Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ελλάδα - κορονοϊός: 18.333 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι

349 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας   

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 18.333, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.   

   Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.781.203 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 406 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.749 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.   

   Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.549 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο...

Γιατί τα λες τώρα;

 - Ο ΑΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ είναι μια ομάδα η οποία έχει αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα και είναι άδικο ένας προπονητής όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν συνεχίζει με την ομάδα να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις ενάντια στον πρόεδρο ή προς κάποιο μέλος της διοίκησης και ενώ ο ίδιος δηλώνει πως ήταν κύριοι στις υποχρεώσεις τους, αφήνει υπονοούμενα για κάτι άλλο.
Οι προπονητές θα....

Η τετράδα....

 - Στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και με διαφορά μόλις 2 βαθμών του 4ου από τον πρώτο, θα βρεθούν 4 ομάδες, αν αύριο κερδίσει ο ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ τον ΛΗΛΑ.
Σήμερα η ΕΡΕΤΡΙΑ έκανε περίπατο με αντίπαλο το Αυλωνάρι και είναι πλέον στην 2η θέση με 1 βαθμό διαφορά από τον πρώτο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ο οποίος κέρδισε την ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ η οποία δεν πίστεψε στην νίκη και υποτάχθηκε στον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ του οποίου η φανέλα έχει ειδικό βάρος και τουλάχιστον κάποιοι αυτό το υπηρετούν με το παραπάνω.
Τίποτα δεν τελείωσε σήμερα κι ας....

«Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου», παραγωγική συζήτηση του κ.Αυγενάκη με ερασιτεχνικά σωματεία της Αττικής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την 2η από τη σειρά τηλεδιασκέψεων «Γηπεδούχοι στο Αύριο του Ποδοσφαίρου - Το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Προσκήνιο», που θα συμπεριλάβει συνολικά και τα 2.000 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας, τα οποία έχουν ανοίξει καρτέλα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, πραγματοποίησε εχθές (21/01) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η διαβούλευση, διάρκειας τεσσάρων ωρών, αφορούσε στα 301 ποδοσφαιρικά σωματεία της Περιφέρειας Αττικής (είχε προηγηθεί προχτές Πέμπτη εκείνη με τα 203 σωματεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας), τα οποία είχαν προσκληθεί για να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων και των παθογενειών στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να εκφράσουν οι εκπρόσωποί τους απόψεις και προτάσεις για τη συμβολή της Πολιτείας στη θεσμική επίλυσή τους.   

Ο κ. Αυγενάκης καλωσόρισε το ποδοσφαιρικό κύτταρο των Περιφερειακών Ενοτήτων Αθηνών, Πειραιώς, Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, στην....

Ο Τσιτσιπάς πέρασε στους 16, αφού επικράτησε με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4

Στους «16» του Australian Open ο Τσιτσιπάς

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων για δύο ώρες και 45 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στους «16» Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη, καθώς επικράτησε με 6-3, 7-5, 6-7(2), 6-4 του Γάλλου, Μπενουά Περ.

    Στο πρώτο σετ, ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε break στο δεύτερο γκέιμ, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς στην συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να φθάνει στο 6-3, μετά από 33 λεπτά.

    Σε ανάλογο πλαίσιο, εξελίχθηκε και το δεύτερο σετ με τους Τσιτσιπά και Περ να υπερασπίζονται επιτυχώς το σερβίς τους. Μέχρι το 11ο γκέιμ, όταν ο Ελληνας...

Το σύστημα ΜΠΑΧΑΛΟ

 - Τι δεν έχουν καταλάβει οι ΣΥΡΙΖΑίοι; 
Ο Τσίπρας και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ στα χέρια του τις τύχες της Ελλάδας, όχι γιατί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση τα κάνουν όλα καλά, αλλά γιατί ο Τσίπρας και οι συνεργατες του λένε παραμύθια και ψέματα καθημερινά.
 Όταν συναντηθούν κάπου με την αλήθεια ....

