Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΥΛΙΔΑ 4 - 0

 
Σε αγώνα για το κύπελλο Εύβοιας, ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Χαλκίδας, κεραυνοβόλησε την Αυλίδα, αφού την κέρδισε με 4 - 0 και έτσι πήρε τους 3 βαθμούς και πέρασε μαζί με τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
Η ΑΥΛΙΔΑ στους 2 αγώνες με ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ και ΚΕΡΑΥΝΟ έχει δύο ήττες και μάλιστα δεν πέτυχε ούτε ....

ΥΠΟΙΚ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέα παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου, της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και του μέτρου της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, καθώς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μέτρο της Επιδότησης Πάγιων Δαπανών, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.
   Έτσι, παρέχεται επιπλέον χρόνο για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ειδικότερα για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία Πρωτοδικεία και διευκολύνεται παράλληλα τη διαδικασία αναζήτησης και έκδοσής τους, δεδομένου του πλήθους....

Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έπειτα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη σήμερα, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και ο δεύτερος δράστης, 41 ετών, της ληστείας που διαπράχθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην κατοχή του βρέθηκε και πιστόλι. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: 
«Στο πλαίσιο αναζητήσεων και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

άνοδος live

 

Το σημερινό μας  "live" αναβάλλεται λογω κακοκαιρίας.....
Θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος το αλλο Σάββατο θα...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Μέλη μας σε Εθνικές Κατηγορίες 19, 29/9 και 2/10/2021

Σάββατο 2/10/21

Super League (5η αγωνιστική)
Βόλος – Αστέρας Τρίπολης....

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2021.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, που, με την φιλάδελφη ευλογία του, παρευρέθηκε ως προσκυνητής και συμμετέχων στην Ιερά Πανήγυρη, ενώ απευθυνόμενος προς τους παρόντες πιστούς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ανέλυσε την σημασία του προσωνυμίου της Υπεραγίας Θεοτόκου «Γοργοεπήκοος», τους κάλεσε να προσεύχονται θερμά στην Παναγία, διότι σαν στοργική Μητέρα φροντίζει και σκεπάζει τα παιδιά Της.
Συνάμα ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος εξέφρασε την χαρά του που.΄.

Κύκλωμα κοκαΐνης

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος

«Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό, δεν έχω καμία σχέση» λέει ο ηθοποιός.
 – Ο 47χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος υπηρετούσε ως σύνδεσμος του Λιμενικού με την FRONTEX στη Λέσβο
 – Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι πελάτες του – «Λαλά», «κρουασάν», «κορίτσια» και «κυδώνια» τα  συνθηματικά τους.
 «Από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέρα από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα – ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερόμενων είναι και ο ηθοποιός (σ.σ αναφέρονται όλα τα στοιχεία ημερομηνία γέννησης, κατοικίας) ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον λιμενικό». 
Αυτό είναι το κομμάτι του διαβιβαστικού της δικογραφίας που παρουσιάζει το protothema.gr και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να οδηγηθούν στη...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας.
Τις τελευταίες μέρες ακούμε πολλά και διάφορα για τα όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, αλλά θα πρέπει να γράψουμε αλήθειες και όχι παραμυθάκια.
Αυτοί που στηρίζουν τους κραυγάζοντες και τους πολυλογάδες, στο τέλος θα διαπιστώσουν πως θα μείνουν μόνοι με το ΕΓΩ τους. Καθαρές κουβέντες. Η κυρία Γκόγκου και η κυρία Τζάθα πραγματικά τσιρίζουν στις συνεδριάσεις  και προσπαθούν να προκαλέσουν τον δήμαρχο κ. Ψαθά, ο οποίος όμως ακολουθεί την γνωστή πολιτική του και αφήνει τις δύο κυρίες να κάνουν ότι κάνουν, για να εκτεθούν στον κόσμο.
Ο Δήμος έχει πολλά προβλήματα, αλλά δυστυχώς η κυρία Γκόγκου δεν θέλει για κάποιον λόγο να τα φέρει στο φως και να πιέσει την δημοτική αρχή, ώστε να λυθούν.
Ο δήμαρχος κύριος Ψαθάς, έχει βρει το κουμπάκι και οδηγεί....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από ...

