Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1


                                         

Ο Λάμπρου στο Πανθεσσαλικό


 FOOTBALL LEAGUE 2020 - 2021 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΙΣΜΟΙ   ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

04/04/21     15:00 ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ  ΣΤΑΔΙΟ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΙΑΛΥΣΟΣ 
ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ....

Πως είπατε;;;

 - Ρε κωλοτούμπες θα μας τρελάνετε;;;;
Πότε εσείς κάνατε αρνητική κριτική στον διαιτητή κύριο Γιώργο Σέγκο;
Ποτέ!!!! Ποτέ δεν είχε αρνητική κριτική από εσάς και στρατηγό τον ανεβάζατε, στρατηγό τον κατεβάζατε.
Την αξία του κυρίου Σέγκου δεν την αμφισβήτησε κανείς, αλλά εμείς είχαμε κάνει και αρνητικά σχόλια για τον Γιώργο και πάντα όταν βρισκόμασταν στο γήπεδο μας εξηγούσε τι ακριβώς είχε συμβεί.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να έχετε ....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 3.232 νέα κρούσματα, 755 διασωληνωμένοι, 70 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.232, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 273.459 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.270 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.302 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (65,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.746 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 449 (ημερήσια μεταβολή -20,11%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι....

Δημογραφικό πρόβλημα: Οι ανησυχίες των νέων, οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το δημογραφικό και η κλιματική αλλαγή θα είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικότερα στο άμεσο μέλλον. Όπως επισημαίνουν οι πολιτικές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αύξηση των γεννήσεων εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα. Τα αποτελέσματα τους δεν είναι άμεσα, αλλά αποτελούν επένδυση για το μέλλον, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για πολιτικές που δημιουργούν ένα κλίμα ασφάλειας στους νέους για την απόκτηση παιδιών. Γι’ αυτό όπως λένε χρειάζεται υπομονή για να φανούν τα αποτελέσματα των πολιτικών και διακομματική συναίνεση. Παράλληλα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εκτός από το κρίσιμο ζήτημα των γεννήσεων στο δημογραφικό είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα της γήρανσης του πληθυσμού, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού θα είναι εφεξής ηλικιωμένο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας κατά την 1η Ιανουαρίου 2020 εκτιμάται σε 10.718.565 άτομα (5.215.488 άνδρες και 5.503.077 γυναίκες), μειωμένος κατά 0,06% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2019 που ήταν 10.724.599 άτομα. Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 40.473 άτομα (83.628 γεννήσεις έναντι 124.101 θανάτων ατόμων με τόπο συνήθους διαμονής εντός της ελληνικής επικράτειας) και της καθαρής μετανάστευσης που εκτιμάται σε 34.439άτομα (θετικό ισοζύγιο). Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε σε 14,2% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 63,5% του πληθυσμού 15-64 ετών και 22,3% του πληθυσμού 65 ετών και άνω. Ο δείκτης γήρανσης....

Super League 2

Πέμπτη σερί ήττα ο Εργοτέλης

Ανατράπηκαν τα προγνωστικά στα σημερινά παιχνίδια, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 2, καθώς ηττήθηκε ξανά ο Εργοτέλης (η πέμπτη σειρά ήττα!) στην Κρήτη από τα Τρίκαλα (3-2), ενώ έχασαν βαθμούς επίσης Ξάνθη και Διαγόρας.

Η ακριτική ομάδα έμεινε στο 1-1, στην έδρα της, με τον Καραϊσκάκη, ενώ η ομάδα της Ρόδου ηττήθηκε στα Χανιά από την τοπική ομάδα με 1-0. Οι Κρήτες ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμούν με τον Εργοτέλη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Super League 2:

Ξάνθη - Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας       1-1
Εργοτέλης Γ.Σ. 88 - Τρίκαλα Α.Ο.     2-3
Χανιά - Διαγόρας Γ.Σ. 1905           1-0....

