Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Κορονοϊός: 19.002 νέα κρούσματα, 39 θάνατοι, 363 διασωληνωμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.002 , εκ των οποίων27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.623.628 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 214 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.305 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 
Οι νέοι θάνατοι ασθενείς με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.513 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωλημένοι είναι 363 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 89,5% έχει υποκείμενο νόημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωλημένοι, 246 (67,77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ -Χαλκίδα, 12-03-2022 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η κακοκαιρία «Φίλιππος» δοκιμάζει την Π.Ε. Εύβοιας, με σφοδρές και μεγάλης διάρκειας χιονοπτώσεις να χτυπούν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού μας.  Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες με μεγάλα ύψη χιονιού σε όλη την ανατολική ακτή από Αρτεμίσιο μέχρι Κάβο Ντόρο, και γρήγορα επεκτάθηκαν σε κάθε σχεδόν άκρη της Εύβοιας.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παρά τα παρατεταμένα φαινόμενα και την κόπωση, συνεχίζει να κρατά ανοιχτό και προσβάσιμο το σύνολο του εθνικού και επαρχιακού μας οδικού δικτύου, συνδράμοντας παράλληλα στο δύσκολο έργο των Δημοτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ και των συνεργείων των δικτύων κοινής ωφελείας. Με περισσότερα από 145 μηχανήματα έργου στο πεδίο, η Π.Ε. Εύβοιας συνεχίζει την επιχείρηση αποχιονισμού και ρίψης άλατος προκειμένου να διατηρηθεί το οδικό μας δίκτυο όσο το δυνατό προσβάσιμο και ασφαλές. Τα..

Κύριε Ρόγκα ή όλα ή τίποτα

 - Να το ξεκαθαρίσουμε κύριε Ρόγκα. Εμείς δεν θέλουμε τον υποβιβασμό του ΛΗΛΑ κι εσείς το ξέρετε. Εμείς δεν θέλουμε αυτό που θέλουν αυτοί που δήθεν αγαπούν την ομάδα, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν στον Άγιο Ιωάννη και ν΄ ανάβουν κεράκι κάνοντας την ευχή να υποβιβαστεί η ομάδα, γιατί όπως λένε μόνο αυτοί ξέρουν να την διοικούν, αν και είναι αυτοί που την οδήγησαν στο πουθενά.
Κύριε Ρόγκα, η ομάδα έχει δυνατότητες και απλά τα παιδιά θα πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να παίξουν ομαδικά, να μην γκρινιάζουν, να μην κάνουν συνεχώς....

Αφιερωμένο στον Γιώργο....


 

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για το ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων της Β. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 1094/10.03.2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργείου Οικονομικών, Θεοδώρου Σκυλακάκη και του Υπουργείου Ανάπτυξης της Κυβέρνησης και Τροφίμων, ειδικός θεατής. των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι υπέστησαν άμεσες και έμμεσες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, είπε σχετικά: της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του...

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει ότι η αξιοποίηση της γενετικής πληροφορίας οδηγεί στην καλύτερη διατροφική διαχείριση του Διαβήτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υγιεινή διατροφή, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογειακής και η άσκηση αποτελούν σημαντικά όπλα στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους στη βελτίωση των καρδιομεταβολικών δεικτών διαφέρει πολύ μεταξύ ασθενών και, συχνά, είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Βιολογίας-Γενετικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αριστείδη Ηλιόπουλο «οι διαφορετικές αποκρίσεις στη διατροφή αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τις διαφορές που έχουμε στο DNA, τις γενετικές μας «ιδιαιτερότητες»».

Ερευνητές από τις Ιατρικές Σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης..

ΝΗΡΗΪΔΕΣ 2021

 - Και το όνομα του νέου σωματείου ΝΗΡΗΪΔΕΣ 2021!!!!!!!!!
Αν βγάλουμε το 2021, τότε ΝΗΡΗΪΔΕΣ έχουμε και στην Φθιώτιδα.
Καλοτάξιδο να είναι το νέο Σωματείο και θα περιμένουμε να ....

Δεν θέλουμε τέτοια.......

 - Προσπαθούν κάποιοι να διαψεύσουν την πληροφορία, που θέλει την ίδρυση και νέου ποδοσφαιρικού σωματείου με έδρα την Χαλκίδα. 
Κύριοι δεν χωράει διάψευση. Η ίδρυση είναι γεγονός και απλά περιμένουμε να δούμε ....