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ωχ αμάν...

 - Τι άλλο θ΄ ακούσουμε;
Κάποιος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα, προτείνει στους αρμόδιους να ερευνήσουν καλά το θέμα βραχυκυκλώματος σε σχολείο της Ερέτριας, γιατί μπορεί να....

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εύκολες νίκες για Τότεναμ, Βασιλεία, σπουδαίο «διπλό» η Ρεν

Το μεγάλο «διπλό» (και μάλιστα με ανατροπή) της Ρεν στο «GelreDome», οι εύκολες νίκες της Τότεναμ και της Βασιλείας επί των Μούρα (5-1) και Καϊράτ (4-2), το διπλό της Καραμπάχ επί της Ομόνοιας (4-1) και η δεύτερη νίκη της Κοπεγχάγης στο γκρουπ του ΠΑΟΚ (6ος όμιλος), ξεχώρισαν από το δεύτερο «πιάτο» της 2ης αγωνιστικής του Europa Conference League.

Στο Άρνεμ η Φίτεσε πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίωρο, όμως η Ρεν αντέδρασε στο δεύτερο 45λεπτο και με δύο καίρια «χτυπήματα», έφερε τα πάνω κάτω μέσα σε 17 λεπτά, παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Η Τότεναμ δεν είχε διάθεση για... αστεία απέναντι στη Μούρα από τη Σλοβενία. Το ίδιο κι ο Χάρι Κέιν που μοιάζει να... ξυπνάει έπειτα από μία μακρά περίοδο «αφλογιστίας» και με χατ-τρικ, οδήγησε τους «πετεινούς» σε μία εύκολη επικράτηση με 5-1.

Στο νέο «Γ.Σ.Π.» η Ομόνοια προηγήθηκε της Καραμπάχ με το γκολ του Λέσιακς....

Μήνυμα

 - Καλέ μας φίλε, πρέπει να έχεις καταλάβει, πως δεν θέλουμε να είσαι ούτε αχυράνθρωπος, ούτε να σε σέρνουν σε λάθος πορεία κάποιοι.
Όπως ήδη γράψαμε, εμείς δεν διεκδικούμε καμία θέση σε ΔΣ Συλλόγων και φυσικά δεν ανεχόμαστε τα ψέματα κανενός.
Θέλεις να προσφέρεις και καλά κάνεις. Κι εμείς θέλουμε να σε στηρίξουμε. Με προϋποθέσεις όμως και όχι από καπρίτσιο ή επειδή κάπου αποβλέπουμε.
Δεν θα πάμε κόντρα για παράδειγμα σε κάποιον εκπαιδευτικό, επειδή ζήτησε να τηρηθεί το υγειονομικό  πρωτόκολλο και για μας και θέλουμε να τον εκδικηθούμε.
Κανείς γονιός δεν μπαίνει στο σχολείο αν είναι ανεμβολίαστος, αν δεν έχει κάνει το τεστ κι αν δεν φοράει την....

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας

 Παρών στα εγκαίνια των εργαστηρίων και του νέου τμήματος Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Χαλκίδας που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη ήταν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας. Ο Πρόεδρος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στο Σωματείο Αρτοποιείων Ζαχαροπλαστών Ευβοίας για την δημιουργία τμήματος στον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του:
Η επισιτιστική βιομηχανία σήμερα κατακλύζεται από νέες τάσεις και στηρίζεται όλο και...
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκονται τα αντιγριπικά εμβόλια και σήμερα ξεκινά η συνταγογράφηση. Έχουν ήδη παραληφθεί 1,7 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, ενώ ο φετινός στόχος είναι τα 4,2 εκατ. εμβόλια

Η διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική συνταγή εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων όπου θα γίνεται χειρόγραφη συνταγογράφηση και αυτές είναι:

Α) Ασφαλισμένοι φορέων που δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Β) Πολίτες (τουρίστες) από χώρες εκτός Ευρωπαϊκές Ένωσης καθώς και οι Ευρωπαίοι πολίτες που δεν κατέχουν ΕΚΑΑ (Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας).

