Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Με «τεσσάρα» στους «8» η Δανία

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ να βάζει «φαρδιά πλατιά» την... υπογραφή του, η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Euro 2020, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία.

Η πρώτη συνάντηση με την Ουαλία σε κορυφαίο τουρνουά, ανέδειξε μεγάλους νικητές τους Σκανδιναβούς με 4-0, χάρις σε δύο γκολ του επιθετικού της Νις, Κάσπερ Ντόλμπεργκ (27΄, 48΄), ο οποίος στα 23 του χρόνια απέδειξε ότι είναι ένας γεννημένος σκόρερ, ενώ στα τελευταία λεπτά οι Μέλε (88΄) και Μπρεϊθγουέιτ (90΄+5) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας τους.

Μετά τις Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία, η ομάδα του Χιούλμαντ έγινε η τέταρτη που κατάφερε να παραβιάσει περισσότερες από μία φορά την εστία του Γουόρντ στα τελευταία 24 ματς, αρχικά με «δράστη» το νεαρό στράικερ της Νις κι εν συνεχεία/....

Βασίλης Σπανούλης

    «Τέλος εποχής»     

«Τέλος» στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Βασίλης Σπανούλης! Το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός του Ολυμπιακού γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram ότι σταματά το μπάσκετ!
Ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό μπάσκετ αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Ο «κάπτεν» του Ολυμπιακού, αφού συναντήθηκε πρώτα με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδερφούς Αγγελόπουλους, τους έκανε γνωστή την απόφασή του να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του.
Η ανάρτησή του: «Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη....

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σήμερα η κάνναβη και η κοκαϊνη βρίσκονται παντού. Η χρήση τους αρχίζει από μικρή ηλικία, αφού μετά από έρευνες, ένα ποσοστό 20% μαθητών κάνει χρήση και εύκολα μπορεί να προμηθευτεί τα ναρκωτικά.
Δυστυχώς η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς γενικότερα, δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το κακό.
Με αφίσες και συζητήσεις δεν βγαίνει τίποτα.
Τα ναρκωτικά σκοτώνουν και αυτοί που τα διακινούν, είναι δολοφόνοι.
Αν δεν θέλουμε τα ναρκωτικά στα σχολεία, αν δεν θέλουμε τα ναρκωτικά στο ποδόσφαιρο.....

Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Εργασίες Τέλους Χρήσης και Θέματα Φορολογίας Εισοδήματος»

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο την Τρίτη 29/06/2021 και ώρα 16:00 με τίτλο: "Εργασίες τέλους χρήσης 2020 και Θέματα φορολογίας εισοδήματος"
Ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Κορομηλάς, Λογιστής – Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας λογιστικών και φορολογικών βιβλίων. Εισηγητής σεμιναρίων. Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών – Μέλος της διαρκούς επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του....

17 χρόνων καλλιεργητής κάνναβης!!!!!!!

17χρονος καλλιεργούσε κάνναβη κοντά στο σπίτι του

Στη σύλληψη ενός 17χρονου αγοριού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης προχώρησαν σε περιοχή του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ανήλικος και διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο σε δύσβατο σημείο σε απόσταση μόλις 500 μέτρων απο το σπίτι του, συνολικά 99 δενδρύλλια....

Σημεία με δωρεάν Wifi από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της εγκατάστασης σημείων ασύρματου δικτύου Wifi και  κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό την πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στο διαδίκτυο, χωρίς χρέωση, σε κεντρικούς άξονες της Χαλκίδας, και συγκεκριμένα διατίθεται δωρεάν δημοτικό ασύρματο δίκτυο παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και δίκτυο WiFi4EU στα παρακάτω σημεία:
1. Οδός Κριεζώτου, από πλατεία Δημοτικής Αγοράς έως Δικαστικό Μέγαρο
2. Οδός Αβάντων, από την αρχή έως τη συμβολή με την οδό Βώκου.....

«ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021»

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Α) Χαλκίδα «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021» 
Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2021», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), σύμφωνα και με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού,  διοργανώνει πληθώρα ποιοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, καθώς Θεατρικών και Μουσικών παραστάσεων που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής», στο Πάρκο Λαού.
Για το μήνα Ιούνιο,  το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1.ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ: Θεατρική Παράσταση «ΕΛΕΝΗ», με την εφηβική θεατρική ομάδα, της τοπικής θεατρικής σκηνής «Περί Τεχνών». 

2.ΠΕΜΠΤΗ, 24 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ: Παιδική Θεατρική Παράσταση,....

Από χθες η υποβολή μηχανογραφικού για τους υποψηφίους ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) έτους 2021 ξεκίνησαν από χθες (Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021) και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή και Π.Μ.Δ. θα μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους από, Παρασκευή 25 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Γενικές πληροφορίες

Α. Από σήμερα (Παρασκευή 25 Ιουνίου), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να...

ΚΚΕ: Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τον καπιταλισμό, το σύστημα που τα θρέφει

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών δεν μπορεί να έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να σηματοδοτεί την πάλη για 'ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις'. Για άλλη μια χρονιά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προκατόχων της, που προσπαθούν να διαχειριστούν την τοξικοεξάρτηση σε λάθος κατεύθυνση» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Τα στοιχεία του ΟΗΕ, του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα μας, δείχνουν άνοδο της χρήσης και της εξάρτησης από ναρκωτικά, μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής, έναν διογκούμενο πληθυσμό τοξικοεξαρτημένων, που μεγαλώνει ηλικιακά και απλά συντηρείται στη χρήση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που χέρι - χέρι ξηλώνουν το κουβάρι της πρόληψης, της θεραπείας, της κοινωνικής επανένταξης, ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική της....

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ....μέσω Βαλκανικού Πρωταθλήματος

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Σερβίας (26-27/6) αποτελεί μία από τις τελευταίες ευκαιρίες αθλητών και αθλητριών, να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 
Η καταληκτική ημερομηνία επίτευξης ορίων ή βελτίωσης της θέσης στην ολυμπιακή κατάταξη είναι η 29η Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως όσοι έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν θέσεις και επιδόσεις θα πρέπει να το κάνουν τις επόμενες ημέρες.
Σε τροχιά εντός πρόκρισης στους Ολυμπιακούς είναι ήδη οι Ραφαέλα Σπανουδάκη (100μ./200 μ.), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία) και Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), ωστόσο με τις εμφανίσεις τους θέλουν να βελτιώσουν τις θέσεις τους και να νιώσουν ακόμη πιο ασφαλείς. Σε κυνήγι πρόκρισης βρίσκεται ο Κώστας Μπανιώτης, που δείχνει σε καλή κατάσταση και σε θέση να πετύχει μεγαλύτερα άλματα στο ύψος, αλλά και η Ειρήνη Βασιλείου, που υποχώρησε στην 56η θέση με την πρόκριση στα 400 μ. να παίρνουν οι 46 αθλήτριες. Αρκετά δύσκολο έργο έχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που πλέον βρίσκεται πέντε θέσεις μακριά από την...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Να προσέχετε την υγεία σας και να ακολουθείτε το γνωστό "ψυχραιμία". Ακόμη και ο καύσωνας, ακόμη και η πανδημία, ακόμη και οι πρωταθλητές της καρδιάς μας, πρέπει να διατηρούν την ψυχραιμία τους.
Δεν τα λέμε τυχαία όλα αυτά, αφού πάμε σε μια διετία περίεργη και με πολλές συγκινήσεις. Στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και στον αθλητισμό, όλα μπορεί ν΄ αλλάξουν, αν δεν υπάρχει σωστή διαχείριση, σωστή επικοινωνία .....

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

«Συνηθισμένοι να είμαστε αουτσάιντερ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αρχηγός της Ουαλίας Γκάρεθ Μπέιλ, δεν έδειξε να... ενοχλείται ιδιαίτερα απ’ το γεγονός ότι η ομάδα του θεωρείται αουτσάιντερ (και) στον αυριανό (Σάββατο 26/06) αγώνα με τη Δανία στο Άμστερνταμ, για τους «16» του Euro 2020.

«Είμαστε πάντα το αουτσάιντερ, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό τον "τίτλο"», δήλωσε ο Μπέιλ σε συνέντευξη Τύπου πριν από το πρώτο μεγάλο ματς της νοκ-άουτ φάσης. «Όλο αυτό δεν κάνει διαφορά για εμάς. Είναι φυσιολογικό ούτως ή άλλως.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δανία πέρασε μία πολύ δύσκολη κατάσταση τις προηγούμενες μέρες και στείλαμε όλοι μας τις καλύτερες ευχές μας στον Κρίστιαν Έρικσεν. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να πιάσουμε μια καλή απόδοση στο συγκεκριμένο ματς για να προκριθούμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Ουαλών, Ρόμπερτ Πέιτς υπογράμμισε πως η ομάδα του είναι προετοιμασμένη για μία «σκληρή πρόκληση», θεωρώντας πως η Δανία παρουσίασε μία εικόνα ισάξιας ομάδας με το Βέλγιο στο παιχνίδι του....

Μάγκας

 

Φόντα: «Η Ιταλία πρέπει να μας σεβαστεί»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αυστρία είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ ενόψει του σαββατιάτικου (26/06) αγώνα με την Ιταλία για τους «16» του Euro 2020, αλλά ακόμη και μία μικρή ευκαιρία, μπορεί να είναι ότι χρειάζεται για να μπορέσει να κάνει την έκπληξη και να εξασφαλίσει μία θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπως τόνισε ο προπονητής της Φράνκο Φόντα την Παρασκευή (25/06).

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ παιχνίδια, δέχθηκε μόλις 12 τελικές στα τρία ματς του ομίλου χωρίς όμως να παραβιαστεί η εστία της, ενώ έχει κρατήσει το «μηδέν» στα μετόπισθεν στους τελευταίους 11 αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Για την ακρίβεια δεν έχει δεχθεί γκολ σε 1.055 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι για 17 ώρες και 35 λεπτά από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

«Οι Ιταλοί ήταν η πιο πειστική ομάδα μέχρι τώρα στο τουρνουά. Νίκησαν σε όλους τους αγώνες τους και ειδικά στον τελευταίο με την Ουαλία έδωσαν την...

Κορυφαίος αθλητής του κόσμου - Λευτέρης Πετρούνιας

Πιστός στο ραντεβού του ο Πετρούνιας

Ήταν αδύνατο ν΄ απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα πήρε το χρυσό μετάλλιο και το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (15.500) για να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Σε έναν από τους κρισιμότερους αγώνες της καριέρας του, έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο και τους σημαντικούς αγώνες που έχασε στη συνέχεια, ο «άρχοντας των κρίκων» όχι μόνο φώναξε «παρών», αλλά έπεισε και τον πιο δύσπιστο πως ήταν και παραμένει ασυναγώνιστος.
Πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά το κυριότερο συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (πάνω από 15.334) για να πάει στο Τόκιο. Ήταν άψογος σε όλο το πρόγραμμα που εκτέλεσε, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και στο φινάλε «καρφώθηκε» στο έδαφος πανηγυρίζοντας με τον προπονητή του.
Τα λεπτά αγωνίας που κύλησαν μετατράπηκαν σε αγκαλιές με τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, που ήταν 15.500. Πλέον, χωρίς να έχει το άγχος... στις πλάτες του θα πάει στο Τόκιο για να...

....σφηνάκια

 - Απαντώ πάντα στις προκλήσεις, αλλά και στις συκοφαντίες απ΄ όπου κι αν προέρχονται αυτές. Στο θέμα του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ πως είμαι ΗΡΑΚΛΗΣ, πως είμαι  Ψαχνιώτης και φυσικά δεν έτρεξα ποτέ να κλέψω λίγο από την δόξα του ΗΡΑΚΛΗ όταν πήγαινε από επιτυχία σε επιτυχία. 
Τι κάναμε λοιπόν; Διαπιστώσαμε πως στον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, γινόταν πριν χρόνια, ένα νέο ξεκίνημα με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Στούπα και προπονητή τον κ. Αντώνη Πριόνα. Ένα πρωί ήπιαμε έναν καφέ στο πρώην ΑΦΡΟΔΙΤΗ στην παραλία της Χαλκίδας. Ο Αντώνης Πριόνας ήταν πρωταθλητής με την ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ την περίοδο 2008-2009, αλλά για τους γνωστούς λόγους δεν θα συνέχιζε.
Τότε ήταν απέναντί του, πολλοί από τους σημερινούς φίλους του, αφού ως γνωστό, ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα.....
 Ο κ. Στούπας μας εξήγησε τα σχέδιά του για τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να αναλάβει την διοίκηση της....

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το στρατηγικό ενδιαφέρον της ΕΕ για «ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανήλθε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και υπενθύμισε το στρατηγικό ενδιαφέρον της ΕΕ για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο» και για την ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης.

Παράλληλα, «χαιρετίζει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία πρέπει να διατηρηθεί σύμφωνα με τη δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου 2021».

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεργαστεί με την Τουρκία με «σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο» για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, υπό την επιφύλαξη των όρων που καθορίστηκαν τον Μάρτιο και σε προηγούμενα....

....η άποψή μας

 - Επιμένουμε. 
Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και η Κατερίνα Μπατζελή, κάνουν ότι μπορούν, για να γίνουν τέλειοι μηδενιστές του έργου της Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, αφού δεν τους επέτρεψε να συνδιοικήσουν όπως ήθελαν την Περιφέρεια.
Δυστυχώς και ο Αναγνωστάκης και η Μπατζελή, επειδή ξέρουν το αυτοδιοικητικό και πολιτικό τους μέλλον, θέλουν απλά να κάνουν θόρυβο και τα μόνα τους εργαλεία που έχουν είναι οι συνεδριάσεις...

Τέταρτος παντού!!!!!

 Βιάσθηκε πολύ ο φίλος μας, ο οποίος μας έστειλε μήνυμα και μας είπε πως αδικήσαμε επίτηδες τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, αφού όπως μας είπε γράψαμε πως τερμάτισε  τέταρτος στην βαθμολογία. Φίλε εσύ βιάστηκες, αφού ως γνωστό η ΕΠΟ ανεβάζει με μια καθυστέρηση την σωστή βαθμολογία. Ο ΠΑΝΑΙΓΆΛΕΙΟΣ είναι τέταρτος αφού τον πέρασε και ο ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, αφού όπως θα διαπιστώσεις, ο γνωστός υβριστής προπονητής, έχει και τις δύο ομάδες που είχε, στην 4η θέση!!!!
Φυσικά θα δικαιολογηθεί και θα πει, πως αν είχε από την αρχή τον ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, θα....

5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο ! #YouSmileAwards

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2021  

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.  

Στον υπαίθριο χώρο του Ble Azure πλημμυρισμένο από ζεστά χαμόγελα και θερμά χειροκροτήματα, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης απονεμήθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, με κεντρικό μήνυμα:  Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο ! 

Σκοπός της εκδήλωσης και φέτος, η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, η Υφυπουργός Μεταναστευτικού και Ασύλου, κα. Σοφία Βούλτεψη και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, κ. Γιώργος Σταμάτης.

Οι 10 νικητές που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile, χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες, έλαβαν το Βραβείο YouSmile, ωστόσο όλα τα παιδιά....

....μικρά, μικρά

 -  Πρόεδρε ψυχραιμία. Τα αστεράκια πάντα πέφτουν από τον ουρανό και όταν συμβαίνει αυτό, όλοι τα ξεχνούν, αφού δεν τα βλέπουν στην συνέχεια. θα σε παρακαλούσαμε όμως για κάτι. Όταν βλέπεις να πέφτουν τα αστεράκια, κάνε και καμιά ευχή, γιατί λένε πως πιάνει!!!! Εμείς σ΄ αυτές τις περιπτώσεις ευχόμαστε, να μην χτυπήσουν όταν ....

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 




Τρεις στις δέκα Ιταλίδες σκέφτονται να απατήσουν όταν παίζει η Εθνική

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ιταλία περιμένει ν΄ αντιμετωπίσει στη φάση των «16» του EURO 2020 την Αυστρία το Σάββατο στις 21 Ιουνίου (Γουέμπλεϊ), μετά από τρεις νίκες στους ισάριθμους αγώνες του ομίλου της και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ.

Μια έρευνα του Gleeden όμως, ενός γνωστού ιστότοπου για εξωσυζυγικές συναντήσεις κι αγαπημένου των γυναικών που αναζητούν... περιπέτειες, μειώνει τον ενθουσιασμό των Ιταλών.

Εκατομμύρια φίλαθλοι παρέμειναν «κολλημένοι» μπροστά από την τηλεόραση για να ενθαρρύνουν την Εθνική ομάδα του Μαντσίνι, την ώρα που η διαδικτυακή πύλη δεχόταν ένα ποσοστό +46% νέων γυναικείων εγγραφών, που ταυτόχρονα αντιπροσώπευε ένα +87% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, όσον αφορά στην αύξηση των εγγραφών σε συνδυασμό με τους αγώνες των «ατζούρι».

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η διαδικτυακή αυτή πύλη, από τις 10...

«Να λειτουργούμε σαν ομάδα»

Έμφαση στην ενότητα ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έδωσε ο κ. Θ. Ζαγοράκης στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης -και- του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για καλύτερη εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλυτικά όσα τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.
«Καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση όλους τους συμμετέχοντες όπως και τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών. Με τους περισσότερους -αν και όχι με όλους- έχουμε επικοινωνήσει, αλλά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, έτσι ώστε να αναλάβω το καθήκον του προέδρου της ΕΠΟ.
Επιμένω στη θέση που έχω εκφράσει και θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούμε σαν μία ομάδα και να δώσουμε προτεραιότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο - όλοι μαζί και ο....