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ– ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΘΝΕΓΕΡΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΑΔΑΜ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου τελέσθηκε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, στην γενέτειρά του τα Φύλλα Χαλκίδος, επ' ευκαιρία της εορτής του φερωνύμου Αγίου του, παιδομάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ευβοίας Νεόφυτος (κατά κόσμον Νικόλαος) γεννήθηκε στα Φύλλα Χαλκίδος περί το 1780. Ο πατέρας του Ανέστης απέθανε πολύ ενωρίς και η μητέρα του Ερατώ Αδάμ τον έστειλαν σε υποδηματοποιό της Χαλκίδας, αλλά δεν παρέμεινε για πολύ. Στα δεκατρία του εγκατεστάθη στην Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, όπου διδάχτηκε τα πρώτα του ελληνικά και εκκλησιαστικά γράμματα και εκάρη Μοναχός με το όνομα Νεόφυτος.
Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Ευρίπου Ιερόθεο, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Ιωάννινα το 1799, όπου και ο Νεόφυτος μετοίκησε για να επιδοθεί στα γράμματα χάριν της εκεί ακμάζουσας ελληνικής παιδείας. Προσελήφθη, ως....

Να περάσει ο επόμενος........

 - Ο ΑΟ Καρύστου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Ηλία Οικονομίδη:
"Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ανακοινώνει την λύση συνεργασίας με τον προπονητή Ηλία Οικονομίδη. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια".
Αυτή λέει είναι η μοίρα ....

Ευτυχώς, στην Ελληνική Δημοκρατία και στην έννομη τάξη της, οι νόμοι ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής κι όχι στα γραφεία οποιασδήποτε Ομοσπονδίας......

«Επίθεση» ΕΠΟ σε Αυγενάκη για την Ολιστική Μελέτη. H απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Ευθείες βολές προς την πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού για το θέμα της εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Παρασκευή (21/01), υποστηρίζοντας πως «σε συνεργασία της ΕΠΟ με τις FIFA και UEFA, υλοποιείται ήδη αθόρυβα και με σταθερά βήματα, σε συγκεκριμένες πτυχές της». Άμεση απάντηση απ’ την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού που έκανε λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια της ΕΠΟ να ευθυμήσει τους φιλάθλους όλης της χώρας με την έμπνευσή της περί «αθόρυβης υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης».

Αφορμή για την τοποθέτηση απ’ την πλευρά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη σε τηλεοπτική συνέντευξή του, όπου επισήμανε πως «...προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην...

Ποιος;;;;;;

 - Μόνο ο χιονιάς θα σώσει τον προπονητή, αλλά μάλλον δεν θα βοηθήσει ο Θεούλης. 
Πάντως αυτό το διαζύγιο άργησε πολύ γιατί δεν ήθελαν να...

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ

 - Ο πρόεδρος του ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΥ κύριος Τάσος Κατσινόπουλος και ο προπονητής κύριος Βαγγέλης Ντόβολης ξέρουν τι κάνουν και δεν θα παρασυρθούν από φωνές που θέλουν να πάει η ομάδα στην σούπερ λίγκα ΤΩΡΑ!!!!
Κύριοι καλά κάνουν πρόεδρος και προπονητής και φροντίζουν ώστε η ομάδα να ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλό Σαββατοκύριακο και να προσέχετε, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Βροχή, πολύ κρύο και χιόνια μέχρι και την θάλασσα θα έχουμε, αλλά θα έχουμε και ποδόσφαιρο πρώτα ο Θεός. Στο Στάδιο της Χαλκίδας σφυρίζει ο Κασομούλης με βοηθούς τους Δάλλα και Ιωάννου. Αξιόλογοι και οι τρεις, αλλά κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα που θα χάσει θα έχει να πει τα καλύτερα, αλλά μπορεί να μην χάσει καμία ομάδα. Ψυχραιμία λοιπόν....

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το κύμα κακοκαιρίας «Ελπίς»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη, την οποία προκάλεσε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης για την αντιμετώπιση του επερχόμενου καιρικού φαινομένου «Ελπίς». 
Στη σύσκεψη έλαβαν, επίσης, μέρος συναρμόδιοι Υπουργοί, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά...

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: 20.507 τα νέα κρούσματα, 108 θάνατοι, 679 διασωληνωμένοι

 378 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, είναι 20.507, εκ των οποίων 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.762.870 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 433 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.643 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.   

   Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 108, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.476 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.   

   Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 679 (59,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 548 (80,71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και....

Φορολοταρία: Θα μοιράζονται από τον Φεβρουάριο ποσά από 1.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ κάθε μήνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσά που θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν τα 50.000 ευρώ θα μοιράζει κάθε μήνα η φορολοταρία, ενώ τα Χριστούγεννα τα ποσά θα φτάνουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ.

Το σύστημα της φορολοταρίας αλλάζει από τον επόμενο μήνα, με βάση τις αγορές που θα έχει κάνει τον Ιανουάριο ο κάθε φορολογούμενος. Έτσι λοιπόν στην πρεμιέρα της η φορολοταρία στο τέλος Φεβρουαρίου θα κληρώσει ποσά από 1.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ σε 556 φορολογούμενους.

Η σχετική διαδικασία θα επαναλαμβάνεται στο τέλος κάθε μήνα για 11 μήνες, ενώ τον Δεκέμβριο, κοντά στα Χριστούγεννα, 12 τυχεροί φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ ο καθένας.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά, όπως προβλέπεται στην σχετική διαδικασία, θα...

Ανεκδοτάκια;;;

 - Διαβάζουμε πως η ΕΠΣ Μακεδονίας θέλει να πει κάτι και δεν ξέρει ούτε πως να το πει.
Λέει στον κύριο Αυγενάκη να κάνει τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία που δεν είναι γραμμένα στο μητρώο και όχι με αυτά που είναι και θα του πούνε ευχαριστώ για τα χρήματα που τους έδωσε και τα οποία ούτως ή άλλως δικαιούταν!!!!!
Βρε καλώς τα παιδιά. 
Πρώτον ο Αυγενάκης κρατάει τον λόγο του και είναι κύριος, γιατί μιλάει με τα σωματεία που είναι στο μητρώο, γιατί η πολιτεία αυτά αναγνωρίζει σύμφωνα ....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ COVID-19


Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι συμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα ΜΟΝΟ 
μετά από καρδιολογική εξέταση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας
που είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο Οδηγίες Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για επιστροφή στην άθληση μετά από λοίμωξη COVID19 (31/12/2020). Εάν δεν....

Θα ήταν και ο Καμένος εκεί....


 -  Έτσι θα γλεντούσε ο ΣΥΡΙΖΑ 
την παραλαβή νέων πολεμικών ....

Ξεκινά η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης, λόγω γήρατος-Καταργούνται οι επισκέψεις στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης, λόγω γήρατος, με την οποία καταργείται η υποχρέωση των ασφαλισμένων να επισκέπτονται δύο με τρεις φορές τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ. Έτσι, όταν ένας ασφαλισμένος υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης, μπορεί την ίδια ημέρα να υποβάλει και ηλεκτρονικό αίτημα για τη λήψη της επικουρικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ψηφιοποίηση της διαδικασίας εξαλείφει την ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και παράλληλα επιταχύνει σημαντικά την...

Αυγενάκης: «Με ή χωρίς την ΕΠΟ, η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης θα προχωρήσει»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των FIFA/UEFA. "Στην ΕΠΟ προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, που συνέταξαν FIFA/UEFA έπειτα από τη συμφωνία τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ή χωρίς την ΕΠΟ, ωστόσο, δεν θα συνεχιστεί η βαλτωμένη κατάσταση και η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα προχωρήσει κι ελπίζουμε μαζί με FIFA/UEFA που θα τιμήσουν τις υπογραφές τους", υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ στάθηκε στον απευθείας διάλογο που ξεκίνησε χθες (20/1) με τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία όλης της χώρας.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις καταγγελίες για φαινόμενα κακοποίησης στο χώρο...

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - «ΕΥΡΙΠΟΣ 2022 NIGHT RUN»

Συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και της Τοπικής Επιτροπής ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, στα γραφεία του Οργανισμού, με θέμα τη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Χαλκίδας για το 2022, κατά την οποία ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η διεξαγωγή του να γίνει το Σάββατο 14 Μάϊου 2022 με τίτλο «ΕΥΡΙΠΟΣ 2022 NIGHT RUN».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν: 
Εκ μέρους του ΔΟΑΠΠΕΧ., η Π/δρος, Ελένη Αίδίνη, ο Αντιπ/δρος, Παναγιώτης Νικολάου, το....

...η άποψή μας

 - Θα επανέλθουμε στα θέματα με το ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας και θα παρακαλούσαμε να διατηρήσουν όλοι την ψυχραιμία τους και να μην συνεχίσουν κανένα παραμύθι.
Στο ποδόσφαιρο για να υπάρχει αύριο, θα πρέπει να φροντίσουμε το σήμερα και αυτό δεν συμβαίνει.
Όλα είναι κάτω από μια απαράδεκτη κατάσταση και φυσικά πολλοί, άλλα λένε, άλλα πιστεύουν και άλλα τελικά κάνουν.
Καθαρές κουβέντες κύριοι. Εμείς παραμύθια δεν θα παρακολουθήσουμε και ούτε....

Δημοπρατείται το έργο της διαμόρφωσης των οδών Αρνίδη και Έλληνος Στρατιώτου

Στη διαμόρφωση των οδών Αρνίδη και Έλληνος Στρατιώτου θα προχωρήσει ο Δήμος Χαλκιδέων, καθώς δημοπρατείται εντός του Φεβρουαρίου 2022 το έργο «Διαμόρφωση οδού Έλληνος Στρατιώτου», προϋπολογισμού 178.000 ευρώ με Φ.Π.Α..
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει εργασίες:
Διαμόρφωση με ασφαλτόστρωση της οδού Αρνίδη, από την οδό Καρακλέων μέχρι...

ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο σύνολο των ΔΟΥ όλης της χώρας επεκτείνει την λειτουργία της πλατφόρμας, «Τα Ραντεβού μου», η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από σήμερα, Πέμπτη, 20.01.2022, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην πλατφόρμα «Τα Ραντεβού μου» οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας προγραμματισμού παρέχεται στον χρήστη ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχης 
Εξωστρέφειας & Επιχειρηματικότητας Ευάγγελου Κούκουζα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για συμμετοχή στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition»
18- 20 Φεβρουαρίου 2022

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση τροφίμων και ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως και 20 Φεβρουαρίου 2022, στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας και προσκαλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση, μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να υποβάλλουν αίτηση στον σύνδεσμο που παρατίθεται στο τέλος της παρούσας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην έκθεση  ώστε να υποβοηθήσει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τους. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας....

....φαπούλες

 - Δεν παρεξηγούμε κανέναν απολύτως και για κανέναν λόγο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του και δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά στα δικά μας τηλεφωνήματα ή να έχει πάντα την όρεξη να απαντά σε ερωτήματα που δεν έχουν να κάνουν με την εργασία του ή τα προσωπικά του, αλλά με την ενασχόλησή του με τα κοινά. Εμείς μπορεί να επιμένουμε για να πάρουμε απαντήσεις, αλλά όταν διαπιστώνουμε πως δεν θέλει κάποιος να απαντήσει, σβήνουμε από τις επαφές το....

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου

 - Δεν αλλάζει την γραμμή του ο κύριος Αναγνωστάκης και συνεχίζει να χαρακτηρίζει τους άλλους όπως τους χαρακτηρίζει και δεν δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα των Περιφερειακών Εκλογών, αν και είχε μαζί του την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κύριε Αναγνωστάκη, ο κάθε πολιτικός πρέπει να έχει ακροατήριό του τον λαό και όχι μόνο τα παπαγαλάκια.
Φτάσατε να λέτε πως είναι ....

Δ. Μιχαηλίδου: Νέο σύγχρονο πλαίσιο για τον ουσιαστικό έλεγχο των προνοιακών δομών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εφαρμόζουμε έναν νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό για τον ουσιαστικό έλεγχο των προνοιακών δομών της χώρας μας», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφορικά με τη νέα διαδικασία ελέγχων που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί σε όλη την επικράτεια στα μέσα του Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της υφυπουργού, συστάθηκαν, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης, μικτά κλιμάκια τα οποία διενεργούν αιφνίδιους ελέγχους στις δομές ανηλίκων, ατόμων με αναπηρία, αλλά και σε μονάδες φροντίδας...

....σουτάκια

 - Σε αναμονή είμαστε όλοι για να δούμε αν τελικά θα έχουμε αγώνες ποδοσφαίρου αυτό το Σαββατοκύριακο ή όχι. Όλα δείχνουν πως θα υπάρχουν προβλήματα και τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους 8 αγώνες που έχουν ορισθεί δύσκολα θα διεξαχθούν αφού έχουν ορισθεί Κυριακή και δύσκολα θα μπορέσουν να μετακινηθούν οι ομάδες.  Θα δούμε αν τελικά η ΕΠΣΕ θα αναβάλλει τους αγώνες ή θα επιλέξει να διεξαχθούν όσοι διεξαχθούν κάτω από άσχημες συνθήκες και με κίνδυνο να έχουμε ατυχήματα, τραυματισμούς στους αγώνες και ....

Κύπελλο Ελλάδος-αποτελέσματα 1ης αγωνιστικής προημιτελικής φάσης

Αποτελέσματα προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22.

1η Αγωνιστική

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός   2- 1...

"...ο κατά φαντασία ηγέτης"

 - Τον λένε Ανδρέα Παπανδρέου και έχει περάσει από πολλά κόμματα, για να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο βολεύτηκε για κάποια  χρόνια στον ΟΛΝΕ.
Έχει αναλάβει την προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια μέσα από το FB και κάνει ότι μπορεί ο άνθρωπος.
Το τι θα πετύχει, είναι άλλο θέμα, αλλά τα έχουν....

ΟΑΕΔ: Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 1.109.366 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι 1.091.618 ατόμων τον Νοέμβριο του 2021 (ποσοστιαία μεταβολή +1,63%) και έναντι 1.181.296 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -6,09%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Δεκέμβριο του 2021 ανήλθε σε 1.100.099 άτομα. Από αυτά, 579.400 (ποσοστό 52,67%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 520.699 (ποσοστό 47,33%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανήλθαν σε 400.328 (ποσοστό...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Επιμένει ο κύριος Καθαροσπόρης και ο κ. Καραμούζης της ίδιας παράταξης να κατηγορούν την δήμαρχο κυρία Βάκα και την Δημοτική αρχή γενικότερα για το πως χρησιμοποίησε τα χρήματα που πήρε εξ αιτίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση. Φαίνεται πως έχουν μείνει σε άλλες εποχές και πιστεύουν πως αν ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα κάτι θα πετύχουν. Χαμένοι από χέρι είσθε κύριοι και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε νωρίς, για να....

Έγινε κι αυτό;;;;;

 - Όταν είσαι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα σε έδρανο της αντιπολίτευσης, τότε λογικό είναι να προσπαθείς ν΄ αποκτήσεις και κάποια εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο.
Μέλος λοιπόν του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, θέλησε να ενταχθεί στην πλειοψηφία, αλλά ζήτησε αντάλλαγμα.
Αυτό λένε όσοι ....

Επιστολή Πέτσα στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης και σε προετοιμασία των κοινωνικών δομών, ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς», καλεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας με επιστολή του προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας.

Επικαλούμενος τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της ΕΜΥ για πυκνές χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο κ. Πέτσας ζητά από τους επικεφαλής των ΟΤΑ να θέσουν σε εφαρμογή τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής...

Ανετη πρόκριση στις 16 του Australian Open η Σάκκαρη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη στις «16» του Australian Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καταιγιστική κι έκαμψε με 2-0 (6-4, 6-1) την αντίσταση της Βερόνικα Κουντερμέτοβα. 

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Σάκκαρη, καθώς η Κουντερμέτοβα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όμως ανέβασε ρυθμούς άμεσα πέρασε...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Παρασκευή σήμερα και να μην ξεχνάτε πως θα έχουμε πραγματικό Χειμώνα για κάποιες μέρες, με βροχές και χιόνια, αλλά και πολύ κρύο. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Με τον κορονοϊό να μην λέει να ξεκουμπιστεί από την ζωή μας και τα κρούσματα στην Εύβοια, αυτά τουλάχιστον που είναι τα...

Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίς» - Ποιες περιοχές θα πλήξει

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες τουλάχιστον πέντε ημέρες, σύμφωνα και με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αιτία θα είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ψυχρή εισβολή θα αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας από...

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) από τη Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας (επί της...

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Εδώ και τώρα να οριστεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας)

Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη για δυνατά σωματεία, για Εργατικό Κέντρο που να οργανώνει να συντονίζει τον αγώνα. Η έλλειψη μέτρων προστασίας από την πανδημία, η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια, το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ορισμένα από τα βασικά ζητήματα που βασανίζουν κάθε σπίτι εργάτη στην Εύβοια.
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι…….
Κι όμως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ – Συνεργαζόμενοι) παραλύει κυριολεκτικά το Εργατικό Κέντρο, ούτε καν ορίζει ημερομηνία συνεδρίου. Μεθόδευσε την λήξη της θητείας της Διοίκησης αναβάλλοντας επανειλημμένα το συνέδριο (τελευταία...

Κορονοϊός: 18.869 νέα κρούσματα, 81 θάνατοι, 688 διασωληνωμένοι

367 κρούσματα στην ΕΥΒΟΙΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.869, εκ των οποίων 70 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.742.363 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 446 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.489 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.366 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 688 (58,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. Το 80,8% έχει υποκείμενο νόσημα...

Η άφιξη των Rafale στα γερμανικά ΜΜΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η άφιξη των έξι μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στην Ελλάδα καλύπτεται απόψε από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία κατά κύριο λόγο αναπαράγουν σχετική ανταπόκριση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) από την Αθήνα και αναφέρονται στο συνολικό ελληνικό πρόγραμμα αμυντικού εξοπλισμού.

«Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ακρόπολη», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, ενώ ο υπέρτιτλος σημειώνει, «Η Ελλάδα εξοπλίζεται». «Λόγω την τεταμένης σχέσης με τη γειτονική Τουρκία, η Ελλάδα επενδύει σε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Τα πρώτα έξι από τα 24 μαχητικά αεροσκάφη έφθασαν στην Αθήνα. Τα μαχητικά τύπου Rafale πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, κατόπιν προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας: ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την...

...σφηνάκια

 - Τα καλύτερα λέει για τον Περιφερειάρχη κύριο Σπανό και για τον αντιπεριφερειάρχη  κύριο Κελαϊδίτη ο δήμαρχος Σκύρου με ένα δελτίο τύπου και κάνει κάποιους να βγάζουν σπυράκια!!!! Δήμαρχε είναι αλήθεια πως τους υποχρέωσες, προφανώς με τον τρόπο σου, να μην λένε κουβέντα εναντίον του Σπανού και του Κελαϊδίτη τα παπαγαλάκια που έχουν αναλάβει....