Γ) Μετανάστες, που για διάφορους λόγους δεν έχουν αποκτήσει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού....

...άποψή μας

 - Την καλησπέρα μας στον Περιφερειάρχη κύριο Φάνη Σπανό, στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Γιώργο Κελαϊδίτη, στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Δημητρόπουλο και κάθε αρμόδιο για το νέο Δημοτικό Σχολείο της Ερέτριας.
Μας τηλεφώνησαν γονείς μαθητών που πηγαίνουν σ΄ αυτό το σχολείο και μας είπανε:
" Πολλοί γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί σήμερα πήγε γονιός στο σχολείο και διέδιδε πως το σχολείο είναι επικίνδυνο και πως με κάποιον σεισμό "θα πέσει" και πως αυτό το άκουσε σε ραδιοφωνική ....

...φαπούλες

 - Ζούγκλα θυμίζουν οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στους Δήμους Διρφύων Μεσσαπίων και στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού και το κουφό είναι πως έχουμε στο ρόλο των πρωταγωνιστών κυρίες.
Η διαφορά είναι στο ότι ο δήμαρχος κ. Ψαθάς δεν μπαίνει στο παιχνίδι των κραυγών, ενώ ο κ. Κοτζιάς συμμετέχει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Χωρίς κραυγές πάντως συμμετέχουν τα μέλη της....

Αφορολόγητες από σήμερα γονικές παροχές - δωρεές μέχρι 800.000 ευρώ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς φόρο από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων για συγγενείς πρώτου βαθμού έως 800.000 ευρώ, ανά γονέα από 150.000 ευρώ που είναι μέχρι σήμερα, με τη σχετική ρύθμιση να κατατίθεται χθες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

   Σύμφωνα με τη ρύθμιση δωρεές και γονικές παροχές, οι οποίες συστήνονται από την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα είναι αφορολόγητες έως και 800.000 ευρώ, αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες δικαιούχων:

   1. Σύζυγο του κληρονομούμενου.

   2. Πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών.

   3. Κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα,...

Στη Χαλκίδα, η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Γ ΑΝΔΡΩΝ 2021

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, με κριτήριο την αρτιότητα και ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτει ο ΔΟΑΠΠΕΧ, επέλεξε τη Χαλκίδα για τη διεξαγωγή της Τελικής Φάσης (ενός Ομίλου) των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Γ ΑΝΔΡΩΝ «2021», στο οποίο συμμετέχει και Ν.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ. 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας, από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ΄ΑΝΔΡΩΝ 2021 
α/α ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΩΡΑ  ΑΓΩΝΑΣ
Α΄ΟΜΙΛΟΣ
1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ   
30/9/2021 20:00
21:15 ΝΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ....

....σουτάκια Παρασκευής 01 Οκτωβρίου 2021

 - Καλό αθλητικό Σαββατοκύριακο και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα δώσουν αγώνες για το Κύπελλο Εύβοιας.
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ οι οποίες θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, πρώην ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Εκεί θα συναντήσουν και έναν πρώην προπονητή των Αβαντίδων τον κ. Νίκα, με τον οποίο οι δρόμοι δεν είχαν χωρίσει ..

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΑΡΑΤΕ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, για άλλη μια χρονιά επέλεξε την πόλη μας και το Δημοτικό γυμναστήριο Κανήθου «Τ. Καμπούρης της πόλης μας, για τη διεξαγωγή των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΚΑΡΑΤΕ, Παίδων – Κορασίδων. 
Οι αγώνες ξεκινούν το Σάββατο 2 μέχρι και την.....