Το 2020, ο μικρότερος αριθμός ανεκτέλεστων υποθέσεων ελληνικού ενδιαφέροντος του ΕΔΔΑ της τελευταίας 10ετίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο γράφημα των δέκα χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό ανεκτέλεστων αποφάσεων ενισχυμένης διαδικασίας, όπως προκύπτει από τα πεπραγμένα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το 2020, που παρουσιάζει η επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην 14η ετήσια αναφορά της και σχολιάζει με σημερινή ανακοίνωσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 
Ο συνολικός αριθμός ανεκτέλεστων υποθέσεων ελληνικού ενδιαφέροντος στο τέλος του έτους, ήταν 120, από τις οποίες οι 81 επαναλαμβανόμενες και οι 39 πρωτότυπες. Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος της δεκαετίας (ενδεικτικά το 2019 ήταν 195 υποθέσεις, το 2018 ήταν 238 και το 2017 ήταν 305. Οι 18 από τις 120 υποθέσεις εκκρεμούν στην Υπηρεσία Εκτέλεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για πάνω από πέντε χρόνια. 
Όπως σχολιάζει το ΝΣΚ, ιδιαίτερο ρόλο στην επιτυχή πορεία της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια διαδραμάτισε «αφενός ο άρτιος χειρισμός των υποθέσεων από εξειδικευμένους στο αντικείμενο αυτό λειτουργούς του ΝΣΚ και η εξαιρετική συνεργασία τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και η δημιουργία στην κεντρική υπηρεσία του ΝΣΚ, ειδικού γραφείου, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ». 
Από την Ελλάδα καταβλήθηκαν 2.131.421 ευρώ για αποζημιώσεις το 2020, ποσό που κατατάσσει τη χώρα έκτη σε σύνολο 47 κρατών. Όπως εξηγεί το ΝΣΚ, το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων που πληρώνει η Ελλάδα αφορά σε...

Ξεχάσατε;;;

 - Ξεχνούν εύκολα κάποιοι. 
Ας θυμηθούν τι έγραφαν και τι έλεγαν πριν λίγο καιρό, όταν ο Ζαγοράκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υφυπουργού κ. Αυγενάκη.
Αυτοί δεν μιλούσαν για ωμή παρέμβαση Αυγενάκη;
Αυτοί δεν κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως θέλει να επιβάλλει τον Ζαγοράκη πρόεδρο στην ΕΠΟ;
Τι έπαθαν τώρα και ....

Εσείς τα γράψατε

- Αγαπητή κυρία Δαριβέρη Ιωάννα, εμείς αναφερθήκαμε στην καταγγελία σας για το γήπεδο Μουστάκα / Τζιώτη και σας επισημάναμε πως χτυπάτε την καρδιά του ποδοσφαίρου με αυτά που γράψατε. Δηλώσατε πως αγαπάτε το ποδόσφαιρο και πως είσθε από μικρή στα γήπεδα, εξ αιτίας του πατέρα σας.
Κυρία Δαριβέρη, συγχωρήστε μας, αλλά τώρα είσθε δημοτική σύμβουλος και ως δημοτική σύμβουλο σας κρίνουμε.
Ήσασταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του κ. Παγώνη, στην θητεία του οποίου τα γήπεδα ποδοσφαίρου ήταν στα μαύρα τους τα χάλια και αυτό το έλεγαν όλοι.
Είσθε μέλος του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ και θα περιμέναμε από εσάς που λέτε πως αγαπάτε το ποδόσφαιρο, να είχατε κάνει έστω και μία παρέμβαση, υπέρ των ομάδων, υπέρ των έργων στα γήπεδα κλπ.
Πότε άραγε το κάνατε αυτό;
Όταν συζητήθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του ....

Αποζημίωση βοηθητικών χώρων – αποθηκών της κύριας κατοικίας όσων πολιτών επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 στον Δήμο Χαλκιδέων

Όπως είναι γνωστό με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση και στα νοικοκυριά, των οποίων οι βοηθητικοί χώροι – αποθήκες της κύριας κατοικίας επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, που προκλήθηκαν από την πλημμύρα της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.
Συγκεκριμένα για τους βοηθητικούς χώρους-αποθήκες θα δοθεί το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ και επιπλέον 600 ευρώ για πολύτεκνους και Άτομα με Αναπηρία).
Καλούμε τους δημότες που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση χορήγησης ενίσχυσης στον Δήμο Χαλκιδέων για τους βοηθητικούς χώρους – αποθήκες της κύριας όμως κατοικίας τους κι όχι της δευτερεύουσας, να καταθέσουν την αίτησή τους, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου.
2. Φωτοτυπία ταυτότητας του αιτούντος
3. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας). 
4. Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) συνοδευόμενης από υπεύθυνη....

