Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΔΟΑΠΠΕΧ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ AREA-51

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί (Κυριακή 19/12/2021) συναυλία με τους μαθητές του μουσικού σχολείου Χαλκίδας και η συναυλία με τους AREA-51 αναβάλλεται. Θα οριστεί νέα ημερομηνία ....

ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 54 - 64

 - Έπαιζε για πολύ ώρα  φορτωμένος με 3 φάουλ ο Γιώργος Θωμάς του ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ, αλλά ήταν αυτός ο οποίος την ώρα που ο ΓΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ μείωσε στους 3 πόντους την διαφορά, πέτυχε το τρίποντο και έδωσε την ανάσα στον ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ.
Η οικογένεια Θωμά ήταν στο Κλειστό Βασιλικού και....

Ο Μητσοτάκης "έδειξε" πως το ΠΑΣΟΚ, φοβάται ο Αλέξης!!!!!

 «Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα- όχι γιατί πιστεύετε πως θα είστε πρώτο κόμμα αλλά γιατί φοβάστε πως όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα, δίπλα σας είναι η αιτία» προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ...

Κορονοϊός: 4.345 νέα κρούσματα , 63 θάνατοι, 684 οι διασωληνωμένοι

 98 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.345 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.031.239 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 207 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 19/12/2021


=Σας ενημερώνουμε ότι ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι αγώνες Α΄-Β΄& Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ που είχαν ορισθεί για αύριο Κυριακή 19/12/2021.
Όλοι οι αναβληθέντες αγώνες ,,,

- Χαρά μοίρασε ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. με τη θεατρική παράσταση «Που ζει ο Άγιος Βασίλης»

Με παιδικά γέλια από τους μικρούς μας φίλους γέμισε χθες, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2021, το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου για την παιδική θεατρική παράσταση «Που ζει ο Άγιος Βασίλης» από τη θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης», που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αληλλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) για τα παιδιά....

Κλειστά στόματα

 - Το ότι έχουμε κλειστά στόματα, είναι γεγονός. Το πως και το γιατί κλείνουν τα στόματα, το ξέρουν όλοι και απλά κάνουν πως δεν .....

Κακοκαιρία «Κάρμελ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Χαλκίδα, 18-12-2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Παρά τα έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία του Νομού μας, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, με την επιχείρηση περισσότερων από 25 ιδιόκτητων και μισθωμένων μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια και η προσβασιμότητα.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των ...

Τελευταία αγωνιστική στη Super League για το 2021

SL: Νίκη για να κάνουν... καλές γιορτές


Τελευταία αγωνιστική στη Super League για το 2021 η 15η, η οποία θα διεξαχθεί σε τέσσερις δόσεις. Αξιοσημείωτο σε αυτή, ότι το λεγόμενο «Big-5» αγωνίζεται εντός έδρας.  

Την αυλαία, ωστόσο, ανοίγει το Σάββατο (18/12) ο Παναιτωλικός που υποδέχεται στο Αγρίνιο τον Ατρόμητο, σε ένα ματς-εξάποντο. Την Κυριακή (19/12), την αρχή κάνει ο Ολυμπιακός των εννέα διαδοχικών επιτυχιών, ο οποίος φιλοξενεί τη Λαμία των τριών ηττών στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει τρεις τις συνεχόμενες νίκες του, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης αποτελεί πάντα έναν υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ξεκούραστος θα παραταχθεί στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός, σε μια προσπάθεια να....

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

 

Κακοκαιρία;;;;;;

 - Τελικά γιατί αναβλήθηκαν οι αγώνες της Α΄ Κατηγορίας; Επειδή έβρεχε;
Είχε καταιγίδες στο Στάδιο Χαλκίδας, στο γήπεδο Νέας Λαμψάκου, στο γήπεδο Ερέτριας;;;;;
Ποιους εξυπηρετεί αυτή η αναβολή;
Γιατί τελικά κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε αναβολές αγώνων;
Κύριε Ρέτσα οι αγώνες που σήμερα δεν θα διεξαχθούν με δική σας απόφαση, θα πρέπει να....