Στην 18η θέση η Ελλάδα

    Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού (3-0 τη Φενέρμπαχτσε για το Europa League) και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ (1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Conference League), προσέφεραν σημαντικούς βαθμούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην κατάταξη που διατηρεί η UEFA. Μετά την 2η αγωνιστική των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, η Ελλάδα ανέβηκε στην 18η θέση με 24.200 βαθμούς.
Ακόμα δεν αλλάζει κάτι όμως, αφού από την 18η θέση έως την 28η τα πράγματα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια παραμένουν τα ίδια, αλλά και πάλι η Ελλάδα κατάφερε με τους 750 βαθμούς που πήρε να μειώσει και την απόσταση από την Τσεχία και την Κύπρο που βρίσκονται σε 16η και 17η θέση. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τη Σλόβαν η Ελλάδα θα βρισκόταν στην 16η θέση και τα δεδομένα θα άλλαζαν για τη μάχη που δίνει για τις θέσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον στην 17η θέση (εκεί που βρίσκεται....

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τα υπόλοιπα της 1ης φάσης


1η & 2η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10/21 5.00 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚ. - ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ  3/10/21 5.00 ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ....

Έχουμε το δικαίωμα

 - Συγνώμη, αλλά χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τον οποιονδήποτε, έχουμε το δικαίωμα να γράφουμε την αλήθεια, για να μην κοροϊδεύει κανείς κανέναν.
Φτάνουμε στο σημείο να γράφουμε κάποια πράγματα στο apopsignomi,  όταν κάποιοι δεν θέλουν ν΄ ακούνε αλήθειες και φτάνουν στο σημείο να κάνουν εκλογές, χωρίς να γνωρίζουν την νομοθεσία και έτσι, να μην τους λαμβάνει κανείς υπόψιν του, αφού δεν εκλέχθηκαν νόμιμα.
Δεν ήμασταν και δεν θα είμαστε ποτέ υποψήφιοι, πουθενά γιατί δεν θέλουμε τίτλους και δεν έχουμε και χρόνο, για ν΄ ασχοληθούμε και με κάτι παραπάνω.
Θέλουμε να παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες στα σχολεία για τα παιδιά μας και φυσικά αυτοί που εκπροσωπούν τους γονείς να σέβονται τους γονείς και ....

Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης σε γυναικεία ομάδα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η North Carolina Courage, ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της North American Women’s League (NWSL), απέλυσε τον προπονητή, Πολ Ρίλεϊ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκαστικού σεξ, από πρώην επαγγελματίες παίκτριες.

    «Ο Πολ Ρίλεϊ απολύθηκε αμέσως, μετά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο σύλλογος, στηρίζει τις παίκτριες, οι οποίες έκαναν τις..

Κ. Χατζηδάκης: Αδιανόητο ότι η αντιπολίτευση καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της κοινωνικής προστασίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, το ότι η αντιπολίτευση "καταψηφίζει το νομοσχέδιο που αναβαθμίζει την κοινωνική προστασία, που περιέχει μόνο θετικές ρυθμίσεις για τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία, τους εργαζόμενους γονείς.

Ακόμα και η κακόπιστη αντιπολίτευση έχει όρια", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου με τίτλο: "Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα 'Κυψέλη' για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διατάξεις για την προώθηση της αναδοχής και της υιοθεσίας, 'Προσωπικός Βοηθός για τα 'Ατομα με Αναπηρία' και άλλες διατάξεις».

Αναλύοντας τις έξι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, τόνισε ότι για τις...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα καλό μήνα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μπορεί να μην είμαστε Ολυμπιακοί, αλλά είμαστε Έλληνες και μια νίκη και τι νίκη, μέσα στην Τουρκία, πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και έχασε δύο βαθμούς. Δεν πειράζει. Ο ΠΑΟΚ θα βρει τον τρόπο και θα καταφέρει να προκριθεί.
Το Σαββατοκύριακο έχουμε 8 αγώνες για το Κύπελλο Εύβοιας και απομένει ένας ακόμη ο οποίος μεταφέρθηκε αντί για 10/10 που είχε ορισθεί τελευταία στις 06/10 στις 16:30 ώστε την ίδια μέρα ....