Α΄ Κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών

 - Αύριο Κυριακή ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα υποδεχθεί τον ΟΔΥΣΣΕΑ Γλυφάδας, ώστε να παίξουν οι δύο ομάδες τον αγώνα της 9ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί.
Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στις 23 Μαρτίου θα παίξει έναν ακόμη αγώνα, αυτόν που δεν είχε διεξαχθεί την 11η αγωνιστική με τον ΟΦΗ.
Όλα δείχνουν πως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ θα τερματίσει πρώτος στην βαθμολογία και θα πάει στα μπαραζ μεταξύ....

η θέση μας και η .......

 - Εμείς δεν διστάζουμε να πάρουμε θέση και να την εκφράσουμε δημόσια. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν λειτουργεί στο σκοτάδι, ούτε περιμένει την στραβή, για να χτυπήσει τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.
Πήραμε θέση στο θέμα της διοίκησης Καρλατήρα, από την πρώτη μέρα και στηρίξαμε με τον τρόπο μας όσο μπορούσαμε, ώστε το Σωματείο να αποκτήσει όσα πρέπει να έχει ένα σωματείο, το οποίο δεν υπήρχε πουθενά και τώρα έχει τα πάντα.
Αυτό μας οδήγησε στο να μην μας λένε καλημέρα κάποιοι και κάποιοι άλλοι, να αποσύρουν και την όποια στήριξη προς το apopsignomi.
Δεν κάναμε πίσω ούτε για μια στιγμή.
Στην συνέχεια φτάσαμε στο θέμα ....

....λέμε τώρα

 - Ο ΑΟΝΑ θα υποδεχθεί αύριο τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και θέλει νίκη, ώστε να κοιμάται ήσυχος τα βράδια και να μην βλέπει τον εφιάλτη του υποβιβασμού.
Στην βαθμολογία προσπαθεί να αποφύγει την 8η θέση η οποία οδηγεί σε υποβιβασμό. 
Ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ κυνηγάει κι αυτός την παραμονή του και έχει 26 βαθμούς, όσους και ο ΕΘΝΙΚΟΣ Κεραμιδίου, ενώ ο ΑΟΝΑ έχει 28 βαθμούς.
Απομένουν 4 αγωνιστικές και ο ΑΟΝΑ θα ....

Super League: To πρόγραμμα των πλέι άουτ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρόγραμμα των πλέι-άουτ της Super League, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης
Βόλος-Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ-Ιωνικός
Παναιτωλικός-Λαμία

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός....

Το είπε;;;;

 - Πληροφορία είναι και όχι είδηση.
Η δήμαρχος Χαλκιδέων κυρία Έλενα Βάκα, συζητώντας με συνεργάτες της μίλησε και για ποδόσφαιρο και μεταξύ άλλων είπε: "Θέλω ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ να μας δώσει την χαρά να κατακτήσει το πρωτάθλημα και στην συνέχεια να κερδίσει μέσα από τα μπαράζ την άνοδο στην Γ΄ Εθνική".
Φυσιολογικό είναι το....

Τα 8 βήματα, για να προκύψει ο πρωταθλητής

19
η Αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ
ΑΙΔΗΨΟΣ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ - ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ
   
20η Αγωνιστική
ΑΙΔΗΨΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ....

Πονάει πολλούς ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

 - Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην φοβόμαστε την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή δεν μας εξυπηρετεί ή δεν μας βολεύει.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα, αλλά μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και φυσικά είναι η ώρα να ξαναγράψει νέες σελίδες στην ιστορία της.
Όπως κι αν το κάνουμε, δεν είναι η ομαδούλα που κάποιοι χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά ας μην ξεχνάει κανείς πως η ομάδα είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ είναι υποχρεωμένος να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος.
Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε προπονητή, να είναι....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλό Σαββατοκύριακο, να είσθε καλά στην υγεία σας και να μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις, αφού οι χιονοπτώσεις μπορεί να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο Πούτιν να αποσύρει τις δυνάμεις του από την χώρα και ν΄ αφήσει τους...

ΕΠΣΕ: ΑΝΑΒΟΛΗ της αγωνιστικής

 Η κακοκαιρία, οδήγησε την ΕΠΣΕ στην απόφαση της αναβολής όλων των αγώνων που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Μαρτίου 2022.
Η αγωνιστική αυτή θα ....