Καλησπέρα Δημήτρη

 - Ο Δημήτρης Βαλκάνος ξέρει πως τον έχουμε σε εκτίμηση ως προπονητή και θα μας επιτρέψει δύο και μόνο σχόλια.
1ο: Ο Τζέιμς ο Καφετζής από το survivor προσπαθεί να σου μοιάσει σε εμφάνιση ή κάνουμε λάθος;;;
2ο: Για σκέψου την περίπτωση να βάλεις τον ασπρόμαυρο....

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Απριλίου 2021, στις 6μ.μ., θα τελεσθεί ο τέταρτος Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ θα ομιλήσει επίκαιρα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, με....

Η εξυγίανση δεν άφησε τίποτα πίσω της

 - Μπορεί να έβγαιναν όλοι οι εξυγιαντές της ΕΠΟ και να έκαναν δηλώσεις για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ανδρών και της Α΄ Εθνικής γυναικών, αλλά στην ουσία δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Με ποια άραγε προκήρυξη θα ξεκινούσαν οι αγώνες; Έγινε καμία σχετική τροποποίηση; Είδατε εσείς τίποτα;
Πιστέψατε στην δικαιολογία της μη ολοκλήρωσης της προετοιμασίας των ομάδων;;;
Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν δήλωναν πως περιμένουν πως και πως....

Super League

Ματς «εξάποντο» για τα πλέι άουτ στη Λάρισα

Επαναρχίζει σήμερα (3/4) η Super League, μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, με τα παιχνίδια για την 2η αγωνιστική των Play Out, με το ενδιαφέρον στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού να είναι στραμμένο στη Λάρισα.

Δίχως ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο ο Ατρόμητος περιμένει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι, ωστόσο στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ «καίγεται» να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από 12 αποτυχημένες απόπειρες, καθώς φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα που σκέφτεται τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Με «τελικό» για την παραμονή μοιάζει η αναμέτρηση στο «Αλκαζάρ» ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό, ενώ στο «Αθανάσιος Διάκος» η φορμαρισμένη Λαμία περιμένει τον αδιάφορο βαθμολογικά Βόλο για να ανανεώσει την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη περίοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Play Out της Super League:
Σάββατο 3 Απριλίου 2021
15:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης....

4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Πλατιά και ισχυρή συμμαχία 
για τη διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, 2 επιπλέον θέματα ως έκτακτα και πολλές ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.
Στην αρχή της συνεδρίασης:
o Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Covid - 19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε για την επιδημιολογική εικόνα της Στερεάς Ελλάδας. Τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία και η Χαλκίδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε αποκλιμάκωση του φαινομένου.
o Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε μεταξύ άλλων το έργο: «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και...

Προσοχή στις ανακοινώσεις

 - Συγνώμη, αλλά δεν φταίμε εμείς, αν εσείς κάνετε λάθη. Σας έστειλε μια απόφαση η ΕΠΟ και αυτή έπρεπε να δώσετε αυτούσια στην δημοσιότητα. Αν θέλατε να γράψετε δική σας ανακοίνωση, γιατί σας ενοχλούσε η υπογραφή Ζαγοράκη, ας γράφατε αυτό που έλεγε η ανακοίνωση με δικά σας λόγια.
Η ανακοίνωση έλεγε πως αναβλήθηκαν οι αγώνες ποδοσφαίρου, πρωταθλήματος γυναικών και όχι μόνο ένας αγώνας όπως ....