«Πέταξε» δύο βαθμούς ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του ο ΠΑΟΚ και αφού έδωσε περιθώρια στην μαχητική Σλόβαν Μπρατισλάβας περιορίστηκε στην ισοπαλία μαζί της στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Europa Conference League. 
Ο ΠΑΟΚ έχοντας σαφή εδαφική υπέροχή και κατοχή της μπάλας αναζήτησε τη νίκη αλλά περιορίστηκε μόνο στο ένα γκολ που σημείωσε πριν το κλείσιμο του δεκαλέπτου ο Ακπομ. 
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τον αγώνα και στο 9' πήρε προβάδισμα. Από "ζυγισμένη" σέντρα του Λούκας Τέϊλορ, ο Τσούμπα Ακπομ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα Σλοβακικά δίχτυα για να ανοίξει το σκορ έτσι πρόωρα για τον Δικέφαλο. 
Το γρήγορο γκολ δεν εξασφάλισε όμως ηρεμία στον ΠΑΟΚ που στο 14' δέχτηκε επίσης σύντομα την ισοφάριση. Ο Αντρέ Γκρίν μετά από πρώτη απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Χέντι, και στην επαναφορά της μπάλας την έστειλε στα ελληνικά δίχτυα για το 1-1.
Η ισοφάριση έφερε αναπόφευκτα και την ψυχρολουσία στο ελληνικό "στρατόπεδο" που όμως δεν...

Οι γηπεδούχοι σοκαρίστηκαν

«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στην Πόλη


Πριν την έναρξή του ο αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε ήταν, θεωρητικά, μια πολύ δύσκολη αποστολή για τον Ολυμπιακό. 

Στη διάρκειά του όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ηφαιστειώδες «Σουκρού Σαράτσογλου» να παγώσει και να υποκλιθεί στην ομάδα από τον Πειραιά, που πέρασε θριαμβευτικά από την Κωνσταντινούπολη με 3-0 (6΄ Τικίνιο, 62΄, 68΄ Μασούρας) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Δ΄ ομίλου στο Europa League, έκανε το «2Χ2» και οδηγεί την κούρσα, ούσα πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση του γκρουπ.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός θέλησε να πάει σε παιχνίδι υπομονής και αιφνιδιασμού και το πέτυχε άριστα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, όταν σε μια υποδειγματικά δομημένη αντεπίθεση ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Μασούρα, που έβγαλε τετ-α-τετ τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος με εντυπωσιακό...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στα εγκαίνια των εργαστηρίων και του νέου τμήματος Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Χαλκίδας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στα εγκαίνια των εργαστηρίων και του νέου τμήματος Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Η Δήμαρχος, απευθυνόμενη στους μαθητές, σημείωσε τα εξής:
«Το ταξίδι για την επίτευξη των στόχων σας ξεκινάει σήμερα. Το νέο...

Ενεργειακή κάρτα και επιδοτήσεις για τα φτωχά νοικοκυριά

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η παροχή ενέργειας σε προνομιακή τιμή μέσω «ενεργειακής κάρτας» στα νοικοκυριά που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, ο καθορισμός ενός ορίου ελάχιστης κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων σε ετήσια βάση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η αποσύνδεση των πληττόμενων νοικοκυριών και η θέσπιση διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των λογαριασμών είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και περιλαμβάνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο υποχωρεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο εξακολουθεί να αφορά σημαντικό τμήμα του πληθυσμού. Σύμφωνα με τους δείκτες που παρατίθενται στο σχέδιο, τα νοικοκυριά που πλήττονται από ενεργειακή φτώχεια....

Λήγει η προθεσμία για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, για όσους επλήγησαν από την πανδημία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, για όσους τις έχασαν στην περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα όσοι επανενταχθούν στις ρυθμίσεις θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται και έχουν χάσεις τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανένταξης στις ρυθμίσεις που έχασαν υπό την βασική προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν πληγεί από την πανδημία στο «myBusinessSupport».

Εφόσον αυτό συμβαίνει τότε οι φορολογούμενοι που στο διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και τις 31 Ιουλίου του 2021, έχασαν την ρύθμιση λόγω...