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού Μόρνου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γραφείο Περιφερειάρχη 
Λαμία, 11 Μαρτίου 2022

Ξεκινούν εργασίες καθαρισμού Μόρνου
Έργο προϋπολογισμού 1.000.000 €

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση τεχνικών έργων και καθαρισμός ποταμού Μόρνου», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 1.000.000 €.
Αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η εκβάθυνση - διαπλάτυνση της κοίτης του Μόρνου με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού, σε θέσεις κατά μήκος της ροής του ποταμού, από την εκβολή του...

Ισχυρή σύσταση για προσοχή στις μετακινήσεις στον Δήμο Χαλκιδέων, ιδιαίτερα αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Χαλκίδα  11-3-2022
                                  
Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το προειδοποιητικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας, αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, αναμένονται χιονοπτώσεις και παγετός.
Για τους παραπάνω λόγους, συνιστούμε να μειώσετε τις μετακινήσεις και να περιορίζεστε στις απολύτως αναγκαίες, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και αποκλεισμών δρόμων.
Υπενθυμίζουμε ότι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν ανά Κοινότητα με τους Προέδρους ή με τους κατά Δημοτική Ενότητα Αντιδημάρχους και για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, στα παρακάτω τηλέφωνα:
Γραφείο Πολιτικής Προστασίας: 22210 79603
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: 6977656962...

Κορονοϊός: 21.260 νέα κρούσματα, 49 θάνατοι, 361 διασωληνωμένοι.

405 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.260, εκ των οποίων20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.604.626 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 49,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 199 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.156 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενείς με covid-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας...

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή αύριο όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο απευθύνει στο υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την Υπουργό Κλιματικής Στιγμής και την Πολιτική αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Ακόμη, συστήνεται στους οδηγούς των παραπάνω περιοχών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, καθώς και στους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν στη βορειοανατολική Αττική. Όπως τονίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από την Τροχαία θα αναπτυχθεί σχετικά σημεία ελέγχου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Τροχαίας. Αποφασίστηκε από την αρχή αύριο το πρωί να απαγορευθεί εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε...

Ψυχραιμία

 - Ο καθένας γράφει την άποψή του και θα υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία, να βγάλουν χολή.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πέρασε πολλά εδώ και χρόνια και επιτέλους μπήκε σε μια ευθεία.
Ένα λάθος, δεν επέτρεψε στην ομάδα να κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα και δημιούργησε προβλήματα, με βασικότερο το άγχος.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία και....

....συμφωνούμε

 - Συμφωνούμε απόλυτα με τον προπονητή του Αυλωναρίου τον κύριο Μπασούκο. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, δεν είναι δυνατόν να μπορούν να αγωνισθούν Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται ή πηγαίνουν σε σχολεία και δεν είναι δυνατόν να μπορούν να είναι ....

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Λαμία, 11 Μαρτίου 2022

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τις εξελίξεις για την εταιρεία ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη, την οποία προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, εκπρόσωπος του εκκαθαριστή, το σύνολο των βουλευτών όλων των κομμάτων των νομών Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, οι Δήμαρχοι Λοκρών, Διρφύων – Μεσσαπίων και Ορχομενού, οι επικεφαλής των....

2 από τους 4!!!

 - Σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς, αλλά όλα δείχνουν πως τελικά κάποια από τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά δεν το λένε ακόμη, για να μπορούν να συνεχίσουν στον ρόλο που έχουν ...

Θετικά τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τα επείγοντα ζητήματα της ελληνικής πτηνοτροφίας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, 9/3/2022, στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της Πτηνοτροφίας, υπό το πρίσμα των πρόσφατων ραγδαίων εξελίξεων στο πεδίο του κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και οι Υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου και Γεώργιος Στύλιος. Τον κλάδο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠ) κ. Θάνος Αγγελάκης, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ) κ. Βασίλης Σαλάτας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: ...

Παράγοντες.......

 - Οι κύριοι Αγγέλου, Κατσινόπουλος, Τσιτίνης και Στούπας και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς πολλοί από εμάς, θέλουμε παράγοντες μιας χρήσης ή καλύτερα δεν θέλουμε σοβαρούς παράγοντες, αλλά ανθρώπους του χεριού μας, οι οποίοι θα ....