Τι το ήθελες;;;;;

 - Μανώλη, φαίνεται πως αυτό δεν το ήθελε ούτε ο Θεός, ούτε ο κ. Ρέτσας και έτσι οι αγώνες αναβλήθηκαν!!!!
Πήγες Μανώλη "να παντρέψεις" ΝΕΟΧΩΡΙ & ΔΥΣΤΟ, ΣΑΚΗ & ΣΠΥΡΟ κάνοντας τον κουμπάρο!!!
Μανώλη να ευχαριστείς τον Θεό και τον....

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ προσοχή. Οι αγώνες αναβλήθηκαν!!!

 - Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ θα υποδεχθεί το ΚΑΛΟΧΩΡΙ / ΠΑΝΤΕΙΧΙ σ΄ έναν αγώνα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, αφού ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ έχει 9 βαθμούς και το ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ 4 βαθμούς.
Αμυντικά οι δύο ομάδες δεν τα πάνε καλά, αλλά το ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ έχει και την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 6 γκολ.
Αν χάσει ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ τότε θα μπει κι αυτός στο κόκκινο και θα κάνει παρέα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα .....

ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΠΡΟΣΟΧΗ - αναβολή του αγώνα...

 - Έχουμε γράψει την άποψή μας για την ομάδα της ΕΡΕΤΡΙΑΣ και τον προπονητή της κύριο Βαλκάνο και δεν θα χρειασθεί να την επαναλάβουμε. Η ομάδα για να γράφουμε αλήθειες, δεν ξεκίνησε για να κάνει πρωταθλητισμό και βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, γιατί απλά ο Βαλκάνος και οι ποδοσφαιριστές, εδώ και χρόνια, βρίσκουν τον τρόπο, να έχουν καλό κλίμα, χωρίς να έχουν την πολυτέλεια και τα εργαλεία που έχουν άλλες ομάδες.
Συγνώμη δηλαδή, αλλά όταν αυτή η ομάδα κατέκτησε το ....

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 18/12/2021

Λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νομό μας, σας ενημερώνουμε ότι ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι αγώνες Α΄-Β΄& Γ΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ που είχαν ορισθεί για σήμερα Σάββατο 18/12/2021.
Παρακολουθώντας την εξέλιξη...

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ

 - Άσχημες σήμερα οι καιρικές συνθήκες, αλλά είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και οι ποδοσφαιριστές, δεν είναι ζάχαρη και πρέπει να παλεύουν κάτω και από τέτοιες συνθήκες.
Σήμερα Σάββατο έχουμε 3 αγώνες για την Α΄ Κατηγορία και έχουν μεγάλη βαθμολογική σημασία.
Το ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ λένε πως ξεχωρίζει, αλλά ξεχωρίζει και το ΕΡΕΤΡΙΑ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ και το ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ.
Αν ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ κερδίσει παραμένει στα ψηλά, αφού θα περάσει .....

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: Πάμε με Ρόγκα

 - Μετά την παραίτηση του κ. Ταυταρίδη από τον πάγκο του ΛΗΛΑ, ο κ. Ρόγκας, κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. 
Ο ΛΗΛΑΣ βρίσκεται σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς. Πάντως τις λιγότερες ευθύνες έχει ο κ. Ταυταρίδης, ο οποίος όμως τις ανέλαβε και έδωσε την παραίτησή του. Κύριος ο κ. Ταυταρίδης και φυσικά καλός προπονητής.
Τέλος πάντων. Μεγάλο κακό στην ομάδα κάνουν αυτοί που ενώ έχουν προπονητή συζητούν με άλλους προπονητές!!! Μεγάλο κακό στην ομάδα, κάνουν κι αυτοί οι οποίοι δεν ξέρουν ποδόσφαιρο και είναι ελεγχόμενοι από άλλους.
Ο ΛΗΛΆΣ κύριοι έχει την δική του ιστορία και δυστυχώς κάποιοι οι οποίοι πίστευαν πως είχαν την δύναμη να τον πάνε ψηλά, δεν τα κατάφεραν, γιατί ....

ΑΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚ. - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

19/12/2021 15:00 
ΔΗΜ.ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 

ΑΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΠΡΑΝΤΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ...

ΕΙΚΟΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με τη Χάρη του Θεού, σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Προς δόξαν και ευχαριστίαν Θεού ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου, το οποίο τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος..

Πανελλαδικές 2022: Οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και οι συντελεστές ελάχιστης βάσης εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών "για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις...

Καλημέρα

     - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και Καλές Γιορτές με υγεία.
Με δυσκολία επανερχόμαστε σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς και πιστεύουμε πως και αυτή την φορά, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες.
Συνέβησαν πολλά και διάφορα αυτές τις μέρες και σιγά σιγά θ΄ αναφερθούμε σε όλα. Εσείς πάντως να προσέχετε την υγεία σας, γιατί τώρα που ο Αλέξης διέγραψε τον Κουρουμπλή, αλλά δεν διέγραψε τον Πολάκη, ο οποίος....

ΕΠΣΕ: ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18-19/12/2021

Λόγω των έκτακτων δελτίων πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ για το νομό μας αύριο 18/12/2021 , η Επιτροπή Υποδομών αποφάσισε ομόφωνα την.....

Ορισμοί Διαιτητών – Βοηθών ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/2021


Α' Ερασιτεχνική
15:00 ΑΟ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ- ΣΚΕΠΑΣΤΗ Αμαρύνθου 
ΦΩΤΗΣ ΣΤΕΛ.- ΔΑΛΛΑΣ ΚΩΝ.- ΣΕΡΡΑΣ ΠΑΝ.

15:00 ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ -ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Αλιβερίου 
ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ Γ. -ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝ.- ΠΑΠΠΑΣ ΑΓΓ.

15:00 ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ -ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ Γυμνού ..

Ορισμοί Διαιτητών – Βοηθών ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/2021


Α' Ερασιτεχνική
15:00 ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ -ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ Ερέτριας 
ΠΟΓΚΑΣ ΜΑΡ.  - ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝ. - ΜΑΡΙΝΟΣ Θ.

15:00 ΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ  ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ Νέας Λαμψάκου 
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜ. -ΠΑΠΠΑΣ ΑΓΓ. -ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΑΝΤ.

15:00 ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ -ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ Δημ. Στ. Χαλκίδας ....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων πρωταθλήματος Α', Β' και Γ' κατηγορίας 18-19/12/2021

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/21 15:00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ -ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/21 15:00 ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ Ν ΛΑΜΨΑΚΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/12/21 15:00 ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ -ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/21 15:00 ΑΟ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ- ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/21 15:00 ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ -ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ "ΤΣΑΡΠΑΛΕΙΟ" ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/12/21 15:00 ΑΟ ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ -ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΥΜΝΟΥ....

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: 4.766 νέα κρούσματα, 85 θάνατοι, 684 διασωληνωμένοι

 79 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.766, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.026.902 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 50,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 178 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.087 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.736 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 684 (59,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 81,0% έχει υποκείμενο νόσημα...

Χριστουγεννιάτικες μουσικές εκδηλώσεις στην Βόρεια Εύβοια

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικες μουσικές εκδηλώσεις στους δύο Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, με τα μουσικά σχολεία Εύβοιας και Φθιώτιδας και τις μουσικές ομάδες των περίπου εξήντα (60) ατόμων.
Η μουσική ομάδα της Φθιώτιδας, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 10:00 π.μ. – 11:30 π.μ. θα βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Δημοτικού των Λουτρών Αιδηψού και στη συνέχεια, θα μετακινηθεί στην Ιστιαία όπου θα πραγματοποιήσει το μουσικό της πρόγραμμα στο σχολικό συγκρότημα, στις 12:00 μ.μ. – 13:00 μ.μ.. Εν συνεχεία, θα μεταβεί στην πλατεία της Ιστιαίας, στις 1:30 μ.μ., όπου ....