...η άποψή μας

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, επιμένουμε στην άποψή μας. 
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει κάποια θέση ή κάποιος τίτλος ή κάποιο αξίωμα, ώστε να συμπληρώσουμε το βιογραφικό μας, για να έχουμε να λέμε, όταν θα έρθουν Δημοτικές, Περιφερειακές ή όποιες εκλογές. Αυτά τα κάνουν άλλοι και γι΄ αυτό δεν τους ενδιαφέρει το πόσο μπορούν να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.   
Θέλουμε να στείλουμε την καλημέρα μας στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Χαλκιδέων, την δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και να τους πούμε, πως καλό....

Συναυλία «Η Συμφωνία της Λευτεριάς» των Μουσικών Συνόλων του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση «Ελλάδα 2021», τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), παρουσίασαν με τεράστια επιτυχία, την επετειακή συναυλία με τίτλο: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ», που έγινε χθες το βράδυ (Τετάρτη 29/9) στο Δημοτικό Θέατρο «Ορέστης Μακρής».
             Μία ενθουσιώδης βραδιά, με τα Μουσικά Σύνολα και τα μέλη της Φιλαρμονικής να αποδίδουν μοναδικά τραγούδια σημαντικών Ελλήνων Συνθετών: Ν. Μάντζαρου, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή, Μ. Λοΐζου κ.ά. και ντυμένα με δυνατούς στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών: Διον. Σολωμού, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου κ.α.. 
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο Αρχιμουσικός, Πέτρος Πρόκος. ..

Εθνική Ανδρών: Η αποστολή για Γεωργία, Σουηδία

Ο κ. Φαντ Σχιπ ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών για τους αγώνες με την Γεωργία στο Μπατούμι (Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 19:00) και την Σουηδία στην Στοκχόλμη (Τρίτη 12 Οκτωβρίου, 21:45) για την 7η και 8η αγωνιστική των European Qualifiers.
Οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι οι εξής:
Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Σωκράτης Διούδης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μαυροπάνος, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γιαννούλης,....

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολίου κατά της Covid-19, στους άνω των 60 και τους υγειονομικούς

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ανοίγει σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, στους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. Το σκεπτικό της γνωμοδότησης για τον εμβολιασμό των παραπάνω κατηγοριών στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού, που παρατηρείται μετά τους 6 μήνες και για τους υγειονομικούς στην έκθεσή τους στον ιό.

      Με την τρίτη δόση εμβολιάζονται ήδη οι ομάδες των ανοσοκατασταλμένων ατόμων (285.000 πολίτες) και οι διαμένοντας στις Μονάδες Χρόνιας Φροντίδας ηλικιωμένων. Στα ανοσοκατασταλμένα άτομα μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει και ένα μήνα μετά από τη χορήγηση της 2ης δόσης.

      Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις ή μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο, και αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η προστασία.....

....σουτάκια Πέμπτης 30/09/2021

 - Περιμέναμε μήπως και γίνει κανένα θαύμα και χάσει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ από την ΠΑΡΑΛΙΑ Αυλίδας, στον αγώνα Κυπέλλου, αλλά άδικα περιμέναμε. Κέρδισε και μάλιστα με 8 - 0.
Πάντως για να γράφουμε αλήθειες, υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι περιμένουν πως και πως στραβοπάτημα του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, για να την πέσουν στον προπονητή και....

Σίμος Κεδίκογλου: «Με ομαδική δουλειά και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα»

Πραγματικότητα έγινε  το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία  Τμήματος Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ Χαλκίδας, το οποίο είχε μεταφέρει το Σεπτέμβριο του 2019 ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, υπογραμμίζοντας, τότε, και τη δεδομένη στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Εύβοιας και την πρόθεσή τους να  παραχωρήσουν τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Τμήματος στη Σχολή ΕΠΑΣ –ΟΑΕΔ στο Βασιλικό και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου παρουσία και του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.
Ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι η δημιουργία και η έναρξη λειτουργίας του ....

Ανακοίνωση για την αποχή των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2021

Σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε οριστεί για την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Περί αποδοχής – Γ΄ κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Μονάδων Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων», οι Δημοτικές Παρατάξεις «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας», «Λύση Τώρα», «Λαϊκή Συσπείρωση» κι ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Χαλκιδέων για όλους», απείχαν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, επικαλούμενοι δήθεν την υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.....

Όλοι πυρόπληκτοι;;;; Όλοι το ίδιο;;;;

 - Δεν έχουμε κανέναν λόγο να γκρινιάζουμε άδικα και να ασκούμε κριτική σε πρόσωπα τα οποία είναι σε θέση εξουσίας. Όταν όμως τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα και κάποιοι με ψέματα προσπαθούν να τα καλύψουν, δεν μπορούμε να μην τα σχολιάσουμε.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά.
- Είναι δυνατόν να μιλάμε για ομάδες πυρόπληκτες και σ΄ αυτές να είναι όλες η ομάδες της Βόρειας Εύβοιας και μάλιστα χωρίς κάποια κριτήρια;
Γιατί όλες να έχουν την ίδια ....

Δεν αγαπάει τον τόπο του;;;;

 - Τελικά θα μας απαντήσει κανείς;
Αγαπάνε κάποιοι το Ληλάντιο περισσότερο απ΄ ότι το αγαπάει ο αντιδήμαρχος κύριος Γουρνής;
Μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, αλλά όχι να λένε πως υπάρχει αδιαφορία και δεν κάνει τίποτα για το Ληλάντιο η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο κ. Γουρνής.
Ας μην ξεχνάμε πως ....

Η δική μας αλήθεια

 - Θα πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε, πως σ΄ έναν σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να προσπαθούμε να επιβληθούμε ή να επιβάλλουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε σωστό.
Θα πρέπει να μάθουμε ν΄ ακούμε, αφού πρώτα αποδείξουμε πως μπορούμε να πείσουμε τους πάντες και κυριότερα τους γονείς.
Θα πρέπει να έχουμε επιχειρήματα για να τους πείσουμε και θα πρέπει να έχουμε και συνεργασία και όχι να ρίχνουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον.
Οι πρακτικές κάποιων είναι ξεπερασμένες και θα πρέπει να καταλάβουν πως είναι άλλο το δικό μου πιστεύω και αυτό θα το έχω στο σπίτι μου, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα το εφαρμόζω σ΄ ένα σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
Προσωπικά δεν έχουμε καμία ανάγκη να έχουμε μια θέση σ΄ ένα ΔΣ ενός Συλλόγου, ο οποίος θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει εκατοντάδες μέλη και έχει 20 με 25 μέλη. 
Δεν τους κατηγορούμε, αφού τους....

...όχι κι έτσι

 - Θα πρέπει κάποιοι κύριοι και κάποιες κυρίες, να μάθουν να διαβάζουν προσεκτικά αυτά που γράφουμε και όχι να δίνουν διάφορες ερμηνείες.
Καμία αμφιβολία δεν είχαμε και δεν έχουμε για το επίπεδο του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Βουρδάνου Αντώνη.
Εκπροσωπεί έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό, από αυτόν που η επικεφαλής της παράταξης και η....

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Α.Ε.Λ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Έγινε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός της Α.Ε.Λ. και Σχολής Ποδοσφαίρου από τον Πάτερ Πέτρο Βλάχο παρουσία προπονητών, αθλητών και γονέων.
Λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή συνωστισμού η τελετή έγινε σε δύο...

Οι διαιτητές για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΑΟΚ φιλοξεί σήμερα τη Σλόβαν Μπρατισλάνας στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa Conference League και ο Πορτογάλος, Ζοάο Πινέιρο, θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης, όπως σχετικά ανακοίνωσε η UEFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Τιάγκο Κόστα και Μπρούνο Αλβες Ζεσούς, ενώ 4ος διαιτητής ορίστηκε ο επίσης Πορτογάλος Γουστάβο Φερνάντες...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Κουράγιο και δύναμη για τον καθένα μας, μέχρι να ξεφύγουμε από τον κορονοϊό, μέχρι να μάθουμε αν θέλετε να ζούμε μαζί του, μέχρι να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να προσπαθούμε, να κερδίσουμε, λες και έχουμε μονομαχίες, ο ένας τον άλλον.
Τα κρούσματα πολλά και σε μικρές ηλικίες, αλλά ο ζαμανφουτισμός κάποιων .....