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Έδρα Λαμία)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
(ΠΕ.ΠΥ.Δ.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Διαβίβαση Πυροσβεστικής Διάταξης υπ΄ αριθ. 01/2021 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας»
ΣΧΕΤ:
(α) Η υπ’ αριθ. 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη (Β’ 1459) Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - Γεωργίας - Δημόσιας Τάξης (Κ.Υ.Α./25-07-2000) «Κανονισμός ρύθμισης μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις», όπως τροποποιήθηκε όπως τροποποιήθηκε με την Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αριθ. 9 Α /2005, των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δημόσιας Τάξης (Β΄ 1554) και ισχύει
(β) Το υπ’ αριθ. 62634 / 31-03-2021 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας «Έγκριση Πυροσβεστικής Διάταξης 1 / 2021»
1. Σας διαβιβάζουμε συνημμένα, ως εξωτερικό αρχείο, την υπ’ αριθ. 1/2021 Πυροσβεστική Διάταξη (ΠΔξ) της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Καθορισμός χρονικών ορίων για την χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές & αγροτικές εκτάσεις και άλλες διατάξεις» και εντέλλουμε την πιστή εφαρμογή αυτής.
2. Η ανωτέρω διάταξη εγκρίθηκε σύμφωνα με το (β) σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και έλαβε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ): ΡΡ2Ε46ΜΤΛΒ-8ΟΔ.
3. Σας γνωρίζουμε ότι στην ανωτέρω ΠΔξ έχουν εισαχθεί νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις σε σχέση με την όμοια ΠΔξ/2020 και κατά συνέπεια θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο, αφενός σχολαστικής μελέτης, κατανόησης και εκπαίδευσης των στελεχών και αφετέρου μέγιστης δυνατής δημοσιοποίησής της στους πολίτες καθώς και στις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο. Ειδικότερα:
3.1 Στο άρθρο 1 «Πεδίο εφαρμογής», καθορίζεται ότι η εν λόγω ΠΔξ εφαρμόζεται σε δάση, δασικές.....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και φυσικά να προσέχετε την υγεία σας. Μπορεί να είναι Σαββατοκύριακο και όλοι να χαλαρώνουμε, αλλά ο κορονοϊός δεν έχει ούτε ρεπό, ούτε άδεια τα Σαββατοκύριακα.
Χτυπάει αλύπητα όπου και όποιον βρει, γι΄ αυτό ας αναλάβει ο καθένας μας, την δική του ευθύνη και να μην θέλουμε ο καθένας τον δικό του Χαρδαλιά, για να μας προσέχει. Όσοι ακούτε τον Αλέξη και τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε πως ο κορονοϊός δεν ξεχωρίζει τους ΣΥΡΙΖΑίους, αλλά ο λαός τους ξεχωρίζει και όποτε ....

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 
-----

Καλή σου νύχτα..

 -  Σήμερα Παρασκευή, αλλά ως συνήθως πάλι γκάφα έκανε το παρατράγουδο.
Περιμέναμε πως και πως να πάρουμε απάντηση όπως μας είπε, αλλά πάλι έμεινε με τον λεβιέ στο χέρι!!!!!
Πάντως έδωσε ρεσιτάλ ορθογραφίας και σύνταξης ο.....

Ν. Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο στις 6 το πρωί η Π.Ε Κιλκίς, η Λέρος και οι δήμοι Σερρών, Κόνιτσας, Σκύρου, Αστυπάλαιας, Ρόδου και Χάλκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής οι εξής περιοχές:

- η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

- o δήμος Σερρών

- ο δήμος Κόνιτσας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων...

Αυξημένος ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου λόγω κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία νέα διεθνής επιστημονική έρευνα βρήκε σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος και στον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και πρόωρου θανάτου. Αντίθετα, δεν προέκυψε συσχέτιση με το μη κατεργασμένο κόκκινο κρέας ή το κρέας από πουλερικά.

Οι ερευνητές της μελέτης PURE, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό Επιστήμης της Διατροφής «American Journal of Clinical Nutrition», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 134.300 ανθρώπους από 21 χώρες πέντε ηπείρων, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν σε βάθος σχεδόν δεκαετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση 150 ή περισσότερων γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα σχετιζόταν με -κατά μέσο όρο- αύξηση 46% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και κατά 51% του κινδύνου θανάτου, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου επεξεργασμένο κρέας. Από την άλλη, η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων μη επεξεργασμένων κρεάτων δεν φάνηκε να έχει κάποια επίπτωση στην υγεία.

«Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση με μέτρο μη επεξεργασμένου....

Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στη Λίμνη της Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά εξερράγη σε πευκοδάσος κοντά στη Λίμνη Ευβοίας. Ήδη, στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 14 οχήματα και 26 πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν ρίψεις πάνω από τη φωτιά 3 αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο που έχουν φτάσει στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά την αιτία της πυρκαγιάς, οι εκτιμήσεις των πυροσβεστών που...

Κορονοϊός: 3.080 κρούσματα, 72 θάνατοι, 753 διασωληνωμένοι-Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.080, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 270.230 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 101 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.232 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 753 (65,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.733 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +0,18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι....