Γερμανία: Έρευνα για απιστία σε βάρος της ηγεσίας των Πρασίνων - Το προεδρείο είχε εγκρίνει "κορονο-μπόνους" για τα μέλη του

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρευνα με την υποψία της απιστίας διέταξε η Εισαγγελία του Βερολίνου σε βάρος των συμπροέδρων των Πρασίνων, του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ και της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ και άλλων ηγετικών στελεχών του κόμματος, για «αμφιλεγόμενες έκτακτες πληρωμές χρηματικών ποσών σε κορυφαία στελέχη των Πρασίνων "λόγω της πανδημίας του κορονοϊού"» το 2020.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, πρόκειται για καταβολή 1.500 ευρώ σε κάθε στέλεχος, ως «αποζημίωση για τη ζημία από την πανδημία», η οποία, όπως δήλωσε στο περιοδικό ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, Μάρτιν Στέλτνερ, προκαλεί «μια αρχική υποψία απιστίας των ηγετικών στελεχών σε βάρος του ίδιου του κόμματός τους».

Εκτός από τους δύο συμπροέδρους, η έρευνα στρέφεται ακόμη σε βάρος των...

....η άποψή μας

 - Τι να γράψουμε για τις πάσες που έδωσαν στον Ερντογάν αυτοί που παριστάνουν τους πολιτικούς και έκαναν επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποδοχή των νέων πολεμικών αεροσκαφών;;;;
Καλά έκανε η κυβέρνηση κι αν θέλετε λίγα έκανε. Ίσως θα έπρεπε να κάνει μια βόλτα ο πρωθυπουργός με τα νέα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας πάνω από τα νησιά του Αιγαίου και γιατί όχι και πάνω από τα σπίτια των αρχηγών της αντιπολίτευσης, ώστε να τους....

Ελπίζουμε...

 - Είχαμε προγραμματίσει να ταξιδέψουμε το Σάββατο το βράδυ, αλλά ο κακός μας ο καιρός τα έφερε αλλιώς και έτσι το ταξίδι θα ξεκινήσει αύριο το απόγευμα. 
Ο φίλος ο οποίος ανησυχεί να ξέρει πως δεν θα ....

Γ. Οικονόμου: Είμαστε πολύ κοντά στην άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Για τη χώρα, για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία ιστορική μέρα η σημερινή. Η άφιξη των Rafale σηματοδοτεί και συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας, σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό, κάτι που, εκτός από το προφανές - την ενίσχυση της ισχύος μας στο πεδίο, της αποτρεπτικής μας ισχύος- έχει και πολλαπλές θετικές συνέπειες σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του κύρους, του βάθους και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής, αλλά και των συμμαχιών μας με άλλες χώρες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Είναι μία εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να τη δουν όλοι. Τώρα, αν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα,...

Ποια είναι τα ελληνικά “Απάτητα Βουνά”

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας. Ένα φυσικό φρένο στην υπερεκμετάλλευση του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Αυτά είναι πλέον και επίσημα τα ελληνικά «Απάτητα Βουνά». Πρόκειται για θεσμοθετημένες μεγάλες προστατευόμενες περιοχές, που εκτείνονται με επίκεντρο παρθένες κορυφογραμμές σε Λευκά Όρη, το όρος Σάος στη Σαμοθράκη, τον Σμόλικα, την Τύμφη, τον Ταΰγετο και το όρος Χατζή στη Νότια Πίνδο.

Μάλιστα, η χώρα μας είναι η πρώτη στην Ευρώπη που καθιερώνει "Απάτητα Βουνά", όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.

Ειδικότερα, ως «Απάτητα Βουνά» ορίζεται η περιοχή άνευ δρόμων με την περιμετρική ζώνη ενός χιλιομέτρου της. Σε αυτές τις περιοχές απαγορεύεται η διάνοιξη νέων δρόμων...