Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Καλό ταξίδι Χρύσα

 Τελικά το ταξίδι χωρίς επιστροφή για την Χρύσα, θ΄ αρχίσει αύριο το μεσημέρι στις 13:00 από την γειτονιά της και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Βασιλικού. 
Δυστυχώς το ταξίδι της συμπίπτει με την έναρξη της απαγόρευσης της μετακίνησης και της παρουσίας κόσμου ακόμη και στις κηδείες.
Η οικογένειά της θα την συνοδεύσει στην τελευταία της κατοικία, αλλά ....

ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Είναι δύσκολο να αποχαιρετήσεις μία φίλη αλλά και έναν άνθρωπο που ήταν πάντα με ένα χαμόγελο και μία καλή κουβέντα.
Να έχεις καλό παράδεισο Χρυσούλα μας και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Φίλε Σάκη καλή δύναμη και κουράγιο σε σένα ...

"Έφυγε" η Χρύσα Γεραμάνη

 
- Καλό ταξίδι Χρύσα. Θα σε θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή και πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσεις τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου 2021 στον Δήμο Χαλκιδέων
Σύμφωνα με τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ως αποτέλεσμα της επιδημιολογικής αύξησης που παρατηρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων, σας ενημερώνουμε ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ...

Α.Σ. Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου


Το ΔΣ του Ευβοϊκού, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια  της Χρυσούλας Γεραμάνη.
Σήμερα έσβησε το πιο ....

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ


Σύσσωμος ο Α. Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ συγκλονισμένος από τον αδόκητο χαμό της υπαλλήλου της ΕΠΣ Εύβοιας Χρύσας Γεραμάνη , εκφράζει την βαθύτατη θλίψη...

ΑΟ Χαλκiς

 Μετά λύπης μας, ενημερωθήκαμε για τον χαμό της υπαλλήλου του Διοικητικού Προσωπικού της ΕΠΣ Ευβοίας, Χρύσας Γεραμάνη, ενός ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους...

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγ. Νικολάου Κρήτης από τις 6 το πρωί του Σαββάτου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές από αύριο στις 6 το πρωί:

      - Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.      

      - Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.      

      - Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη...

...σφηνάκια

 - Ας παραμείνουμε σοβαροί εμείς κι ας αφήσουμε τους άλλους να βγάζουν τ΄ απωθημένα τους. Εμείς  θα περιμένουμε το δικό τους τηλεφώνημα, για να μας πούνε, αυτά που λένε στις παρέες τους και μέσα από το fb.
Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτός που τα λέει ακούει στο όνομα Χρήστος, Γιώργος, Γιάννης, Βασίλης ή Βασιλάκης ή Λάκης. Δικαίωμα.....

Αυγενάκης στη Βουλή: «Λύση στο χρονίζον πρόβλημα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των προπονητών»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Για την οριστική λύση που θα δοθεί στο σύνθετο και χρονίζον πρόβλημα με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προπονητικού επαγγέλματος στον αθλητισμό, μίλησε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με θέμα την «Ανεμπόδιστη άσκηση του επαγγέλματος προπονητή ποδοσφαίρου από πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ & ΤΕΦΑΑ)». Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ (4373/2016) «όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα, αλλά δημιούργησε μεγαλύτερη σύγχυση, καθώς δεν εφαρμόσθηκε ποτέ».

Τόνισε, μάλιστα, ότι, κατόπιν αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους (φορείς και συνδέσμους προπονητών πανελλήνιας εμβέλειας, αθλητικές Ομοσπονδίες, τους κοσμήτορες των πέντε ΣΕΦΑΑ της χώρας κ.ά.) «θα φέρουμε προς συζήτηση και ψήφιση νομοθετική πρωτοβουλία που θα ρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα της προπονητικής, δίνοντας λύση σε ένα σύνθετο και χρονίζον πρόβλημα. Και, παράλληλα, θα είμαστε έτοιμοι για την ενεργοποίηση και.....

Yπό αξιολόγηση 20 φάκελοι με στρατηγικές επενδύσεις, αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Του Δημήτρη Μάνωλη

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, προσελκύοντας εταιρείες κολοσσούς, όπως είναι η Microsoft, η Volkswagen, η Pfizer, η Next e. Go, να δημιουργήσει την εικόνα προς τα έξω ότι μπορούμε πλέον να αναπτυχθούμε και σε άλλους τομείς, πέρα του τουρισμού» τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής. 

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως μέσα στο 2020 ολοκληρώθηκαν 14 στρατηγικές επενδύσεις, οι λεγόμενες fast track, οι οποίες ανέρχονται πάνω από 2,8 δισ. ευρώ και ανακοίνωσε πως στην Enterprise Greece βρίσκονται 20 φάκελοι υπό αξιολόγηση, αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ. Αυτό συμβαίνει, όπως ανέφερε, διότι οι αγορές καταλαβαίνουν ότι οι επενδυτές καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα είναι πλέον φιλόξενη για τους επενδυτές.

Ο γενικός γραμματέας προσέθεσε πως δεν είναι μόνο οι στρατηγικές επενδύσεις, αλλά η προσέλκυση γενικά των επενδύσεων. «Στρατηγικές επενδύσεις είναι οι....

Μετά τις 31/8, μόνο σωματεία εγγεγραμμένα στο Μητρώο θα μπορούν να κάνουν χρήση εθνικών και δημοτικών εγκαταστάσεων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προθεσμία ως τις 31 Αυγούστου για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, θα έχουν τα σωματεία που κάνουν χρήση αθλτικών εγκαταστάσεων που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α΄ και β΄ βαθμού). Όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ 104,6", λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, θα παραταθούν οι σχετικές προθεσμίες, που εξέπνεαν στις 18 Μαρτίου (για τις εγκαταστάσεις της ΓΓΑ) και στις 12 Απριλίου (για τους Δήμους και τις Περιφέρειες).

Όσα σωματεία δεν θα έχουν ολοκληρώσει ως τις 31/8 την εγγραφή τους στο Μητρώο, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εθνικές ή δημοτικές εγκαταστάσεις και για το θέμα αυτό ο κ. Αυγενάκης απέστειλε την περασμένη Τετάρτη (3/2) επιστολή προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας τις υποχρεώσεις τους, όπως απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού για το θέμα αυτό:

"Με το άρθρο 3, παράγραφος 4 του αθλητικού νόμου 4726/2020, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, τροποποιήθηκε το άρθρο 8 του ν. 2725/1999 και προβλέφθηκε ότι:

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται μητρώο ειδικά αναγνωρισμένων...

Ψηφίστηκε το ν/σ για την απογραφή του 2021 και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις. Επί της αρχής και επί του συνόλου, "ναι" ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, "παρών" δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, ενώ "όχι" ψήφισαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου έγινα δεκτά με ευρεία πλειοψηφία, πλην του άρθρου 30 (οικονομική ενίσχυση στην "Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ") που ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, και του άρθρου 41 (Παραχώρηση ακινήτων στο σωματείο «Ν.Γ.Σ.Θ. ΗΡΑΚΛΗΣ 1908" που πέρασε παμψηφεί.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της πολύωρης συνεδρίασης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη στόχευση να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, και να στηρίξει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, προετοιμάζει την επόμενη μέρα, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή διαδικασία. "Αυτόν τον σκοπό άλλωστε, έχει η πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, των έργων, που έχουν τα εχέγγυα για να ενταχθούν στο ταμείο...

Κορονοϊός-Ελλάδα: 1.195 νέα κρούσματα - 19 νεκροί, 246 διασωληνωμένοι

63 τα κρούσματα στην Εύβοια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.195 νέα κρούσματα της λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 162.107, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.010 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51.438 (62,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 246. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 179 (72,8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. Το 86,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 1.155 ασθενείς, από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.922 θανάτους συνολικά στην Ελλάδα, εκ των οποίων 3.485 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα

Η κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

55 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

92 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

102 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

28 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

138 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

68 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών....

"Τα παρατράγουδα"

 - Δεν έχει κανένα νόημα την ώρα που κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, εμείς να του γράφουμε διάφορα, ακόμη κι αν αυτός εμάς δεν μας σεβάστηκε ποτέ.
Δεν θα γίνουμε ίδιοι.
Ευχόμαστε υγεία στην οικογένειά του κι ας ξέρουμε πως θα συνεχίσει να ρίχνει λάσπη και να ....

ΟΑΕΔ: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι υποχρεούνται να δηλώνουν την παρουσία τους μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.
Συγκεκριμένα, για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, η δήλωση...

Tιμητική πρόσκληση του Μπαχ στην Ελλάδα για τους Χειμερινούς Αγώνες «Πεκίνο 2022»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ προσκάλεσε τιμητικά πρώτα την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς «Πεκίνο 2022», έναν ακριβώς χρόνο πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Η αποστολή της πρόσκλησης έγινε συμβολικά από το γραφείο του Πιερ Ντε Κουμπερτέν στη Λωζάνη, μέσω video, λόγω των μέτρων για την πανδημία. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη μεταξύ των οκτώ χωρών στις οποίες στάλθηκε η πρόσκληση, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ να υπογράφει ο ίδιος τις προσκλήσεις για τις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές.  

Εκτός από την ΕΟΕ, πρόσκληση στάλθηκε στην Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή για...

.....μικρά, μικρά

 - Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας, έβγαλε ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση για Κάμπαξη και Παπακωνσταντίνου. Η ΕΠΣΕ τίποτα απολύτως. Φαίνεται πως ακόμη και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, δεν μπορεί να είναι πάνω, από τους πισινούς που θέλουν ....

Τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες έως 64 ετών, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών.

Μετά τη συνεδρίαση, ακολούθησαν δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε πως «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε λεπτομερώς όλα τα υπάρχοντα δεδομένα σε σχέση με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Oxford/AstraZeneca, μετά την πρόσφατη έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χρήση σε άτομα 18 ετών και άνω και ενόψει της δυνατότητας διάθεσής του στην Ελλάδα κατά το προσεχές διάστημα».

Η Επιτροπή κρίνει ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, το....

Υπ. Εργασίας: Ενισχύεται με 121 νέους επιθεωρητές το ΣΕΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι προτεραιότητες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2021 σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και, ειδικότερα, στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με το γενικό επιθεωρητή του ΣΕΠΕ Χαράλαμπο Βούρτση και διευθυντικά στελέχη του Σώματος. Στη σύσκεψη μετείχε και η γενική γραμματέας Εργασίας 'Αννα Στρατινάκη.

   Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο ρόλος του ΣΕΠΕ είναι κρίσιμος, όχι μόνο για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και για τη σωστή λειτουργία της αγοράς και του ανταγωνισμού. Σημείωσε ότι, ειδικά στις σημερινές περιστάσεις της πανδημίας, η ελεγκτική λειτουργία έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς το Σώμα, εκτός από την εργατική νομοθεσία, ελέγχει και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ακόμη ότι η πολιτική ηγεσία θα συνδράμει με κάθε μέσο το ΣΕΠΕ στην αποστολή....

Θα παραμένει ενεργή η ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Χαλκιδέων, για πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποπληρωμής

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών αντιμετώπισης του Covid-19 και της εξυπηρέτησης των πολιτών χωρίς φυσική παρουσία στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων στη Ληλαντίων για σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, όσοι δημότες έχουν ρύθμιση οφειλών και δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αποπληρωμής της, η ρύθμισή τους θα.....

ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας

 
Χαλκίδα,  5 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και συγκεκριμένα, την εμφάνιση κρουσμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα στην μαθητική κοινότητα, ιδίως στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κρίνει επιβεβλημένη την επισήμανση της σοβαρότητας της κατάστασης και της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας εκ μέρους της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας προς αποφυγή διασποράς του ιού.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της υγειονομικής κατάστασης, επιβραβεύουμε τη συμπεριφορά των μαθητών για την εκούσια εφαρμογή των μέτρων και υπενθυμίζουμε, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις σε τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, την τήρηση...