Ελένη Αϊδίνη: Προσπαθούμε για τους δημότες

 - Ήρεμη και ψύχραιμη, απέναντι στις προκλήσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Ελένη Αϊδίνη.
"Εμείς ως ΔΟΑΠΠΕΧ ακούμε τους δημότες και καλούμε τους πάντες να βοηθήσουν, προς όφελος των δημοτών και όχι για τα παραταξιακά συμφέροντα ή την όποια δημοσιότητα" λέει η κυρία Αϊδίνη και δηλώνει πως στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ θα δοθούν όλες οι απαντήσεις για όλα τα θέματα.
Η πρόεδρος θέλει να πιστεύει πως τα....

Εκτός ο Τσιτσιπάς

«Κλώτσησε» την ευκαιρία

Το εμπόδιο του Πολωνού Χούμπερτ Χούρκατς αποδείχθηκε αξεπέραστο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον 24χρονο Πολωνό να επικρατεί 2-1 σετ με ανατροπή και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μαϊάμι Όπεν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε κατακτώντας εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε ανεξήγητα, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να ισοφαρίσει κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3 κι εν τέλει να φτάσει στη....

Εθνική Ελλάδας - Εθνική Βελγίου

Δυνατό φιλικό με το Βέλγιο η Εθνική

Οριστικοποιήθηκε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Εθνική Βελγίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των «κόκκινων διαβόλων» για την τελική φάση του Euro2020.

Το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, ανακοινώθηκε κι επίσημα την Πέμπτη (01/04) απ’ τη βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μαζί με αυτό που θα δώσουν οι Βέλγοι κόντρα στην Κροατία στις 6 Ιουνίου, στο τελευταίο τεστ και για τους δύο, πριν την έναρξη των αγώνων του Euro.

Η Εθνική Βελγίου θα συγκεντρωθεί για την προετοιμασία της στο αθλητικό κέντρο.....

...δηλώνω την ανεξαρτησία μου!!!

 - Τις μέρες του Πάσχα θα επιλέξει να δηλώσει ανεξαρτησία και μάλλον θα πει πως δεν θα επιστρέψει στην Δημοτική παράταξη, αν δεν αλλάξει ο επικεφαλής!!!!
Τι ονόματα να γράψουμε;;; 
Αν γράψουμε  θα τρελαθεί αφού ....

Ο Δήμος Χαλκιδέων εφιστά την προσοχή για περιστατικά απόπειρας απάτης

Τις τελευταίες ώρες έχουν παρατηρηθεί περιστατικά απόπειρας απάτης, κατά τα οποία κάποιοι κακόβουλοι, προσποιούμενοι Αντιδημάρχους του Δήμου Χαλκιδέων και χρησιμοποιώντας ψευδώς τα προσωπικά τους στοιχεία, προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρηματίες, με κύριο σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Ο Δήμος Χαλκιδέων εφιστά την προσοχή των

.....μικρά, μικρά

 - Πάει να δημιουργηθεί θέμα μεγάλο για το αν η επιστολή της κυρίας Ιωάννας Δαριβέρη η οποία στάλθηκε στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Αϊδίνη και ταυτόχρονα δόθηκε και στην δημοσιότητα, ήταν μια πρωτοβουλία της κυρίας Δαριβέρη ή  είχε να κάνει με την παράταξη του κυρίου Παγώνη.
Εμείς ρωτήσαμε κάποια μέλη της παράταξης.....

ΔΟΑΠΠΕΧ

 
Εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ν. Αρτάκης

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ στα πλαίσια της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στη Ν. Αρτάκη, πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες.

  • Οι εργασίες συντήρησης και λειτουργικής αναβάθμισης του αγωνιστικού χώρου,....

Τα ίδια και τα ίδια, στο Δήμο Ερέτριας

 - Φαίνεται πως ο δήμαρχος της Ερέτριας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλουν να παίξουν με τα νεύρα των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και των Δημοτών, αφού όρισαν εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο για την Δευτέρα, με την ίδια ακριβώς πρόσκληση, η οποία στάθηκε αφορμή, ώστε να απέχουν οι δημοτική σύμβουλοι και να μην υπάρχει απαρτία, ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον δεν θέλει να καταλάβει πως το Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο του, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, ακόμη και την σειρά με την οποία θα συζητηθούν τα θέματα, ακόμη και με την απόσυρση κάποιου θέματος για....