«ΕΡΓΑΝΗ»: Ανοίγει την Παρασκευή για υποβολή δηλώσεων - Ποιους αφορά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοιξε σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων σε πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας και σε σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης. Παράλληλα, παρατείνεται η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων εργοδοτών-επιχειρήσεων για rapid-test ανεμβολίαστων.

Αναλυτικά, το Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Ι. Υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε περιοχές της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για τον μήνα Δεκέμβριο 2021

Το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο από 17/12/2021 έως και 31/12/2021 για...

UEFA Nations League

Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής

Γνωστούς -από το πρόσφατο παρελθόν- και βατούς αντιπάλους θα έχει η Ελλάδα στην προσπάθεια της προβιβαστεί από την C στην League Β του Nations League. 

 Στην κλήρωση του UEFA Nations League 2022/23, που έγινε στην Νιόν, υπό τον Τζόρτζο Μαρκέτι, με τους Μεντιέτα και Πιρές, η Ελλάδα βρισκόταν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας της League C και κληρώθηκε με τη Βόρεια Ιρλανδία από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, το Κόσοβο από το 3ο γκρουπ και το ζευγάρι Κύπρου/Εσθονίας από το 4ο.

 Οι 55 ομάδες μέλη της UEFA που συμμετέχουν στην διοργάνωση 2022/23 χωρίστηκαν σε τέσσερα League.   

  Γκρουπ «θανάτου», το 3ο στην League A σχημάτισαν, η πρωταθλήτρια....

Ηράκλειο: Σύλληψη φαρμακοποιού που εξέδιδε ψευδή αρνητικά τεστ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνελήφθη το πρωί στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, φαρμακοποιός που κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο φαρμακοποιός προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για τον covid-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος...

NL 2022-23: Το «παρελθόν» της Ελλάδας με τους αντιπάλους της

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κόσοβο είναι ο αντίπαλος που δεν λείπει από τις κληρώσεις της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μία νίκη, εκτός έδρας μάλιστα και τρεις ισοπαλίες.

Το «διπλό» (2-1) είχε σημειωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 στην Πρίστινα, για την ίδια διοργάνωση. Έκτοτε, τόσο ο εντός έδρας αγώνας για το Nations League όσο και οι δύο πρόσφατοι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι.

Με την Κύπρο η Ελλάδα έχει αναμετρηθεί 27 φορές κι έχει νικήσει σε 18 αγώνες,...

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ «ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ»

Το Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» του ΔΟΑΠΠΕΧ, παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη «ΣΥΝΑΥΛΙΑ», με αγαπημένες μελωδίες από τα χορωδιακά σύνολα, τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Δημοτικού μας Ωδείου. Διευθύνει ο Πάνος Στέλιος.
Λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών συνθηκών η συναυλία...

Ξεκινάει η μελέτη για το έργο «Ανάπλαση της Παραλίας Κοινότητας Ανθηδόνος»


Υπεγράφη την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 Σύμβαση Παροχής Υπηρεσίας για «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την Υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να εκπονηθεί Οριστική Μελέτη για την Ανάπλαση της Παραλίας Κοινότητας Ανθηδόνος», από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και την ανάδοχο εταιρεία.
Η ανωτέρω σύμβαση, συμβατικού ποσού 19.964 ευρώ με Φ.Π.Α., περιλαμβάνει....

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. - Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χαλκιδέων

Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης 
Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του Δήμου Χαλκιδέων, που διοργανώνει ΔΟΑΠΠΕΧ, σε συνεργασία με τις Δημοτικές μας Ενότητες-Κοινότητες και με την συμπαράσταση των Πολιτιστικών μας Συλλόγων.
Ο Δήμος μας έχει ντυθεί ήδη στα γιορτινά του και σας καλούμε να ενωθούμε και να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας των εορτών.
Επισήμανση: Σε όλες τις εκδηλώσεις...

Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ από το Σάββατο 18/12/2021.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 27/16-12-2021 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού  , με γενικά χαρακτηριστικά : 
Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel 
Ειδικότερα στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββάτο (18-12-21) και την Κυριακή (19-12-21) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά,

Α. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
2) Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες...

Σίμος Κεδίκογλου

«Ολιστική ανασυγκρότηση για ένα καλύτερο αύριο στην Βόρεια Εύβοια»
14 Δεκεμβρίου, 2021 Εύβοια, Κεντρική Πολιτική Σκηνή
«Ολιστική ανασυγκρότηση για ένα καλύτερο αύριο στην Βόρεια Εύβοια»
Στο μεγάλο σχέδιο της ολιστικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας που παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην Ιστιαία κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό Σταθμό «Alpha 89,9» και στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη, ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας σημείωσε ότι  «ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι πώς θα οδηγήσουμε την  Βόρεια Εύβοια σε ένα καλύτερο αύριο», και τόνισε ότι το έργο της Επιτροπής Μπένου είναι μια καινοτόμα σύμπραξη...

Ορια πρόκρισης, κριτήρια και προϋποθέσεις για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τα κριτήρια συγκρότησης των εθνικών ομάδων στίβου για τις διοργανώσεις του 2022, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό, καθορίστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ, την Τετάρτη 15/12. Για τις διοργανώσεις παγκοσμίου και ευρωπαϊκού επιπέδου θα ισχύσουν τα όρια που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αντίστοιχα. Η πρόταση θα κατατεθεί για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά ανά αγώνα τα κριτήρια:

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
1.Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ: Βασικό κριτήριο για την συγκρότηση της ομάδας θα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1ος νικητής). Επίσης θα ληφθούν υπόψη οι ημερίδες κλειστού στίβου που θα....

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο - Συστάσεις της ΓΓΠΠ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο (18/12) και την Κυριακή (19/12) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα νότια και τους θυελλώδεις ανέμους. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel. Η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα επηρεάσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Ειδικότερα, στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1) Το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

2) Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της...

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Γράφει ο Γιώργος Ποδαράς

Με ρώτησε ένας φίλος τι θα κάνω τα Χριστούγεννα..
Η απάντηση μου ήταν.... ότι κάνω κάθε μέρα...
Θα γιορτάσω φυσικά την γέννηση του Ιησού Χριστού γιατί τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη θρησκευτικη γιορτή γιά όλους εμάς τους Χριστιανούς...αλλά τα Χριστούγεννα ειναι πολλά περισσότερα πράγματα απο μια θρησκευτική γιορτή...
Απλά η καρδιά εκείνη την ημέρα χαίρεται πολύ περισσότερο...εκείνη την ημέρα,
πρέπει να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα καλά μας έχει φέρει η ζωή...
αν υπήρχαν δύσκολες στιγμές ή άσχημες αναμνήσεις να μας γίνουν μάθημα να τις αξιοποιήσουμε...να γίνουμε πιο ώριμοι,πιό σοφοί, πιο δυνατοί..
Τα Χριστούγεννα πρέπει να δούμε τους ανθρώπους με περισσότερη αγάπη, να δώσουμε σε εκείνους που έχουν ανάγκη χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση, να δώσουμε οτι μπορούμε έστω ένα χαμόγελο να...

ΝΔ προς Αλ.Τσίπρα για Π. Πολάκη, με αφορμή τη διαγραφή Κουρουμπλή: "Κι άλλος είχε μιλήσει έτσι αλλά δεν διαγράφηκε"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τη διαγραφή του κ.Κουρουμπλή από την ΚΟ του κόμματος, του επισημαίνει ότι "κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε", εννοώντας τον κ. Πολάκη. "Προφανώς το "alter ego" έχει άλλη αντιμετώπιση" σημείωσε η ΝΔ.
Ο κ.Πολάκης σε ανάρτηση του στο FB με αφορμή την αναβολή κάποιων...