....φαπούλες

 - Σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να γράφουμε για την μάστιγα των ναρκωτικών, τα οποία δυστυχώς κάποιοι τ΄ αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή απλά παριστάνουν τους ανήξερους και πέφτουν από τα σύννεφα. Υπάρχουν όμως και πλέον οι χρήστες είναι πολύ και νεαρής ηλικίας και δυστυχώς βρίσκονται και στον χώρο του....

Και χωροφύλαξ και αστυφύλαξ ο Αναγνωστάκης

 - Ψήφισε ΟΧΙ στην ίδρυση του αναπτυξιακού οργανισμού ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ της Περιφέρειας Στερεάς και μετά όρισε και μέλος της παράταξης στο ΔΣ !!!!
Κύριε Αναγνωστάκη, αφού δεν συμφωνήσατε με την ίδρυση οργανισμού, γιατί θέλετε και να τον διοικήσετε;;;;;;;;
Πανηγυρίζει λέγοντας εδώ.....

ΥΠΑΙΘ: Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και τα μη συνδεδεμένα Πρότυπα Λύκεια της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Κατά την εξέταση θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, εντός των εξεταστικών κέντρων και η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self-test, PCR ή rapid test) από υποψηφίους και το εκπαιδευτικό, διοικητικό και το λοιπό προσωπικό. Τα ανωτέρω πρόσωπα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα φέροντας μαζί τους τη δήλωση ή βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 24 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου. Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό, υποχρεούνται να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στην σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και....

.....σουτάκια

 - Ήρθαν τα μαντάτα σου, λέει το λαϊκό άσμα και θα δούμε αν επαληθευτούν. Ακόμη δεν ξεκίνησε η νέα ποδοσφαιρική σεζόν και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες, για προπονητή ο οποίος πήρε το οκ να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν θα προλάβει να κάνει παρέλαση, όπως λένε αυτοί που ξέρουν!!!! Κρίμα πάντως, αλλά υπάρχει ελπίδα γι΄ αυτόν αφού μπορεί να μην έχουμε καν ....

Ακύρωση θεατρικής παράστασης

Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Κατόπιν ενημέρωσης της παραγωγής, η θεατρική παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στο Θέατρο Ορέστης Μακρής,   με τους Θωμά Ζάμπρα & Χρύσα Κατσαρίνη , δεν ...

Αποκαλυπτήρια για το Ράλι Ακρόπολις 2021

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με 77 ημέρες να απομένουν για την εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, o υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλι. 

Κατά την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021 και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του υπουργείου, αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους. 

Ανάμεσά τους η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλι Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Και τώρα; Τι θα γίνει με τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ;
Κάποιοι λένε πως θα γινει, ότι γινόταν όλα τα χρόνια. Όλοι θα ζητήσουν από τον κύριο Στουπα και τους συνεργάτες του στην διοίκηση, να συνεχίσουν και όλοι θα υποσχεθούν πως θα..

Επιστολή ΕΠΟ σε UEFA-FIFA

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι εστάλη επιστολή στην UEFA, με κοινοποίηση στην FIFA, σχετικά με το θέμα της της αθλητικής ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

«Σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης επικοινωνίας μας, και δεδομένων όσων συνέβησαν στη  διάρκεια των αγώνων της πρώτης φάσης του UEFA Euro 2020, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανέρχεται στο θέμα της αθλητικής ονομασίας της γειτονικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας.
Όπως προκύπτει από τον επίσημο ιστότοπό σας, μέλος σας είναι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι της «Μακεδονίας», https://www.uefa.com/insideuefa/member-associations/mkd/).
Επίσης, στο UEFA Euro 2020 αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας (και όχι της «Μακεδονίας», https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/teams/59205--north-macedonia/).
Ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά διότι, ως γνωστόν, κάθε εθνική ομοσπονδία-μέλος σας πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς μια χώρα «αναγνωρισμένη ως ανεξάρτητο κράτος από την πλειοψηφία των μελών των Ηνωμένων Εθνών» (δείτε και «Ευρωπαϊκό μοντέλο οργανωμένου αθλητισμού»). Αναφερόμαστε στο άρθρο 5  παρ. 1 του καταστατικού σας, που προβλέπει ότι: «Η συμμετοχή (με την ιδιότητα μέλους) στην UEFA είναι ανοιχτή σε εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που βρίσκονται στην ήπειρο της Ευρώπης και είναι εγκατεστημένες σε μια χώρα που είναι...

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ- ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε όλα τα μέλη του Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, ότι η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Δευτέρα 28/6/21 και ώρα 19.00  στο Γυμνάσιο....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλό 3ημερο και να προσέχετε γιατί ο καυσωνας είναι εδώ.
Τυπικά και ουσιαστικά κλείνουν σήμερα και τα δημοτικά σχολεία. Για μας θα είναι η τελευταία μέρα, στο 2ο Δημοτικό Βασιλικου, μετά από πολλά χρόνια. Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που περάσαμε την πόρτα αυτού του σχολείου αλλά δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά δεν λέμε αντίο. Θα είμαστε πάντα δίπλα..

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

....σφηνάκια

 - Την καλησπέρα μας στον πρόεδρο του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών τον κ. Γιώργο Στούπα, ο οποίος σύμφωνα με αυτά που κυκλοφόρησαν έχει παραιτηθεί από το ΔΣ της ομάδας, η οποία ομάδα προχωράει σε Γενική Συνέλευση στις 28/06/2021 και στα θέματα είναι και η εκλογή νέου ΔΣ.
Φυσικό και επόμενο είναι πως αφού η ομάδα έχει ως θέμα τις εκλογές να υπάρχει η παραίτηση των μελών του ΔΣ.
Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή και την Δευτέρα το .....

3.240 λεπτά συν τις καθυστερήσεις...

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μετά από 13 ημέρες, 36 αγώνες ή διαφορετικά 3.240 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις), ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Euro 2020, απλωμένη από άκρο σε άκρο της Ευρώπης -για πρώτη φορά στην ιστορία-, σε 11 πόλεις, 11 διαφορετικών χωρών, καθυστερημένοη κατά ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Με συγκινήσεις, κρατημένες ανάσες, χαμόγελα ανακούφισης, ρεκόρ, πρωταγωνιστές, εντάσεις, διαμάχες, πολιτική, αλλά χωρίς επεισόδια και γήπεδα, γεμάτα ή λιγότερο γεμάτα, ανάλογα με τα μέτρα Covid-19, που έχει καθεμιά από τις 11 πόλεις-χώρες φιλοξενίας.

Εάν η φωτεινή πλευρά του Euro 2020, είναι χωρίς καμία αμφιβολία, η σωτηρία του Κριστιάν Ερικσεν και -στον αγωνιστικό τομέα- τα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο, στην πιο μουντή βρίσκει κανείς, το απίστευτο αυτογκόλ του Σλοβάκου Μάρτιν Ντουμπράβκα, τις επαναλαμβανόμενες  εντάσεις-αντιπαραθέσεις και σίγουρα την άρνηση της UEFA να φωτιστεί η Allianz Arena στο Μόναχο -μετά σχετικό αίτημα του δημάρχου- με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος θα οδηγήσει, σύμφωνα με ΜΚΟ, στην απαγόρευση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαφημίσεων, βιβλίων ή σειρών, στις οποίες αναφέρεται η ομοφυλοφιλία.

Η ομορφότερη 
Αναμφίβολα όλη αυτή που εξελίχθηκε, συλλογικά, γύρω από τους Δανούς...

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κι Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Βουλευτής Ν. Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία Κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με δυναμική να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Η Δήμαρχος σημείωσε ότι κύρια στόχευση του ανωτέρω έργου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης και η ασφαλής και διαρκής δυνατότητα προπόνησης...

....η άποψή μας

 - Μήπως θα πρέπει να πάει ο Φάνης Σπανός να καθαρίσει τα δάση στην Βόρεια Εύβοια, από τα κατεστραμμένα δέντρα και γιατί όχι και από τα ξερόχορτα;;;;
Αφού ρωτάει ο κ. Αναγνωστάκης να τον ρωτήσουμε κι εμείς τι έκανε ο ΣΥΡΙΖ τα 5 χρόνια που κυβέρνησε για τα δάση;
Κύριε Αναγνωστάκη, μήπως μπορείτε να μνας πείτε αν εσείς καθαρίσατε ποτέ, όχι τα δάση, αλλά τα πάρκα του ....

Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου: Όποιος δεν εμβολιαστεί, θα μολυνθεί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρέπει να πεισθούν σκεπτικιστές και αρνητές του εμβολίου ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Οι μη εμβολιασμένοι θα μολυνθούν από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

«Εάν δεν πείσουμε ένα μέρος της ομάδας των σκεπτικιστών και των αρνητών για το νόημα του εμβολιασμού, δεν θα επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης. Όποιος δεν εμβολιαστεί, αργά ή γρήγορα θα μολυνθεί από τον κορονοϊό, λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου στο Δίκτυο Συντακτών...

....μικρά, μικρά

 - Όποιος αμφισβητεί αυτά που γράφουμε για το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα ΟΧΙ του κυρίου Αναγνωστάκη και της κυρίας Μπατζελή, ας μας διαψεύσει για να πάρει αποδείξεις. Οι δικαιολογίες και το κρυφτούλι δεν αλλάζουν την κατάσταση. Αυτοδιοικητικοί και παπαγαλάκια γίνανε ένα και προσπαθούν να μειώσουν τον Φάνη και δεν τους ενδιαφέρει αν κάνουν κακό στον τόπο τους. Παρακολουθώντας τα Περιφερειακά Συμβούλια, ξέρουμε την θέση και τι δεν ψηφίζει ο κ. Αναγνωστάκης. Είναι όμως μια μικρή μειοψηφία, αφού σχεδόν όλα τα θέματα έχουν την θετική ψήφο άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης και τις οποίες ....

Άμεση τοποθέτηση απινιδωτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες ζητάει ο ΠΙΣ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την άμεση τοποθέτηση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) σε όλους τους αθλητικούς χώρους και στις σχολικές μονάδες, ετήσιο ιατρικό επανέλεγχο όλων των αθλούμενων με καρδιολογικές εξετάσεις, αλλά και την καθιέρωση μαθήματος Αγωγής Υγείας στα σχολεία, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ε. Αυγενάκη.

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά καρδιακής ανακοπής σε αθλητικούς χώρους, το ένα σε αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το άλλο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, ο ΠΙΣ ζητά να αποφασισθεί άμεσα η λήψη μέτρων ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα ο ΠΙΣ στην επιστολή του ζητά:

1) Να τοποθετηθεί Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) σε κάθε αθλητικό χώρο ανοικτό ή κλειστό.

2) Να υπάρχει ΑΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες και σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

3) Σε κάθε διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων οποιουδήποτε...

....φαπούλες

 - Την καλησπέρα μας στον προπονητή κ. Γιώργο Λάμπρου και να του ευχηθούμε Καλό Καλοκαίρι. Επίσης να του πούμε να προσέχει, γιατί ένας φίλος του προπονητής και από τα καλύτερα παιδιά, προσπαθεί να πείσει τον κ. Γατόπουλο να τον πάρει δίπλα του, γιατί θέλει γυμναστή...
Γιώργο κάνε κάτι γρήγορα γιατί θα τον χάσεις. Μην πάει το μυαλό σου στον Αυλωνίτη. Αυτός θα τον έχει ....

ΕΕ: Συρροή υποψηφίων για να γίνουν ευρωπαίοι αστροναύτες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα από 22.000 άτομα, το ένα τέταρτο των οποίων γυναίκες, είναι οι υποψήφιοι για να γίνουν οι μελλοντικοί ευρωπαίοι αστροναύτες, σχεδόν τριπλάσιοι απ' ό,τι ήταν το 2008, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Συνολικά 22.589 άνθρωποι προερχόμενοι από 22 κράτη μέλη και τρία συνδεδεμένα με τον ESA κράτη είχαν υποβάλει την υποψηφιότητά τους όταν έκλεισε η εκστρατεία στρατολόγησης, που παρέμεινε ανοικτή από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Ο ESA είχε δεχθεί 8.413 υποψηφιότητες κατά την προηγούμενη επιλογή, η οποία είχε γίνει πριν από 11 χρόνια. Η εκστρατεία του 2021, με την οποία επιδιώκεται να δημιουργηθεί μια νέα, περισσότερο διαφοροποιημένη γενιά αστροναυτών, προσήλκυσε σχεδόν τριπλάσιους υποψηφίους και τέσσερις φορές περισσότερες γυναίκες (5.419).

«Είναι εντυπωσιακό και ασφαλώς ιστορικό», δήλωσε εκφράζοντας τη χαρά του ο γενικός διευθυντής του ESA Γιόζεφ Ασμπάχερ, ο οποίος βλέπει στο γεγονός αυτό ένα «σύμβολο» της διάθεσης της Ευρώπης να εξερευνήσει το διάστημα, επί του...