Έδωσε βαθμούς η νίκη του ΠΑΟΚ

Παραμένει στην 15η θέση η Ελλάδα

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδη με 1-0 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Europa Conference League, εκτός από το προβάδισμα πρόκρισης στο δικέφαλο του Βορρά, χάρισε και 500 βαθμούς στον ελληνικό συντελεστή του UEFA Ranking, διατηρώντας τη χώρα μας στη 15η θέση. Την ίδια ώρα, η Τσεχία μετά την άνετη νίκη της Σλάβια Πράγας επί της Λίντσερ, πήρε 400 βαθμούς και βρίσκεται πλέον σε... απόσταση αναπνοής απ' την Ελλάδα.

Ο ελληνικός συντελεστής είναι στους 27.700 βαθμούς την ώρα που οι Τσέχοι, βρίσκονται λίγο πιο κάτω στους 27.600 βαθμούς. Η Δανία -που έχει ακόμη στις....

....η άποψή μας

 - Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην Εύβοια, στο χώρο της ενημέρωσης. Είναι απίστευτο, αυτό που παρακολουθούμε μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι λένε πως υπηρετούν την ενημέρωση.
Οδηγούν ο ένας τον άλλον στα δικαστήρια, για συκοφαντική δυσφήμιση, για απειλές και άλλα και έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίζει ο ένας, με την καταδίκη του άλλου, ενώ αποσιωπά την δική του.
Δεν υπηρετεί κανείς την ενημέρωση, όταν καταφεύγει......

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Από την Κυριακή της Τυρινής 6 Μαρτίου 2022 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.
Η παρούσα επιδημιολογική κατάσταση μας επιτάσσει, χωρίς να μην υποβαθμίσουμε την εκκλησιαστική μας παράδοση, να συμμορφωθούμε πιστά στην τέλεση μεν των Κατανυκτικών Εσπερινών, σύμφωνα όμως με τους κανόνες δεοντολογίας ενάντια στον κορωνοϊό (covid-19).
Οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί δεν θα τελεσθούν, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, αλλά -συν Θεώ- θα τελούνται κάθε Κυριακή απόγευμα στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, και ώρα....

....φαπούλες

 -  Εύκολα κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα, για την δική μας στάση απέναντι στο ΔΣ της ΕΠΣΕ, αλλά κάνουν το παγώνι, όταν έρχεται η ώρα να κριθεί η δική τους στάση. Να το ξεκαθαρίσουμε πως εμείς ούτε κωλοτούμπες κάνουμε, ούτε έχουμε απωθημένα. Φυσικά δεν ήμασταν και ποτέ, στα καλά παιδιά, των ΔΣ της Ένωσης, από την εποχή Φεφέκου μέχρι...

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 

Οι Ιερές Ακολουθίες  οι οποίες θα  πραγματοποιηθούν  από το Σάββατο 05Μαρτίου 2022 έως και τηνΚυριακή 20 Μαρτίου  2022  στον Ιερό μας Ναό με την ευκαιρία της Υποδοχής των Ιερών Λειψάνων   των  Αγίων , Ενδόξων , Μαρτύρων  Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης   από το νησί της Μυτιλήνης θα είναι οι εξής:
Σάββατο 05 Μαρτίου 2022  και ώρα 06:00μμ Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων  στα προπύλαια του Ιερού μας Ναού, στην συνέχεια η Ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων. 
Κάθε ημέρα Θα τελείτε στις 07:15πμ Ώρα Θ΄ και η Ακολουθία των Προηγιασμένων...

....συμπτώσεις

 - Το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, κάπου έμπλεξε και θα το φάνε οι λύκοι!!!! Προσοχή γιατί μπλέξαμε με ΛΥΚΟΥΣ.  Λύκο έχει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ως προπονητή. Λύκο έχει η ΕΡΕΤΡΙΑ ως χορηγό. Λύκο έχει στο λογότυπό της η ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ!!!! Η μόνη ομάδα της τετράδας η οποία δεν έχει ....