Ενημέρωση

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως προσωπικοί λόγοι, δεν θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την ροή των αναρτήσεων με σχόλια. Ελπίζουμε πως σε λίγες μέρες θα ξεπεράσουμε το προσωπικό μας θέμα και....

Στο Νότο... η Περιφερειακοί


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη θα επισκεφθούν αύριο, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 τον Δήμο Καρύστου και τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

09:30  Κάρυστος: σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρύστου.
11:15  Νέα Στύρα...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: 4.696 νέα κρούσματα, 692 διασωληνωμένοι, 96 νέοι θάνατοι

86 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.696, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.022.141 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 50,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 151 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.116 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.651 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 692 (60,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και///

Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελος Κούκουζας

 Έγκριση του πλάνου συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού για το έτος 2022

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Ευάγγελου Κούκουζα, που αφορά στην συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού το 2022.
Έχοντας ως στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων, καθώς και του συνόλου του παραγωγικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά, καταρτίσθηκε, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε το πλάνο συμμετοχής της σε δεκαπέντε (15) Επιχειρηματικές Εκθέσεις....

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας καλείται να πάρει θέση για την παρακρατική λειτουργία επί των ημερών της διακυβέρνησής του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, συμμετείχε σε συσκέψεις μαζί με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και εισαγγελείς για το πώς θα "δέσουν" τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνει: «Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και alter ego του κ. Τσίπρα αποκαλύπτει μια παρακρατική λειτουργία σαν να πρόκειται για κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δείχνει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβανόταν και πώς...

Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, συνολικού προϋπολογισμού 1.631.900 ευρώ

Σημαντικά έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού €1.631.900, δρομολογούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, κατόπιν της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματός της για το έτος 2022 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, κατά την τελευταία για το τρέχον έτος τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.
Μέσα από αυτά εξασφαλίζονται:
Η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου Καρύστου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού €636.900...

Νέα έργα και δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εγκρίθηκαν Τεχνικό Πρόγραμμα – Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 
και Πρόγραμμα συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις έτους 2022
Μέσω τηλεδιάσκεψης και σε κλίμα συνεργασίας, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία εγκρίθηκαν: 
Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2022, το οποίο περιλαμβάνει σειρά νέων έργων και δράσεων, όπως η συνέχιση του προγράμματος σίτισης μαθητών για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Μεταξύ άλλων προβλέπονται έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως:
o Η «Ασφαλτόστρωση - Βελτίωση τμημάτων δημοτικού δρόμου Καπαρελλίου - Παραλίας Α. Βασιλείου», προϋπολογισμού 600.000€.
o Η «Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου Καρύστου και....

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - Τα ζευγάρια Γ΄ φάσης


 Γ΄φάση 
"Νοκ άουτ"

1. Εν. Ιστιαίας – ΑΟΝ Αρτάκης
2. ΑΟ Χαλκίς – Αιδηψός
3. Καστέλλα – Μακρυκάπα
4. Απόλλων Ερέτριας – Αυλωνάρι
5. Δύστος – Ταμυναϊκός
6. Δροσιά – Ελλήσποντος...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγώνων πρωταθλημάτων Υποδομής

Κ-17 "ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/21 11:00 ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΧ/ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗ 5-0
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/12/21 15:00 ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ- ΑΣ ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/12/21 15:00 ΑΚΑΔ ΑΡΤΑΚΗΣ -ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧ/ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΒΑΤΩΝΤΑ

Κ16 "ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ" 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/11/21 15:00 1ος ΟΠΑ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ/ΠΑΟ ΛΙΧΑΣ - ΑΝΑΓ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 2-0,....

Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.

