιντσών, ικανή να απεικονίζει με ακρίβεια τα στοιχεία που απαιτούνται
2. ισχυρό επεξεργαστή τελευταίας γενιάς
3. μεγάλης κλίμακας μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, για εγκατάσταση και.....

....μικρά, μικρά

 - Ότι να είναι ανεβάζει ο καθένας και ας το έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Καλά δεν σας είπε κανείς πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος συμφώνησε με τον Αυγενάκη;;;;
Οι κωλοτούμπες τελειωμό δεν έχουν και θα δούμε πολλές ακόμη. Όλα δείχνουν πως οι εκλογές για την ΕΠΟ θα καθυστερήσουν και μέχρι τότε ο....

...σουτάκια

 - Πάμε λοιπόν τώρα να δούμε το θέμα της απομάκρυνσης του προπονητή κυρίου Πανου Ελευθερίου από την ομάδα της Δροσιάς. Το γιατί φτάσαμε στην απομάκρυνση δεν μας το είπε ούτε η ομάδα, ούτε ο κ. Ελευθερίου με τις αναρτήσεις ή τις δηλώσεις του. Φυσικά δεν είδαμε και κάποιο ρεπορτάζ για το θέμα, αφού προφανώς το ενδιαφέρον πλέον είναι στο ποιος θα είναι ....

Ο τελικός... χάρτης του Nations League

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Η... fast track διαδικασία της φάσης των ομίλων του 2ου Nations League, που διήρκησε τους τρεις μήνες του εφετινού φθινοπώρου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/11) με τα ματς της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, που οριστικοποίησαν και τον τελικό «χάρτη» της διοργάνωσης.

Στο Final-4 (Nations League Finals) για τη διεκδίκηση του 71 εκατοστών αργυρού τροπαίου, προκρίθηκαν οι νικήτριες των τεσσάρων ομίλων της League A: Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ισπανία.

Οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το κύπελλο σε περίπου 11 μήνες από σήμερα, ήτοι από τις 6 Οκτωβρίου (ημιτελικοί) έως τις 10 Οκτωβρίου 2021 ....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 
- Εδώ είμαστε και σήμερα και να δοξάζουμε τον Θεό που είμαστε υγιείς. "Ο μπάρμπα Στέλιος" Μανώλη όπως έχουμε γράψει δεν μασάει τα λόγια του, για έναν και μόνο λόγο. Δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως, δεν περιμένει από κανέναν τίποτα, δεν θα κάνει δημόσιες σχέσεις, δεν θέλει να του λένε γεια σου μεγάλε, γιατί έτσι κι αλλιώς είναι 63 χρόνων, άρα μεγάλος, δεν έχει ανάγκη την ψήφο κανενός, γιατί δεν τον....

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας


Πανευβοϊκός Σύλλογος ο Καλός Σαμαρείτης 

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος "Ο Καλός Σαμαρείτης" σε συνεργασία με τη Περιηγητική Λέσχη Ευρίπου 4×4 , συνδιοργανώνουν συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών υγιεινής έως 19 Δεκεμβρίου, ώστε να διανεμηθούν έγκαιρα πριν τις γιορτές σε όσους τα ...

Έμεινε στο "μηδέν" η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ με την ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Νέα απογοήτευση 

Η Εθνική ομάδα έπαιζε «τελικό» στη Ριζούπολη με τη Σλοβενία για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο και την άνοδο στη League B του Nations League, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε αυτή τη φορά απέναντι στους Βαλκάνιους, που πανηγύρισαν την πρώτη θέση και την προαγωγή. 

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όπως και στη Λιουμπλιάνα τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας τη «γαλανόλευκη» ομάδα με έναν ανεκπλήρωτο στόχο. Έναν στόχο, όμως, που ήταν βασικός και μέρος του πρότζεκτ «Κατάρ» κατά τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει απόψεις για κάποια από τα πιστεύω του, μετά το σημερινό παιχνίδι.

Απέναντι σε άλλη μια ομάδα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη, η Εθνική (όπως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, δείχνοντας και πάλι αδυναμίες σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού ...

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα κι ν είσθε όλες και όλοι καλά στην υγεία σας. Δεν ήρθε ακόμη η ώρα, για να πούμε πως τελειώσαμε με τον κορονοϊό και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να χαλαρώσει τα μέτρα επειδή δέχεται πιέσεις κι επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα. Ας μη γελιόμαστε. Ο κάθε κλάδος θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του και ελάχιστα θα φροντίσει για τα μέτρα. Αν όλοι φρόντιζαν και....

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πάμε Ελλάδα.......

 σε λίγη ώρα 

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

νίκη και μόνο νίκη
θέλει η ομάδα μας

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

6 τα νέα κρούσματα στην Εύβοια

 Κορονοϊός: 3.209 νέα κρούσματα, 480 διασωληνωμένοι και 60 θάνατοι
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 3.209 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, στη χώρα, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

   Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82.034, εκ των οποίων το 53,7% άνδρες. Τα 4.714 (5,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20.917 (25,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

   Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 480 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 148 (30,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81,0%, των διασωληνωμένων ....

Συμφωνία ΕΠΟ-Αυγενάκη

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, ενημέρωσε πως ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί (18/11), δόθηκαν διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων αναφορών της ολιστικής μελέτης που παρουσίασαν χθες μέσω τηλεδιάσκεψης οι FIFA και UEFA, ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν αγαστή συνεργασία για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα....