Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

.....το ανακαλύψαμε

 - Τελικά ο προπονητής κύριος Γιώργος Λάμπρου, είναι αλήθεια πως ξεχνάει εύκολα, αλλά το θέμα είναι το γιατί.
Μεγάλωσε;;;;
Έχει επιλεκτική μνήμη;
Είναι ερωτευμένος;;;;
Τα φόρτωσε στον γάιδαρο;;;;
Τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν συμβαίνει.
Έχει κάποιες μέρες του μήνα, που του συμβαίνει αυτό και εμείς έχουμε την....

Όλα καλοδεχούμενα

 - Εμείς προσέχουμε τα όσα γράφουμε και δεν έχουμε πρόθεση να θίξουμε κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν δεχόμαστε και από κανέναν να μιλάει άσχημα όταν μας τηλεφωνεί. Εμείς δεν θα φοβηθούμε κανέναν και ξέρουμε να ζητάμε συγνώμη όταν κάνουμε λάθος, αλλά στην περίπτωση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, δεν κάναμε κανένα λάθος.
Η ίδια η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, επανέλαβε την κλήρωση του Κυπέλλου για τον όμιλο στον οποίο βρέθηκε παράνομα η ομάδα της Μυκόνου.
Σε κάθε λάθος ή εσκεμμένη ενέργεια κάποιου έχει ευθύνες και η Επιτροπή, γιατί έχει υποχρέωση να ελέγχει, για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.
Ο κ. Νίκας μας τηλεφώνησε και μας απείλησε με ...

...λέει όχι στα Ζωνιανά

 - Φανατικός Παναθηναϊκός, αλλά φανατικός και με την ομάδα της Ηλιούπολης ο κ. Μιχάλης Ράππος.
Είχε ετοιμασθεί ψυχολογικά και θα πήγαινε στην Αρτάκη για τον αγώνα Κυπέλλου ΑΟΝΑ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ενώ η γκάφα της ΕΠΟ άλλαξε τα δεδομένα και έτσι η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ πάει στα ΖΩΝΙΑΝΑ!!!!
Δεν θα πάει ...

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στην Εύβοια

·        Το Σάββατο 27 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ, στο πάρκο Δέλτα, στη Νεάπολη Χαλκίδας, στις 9μμ. Θα μιλήσει η Γεωργία Πύθουλα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα....

...σύντομα κοντά σας

 - Έρχεται στους κινηματογράφους, μια κωμωδία η οποία "θα σπάσει ταμεία".
Η ιστορία είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ένας αυτοσαρκασμός των πρωταγωνιστών οι οποίοι είναι αυτό που λέμε ευτραφείς και προσπαθούν στην ζωή τους να είναι πάντα αυτοί που επιδιώκουν πρώτο ρόλο και πάντα....

Δοκιμασία στο Ηράκλειο για τον Παναθηναϊκό και στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχοντας ξεκινήσει με νίκες για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, οι πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας ευελπιστούν να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους στη φετινή Super League. Η 2η αγωνιστική, ωστόσο, έχει υψηλά εμπόδια, κυρίως και Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.  

Η 2η αγωνιστική είναι... απλωμένη σε τέσσερις ημέρες. Η αυλαία της άνοιξε την Παρασκευή (26/8, 21:30), με το Ιωνικός - Λεβαδειακός  0 - 0, με τις δυο ομάδες να ευελπιστούν να... κάνουν σεφτέ σε βαθμούς. 

Σήμερα (Σάββατο 27/8), το ίδιο φιλοδοξούν να κάνουν ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία που κοντράρονται στους «Ζωσιμάδες» (20:00). Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ περιμένει τον Βόλο στη Ριζούπολη (21:30), μιας και στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι ακόμη έτοιμο. Οι Θεσσαλοί πρόλαβαν, πάντως, να/.....

Τα εγκλήματα στο Καβούρι του 1953 - Ο «δράκος της Βουλιαγμένης» που καθήλωσε την Ελλάδα και ξεδοντιάστηκε από ένα μέντιουμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Της Τόνιας Α. Μανιατέα

Το καλοκαίρι του 1953 θα μπορούσε να είναι ένα καλοκαίρι σαν όλα τ΄ άλλα. Η επικαιρότητα εντός των... χωρικών τειχών είναι σχετικώς περιορισμένη, με το ενδιαφέρον στραμμένο κυρίως στην αρρώστια και εν τέλει τον θάνατο του πρ. πρωθυπουργού, Ν. Πλαστήρα, στα τέλη του Ιουλίου. Μία απεργία διαρκείας κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης έχει λήξει λίγο νωρίτερα και στο Στρατοδικείο Αθηνών έχει ξεκινήσει η δίκη του κομμουνιστή Πλουμπίδη. Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος προβαίνει σε... διάβημα κατά των καλλιστείων, προκαλώντας παθιασμένες συζητήσεις στα καφενεία...

Με τούτα και με κείνα, έχει μπει ο καυτός Αύγουστος και οι εφημερίδες, ελλείψει επαρκούς ειδησεογραφίας, προσπαθούν να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού σε συνέχειες έργων των λογοτεχνών της γενιάς του ΄30. Αλλά το ξημέρωμα της Πέμπτης, 6 του μήνα, επιφυλάσσει στους εκδότες του...

...υπάρχει η αλήθεια και το παραμύθι

 - Αναφερόμαστε στη μεταφορά των σκουπιδιών της Χαλκίδας στα Τρίκαλα, αφού ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς που έχει την διαχείριση δεν φρόντισε να έχει λύση, ενώ ήξερε πως ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, δεν θα μπορούσε να δεχθεί άλλα σκουπίδια.
Αυτά όμως τα έχουμε ξαναγράψει. 
Ο ΦΟΔΣΑ χρεώνει στον Δήμο Χαλκιδέων περίπου 40 ευρώ τον τόνο για να πάρει τα σκουπίδια.
Οι δημότες δεν θα επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ στα δημοτικά τέλη και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως το σωματείο.....

Ποιος ακολουθεί τα λάθη των άλλων;;;

 - Τελικά δεν κάναμε λάθος όταν γράψαμε πως οι προκηρύξεις της ΕΠΣ Εύβοιας για πρωταθλήματα και κύπελλο, δεν πρόκειται να τηρηθούν ως προς τις ημερομηνίες έναρξης αγώνων.
Κύριε Ρέτσα, δεν σας βγήκαν οι ημερομηνίες και δώσατε ήδη την πρώτη γενική αναβολή σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Είμαστε σίγουροι πως θ΄ ακολουθήσουν και άλλες, ίσως όχι γενικές, αλλά για κάποιες ομάδες....
Πάντως η ΕΠΣ Εύβοιας ζήλεψε το λάθος (;) της ΕΠΟ και του.....

Παγκόσμιο νεανίδων: «Χάλκινη» η Εθνική στο Highlight

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του Highlight, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων του Κεμπέκ.

Οι Ελένη Φραγκάκη, Ελένη Φράγκου, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δήμητρα Καρατζόγλου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Γαρυφαλιάνα Νίκου, Ελένη Παπαδοπούλου, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου, εκτέλεσαν τους β33, βαθ33, βαθμολογήθηκαν 4 με 3,4 βαθμοί3, με 3,5 γραμμάρια. και κατετάγησαν τρίτες...

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ

 

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

 - Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν θα γίνει, αν δεν υπάρχει διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Φροντίστε όλοι κύριοι να υπάρξει διοίκηση η π\οποία θα μπορέσει να τρέξει την ομάδα όλη την ποδοσφαιρική χρονιά 2022 - 2023.
Οι δοκιμές, το πάμε και μέχρι όπου πάει δεν είναι τιμή για τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.
Η όποια διοίκηση κι αν προκύψει θα πρέπει να μπορέσει να τρέξει την ομάδα όσο καλύτερα μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση να μην αποσυρθεί από το.....

Προσλήψεις 31.846 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσλήψεις 31.846 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία, καθώς και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ως προσωρινών αναπληρωτών οριακών εργασιών. διδακτικό έτος 2022-2023, το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα για το διδακτικό έτος 2022-2023 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) 8.688 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων γενικής εκπαίδευσης....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Παρακολουθήσαμε και την συζήτηση στην Βουλή και διαπιστώσαμε πως ο Τσίπρας επιδιώκει να γίνει μπαμπάς του Ανδρουλάκη, μπαμπάς και του Βαρουφάκη και γενικώς όλων αυτών που το επώνυμο ή το όνομά τους τελειώνει σε "...ακης". Δηλαδή αν ζούσε ο μεγάλος Άκης Τσοχατζόπουλος θα τον αγκάλιαζε πολιτικά...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

....σφηνάκια

 - Καλέ μας άνθρωπε, εμείς δεν αλλάζουμε καθημερινά την άποψή μας για κανέναν και δεν θα προσπαθήσουμε να πείσουμε κανέναν να μας λέει καλημέρα. Εμείς όταν λέμε πως εκτιμούμε κάποιον, δεν θ΄ αρχίσουμε να τον κατηγορούμε όταν μας κόβει και την καλημέρα, χωρίς να του έχουμε κάνει κάτι, εκτός κι αν μας την έκοψε επειδή δεν στηρίζουμε αχάριστους, Καθαρές κουβέντες φίλε και....

Πλατιά εξόρμηση του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια με την ειδική έκδοση του "Ριζοσπάστη" για τον έναν χρόνο από τη μεγάλη πυρκαγιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ Βόρεια Εύβοια για την πλατιά διάδοση, σε κάθε χωριό και πόλη της περιοχής, της ειδικής έκδοσης αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη» στον έναν χρόνο από τη μεγάλη πυρκαγιά.
Η 8σέλιδη έκδοση περιλαμβάνει επικαιροποιημένα και εμπλουτισμένα τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 6 και 7 Αυγούστου.
Στις σελίδες της ειδικής έκδοσης του «Ριζοσπάστη» αποτυπώνεται το «ταμείο» από τις κρατικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις πριν από έναν χρόνο, αλλά κυρίως από τον μεγαλειώδη αγώνα του λαού να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να μένει στον τόπο....

....μικρά, μικρά

 - Τώρα γίναμε περισσότερο Δημοκρατικοί όλοι, μετά τα όσα ακούσαμε στην βουλή από τους εκπροσώπων κομμάτων, για το θέμα της παρακολούθησης τηλεφώνων. Κυρίες και κύριοι της Βουλής, συνεχίστε τις κοκορομαχίες εσείς, αλλά ο λαός δεν σας παρακολουθεί. Κανείς μα κανείς δεν είπε να καταργηθούν όλες οι υπηρεσίες οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τις πληροφορίες, τις παρακολουθήσεις κλπ. Αλήθεια γιατί πρέπει να επιτρέπεται..

....η άποψή μας

 -  Τα καλά πρέπει να τα γράφουμε και αυτό κάνουμε.
Νέα σχολή διαιτησίας λοιπόν στην Εύβοια και καλά θα κάνουν τα νέα παιδιά να πάνε να την παρακολουθήσουν και γιατί όχι να αποτελέσουν το μέλλον της Ευβοϊκής διαιτησίας.
Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά αλλά στο θέμα της διαιτησίας πρέπει ν΄ αλλάξουν πολλά, προς το καλύτερο.
δεν είμαστε ειδικοί, αλλά δυστυχώς τελευταία δεν υπάρχουν αυτό που λέμε κανόνες. 
Κύριε Καρατζά, κυρία Μαργαρίτη, κύριε Φώτη, από πότε έχουν να περάσουν τεστ οι....

Με Φράιμπουργκ, Ναντ και Καραμπάχ ο Ολυμπιακός στο Europa League

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο εκπροσώπους από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα βρουν στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League, μετά την κλήρωση της φάσης των ομίλων που έγινε σήμερα (26/8) στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθλευκοί» κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο, μαζί με την Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, τη γερμανική Φράιμπουργκ και τη γαλλική Ναντ.

Η κατάταξη για τις εθνικές ομάδες

Η εθνική «έπεσε» μια θέση στην κατάταξη της FIFA

Πτώση μιας θέσης σε σχέση με τον Ιούνιο σημείωσε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία σήμερα τα καινούρια κατάταξη για τις εθνικές ομάδες και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι στην 49η θέση, από την 48η που βρισκόταν στη βαθμολογία της 23ης Ιουνίου, με 1.441,45 βαθμούς.

Στο μεταξύ, αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Βραζιλία να είναι επικεφαλής και το Βέλγιο να ακολουθεί, ενώ η πρώτη τριάδα συμπληρώνει την Αργεντινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία βρίσκεται εκτός πρώτης δεκάδας, καθώς παραμένει στο Νο 11 με....

....φαπούλες

 - Τελικά όποιος έχει παντού φίλους, κάνει όμορφες καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες δεν τελειώνουν!!! Ατελείωτες δηλαδή και κανείς μας δεν καταλαβαίνει πότε φεύγει και πότε έρχεται!!! Να περνάει καλά με την οικογένειά του, αν και δεν μας έστειλε ούτε μία φωτογραφία από τις διακοπές αυτής της εβδομάδας..... Λένε πως αυτή την φορά κάνει διακοπές εκεί απ΄ όπου πέρασε ο Αλέξης, αλλά είχε

Champions League: Οι ομάδες των ομίλων για τη σεζόν 2022/23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (24/8) και οι τρεις τελευταίες «εκκρεμότητες» που υπήρχαν για να συμπληρωθούν το μωσαϊκό των 32 ομάδων που θα συμμετάσχουν στους Ομίλους του Champions League τη σεζόν 2022/23, καθώς μετά τους αγώνες ρεβάνς τεξασφάλισαν στην πρόκριση και η Κοπεγχάγη, οι Ρέιντζερς και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων που θα γίνουν στις 25 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη:

1ο γκρουπ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία).....

Ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα σε αστάθεια-Θα αναμετρηθούμε στο τέλος της 4ετίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η βουλή νωρίτερα με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

«Συλλογικά λάθη όλων των κυβερνήσεων πρέπει να βρουν την ώριμη συλλογική τους υπέρβαση» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει πως «όταν πληροφορήθηκε τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος. Ακολούθησαν οι αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και τη ΓΓ του πρωθυπουργού. Και στη συνέχεια η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για...

Έργο δημιουργίας σύγχρονης πλατείας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Χαλκίδα

Την ένταξη προς χρηματοδότηση, από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πέτυχε ο Δήμος Χαλκιδέων για το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου της συνοικίας των Αγίων Αναργύρων», το οποίο αμέσως μετά την σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου, είναι έτοιμο για δημοπράτηση.
Το έργο αφορά στη δημιουργία μίας σύγχρονης πλατείας, με έντονο «πράσινο» χαρακτήρα, σημείο συνάντησης για κάθε ηλικία, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του δημοσίου χώρου ,,,,

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους Ομίλους της ΕΛ για τη σεζόν 2022/23

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Ομίλους του Europa League για τη σεζόν 2022/23 και τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α΄ γκρουπ
Ρόμα (Ιταλία)
Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Άρσεναλ (Αγγλία)
Λάτσιο (Ιταλία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)...

....σουτάκια

 - Τίποτα δεν θα είναι εύκολο για τον σημερινό ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, για πολλούς και διάφορους λόγους. Βαρύ το όνομα, βαριά η κληρονομιά και όλοι οι αντίπαλοι θα θέλουν να κερδίζουν τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών και μάλιστα με μεγάλο σκορ. Οι διοικούντες τον ΗΡΑΚΛΗ θα πρέπει κάτι να κάνουν ώστε να μην συνεχίσει να λέει ο κόσμος το "καλύτερα να μην είχε επανέλθει η ομάδα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να έχει ρόλο πρωταγωνιστή" Ο σημερινός ΗΡΑΚΛΗΣ τέτοιον ρόλο δεν θα έχει, όσο κι....

Ο Μπατσλίκ έστειλε τον Ολυμπιακό στους Ομίλους της ΕΛ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ήρωα τον Μπατσλίκ, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι, ο Ολυμπιακός πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με 3-1 στη «ρώσικη ρουλέτα» του Απόλλωνα Λεμεσού.

Η ρεβάνς των play off στο Καραϊσκάκη τελείωσε 1-1 στην κανονική διάρκεια της, όπως και πριν από μία εβδομάδα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι με τον Μπατσλίκ να πιάνει τρία και να. οδηγεί την ελληνική ομάδα στα γκρουπ της διοργάνωσης.

Όπως συνέβη και στη ρεβάνς με τον Σλόβαν Μπρατισλάβα στην Τσεχία, έτσι κι απόψε με τους πρωταθλητές Κύπρου, ο Ολυμπιακός βρήκε τη...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Πάλι τα ίδια και τα ίδια με τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ.
Διάβασε τις δηλώσεις του κυρίου Σπύρου Λάμπρου στο egnomi και ειλικρινά απογοητεύτηκα.
Κύριε Λάμπρου αν θέλετε την γνώμη μας, πάρτε το αλλιώς.
Αφήστε στην άκρη τους θεσμικούς παράγοντες και κοιτάξτε τι θα κάνετε.
Ο κάθε Περιφερειάρχης και ο κάθε δήμαρχος είναι θεσμός και δεν μπορεί ή αν θέλετε δεν μπορεί να επεξεργασθεί αιτήματα μη θεσμικών φορέων.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πρέπει να έχει διοίκηση, πρέπει να έχει ποδοσφαιριστές, πρέπει δηλαδή να είναι ομάδα και μετά ν΄ απευθυνθεί επίσημα στην δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και στους επιχειρηματίες.
Λέτε πως άρχισε ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ προετοιμασία...

Ήττα στις λεπτομέρειες για την Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ένα ιστορικό ντέρμπι στη Stark Arena του Βελιγραδίου, που είχε έντονο... άρωμα ΝΒΑ, ελέω Νίκολα Γιόκιτς-Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική Ανδρών ηττήθηκε στην παράταση (87-87κ.α.) από τη Σερβία, η οποία «καιγόταν» για τη νίκη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» με το τελικό 100-94 από τους «πάλαι ποτέ πλάβι», για την 1η αγωνιστική του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με τους Σέρβους να βελτιώσουν το ρεκόρ τους σε 2-3 στο 9ο όμιλο και να παραμένουν «ζωντανοί» για την πρόκριση. Η «γαλανόλευκη» υποχώρησε στο 3-2.

Το φαντασμαγορικό σόου του Γιάννη Αντετοκούνμπο (career high οι 40 πόντοι με την Εθνική, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 40 λεπτά), η ενέργεια που έβγαλε ο αδερφός του Θανάσης (12π., 5ρ., 1 μπλοκ) σε άμυνα και επίθεση και οι 16 πόντοι του Τάιλερ Ντόρσεϊ, επισκιάστηκαν από την κακή περιφερειακή άμυνα της Εθνικής...

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 5ο Δημοτικό....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Πάμε για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και ευχόμαστε να το περάσετε όμορφα. Όσο πλησιάζουμε προς τις Δημοτικές εκλογές τόσο θα ανάβουν τα αίματα και φυσικά  θα υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι θα έχουν τον ρόλο του μπροστινού, γιατί πάντα θα έχουν πίσω τους κάποιον ο οποίος θέλει να του κάνουν άλλοι την βρώμικη δουλειά. Έτσι και στον Δήμο Χαλκιδέων κάποιοι θέλησαν "να χτυπήσουν" την Δημοτική αρχή και βρήκαν να το....

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

....μικρά, μικρά

 - Τελικά όταν δεν μπορείς να μείνεις χωρίς κάποια καρέκλα, λες και κάνεις απίστευτα πράγματα. Ο γιατρός που θέλει να γίνει Περιφερειάρχης και καθημερινά τα χώνει στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια, έχει τελικά πολύ πλάκα. Αυτός δηλώνει ικανότερος όλων και ξεχνάει να μας πει τι έκανε τα χρόνια που ήταν βουλευτής. Γιατρέ να ξέρεις πως οι πολίτες δεν τρώνε πλέον τον σανό και δεν θα ....

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω ασφαλτόστρωσης της οδού Βαρατάση στη Χαλκίδα

Σας γνωρίζουμε ότι, από αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, από ώρα 08:00 το πρωί  έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Βαρατάση, από την συμβολή της με την οδό Κώτσου έως και την συμβολή της με την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
Για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών θα γίνει ....

Για τη νίκη-πρόκριση στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Ολυμπιακό να θέλει να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, διεξάγονται σήμερα (25/8) οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Απόλλωνα Λεμεσού (22:00) και καλούνται να πάρουν τη νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση της δεύτερης φάσης της ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης, με τις δύο ομάδες να έχουν αφήσει ανοιχτούς... λογαριασμούς. από την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς αναδείχθηκαν ισοπαλίες 1-1 στο ΓΣΠ.

Το συγκρότημα του Κάρλου Κορμπεράν καλείται να παρουσιάσει το καλό...

«Ενημέρωση για το σύστημα βιντεοεπιτήρησης που είναι εγκατεστημένο στο χώρο του Εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων»

Σχετικά με το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων αναφορικά με την εγκατάσταση 2 καμερών ασφαλείας σε συγκεκριμένους χώρους του Εργοταξίου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον αρμόδιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων του Δήμου Χαλκιδέων “GDPO” και διαπιστώθηκε ότι οι 2 κάμερες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και τηρούνται στο ακέραιο και οι προδιαγραφές που θέτει η....

