Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 
Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει 
να σας λύσουμε την απορία που έχετε.
Γιατί τελευταία την καληνύχτα την....

Έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής», σε επιμέλεια της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας του ΚΚΕ, για τον Θύμιο Καψή - "Ανάποδο" (SPOT)


Μια νέα έκδοση με τίτλο «Θύμιος Καψής - Ανάποδος, Κομμουνιστής, Λαϊκός ηγέτης της Ρούμελης και της Εύβοιας», που αποκαλύπτει νέες ιστορικές πλευρές της επαναστατικής πάλης στην Ελλάδα, κυκλοφορεί από την «Σύγχρονη Εποχή».
Το βιβλίο επιμελήθηκε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.
Ο κομμουνιστής Θύμιος Καψής (Ανάποδος) αποτέλεσε πρότυπο μαχητή, γέννημα - θρέμμα της ανταρτομάνας Ρούμελης, η οποία τη δεκαετία του 1940 χάρισε στο λαϊκό κίνημα μια μεγάλη γενιά ....

Αυγενάκης: «Αρχίζουν άμεσα τα έργα πνοής στο ΕΑΚ Λάρισας και για τον στίβο, έπειτα από δεκαετίες»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού δύο έργα πνοής, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, συνολικού ύψους 1.418.132 €  και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Το ένα έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στίβου, νέου αθλητικού εξοπλισμού και άλλες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη συνολική ανακαίνιση του κεντρικού σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου, προϋπολογισμού 898.132 € , για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια, έπειτα από το 1994.

Το άλλο έργο αφορά στη διαμόρφωση του βοηθητικού χώρου του κεντρικού σταδίου, έκτασης επτά (7) στρεμμάτων, ως χώρο προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, με την παράλληλη προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 520.000 € .

Οι Μελέτες και τα Τεύχη Δημοπράτησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η ....

Πώς θα λειτουργούν τα δικαστήρια από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναμένεται η δημοσίευση της νέας κοινής υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2020.

Αναλυτικότερα, από την ερχόμενη Δευτέρα, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός των 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, προβλέπεται η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου, καθώς και η δυνατότητα του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του κάθε δικαστηρίου να ρυθμίζει τα ζητήματα που ανάγονται στη λειτουργία του.

Ως προς την λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, από 11/1/2021 θα εκδικάζονται:

1) τα κακουργήματα με προσωρινά κρατούμενους για τους οποίους ...

11 κρούσματα στην Εύβοια

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα, 362 διασωληνωμένοι, 32 νέοι θάνατοι
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 800 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144.293, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.598 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43.583 (30,2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

362 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 250 (69,1%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85,4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 954 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.227 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.087 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων 800 κρουσμάτων

Η κατανομή των 800 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

29 κρούσματα  στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
32 κρούσματα  στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών  ...

Κορονοϊός: Οι ασυμπτωματικοί φορείς ευθύνονται τουλάχιστον για τα μισά νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Οι χωρίς συμπτώματα φορείς του κορονοϊού -προσυμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί- μεταδίδουν περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα, σχεδόν έξι στα δέκα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός νέου μαθηματικού-επιδημιολογικού μοντέλου των επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.
Αυτή η εκτίμηση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία να τηρούνται οι οδηγίες για χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και πλύσιμο των χεριών, άσχετα με το εάν κάποιος νιώθει άρρωστος ή όχι.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το 59% της μετάδοσης του κορωνοϊού (νέα κρούσματα) προέρχεται από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα. Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει το 35% των νέων κρουσμάτων που οφείλεται σε προσυμπτωματικούς φορείς του ιού SARS-CoV-2, οι οποίοι μολύνουν άλλους πριν οι ίδιοι εμφανίσουν συμπτώματα (αυτό θα συμβεί αργότερα, αφού έχουν πια κάνει τη «ζημιά» στους γύρω τους), καθώς και το 24% των νέων κρουσμάτων που οφείλεται σε ασυμπτωματικούς ανθρώπους, οι οποίοι ποτέ ....

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι χθες 08 Ιανουαρίου 2021 αναχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από το ξενοδοχείο Grand Blue. Μετά τη σημερινή εξέλιξη στον Δήμο Ερέτριας υπάρχουν περίπου 160 πρόσφυγες στο ....

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των RAPID TESTS (με την μέθοδο Drive Through) που διενεργήθηκαν στα Ψαχνά την 8η Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι σήμερα 8 Ιανουαρίου 2021, από 09.00 έως 14.30,  στα Ψαχνά, διεξήχθησαν  Rapid tests ανίχνευσης COVID -19,  με την μέθοδο Drive Through (ο εξεταζόμενος εντός του αυτοκινήτου του).   Οι πολίτες προσέρχονταν με τα αυτοκίνητα τους έμπροσθεν του Δημαρχείου στα Ψαχνά σε προκαθορισμένο χώρο, όπου κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με την βοήθεια προσωπικού της Υπηρεσίας ‘Βοήθεια στο Σπίτι ” του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, διενεργούσαν τους ελέγχους.
Διενεργήθηκαν Τριακόσια Εννιά (309) τεστ εκ των οποίων ανιχνεύθηκαν έξι (6) θετικά στον COVID-19. Τα κρούσματα αξιολογήθηκαν  όλα ως στενές επαφές των πρώτων (4 Ιανουαρίου 2021) αναφερθέντων και ήδη γνωστών κρουσμάτων.
Άμεσα δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ, οι προβλεπόμενες ιατρικές αναλυτικές οδηγίες προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό καθώς και η εντολή σε κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών....

Μειωμένη η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, η μειωμένη εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. 

   Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η εξεταστέα ύλη που προέκυψε μετά τις μειώσεις, δεν είναι ίδια με την περυσινή και σε γενικές γραμμές, οι περικοπές που έγιναν στην ύλη των μαθημάτων ανέρχονται σε ποσοστά 20% με 25% της αρχικής εξεταστέας ύλης.

   Οι περικοπές έγιναν «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση», αναφέρεται από το υπουργείο.

   Η μείωση της εξεταστέας ύλης για τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας, αποτελεί απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και αποτέλεσμα σχετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για συγκεκριμένες ....

Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς που συνέβη στη διάρκεια των γιορτών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κρούσματα των εορτών αναμένουν οι επιστήμονες και ανησυχεί ιδιαίτερα η μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων κατά 2 έτη και κυρίως η αύξηση της επίπτωσης της λοίμωξης στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35 ετών, που οφείλεται στην αυξημένη κινητικότητα κατά την διάρκεια των εορτών, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

"Μάθαμε καλά ότι αν δεν προσέξουμε πολύ, ιδιαίτερα οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, ο αόρατος αυτός εχθρός θα μεταδοθεί μέσω της οικογένειας μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες σε εκείνους που εμφανίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης". Όπως είπε, από την παρακολούθηση των σκληρών δεκτών-νέες εισαγωγές, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των νοσηλευόμενων, παρατηρείται μια μικρή αλλά όχι σημαντική μείωση. Ανησυχεί όμως ιδιαίτερα η αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών στην Αττική, που υπολογίζεται στο 20 με 25% από τις 25 Δεκεμβρίου έως σήμερα. Μικρή αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών σε ΜΕΘ της Αττικής και "δυστυχώς προβλέπεται μια περαιτέρω αύξηση που συνήθως έπεται 7 ...

Μητρώο Καλλιτεχνών: Αποζημίωση Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου με προθεσμία εγγραφής έως τις 10/1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λήγει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, η προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνών Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020. «Τα πολλά προβλήματα των επαγγελματιών του Πολιτισμού αναδείχθηκαν με εμφατικό τρόπο στην περίοδο της πανδημίας. Η δημιουργία του Μητρώου κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να μπει τάξη στο μέχρι σήμερα αχαρτογράφητο τοπίο του Πολιτισμού, να χαραχθούν ευεργετικές δημόσιες πολιτικές για τους επαγγελματικούς κλάδους και τρόποι στήριξης των εργαζομένων του Πολιτισμού», ενημερώνει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, επισημαίνοντας παράλληλα τις τροποποιήσεις που ήδη έχουν γίνει προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν:

· Έχουν προστεθεί 40 επιπλέον επαγγελματικές ειδικότητες

· Έχει προστεθεί η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων...

Frontex: Σε χαμηλό επταετίας η παράτυπη μετανάστευση στην ΕΕ το 2020 - Πτώση κατά 76% προς την Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αριθμός των ανθρώπων που εντοπίστηκαν να διασχίζουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε κατά 13% το 2020, φτάνοντας περίπου τους 124.000 ανθρώπους, στον χαμηλότερο αριθμό από το 2013, σε μια πτώση που κατά κύριο λόγο οφείλεται στους περιορισμούς κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Frontex.

Οι Σύροι παραμένουν η πιο συχνά αναφερόμενη υπηκοότητα όσων επιχείρησαν να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ακολουθούν Μαροκινοί, Τυνήσιοι και Αλγερινοί.

Παρά την άνοδο στις αρχές του περασμένου έτους, η μεταναστευτική οδός της Ανατολικής Μεσογείου, προς της Ελλάδα, σημείωσε τελικά τη μεγαλύτερη πτώση στον αριθμό αφίξεων, πάνω από 3/4 (-76%), σε περίπου 20.000 ανθρώπους. Ο αριθμός των παράνομων διασυνοριακών διαβάσεων στην περιοχή της Δυτικής ...

ΔΕΕΠ Ευβοίας - Νέα Δημοκρατία


Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας σας εύχονται ευτυχισμένο το νέο έτος 2021, με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργικότητα! 
Με τη συμπλήρωση 1,5 χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η ΔΕΕΠ Ευβοίας διοργανώνει διαδικτυακή κοπή πίτας για το νέο έτος:
📅 Σάββατο, 09/01/2021 🕒07:00μμ ....

ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ;

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
H Ιερά Μητρόπολίς μας με συνέπεια και αγάπη διακονεί το ποίμνιό της πάντοτε προσευχομένη και συμπάσχουσα. Δεν παραλείπει δε και την παροχή οικονομικής βοήθειας και αναγκαίων ειδών διατροφής και ενδύσεως σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.
Όμως τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, τα οποία με ιδιαίτερη αυστηρότητα επιβάλλονται στην Εκκλησία, κρατούν τις εκκλησίες μας κλειστές, ενώ φαίνεται ότι και ο καθιερωμένος πριν τα Χριστούγεννα Έρανος Αγάπης δεν θα διεξαχθεί με τον συνήθη τρόπο.
Επειδή, όμως, οι ανάγκες καθημερινώς αυξάνουν και τα αιτήματα πολλαπλασιάζονται, κάνουμε έκκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματά Σας και σας παρακαλούμε να καταθέσετε την χριστουγεννιάτικη φιλάνθρωπη προσφορά σας στην Ιερά Μητρόπολη είτε μέσω των Ενοριών Σας, είτε απ’ ευθείας, είτε με ταχυδρομική ....

Για το αήττητο στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση στα γήπεδα της Super League καθώς το τριήμερο 9-10-11 Ιανουαρίου διεξάγεται η 16η αγωνιστική. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, ωστόσο τα ταξίδια των Ολυμπιακού, Άρη και ΑΕΚ ελλοχεύουν κινδύνους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανοίγουν την αυλαία καθώς στο μοναδικό παιχνίδι του Σαββάτου κοντράρονται με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (9/1, 19:30). «Κίτρινοι» και «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που θα ρίξουν την αυλαία: ο μεν Άρης αντιμετωπίζει στους «Ζωσιμάδες» (11/1 17:15) τον ΠΑΣ Γιάννινα, η δε ΑΕΚ φιλοξενείται από την ουραγό Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» (11/1, 19:30).

Ενδιάμεσα, ΠΑΟΚ και Βόλος θα επιδιώξουν στην Τούμπα (10/1, 15:00) να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά τις ήττες από Ατρόμητος και Άρη, αντίστοιχα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τους Απόλλωνα Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης που τίθενται ....

ΓΕΕΘΑ: Οδηγίες προς τους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α ΕΣΣΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενόψει της 11ης Ιανουαρίου , ημερομηνίας έναρξης της κατάταξης κατηγοριών των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, το ΓΕΕΘΑ , με ανακοίνωση του, ενημέρωσε ότι η 2021 Α' ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί κανονικά και επανέλαβε τις οδηγίες και τα μέτρα που ισχύουν πριν και κατά την κατάταξή τους , στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού (COVID-19) και για την διευκόλυνσή τους.
Συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής:
 -Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξής τους μετά την ίασή τους,
-Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ....

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

"Τα λέμε" αύριο.

 - Ωχ αμάν!!!
 Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε; 
Συγνώμη δηλαδή, αλλά όταν κάποιος θέλει και δίνει αγώνα, για να διοικήσει το ποδόσφαιρο, αυτός που έχει ανιψιά την όντως όμορφη κυρία, που ήταν πρώην του τέως προέδρου και μετά "του οδηγού" του τέως.....

Σαββίδης: «Όποιος δεν μπορεί... φεύγει»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τηλεδιάσκεψη είχε με την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έθεσε αυστηρά τους παίκτες προ των ευθυνών τους. Τους διαμήνυσε ότι οι στόχοι του ΠΑΟΚ παραμένουν υψηλοί και δεν αλλάζουν κι αν κάποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να τους υποστηρίξει, μπορεί να ζητήσει την αποδέσμευσή του και θα γίνει την ίδια κιόλας ημέρα. 

Είπε ακόμη ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ότι «όλος ο ΠΑΟΚ θα ....

Συνεχίζει στα 39 του

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο Βραζιλιάνος Μαϊκόν, ο οποίος κατά το παρελθόν αγωνίστηκε στις Μονακό, Ίντερ και Ρόμα, επέστρεψε στην Ιταλία την Παρασκευή με την πρόθεση, στα 39 χρόνια του, να συνεχίσει την καριέρα του στην τέταρτη κατηγορία (ερασιτεχνική), με τη Σόνα, ομάδα στην περιοχή της Βερόνα.

«Χαίρομαι που επέστρεψα στην Ιταλία με τον γιο μου (ο οποίος θα παίξει με την ομάδα νέων του συλλόγου). Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα περιπέτεια που ξεκινά», δήλωσε ο Βραζιλιάνος όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο ....

«Ναι» το Λοιμωξιολόγων για την επανέναρξη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική ήταν η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν ο πρόεδρος την ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο πρόεδρος της SL2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος ...

Γεωγραφική κατανομή των 721 κρουσμάτων

Η κατανομή των 721 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:
32 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 
27 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών  
22 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών  
35 κρούσματα στην ΠΕ  Δυτικής Αττικής
78 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 
19 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών  
94 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας....

Ρωτώντας, θα μάθεις πολλά!!!!

 - Έπαθες κάτι; 
Πόνεσες πολύ;
Εμείς σεβόμαστε τους ανθρώπους οι οποίοι κάτι κατάλαβαν και έκαναν πρώτοι την κίνηση.
Εμείς δεν έχουμε λόγους να....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 721 κρούσματα, 386 διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 721 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143.494, εκ των οποίων 52,2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.579 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43.251 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 386 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.....