Αγώνες Κυπέλλου Εύβοιας

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021
17:00 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ   0 - 8  
...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Πιθανή διακοπή υδροδότησης και θολότητα του νερού σε Δροσιά, Κάνηθο και Χαλκίδα, λόγω βλάβης της Δ.Ε.Η.

Η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω βλάβης της Δ.Ε.Η. στην περιοχή Παραλίμνης – Ούγγρων, υπάρχει πιθανότητα να παρουσιαστεί σύντομη διακοπή υδροδότησης κι αυξημένη θολότητα του νερού, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, ιδιαίτερα στις περιοχές της Δροσιάς, της Κανήθου και του κέντρου της....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Καταγγέλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής κ. Κοτζιά που κατέβασε ενημερωτικό υλικό για τη μεγάλη Συναυλία – Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων το Σάββατο 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς.
Οι δικαιολογίες περί «κεκτημένης ταχύτητας» είναι αστείες και δεν πείθουν κανένα. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανηλλειμμένα καταγγείλει τη δημοτική αρχή για παρόμοια περιστατικά, γιατί όπως φαίνεται αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο των διεκδικήσεων. Η ίδια δημοτική αρχή έδωσε την εντολή να κατέβουν τα πανό των...

Καλησπέρα σας

 - Την καλησπέρα μας, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων, τον κ. Ραπτάκη κι ας μας επιτρέψει να κάνουμε κάποια σχόλια, για τα όσα ακούσαμε χθες, κατά την συνεδρίαση.
Δεν θα μπούμε στα χωράφια του, αλλά ας μας επιτρέψει να γράψουμε, πως δεν έχει ιδέα για το πως λειτουργούν τα μπουρδέλα και προσπαθεί όπως λέει να μην γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο μπουρδέλο κατά την διάρκεια μιας συνεδρίασης.
Κύριε Ραπτάκη τα μπουρδέλα έχουν οργάνωση και δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Στα μπουρδέλα πληρώνεις για να μπεις και "να μιλήσεις", ενώ στο δημοτικό συμβούλιο μπαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και τους πληρώνουν ο δημότες, έστω ....

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα: “EUnique” συνολικού ύψους 1.300.000 €

Για την προώθηση προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας ανακοινώνει  την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, το οποίο υπέβαλε  μέσω του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Τροφίμων της Κύπρου.
Το πρόγραμμα  αφορά  σε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης  ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας (ελιές, τυρί,  αποξηραμένα  σύκα,  ακτινίδια  και κελυφωτά φιστίκια) στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το πρόγραμμα  είναι τριετούς διάρκειας  και συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, από τον οποίο το 77% της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε δράσεις προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το 23% για τα...

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με κατοίκους της Χαραυγής

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Χαραυγή”  πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Κύριο θέμα ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, λόγω των δύσκολων συνθηκών συμβίωσης με ομάδες Ρομά.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η ανάγκη απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών, οι δυσχερείς υγειονομικές συνθήκες, οι παράνομες συνδέσεις ηλεκτροδότησης, οι ρευματοκλοπές και .....

Ανασυγκρότηση Β. Εύβοιας - Ευθ. Λέκκας: Εξειδίκευση των διαβρωτικών κινδύνων, πριν από κάθε μελέτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Δεν φτάνει μόνο να προγραμματίζουμε μελέτες αλλά να δούμε και από τι ακριβώς κινδυνεύουμε, μέσα από τη διαδικασία της κλιματικής κρίσης", ανέφερε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, που είχε κληθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

"Πρέπει να εξειδικεύσουμε στους νέους κινδύνους, που είναι ροές εδαφών, κατολισθητικά φαινόμενα, πλημμυρικά φαινόμενα με μεγάλη συμμετοχή λασπορροής", ανέφερε ο κ. Λέκκας που επισήμανε τους κινδύνους με το συνδυασμό υδροδυναμικών και γεωδυναμικών φαινομένων και επέμεινε ότι υπάρχουν κίνδυνοι και από τα ίδια τα έργα, υδραυλικά και δασοτεχνικά....