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι στο πλευρό των Ουκρανών συναδέλφων τους

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη δίνη του πολέμου, οι δημοσιογράφοι στέκονται έμπρακτα στο πλευρό των Ουκρανών συναδέλφων τους. Ύστερα από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, σχεδόν ένας τόνος ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ παραδόθηκε στους επικεφαλής της τοπικής ένωσης δημοσιογράφων στο Λβιβ της Ουκρανίας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στην ανθρωπιστική βοήθεια, είναι απαραίτητος για να μπορέσουν οι Ουκρανοί δημοσιογράφοι, να συνεχίσουν να καλύπτουν την ειδοποίηση και τις κρίσιμες, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις έδρες τους και εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Η αποστολή, με επικεφαλής την πρόεδρο της ΕΕΑ, Μαρία....

....σουτάκια

 - Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε την άποψή μας και στο τέλος θα δούμε, αν θα ήταν σωστή αυτή η άποψή μας. Πάντως δεν θα δικαιωθούν αυτοί οι οποίοι δεν εκφράζουν δημόσια την άποψή τους, για να μην ενοχλήσουν κανέναν και για να μην εκτεθούν. Αλήθεια είναι δυνατόν να δεχόμαστε επίθεση γιατί απλά εκφράσαμε την άποψή μας; Πως είναι δυνατόν να μας κατηγορούν γι΄ αυτά που γράφουμε και να λένε πως αυτοί ως παράγοντες έχουν.....

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
Χαλκίδα, 11 Μαρτίου 2022

Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Χαλκιδέων - Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης  Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω της παράτασης των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πολύ χαμηλών...

....μήπως;;;;;

 - Τελικά οι άνθρωποι της διαιτησίας, αλλά και γενικότερα η ΕΠΣΕ, θα πρέπει να δούνε το θέμα του κυρίου Κάμπαξη και της κυρίας Κούκουρα, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον χώρο;
Ότι κι αν έχει συμβεί, θα πρέπει οι ....

Αυξάνονται τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία το σχολικό έτος 2022-2023

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το ερχόμενο σχολικό έτος, 2022-2023 θα λειτουργούν πλέον 120, από 112 που ήταν φέτος, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτιών από τους συμμετέχοντες γονείς/κηδεμόνες θα είναι ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022. Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 ίδια έκδοση με τη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα....

Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. - 
Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Χαλκιδέων 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ επέλεξε για άλλη μια φορά τη Χαλκίδα, για τη διεξαγωγή των αγώνων του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών 2022»...

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Α.Ο. Χαλκίς, ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Δημήτρη Λύκο.
Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συναίνεση και των δύο πλευρών, αφού κρίθηκε ότι είναι η πιο ορθή λύση για να κυνηγήσει η ομάδα τους....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Άλλο πάλι κι αυτό.
Όποιος δεν είναι αριστερός, είναι φασίστας;
Από που προκύπτει άραγε αυτό;
Σε ποιο κράτος με αριστερή κυβέρνηση υπάρχει Δημοκρατία  ή τουλάχιστον περισσότερη από την Ελλάδα;
Στην Ελλάδα μια χούφτα αριστερών, κλείνουν δρόμους, κλείνουν εργοστάσια στα οποία απεργούν 10 άτομα και 110 θέλουν να δουλέψουν, αλλά τους εμποδίζουν οι 10!!!!!!
Εγώ δεν υπήρξα ποτέ αριστερός, αλλά και ....

Δεν είναι το ίδιο...

 - Κύριοι να είμαστε σοβαροί.
Το θέμα του αγώνα ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ - ΑΙΔΗΨΟΥ, δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ.
Ο ένας αγώνας πήρε αναβολή από την ΕΠΣΕ, μετά από αίτημα της ΑΙΔΗΨΟΥ και την σύμφωνη γνώμη του ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν εμφανίσθηκε στο γήπεδο και ούτε οι διαιτητές, αφού ενημερώθηκαν και αυτοί για την αναβολή. Γι΄ τον αγώνα δεν θα χρειασθεί να αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφού δεν υπάρχει ....

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Πραντζίκος-Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μαρκατών Μεσσαπίων και ευσεβείς ενορίτες και προσκυνητές που είχαν...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα με υγεία και υπομονή. Υπομονή γιατί δεν έχουμε μόνο τον Πούτιν και τους Ουκρανούς, έχουμε και τους δικούς μας εδώ στον Δήμο Χαλκιδέων, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, πως η δήμαρχος κυρία Βάκα, έχει πάρε δώσε με εργολάβους, ενώ όταν διοικούσαν αυτοί, δεν είχαν τίποτα με εργολάβους και τους .....