 Πρόσκληση

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε (δια ζώσης ή διαδικτυακά) το Τελικό Συνέδριο και τις Παράλληλες Εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν 16 Δεκεμβρίου 2021 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακή Ενότητας Εύβοιας (Λ. Χαϊνά 93), στο πλαίσιο του έργου «SMART HERITAGE – Sustainable management and promotion of common cultural heritage», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος Interreg ADRION 2014-2020 είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.
Σκοπός του Τελικού Συνεδρίου είναι είναι η προβολή και ανάδειξη των επιτευγμάτων του Έργου καθώς και των εργαλείων ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Π.Ε. Ευβοίας, που στοχεύουν να εγείρουν το ενδιαφέρον του κόσμου για τον πλούτο...

Διανομή ειδών σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ)», θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων, ειδών καθαριότητας και βρεφικών ειδών στους ωφελούμενους του προγράμματος, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αναβληθέντων Αγώνων πρωταθλήματος

A' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ -ΑΟΦ ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Θα ορισθεί με νεώτερο έγγραφο

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - 3ος όμιλος 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ...

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

«Κρατάμε καθαρό το παιχνίδι, ενώνουμε δυνάμεις, προστατεύουμε τον αθλητισμό»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του αθλητικού κόσμου στην εκδήλωση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού με θέμα: «Ο ρόλος της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων», παρουσία των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτας Μακρή και Άγγελου Συρίγου, του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, βουλευτών κ.α. Εκπρόσωποι από ΔΟΕ, FIFA, UEFA, ΕΟΕ, Ομοσπονδιών και Λιγκών, του ΣΕΟ, της ΕΣΟΑ, Συνδέσμων αθλητών, Πανεπιστημιακών και φυσικά η Επιτροπή της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. παρουσίασαν τον ρόλο της πλατφόρμας στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης των προσυνεννοημένων αγώνων, της μεγαλύτερης απειλής για τον αθλητισμό, παγκοσμίως.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε διεθνές επίπεδο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της χειραγώγησης και παράλληλα εξήραν τις δυνατότητες που δίνονται μέσω της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. να επισπευσθούν, μεταξύ άλλων, οι διαδικασίες εντοπισμού παράνομου στοιχηματισμού. Με το σύνθημα «Πολιτεία, αθλητική οικογένεια & κοινωνία, όλοι μαζί κρατάμε καθαρό το παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά....

Στην ώρα τους οι αποφάσεις

 - Η κυρία Αμφιτρίτη Αλημπατέ, θα είχε κάθε λόγο να δηλώσει υποψήφια δήμαρχος στο δήμο της Ερέτριας, αφού στις τελευταίες εκλογές, είχε δεχθεί απίστευτες επιθέσεις, οι οποίες ήταν βασισμένες στο ψέμα και έβγαζαν ένα μίσος εναντίον της.
Δεν είναι τυχαίο το ότι τα μέλη της παράταξης που ήταν για τουλάχιστον 3 χρόνια απέναντί της και έριχναν λάσπη, μετά τις εκλογές δεν έμειναν σ΄ αυτή την παράταξη.
Δικαιώθηκε σε όλα η πρώην δήμαρχος κυρία Αλημπατέ και έχει κάθε δικαίωμα, να ζητήσει για μία ακόμη φορά....

Ο Ν. Γιατρομανωλάκης για τους αρνητές του εμβολιασμού που έκαψαν βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αφορμή τις εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα, όπου αρνητές του εμβολιασμού έκαψαν βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης με ανάρτησή του, δήλωσε:

«Στην πλατεία Bebelplatz του Βερολίνου βρίσκεται η Κενή Βιβλιοθήκη, έργο του Micha Ullman. Το μνημείο είναι υπόγειο: Αποτελείται από μια γυάλινη πλάκα στο λιθόστρωτο, δίνοντας την άποψη μιας βιβλιοθήκης με άδεια ράφια.

Το μνημείο μας υπενθυμίζει ότι τον Μάιο του 1933 ναζιστές έκαιγαν στην πλατεία...