Μήπως;;;

 
Μήπως είναι πρωταπριλιάτικο με καθυστέρηση;;;;

....φαπούλες

 - Μπορεί να θέλουν και κάνουν παιχνιδάκια οι κύριοι Αυλωνίτης και Λάμπρου, αλλά χωρίς Γατόπουλο δίπλα τους δεν κάνουν. Το θέμα είναι "πως στο παιχνίδι" έχουν μπει και νεότεροι προπονητές και βλέπουμε έτσι όπως το πάνε, να ξεκινούν θεατρικό σχήμα και ν΄ αρχίσουν ν΄ ανεβάζουν παραστάσεις, αφού έτσι.....

Πακέτο ύψους 330 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, δράση την οποία θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021-2027 και αφορά επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης ορίζεται ως εξής: [(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός...

....σουτάκια

 -  Φιλαράκο με 15 - 20 βαθμούς δεν πας πουθενά και βάλτο καλά στο μυαλό σου. Θα λειτουργήσει λένε η παράγκα και θα σου δώσει κάποιους βαθμούς, αλλά θα πρέπει να μάθεις και το λαϊκό άσμα που λέει "όχι όπως ήξερες αλλού, αλλά όπως εδώ τα βρήκες".  Εμείς θα δείξουμε κατανόηση και σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε εμπόδια. Θ΄ αφήσουμε τον δρόμο ανοιχτό και θα έχουμε τα σκυλιά δεμένα. Περάστε ελεύθερα ......

Το ΠΕΖΟΝΗΣΙ έχει αμαρτίες.

Δήμαρχε καλή σας μέρα. 
Αλήθεια πόσο εύκολα μπορεί να γίνει το μαύρο - άσπρο και το άσπρο - μαύρο;
Στην πρόσκληση για συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 31 Μαρτίου είχατε ως δωδέκατο θέμα "12. Λήψη απόφασης περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της ΕΤΑΔ που αφορά στην αξιοποίηση του ακινήτου «Πεζονήσι».
Μιλούσατε δηλαδή για έγκριση και όχι απλά για συζήτηση. Αλήθεια γιατί στην 12η θέση αυτό το θέμα; Τι ώρα θα φτάνατε σ΄ αυτό το θέμα; Μήπως μετά τα μεσάνυχτα;
Δήμαρχε, εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό σας, αλλά τόσο σοβαρά θέματα δεν πρέπει να "τα συζητάτε" μεσάνυχτα και κάτι.
Προφανώς ελπίζατε στο να έρθουν ώστε να έχετε απαρτία και επειδή κάποιοι κάποια στιγμή θ΄ αποχωρούσαν για διάφορους λόγους, θα περνούσατε το θέμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Δήμαρχε, το ΠΕΖΟΝΗΣΙ κουβαλάει πολλές αμαρτίες και δεν πρέπει να του φορτώσετε κι άλλες.
Αλήθεια τι έλεγε το προεκλογικό σας πρόγραμμα για το ΠΕΖΟΝΗΣΙ;
Κανένα μνημόνιο συνεργασίας δεν πρέπει να έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο κύριε Δήμαρχε. Στο δημοτικό συμβούλιο να έρθει το θέμα για συζήτηση, αφού πρώτα πάρει απόφαση και το Τοπικό Συμβούλιο.
Δήμαρχε, αυτό πρέπει να κάνετε και όχι να ζητάτε από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν αυτό που θέλει η κάθε ΕΤΑΔ.


ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Πρόσκληση 3ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας έτους 2021.

καλείστε όπως συμμετάσχετε στην 3η Τακτική Συνεδρίαση έτους 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, κάνοντας χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, την Τετάρτη 31.03.2021 και ώρα 19:00, για συζήτηση και....

Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10:30, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κίνημα Αλλαγής» Φώφης Γεννηματά, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 11:00....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 
 - Καλοί μας άνθρωποι, τι ζόρι τραβάτε; Ο μπάρμπα Στέλιος δεν μπλέκει στα πόδια σας και είναι μόνος του. Ούτε μισθοφόρους έχει να τον υπηρετούν, ούτε τραπεζώνει και πληρώνει αρμοδίους, ούτε πρόσβαση έχει στην ΕΠΣΕ, στην ΕΠΟ και στις διάφορες λίγκες, παλιές, νέες και υπό σύσταση, ούτε στο άρμα του Μελισσανίδη, του Μαρινάκη ή του Αλαφούζου είναι, ούτε τίποτα.
Μόνοι σας βάλατε στόχους και το βάλατε και στοίχημα, πως θα τους κατακτήσετε. Ως γνωστόν ο μπάρμπα Στέλιος δεν θέλει να χάνει στοιχήματα. Έχει λοιπόν το δικαίωμα να προσπαθήσει να μην χάσει κι αυτό. Πρέπει .....