....σφηνάκια

 - Βρέθηκε ο αντίπαλος της δημάρχου κυρίας Βάκα για τις Δημοτικές εκλογές του 2023 και δεν έχει να κάνει με τα ονόματα που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν  στην πιάτσα. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα σήμερα, αλλά θα σημειώσουμε πως τελικά "όλα τα κάστρα πέφτουν από μέσα"!!! Αν τελικά δεν γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, τότε μετά τα Χριστούγεννα το σενάριο θα πάψει να είναι σενάριο και απλά θα ανακοινωθούν οι λόγοι ...

Πρεμιέρα 2ου γύρου, στο Βελιγράδι με τη Σερβία η εθνική

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τετάρτη 24/8 ξεκίνησαν οι αγώνες για τον 11ο και 12ο ομιλο του 2ου προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ενώ την Πέμπτη (25/8) διεξάγονται τα ματς της πρεμιέρας των 9ου και 10ου ομίλου. Στις 21:00, για τον 9ο ομιλο, την Πέμπτη, η εθνική αντιμετωπίζει την ισχυρή Σερβία, στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στο Stark Arena, με στόχο την 4η νίκη της από το εναρκτήριο τζάμπολ των προκριματικών. Μετά τα φιλικά προετοιμασίας με την Ισπανία, εντός και εκτός και τους αγώνες στο 31ο Τουρνουά «Ακρόπολις», η εθνική δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της, μετά από αυτόν με τη Μεγάλη Βρετανία στη Λάρισα. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, δεν έχει τη δωδεκάδα την...

Κυρ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο της UEFA

«Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να λύσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο ποδόσφαιρο»

 Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στο πλαίσιο αυτής συζήτησαν πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UEFA και τη FIFA, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα ο κ. Τσέφεριν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη σταθερή θέση της Ελλάδας κατά της συγκρότησης μίας κλειστής ευρωπαϊκής Super League από....

....άποψή μας

 - Τελικά απέμειναν 5 μέρες και η σημερινή, αφού στις 31 Αυγούστου θα πρέπει ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ν΄ αποκτήσει διοίκηση και στην συνέχεια ν΄ αποκτήσει τουλάχιστον 20 δελτία ποδοσφαιριστών, ώστε να προχωρήσει σε προετοιμασία κλπ.
Δεν είναι εύκολη αυτή η εξίσωση και θα το διαπιστώσετε όλοι, όταν θα φτάσουμε στο τέλος.
Άλλη αναβολή δεν υπάρχει για κανέναν λόγο, εκτός κι αν θελήσουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνιδάκι.
Η άποψή μας είναι πως μπορεί να σωθεί η παρτίδα, αρκεί να ....

Υπουργείο Εργασίας: Θετικό κατά 270.191 θέσεις εργασίας στο ισοζύγιο της απασχόλησης στο επτάμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικό κατά 270.191 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης τόσο στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022 όσο και κατά τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, οι αναγγελίες

«ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2022» - Συναυλία Ρένα Μόρφη

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2022», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη «ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ» (Διοργάνωση ΔΟΑΠΠΕΧ)  την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 στις 9:00 μ.μ. στην Πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι) αντί για το Δημοτικό Θέατρο «Ορέστη Μακρή», όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Μετά τις sold out εμφανίσεις της στην Αθήνα τον χειμώνα που πέρασε και ενώ ετοιμάζει.....

....φαπούλες

 - Εμείς από τον φίλο ζητήσαμε αν μπορεί να βοηθήσει ώστε να βρεθεί κάτι που ψάχναμε. Φαίνεται πως δεν βρήκε κάτι και γι΄ αυτό δεν μας τηλεφώνησε. Δεν ήταν φυσικά υποχρεωμένος να κάνει κάτι, αλλά ελπίζω να μην είχαμε αυτοδιοικητικό δάκτυλο και υπάκουσε!!!!!! Εμείς ξέρουμε πως δεν είναι υπάκουο παιδί και γι΄ αυτό δεν το ....

Την πατήσαμε...

 - Τι πάθαμε πάλι σήμερα; 
Μπλέξαμε με τους Χαλκιδάρες οι οποίοι θύμωσαν γιατί διάβασαν πως δεν δηλώθηκε ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ στο θεσμό του Κυπέλλου Εύβοιας και άρχισαν να ρίχνουν ευθύνες δεξιά κι αριστερά.
Καλά εμείς είμαστε άσχετοι και δεν ξέραμε τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά να μην ξέρουν κι αυτοί οι οποίοι είναι ποδοσφαιρικοί παράγοντες και φανατικοί του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ;
Εμείς προφανώς ψάχναμε κάτι για να κατηγορηθεί η ....