ΚΚΕ - ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

H αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού δεν μπορείνα υποκαταστήσει την ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Οι τελευταίες κυβερνητικές παλινωδίες με τους εμβολιασμούς υγειονομικών που αναβάλλονται,όπως άλλωστε συνέβη και στην Εύβοια, δημιουργούν εύλογη ανησυχία για την πολυδιαφημισμένη κρατική ετοιμότητα.Εξάλλου ο απαραίτητος μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού να εμβολιαστεί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας στη χώρα. Μέχρι αυτό να επιτευχθεί, αν δεν υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, και ο εμβολιασμός θα υπονομεύεται και η πανδημία δεν θα αντιμετωπίζεται.

Το εμβόλιο, είναι ένα σοβαρό όπλο για τη θωράκιση του πληθυσμού και πρέπει να αξιοποιηθεί. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα μέτρα πρόληψης, την ανάπτυξη της ΠΦΥ, τη δημιουργία σύγχρονων ΜΕΘ. τη στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σήμερα είναι ανάγκη το σύστημα υγείας να θωρακιστεί ώστε να εξασφαλιστούν:

·      Επάρκεια σε προσωπικό όχι μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά και για τη συστηματική παρακολούθηση των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα, όπως και την απόκτηση επιστημονικής γνώσης γύρω από το ζήτημα αυτό.

·      Παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης πχ με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ ώστε να παίρνονται και μέτρα πρόληψης

·      Στήριξη όσων αποθεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό, αλλά έχουν τώρα να ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προς:  τον κ. Δήμαρχο Κύμης - Αλιβερίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Καλή χρονιά σε όλους,
Όπως πληροφορήθηκα, το Νοσοκομείο Κύμης, για αρκετό διάστημα, λειτουργεί με νερό απαράδεκτης ποιότητας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών, προκαλεί προβλήματα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. 
Όπως επίσης πληροφορούμαι, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά κατ’ επανάληψη σημειώνονται προβλήματα με την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στο Νοσοκομείο και γενικότερα στην πόλη της Κύμης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να ....

Covid-19: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech δείχνει αποτελεσματικό στη μετάλλαξη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 δείχνει να λειτουργεί κατά μιας σημαντικής μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με εργαστηριακή έρευνα της Pfizer.

Η μελέτη αυτή, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη από ομοτίμους, της Pfizer και επιστημόνων του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας δείχνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση του ιού με τη γνωστή ως N501Y μετάλλαξη της πρωτεΐνης ακίδα.

Η μετάλλαξη αυτή μπορεί να ευθύνεται για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του ιού ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει στον ιό να αποφεύγει την εξουδετέρωσή του από τα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο, δήλωσε ο Φιλ Ντόρμιτζερ, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες της Pfizer για τα εμβόλια.

Η έρευνα αυτή έγινε σε δείγμα αίματος που ελήφθη από ανθρώπους που έχουν ....

......σφηνάκια

 - Εμείς δεν ζητήσαμε από κανέναν να απολογηθεί για τις επιλογές του και ούτε να μας δώσει λόγο για τον ποιον μιλάει ή όχι, ούτε με ποιον θα κάνει παρέα. Γι΄ αυτό και δεν έχουμε καμία υποχρέωση να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν. θα μιλάμε με όποιον θέλουμε και θα...

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι. Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΩΡΕΩΝ

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Οικονόμου Κωνσταντίνου Χρήστου, διατελέσαντος επί τεσσαρακονταετία Εφημερίου του Ενοριακού Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ωρεών, κοιμηθέντος το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2021 μετά από πολύμηνη μάχη με τη νόσο του καρκίνου, την οποία αντιμετώπισε με χριστιανική καρτερία.

 Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1956 στις Καματριάδες Ιστιαίας στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Σπυρίδωνα και Ευμορφία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

 Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Τριανταφυλλιά, με την οποία...

"Τα παρατράγουδα"

 - Σήμερα μπορεί και να γράφουμε για τελευταία φορά την στήλη "Τα παρατράγουδα". Μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά θα το διαπιστώσουμε μέχρι την Δευτέρα. Αν κάποιοι δεν κατάλαβαν το μήνυμα, θα βρεθούν μπροστά σε.....

Οι αριθμοί της 15ης αγωνιστικής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναρπαστικό τέλος είχε ο 100ος αγώνας του πρωταθλήματος Super League Interwetten, με τον Ατρόμητο να νικά τον ΠΑΟΚ με 3-2 και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει δέκα βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Είδαμε 15 γκολ, με τα εννέα από αυτά να μπαίνουν σε δύο παιχνίδια. Σκόραραν οι μισές ακριβώς ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι ήδη η μοναδική ομάδα χωρίς απώλειες, αφού καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια της μέσα στο 2021.

Όπως πάντα, αλιεύσαμε ενδιαφέροντες αριθμούς από την αγωνιστική...

200... συμμετοχές στη Super League συμπλήρωσε ο Δήμος Μπαξεβανίδης στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο 32χρονος αμυντικός έχει 186 με την Ξάνθη και ....

...φαπούλες

 - Επιτέλους το κατάλαβε και "ο μεγάλος ραδιοφωνατζής". Όποιος υπηρετεί την αυτοδιοίκηση, δεν πρέπει να μένει μόνο σε τσιτάτα, αλλά να καταγγέλλει και αρμοδίως την όποια κακή διαχείριση. Μεγάλε επιτέλους το είπες. Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως αρκούσε το να βγαίνουν και να τα καταγγέλλουν σε σένα. Υπάρχει ένα θέμα όμως. Οι αρμόδιοι βάζουν στο αρχείο καταγγελίες όταν δεν.....

Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα είναι επικίνδυνο να ξεφύγει το νέο στέλεχος του κορονοϊού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Δύο ανεξάρτητες μελέτες, που προδημοσιεύθηκαν στη βάση ιατρικών ερευνών medRxiv, κατέληξαν στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι η νέα «βρετανική» μετάλλαξη του κορονοϊού είναι πράγματι αρκετά πιο μεταδοτική, τουλάχιστον κατά 50%, όπως επισημαίνει το «Nature».

   Η πρώτη μελέτη, από τους Eric Volz και Neil Ferguson του Imperial College του Λονδίνου, εξέτασε σχεδόν 2.000 γονιδιώματα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού VOC 202012/01, τα οποία συλλέχθηκαν στη Βρετανία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Επίσης, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα περίπου 275.000 τεστ που έγιναν στη Βρετανία στο τέλος του 2020. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η νέα μετάλλαξη είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από τις άλλες έως τώρα.

   Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον Νίκολας Ντέιβις της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αξιολόγησε, επίσης, γενετικά και άλλα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης στο τέλος του ....

....μικρά, μικρά

 - Καμία απολύτως αναφορά ή καταγγελία ή ένσταση για κακή διαχείριση των οικονομικών στο Δήμο Χαλκιδέων, στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και στην Περιφέρεια Στερεάς. Κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και απλά ελάχιστοι, παρασυρόμενοι από τα ΜΜΕ, βγαίνουν και λένε διάφορα, για να κερδίσουν λίγα ....

.....σουτάκια

 - Όλα δείχνουν πως πάμε για παράταση του lockdown, με ότι σημαίνει αυτό. Θα συνεχιστεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και αυτό σημαίνει πως πάμε και για νέα αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ. Οι της ΕΠΟ ζήτησαν να γίνει μια εξαίρεση, αλλά δεν το βλέπουμε, αφού αν γίνει αυτό ...

...ο κωλοτούμπας

 - Είπαμε πως το άθλημα της κωλοτούμπας, θα καταλήξει να γίνει Ολυμπιακό άθλημα σύντομα. Αυτό που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα και η αρμόδια επιτροπή καθυστερεί να το εντάξει στα Ολυμπιακά αθλήματα, είναι οι διπλωματούχοι προπονητές του αθλήματος!!!
Ο Αυγενάκης, επειδή μέχρι σήμερα έχει δει πολλούς να κάνουν κωλοτούμπες, έχει σκεφτεί σοβαρά να δημιουργήσει σχολή προπονητών κωλοτούμπας, στην....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος"  έχει πολλά χρόνια στην πιάτσα και ξέρει καλά το παιχνίδι της διάσπασης και της διάλυσης της όποιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι, πως είναι ενωμένοι, πως δεν μπορεί κανείς να μπει ανάμεσά τους. 
Αυτό το παιχνίδι το ξέρουμε καλά...