Δήμος Χαλκιδέων

 Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Βασιλικού, σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”.
Τα κλιμάκια της Περιφέρειας θα βρίσκονται, για τον σκοπό αυτό ...

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα. Στη διαφορετικότητα στην κοινωνική αλληλεπίδραση, την επικοινωνία, την έκφραση των συναισθημάτων. Γιατί τα άτομα με αυτισμό μπορούν να μιλούν, να επικοινωνούν, να καταλαβαίνουν, να διδάσκονται και να μαθαίνουν. Η μόνη ιδιαιτερότητά τους είναι ότι έχουν τον δικό τους τρόπο να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν και να επικοινωνούν.
Είναι άτομα που παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, ίδια με όλους μας. Μπορεί να είναι κάποιο μέλος της οικογένειας μας, ο φίλος μας, ο γείτονας μας, ο συμμαθητής μας, ο διπλανός μας στο λεωφορείο, στο κατάστημα που ψωνίζουμε, στον περίπατό μας.
Το μόνο εφόδιο που χρειαζόμαστε για να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε είναι η.....

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Σας προσκαλούμε στην 4η Συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας η οποία, σύμφωνα με α) τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55) η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (ΦΕΚ Α’ 76) , β) την αριθμ. 429/12.03.2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ 850/Β/2020) σχετικά με τις τηλεδιασκέψεις στον δημόσιο τομέα και γ) το με αρ. πρωτ. 33954/02.06.2020 έγγραφο του Τμήματος Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού του ΥΠΕΣ, θα πραγματοποιηθεί δια τηλεδιάσκεψης, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα e:Presence.gov.gr (https://epresence.gov.gr), την Παρασκευή 02 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 πμ, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

 Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΔΕ – ΠΙΝΑΚΕΣ ΥΠΟΕΡΓΩΝ
Θέμα 1ο Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς....

Λύγισε στον ημιτελικό η Σάκκαρη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Miami Open και ηττήθηκε μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με 2-1 (7-6,3-6, 7-6) από την Μπιάνκα Βανέσσα Αντρέσκου και δεν κατάφερε να....

Δήμος Χαλκιδέων

 Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) στην Κοινότητα Ανθηδόνας (τ. Λουκισίων) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) στο Περιφερειακό Ιατρείο της Κοινότητας Ανθηδόνας (τ. Λουκισίων) στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, από ώρα 09:30 έως και ώρα 12:00.
Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:
1. Να έχουν έντυπο “Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης” με σημειωμένη την ....

Δήμος Χαλκιδέων

 
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε σταθερό σημείο στα ΚΤΕΛ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 1  και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) σε σταθερό σημείο μέσα στην περιοχή των ΚΤΕΛ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ.
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο σημείο αυτό για τον παραπάνω σκοπό, την Πέμπτη 1  και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, από ώρα 09:00 το πρωί έως και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε τώρα που θα τρέξετε στα μαγαζιά για τις αγορές σας. Να φορέσετε τις μάσκες σας, να κρατάτε αποστάσεις και να μην στέλνετε και ξαναστέλνετε sms στο 13032, γιατί έτσι δεν ξεγελάτε τον κορονοϊό, αλλά τον εαυτό σας. Πρωταπριλιά χθες και γέμισε το διαδίκτυο με ψέματα. Μη μας πείτε πως τις άλλες μέρες κυκλοφορούν λιγότερα, γιατί .....

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Καλό μήνα!!!! Η καραντίνα και τ΄ αποτελέσματά της

Η Μάντσεστερ Σίτι πριν λίγες μέρες προσέλαβε 2 αστροφυσικούς στο ποδοσφαιρικό team με σκοπό να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθούν οι ποδοσφαιριστές και ο σύλλογος.
Με την ευκαιρία αυτή ο Γυμναστής Δημήτρης Γατόπουλος παραχώρησε στην πλατεία Δικαστηρίων διάλεξη για τους προπονητές και το κοινό και μεταξύ άλλων δήλωσε: 
Εγώ μιλούσα πριν από 20 χρόνια για τη σχέση βαρυτικής έλξης, παλιαρροιακών φαινομένων και....

Εύβοια: Τρεις προσαγωγές για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε προσαγωγή τριών ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας και κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος, ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού, του μηχανικού και της...