4ος ο Λάμπρου στη Ριζούπολη

09/03/2022 15:00 
ΦΗΠ. Γ. ΚΑΜΑΡΑΣ  "ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ" 

ΑΕΚ Β' - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 

ΤΖΑΜΟΥΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΧΙΟΥ ...

Στην Καισαριανή παρατηρητής διαιτησίας η Μαργαρίτη


09/03/2022 15:00 
ΔΗΜ.ΓΗΠ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ "Μ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ" 

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΧΑΝΙΑ 

ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΛΕΣΒΟΥ ....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests):
την Τρίτη 8, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, από ώρα 09:00 έως κι ώρα 15:00 
Στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας (επί της οδού 7ου Συντάγματος 20, στην ....

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χαλκιδέων

 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κατά τόπους ισχυρούς παγετούς και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, από το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022 έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα και συγκεκριμένα σε κάθε Κοινότητα του Δήμου θα είναι διαθέσιμο προσωπικό και μηχανήματα για οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών από την εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού, με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».
Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν ανά Κοινότητα με τους Προέδρους ή με τους κατά Δημοτική Ενότητα Αντιδημάρχους και για τη Δημοτική Κοινότητα Χαλκίδας με το Γραφείο Πολιτικής ...

Ο Κούρτιτς άνοιξε το δρόμο για τους «8» του ECL

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa Conference League πήρε απόψε ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 της βελγικής Γάνδης προσδοκώντας σε μία σημαντική και ανάλογη συνέχεια στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης στη βελγική πόλη.

Με το παιχνίδι που δεν περιείχε βέβαια η ποιότητα αλλά είχε πάθος δύναμη και σθένος η ελληνική ομάδα κατάφερε με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σλοβένο Κούρτιτς να πετύχει ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει αυτό το προβάδισμα απέναντι στον Γάνδη.

Η βελγική ομάδα κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να κερδίσει χώρους στο΄΄

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Χαλκίδα, 10-03-2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.  

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 85 μηχανήματα έργου για τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Οι εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού συνεχίζονται ακατάπαυστα ακόμα και σε τμήματα Δημοτικής αρμοδιότητας, όπου απαιτείται, προκειμένου να δοθεί πρόσβαση και στον τελευταίο οικισμό, ενώ η συνδρομή μας στο δύσκολο έργο της ΔΕΔΔΗΕ, αρμοδίου φορέα για τη διαχείριση του δικτύου ηλεκτροδότησης, είναι αδιάκοπη και με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου τα συνεργεία του να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία που προκαλούνται βλάβες. Παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση αρκετών οικισμών της βόρειας Εύβοιας οι βλάβες αποκαταστάθηκαν...

Η άποψή μας και ο κ. Βάγιας

 - Οφείλουμε να γράψουμε την άποψή μας για τον αγώνα ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ, μετά και το τηλεφώνημα που δεχθήκαμε και τα όσα μας είπε ο κ. Βάγιας, ο πρόεδρος της ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ.
Κύριε πρόεδρε στα Δημοκρατικά καθεστώτα, υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης και φυσικά υπάρχουν και οι κανόνες.
Στα Σταλινικά καθεστώτα, υπήρχαν οι κανόνες που έβαζε το καθεστώς και όλοι ήταν σούζα.
Στην Ελλάδα δόξα τον Θεό έχουμε Δημοκρατία και γι΄ αυτό μιλάμε ελεύθερα.
Πάμε τώρα στο θέμα.
Ας μπούμε στην ουσία.
- Τι ώρα ενημερώθηκε η ΕΠΣΕ για την αδυναμία της ομάδας της Σκεπαστής να φτάσει....

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μάρκου-Ανθυπαστυνόμος και ο Γενικός Γραμματέας κ Αριστείδης Καψιώχας-Υπαστυνόμος Β, ως εκπρόσωποι του νέου Δ.Σ. της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ευβοίας, ώστε να λάβουν την ευλογία του, για την....

Γιατρεεεεεεεεεεέ

 - Τι έγινε γιατρέ;
Γιατί κάνεις πολλούς να ψάχνουν;;;
Τι έκανες και ξεσηκώθηκαν πολλοί;
Κύριε Ηλιάδη κάπου λέει γράψατε μια ....