...απόψεις

 - Τα έχουμε γράψει πολλές φορές και απορούμε γιατί κάποιοι περιμένουν ν΄ αλλάξουμε άποψη τώρα. Το ποδόσφαιρο πάει από το κακό στο χειρότερο σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτό πλέον δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν υπάρχει πλέον Ελληνικό Ποδόσφαιρο και αυτό το βλέπουμε στις ομάδες μας, αλλά και στην Εθνική ομάδα.
Αυτό που πρέπει να δούμε πλέον, είναι το.....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε, αφού ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως θα έχουμε ένα νέο κύμα κρουσμάτων και το οποίο θα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα και θα θρηνήσουμε...

Ο Ντ. Τραμπ υπόσχεται «ομαλή» μεταβίβαση της εξουσίας και καλεί για «συμφιλίωση»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Πέμπτη ότι στρέφει πλέον την προσοχή του στο να γίνει «ομαλή» και «εύτακτη» μεταβίβαση της εξουσίας, μετά την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου από το Κογκρέσο, μερικές ώρες μετά την εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο.

Στην πρώτη ανάρτηση του Τραμπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μετά την αιματηρή εισβολή και το χάος στο Καπιτώλιο, ένα βίντεο που μεταφόρτωσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αφού «το Κογκρέσο κύρωσε τα ....

Με τηλεκπαίδευση ανοίγουν σήμερα γυμνάσια και λύκεια

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας. 

Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα ...

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Χρόνια σας πολλά

 
Να στείλουμε τα χρόνια μας πολλά, στον κύριο Γιάννη Τζαφέρο, για πολλούς και διάφορους λόγους. 
Σήμερα έχει την ονομαστική του γιορτή και ειλικρινά του ευχόμαστε τα καλύτερα.
Εμείς κλείνουμε τα 63 χρόνια και ο κ. Τζαφέρος αν δεν μας απατά η μνήμη γεννήθηκε το 1963.
Εμείς γεννηθήκαμε το 1958 και ο κ. Τζαφέρος ....

Δεν πρέπει να ξεκινήσει

Αγαπητοί ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, θα πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια και όχι την μισή. 
Στην Γ΄ Εθνική δεν υπάρχουν μόνο 1.000 ποδοσφαιριστές, αλλά περισσότεροι από 2.000.
Στην Γ΄ Εθνική δεν υπάρχουν συμφωνίες για φως, νερό, τηλέφωνο και φαγητό, αλλά ισχύει το "τόσα θέλω", δώστα για να έρθω. 
Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σκληρά στα εργοστάσια και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουν το μηνιάτικο το....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Άλλη μια φορά χωρίς καράβι η γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα!

Αυτή τη φορά, από 1/1/2021, λόγω απόφασης της πλοιοκτήτριας εταιρίας να μην αξιοποιεί το ένα πλοίο (ΠΑΝΟΡΑΜΑ) λόγο κόστους και καθώς το δεύτερο πλοίο (EVIASTAR) έχει σταματήσει για τις αναγκαίες επισκευές. Ως τώρα δεν είναι βέβαιη η ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων, ενώ φημολογείται πως αν δεν δοθεί επιδότηση δε θα ξαναρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανής!

Και πέρσι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του Μάρτη θυμίζουμε ότι είχαν σταματήσει τα δρομολόγια. Είναι συνέχεια μιας σειράς περιστατικών, όπως της ακύρωσης δρομολογίων τους χειμερινούς μήνες, υποτίθεται λόγω απαγορευτικού, στην πραγματικότητα λόγω μικρής κίνησης.