.....σουτάκια

 - Το ξαναγράψαμε και θα το ξαναγράψουμε πολλές φορές αν χρειασθεί. Τα αποτελέσματα σε αγώνες προετοιμασίας δεν έχουν καμιά σημασία. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη το πρώτο 10ήμερο ή 20ήμερο της προετοιμασίας. Οι ομάδες θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν στους αγώνες πρωταθλήματος σε όποια κατηγορία κι αν αγωνισθούν. Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν νίκες και στην προετοιμασία και θέλουν και μεγάλα σκορ!!!! Αυτούς στους.....

-3 με το καλημέρα

 - Η ομάδα του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ δεν δηλώθηκε για να έχει συμμετοχή στο Κύπελλο Εύβοιας, κάτι που ήταν υποχρεωτικό και έτσι, αν τελικά αγωνισθεί στην Γ΄ Εθνική θα ξεκινήσει χάνοντας στα χαρτιά τον πρώτο αγώνα με 3 - 0 και θα έχει κι ένα πρόστιμο μέχρι ....

Πρόσκληση σύγκλησης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δήμου Κύμης – Αλιβερίου σε συνεδρίαση

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην τακτική  συνεδρίαση   του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας  του κορωνοϊού με τηλεδιάσκεψη από την πλατφόρμα  του Υπουργείου Εσωτερικών ePresence.gov.gr,
την Τετάρτη 24  Αυγούστου  2022 με ώρα έναρξης 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω   θέματα της  ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης διενέργειας λειτουργίας  εμποροπανήγυρης...

"ο μπάρμπα Στέλιος"


 - Έχω τα λάθη μου, έχω τα πάθη μου και τα πλήρωσα ακριβά στην ζωή μου, αλλά ούτε προσκύνησα, ούτε κράτησα κακία, ούτε μίσησα, ούτε ζήτησα εκδίκηση.
Αυτός είναι και ο λόγος που από τα 14 μου χρόνια γράφω ελεύθερα την άποψή μου και δεν γράφω λογάκια για να τα έχω καλά με όλους. Ακόμη και για ανθρώπους που εκτιμώ, θα γράψω και θα πω την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι κι ας με....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Λίγες μέρες απέμειναν για να φύγει και ο Αύγουστος, ο τελευταίος μήνας του Καλοκαιριού και να περάσουμε στο Φθινόπωρο όπου θα συναντήσουμε τα γνωστά θέματα, αφού μαθητές και φοιτητές θα χρειασθεί να πάνε στο σχολείο και το πανεπιστήμιο και οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να κόψουν τον λαιμό τους, για...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

....μικρά, μικρά

 - Να σηκώσουν το χεράκι τους, όποιοι και όσοι ενοχλήθηκαν για κάτι που γράψαμε εμείς, ενώ δεν ενοχλήθηκαν καθόλου, όταν μας έβριζαν χυδαία για να υποστηρίξουν δήθεν "τον φίλο τους", ενώ στην ουσία ήθελαν να υποστηρίξουν τον άνθρωπο που τους φρόντιζε καθημερινά και φρόντιζε να ....

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί έργα αγροτικής οδοποιίας στους δήμους Λαμιέων και Χαλκιδέων

Προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 423.000 ευρώ, στους δήμους Λαμιέων και Χαλκιδέων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. 
Η προγραμματική σύμβαση, την οποία συνυπέγραψε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, προβλέπει τη συντήρηση αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες....

Ο λιγότερος ύπνος κάνει τους ανθρώπους λιγότερο γενναιόδωρους και πιο αντικοινωνικούς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Το πόσο γενναιόδωρος και πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους, νιώθει κάποιος, εξαρτάται και από το πόσο καλά κοιμάται τα βράδια, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες. Μια νέα μελέτη συσχετίζει τον αλτρουισμό και τη γενναιοδωρία με την ποσότητα και την ποιότητα του ύπνου τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, αν μια κοινωνία κοιμάται ολοένα λιγότερο τα βράδια, σταδιακά γίνεται πιο εγωκεντρική, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

         Στις ανεπτυγμένες χώρες πάνω από τους μισούς ανθρώπους αναφέρουν ότι....