.....σουτάκια

 - Όταν κάποιος προπονητής καταλήγει υβριστής και λέει μπούρδες εναντίον μας, δεν πιστεύουμε πως περιμένει να του στείλουμε λουλούδια ή γλυκά και να τον ευχαριστήσουμε. Του απαντάμε αναδεικνύοντας την αποτυχία του και μάλιστα τώρα που είναι διπλή. Ο ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ τερμάτισε 4ος με 16 μόλις βαθμούς και ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ επίσης 4ος με 21 βαθμούς!!! Όταν επισημοποιηθούν οι βαθμολογίες αυτή θα είναι η θέση των ομάδων, τις οποίες ανέλαβε ο ....

Κούκουζας Βαγγέλης: Οι συνδικαλιστές πυροβόλησαν την ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία) στο κεφάλι.......

Με αφορμή την σημερινή επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο απο την Παράταξη "Πατρίδα μας η Στερεά" για την πορεία της ΕΑΒ καταθέτω την αποψή μου.
Η πνιγμένη στα προβλήματα και τα χρέη εταιρεία, κατάφερε να χάσει μιάς πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη της, μπαίνοντας στον δρόμο της αντιστροφής της κατάστασης, κατασκευάζοντας κρίσιμα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που αφορά στην κατασκευή απαρτίων του F-16.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποχωρήσει η Lock-heed Martin,που εχει δώσει υπεργολαβία στην ΕΑΒ να κατασκευάζει κομμάτια απο τα F-16.
Υπάρχει αδιέξοδο λοιπόν, καθότι δεν παραδίδονται κομάτια,και καθότι οι .....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Τίποτα δεν θα πάρω πίσω, από τα σχόλια που έκανα για αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι κοιτάζουν μόνο τον εαυτούλη τους και να λειτουργούν ως κομματικοί.
Είναι φοβερό να ψηφίζεις ΟΧΙ στην ίδρυση ενός οργανισμού στην περιφέρεια και την ίδια ώρα να θέλεις να έχεις και μέλη στο ΔΣ του Οργανισμού!!!!
Πυρ και μανία είναι Αναγνωστάκης, Μπατζελή και άλλοι, αφού η Περιφερειακή Αρχή με τον Φάνη Σπανό, τα καταφέρνει μια....

Η τελευταία υπερπανσέληνος του 2021 το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου θα συμβεί η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος για φέτος. Είχαν προηγηθεί οι υπερπανσέληνοι της 27ης Απριλίου και της 26ης Μαΐου. Για μια ακόμη το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος ήταν παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή που μαζεύονται οι ώριμες πια φράουλες.

Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Καύσωνας, αλλά θα περάσει κι αυτός. Ελαφριά γεύματα, όχι έκθεση στον ήλιο, όχι οινοπνευματώδη, πίνετε νεράκι, ρίξτε λίγο νερό στο κεφάλι και το σώμα σας και όλα θα πάνε καλά. Σήμερα είχαμε και αγώνες στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας για την κατηγορία Κ14, οι οποίοι όμως αναβλήθηκαν και ευχόμαστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα με την ζέστη και την επόμενη εβδομάδα να διεξαχθούν, γιατί οι μικροί αθλητές είναι άδικο να μην έχουν αγώνες. Κύριε Μπολούκο φροντίστε το.  Χθες είχαμε και Περιφερειακό Συμβούλιο κι εκεί ακούσαμε πολλά .....

Summer Camp 2021



❗️BREAKING ANNOUNCEMENT 📢
Η μεγάλη στιγμή έφτασε .
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι για άλλη μια χρόνια το Summer Camp από την Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Χαλκίδας είναι γεγονός.
Η διεξαγωγή του θα γίνει στα πλαίσια 4 περιόδων.
🗓28/06-02/07
🗓05/07-09/07
🗓12/07-16/07
🗓19/07-23/07
Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ασφάλειας, οργάνωσης, υπευθυνότητας & πειθαρχίας προετοιμαζόμαστε για να ζήσουμε ξανά μαζί νέες μοναδικές στιγμές και εμπειρίες .
Στόχος του Summer Camp είναι στις άριστες εγκαταστάσεις της Σχολής μας τα παιδιά να μάθουν τα μυστικά της μπάλας, να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες, να αποκτήσουν καινούργιους φίλους και φυσικά να διασκεδάσουν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4-15 εντός και εκτός σχολής και σε παιδιά που προέρχονται εκτός του νομού Εύβοιας.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στο κολυμβητήριο, σε κλειστό γήπεδο μπάσκετ και διάφορες άλλες αθλοπαιδίες.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν θεωρητικά...