Παρά τις τεράστιες φοροαπαλλαγές, τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών,  τις κρατικές επιδοτήσεις και τα ακριβά εισιτήρια οι εφοπλιστές "τα θέλουν όλα δικά τους" και με κριτήριο το κέρδος σταματούν τη δρομολόγηση των πλοίων με βαριές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.....

Επιστολή στον Πρωθυπουργό

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
Λαμβάνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε εσάς ως τον αρμοδιότερο στην χώρα για την διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών, αλλά και για την ύπαρξη αθλητισμού, όπως ορίζει το Σύνταγμα, καθώς για εμάς και τις οικογένειές μας αποτελεί ανάγκη επιβίωσης η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Ποδοσφαίρου.
Έχουμε απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στο αρμόδιο υφυπουργείο Αθλητισμού και έχουν καταρτισθεί τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα τηρήσουμε, όμως φαίνεται να υπάρχει κάποια κωλυσιεργία.
Αυτό που δεν έχουμε ίσως εξηγήσει καλά στους υπευθύνους είναι όχι ότι ο αθλητισμός αποτελεί το οξυγόνο για την κοινωνία μας και τα παιδιά μας και την ασπίδα από ιώσεις.....

Κορονοϊός: 510 νέα κρούσματα, 47 θάνατοι, 391 οι διασωληνωμένοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42.934 (30,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 391 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 266 (68,0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 911 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.041 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ...

"Τα παρατράγουδα"

 - Καλησπέρα και χρόνια πολλά στα εναπομείναντα παρατράγουδα και ευχόμαστε σύντομα ν΄ αλλάξουν πρακτικές, να πάψουν να ρίχνουν λάσπη και φυσικά να μάθουν πως για όλα υπάρχουν και κόκκινες γραμμές.
Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη και όχι με λόγια, πως δεν κρατάμε κακίες, δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κάποιον, δεν....

Για γέλια.....

 Τελικά υπάρχει το αυτοδιοικητο στο ποδοσφαιρο ή όχι; Αυτοδιοίκητο σημαίνει πως εγώ διοικώ κι εσύ πληρώνεις;
Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα λέει η ΕΠΟ οι ΕΠΣ οι ποδοσφαιριστές, αλλά με.....

...σφηνάκια

 - Το apopsignomi.blogspot ακούει τους πάντες και σέβεται τις απόψεις όλων, αλλά έχει την δική του άποψη για την Δημοκρατία. Δεν μπορεί να μιλάνε για Δημοκρατία, αυτοί οι οποίοι βρίζουν, συκοφαντούν και απειλούν Πρωθυπουργούς, Προέδρους Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο και τους πολίτες που δεν συμφωνούν μαζί τους. Κόψτε μας και την καλημέρα, αλλά φαίνεται πως ήρθε η ώρα να μπούνε στην άκρη οι νοσταλγοί μαύρων εποχών. Τα....

Βελτιωμένο Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες

Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης όλων των προγραμμάτων του
Οργανισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στον ανασχεδιασμό του «Προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας», που είχε καλύψει μόνο 2.000 από τις 5.000 διαθέσιμες θέσεις σε διάστημα 22 μηνών. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.
 Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης
κυμαίνεται από 12.000 € για ατομική επιχείρηση, έως 24.000 € για επιχείρηση με
τρεις δικαιούχους εταίρους. Κατόπιν αίτησης, μετά την ολοκλήρωση της 3μηνης
δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της....

....μικρά, μικρά

 - Γιατί συνήθως γκρινιάζουν τα μωρά και κλαίνε;;; Γιατί απλά θέλουν το γαλατάκι τους!! Αυτό το γνωρίζουν καλά, όσοι μεγάλωσαν παιδιά. Έτσι δεν είναι. 

- Ο ραδιοφωνατζής χέρι - χέρι με τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, θέλουν να περάσουν το μήνυμα στους πολίτες της Στερεάς και ιδιαίτερα των περιοχών που πλήγηκαν από τις θεομηνίες και να τους πούνε πως η Περιφέρεια μοίρασε....