...φαπούλες

 - Κυρία μου ποια είσθε εσείς; Από που πήρατε το δικαίωμα να λέτε όσα λέτε εναντίον της δημάρχου και εναντίον του Δημοτικού Συμβουλίου, για μια απόφαση που πήραν για την αυθαιρεσία που έστελνε 1.000 προσφυγόπουλα, σε σχολεία της Ανθηδώνας και Αυλίδας; Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν και δεν μας ενδιαφέρει να μας χαρακτηρίσουν και .....

Σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) για το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου 2021 στον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι, σε συνεργασία με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), για όσους πολίτες επιθυμούν, στα παρακάτω σημεία:
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 στην αρχή της οδού Αβάντων (πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο), από ώρα 10:00 έως και ώρα 13:00
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στο Δημαρχείο της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης, από ώρα...

Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα συνέχισε τη μεταρρυθμιστική διαδικασία κάτω από δύσκολες συνθήκες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), που είναι ο πρόδρομος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αποφάσισε σήμερα να εξαλείψει, για την περίοδο από τις 17 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, την προσαύξηση του επιτοκίου δανείου που είχε λάβει η Ελλάδα το 2012. Η απόφαση ελήφθη μετά από θετική αξιολόγηση του Eurogroup στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου το όφελος για την Ελλάδα από τη μείωση του επιτοκίου ανέρχεται σε 122,5 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, ο ESM, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών της Ευρωζώνης, είχε μεταβιβάσει στην Ελλάδα ποσό ύψους 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα το Ευρωσύστημα (SMP/ANFA).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM και του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε: «Η Ελλάδα συνέχισε τη μεταρρυθμιστική διαδικασία της κάτω από δύσκολες...

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Αρ. Πρωτ. : 1128
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής Zoom) για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας κατά τις προβλέψεις της παρ 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 10 της ΠΝΠ (Αρ. Φύλλου 55/11-3-2020/ Τ’ Α) και την υπ’ αριθμ. 40/20930/31-3-2020 Εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ, την 5η του μηνός Φεβρουαρίου του
έτους 2021, ημέρα της εβδομάδος Παρασκευή και ώρα 18:00 , για την λήψη...

....σουτάκια

 -  Εξώδικο έστειλε στον πρόεδρο και τον γραμματέα της ΕΠΣ Εύβοιας ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου και τους καλεί να εφαρμόσουν τον νόμο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιώθηκε στα δικαστήρια και με βάση τον νόμο πρέπει να επιστρέψει στην θέση που κατείχε στην ΕΠΣΕ. Δυστυχώς οι μέρες περνούν και ο πρόεδρος κ. Ρέτσας ούτε καν τηλεφώνημα δεν έκανε προς τον "φίλο του" κύριο Παπακωνσταντίνου και προφανώς η στάση του.....

Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας

Ανακοίνωση για απόφαση δικαστηρίου

Ο Σύνδεσμός μας θα ήθελε να δηλώσει την ευαρέσκειά του για το οριστικό τέλος στην περιπέτεια του μέλους μας Γιάννη Κάμπαξη, και του πρώην Προέδρου της ΕΠΣΕ κ. Παπακωνσταντίνου.
Μετά από μια μακρά κι επίπονη διαδικασία, αποδείχθηκε αυτό που από την αρχή πιστεύαμε κι είχαμε δηλώσει. Ότι δεν υπάρχει καμία κατηγορία που να ευσταθεί κι αυτό θα αποδεικνυόταν, περίτρανα, στο δικαστήριο, όπως κι έγινε. Χρειάστηκε, βέβαια, να...

Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω COVID-19 στο χώρο της Εκκλησίας θα συζητηθούν αύριο στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Εκκλησία της Ελλάδος, 81 Μητροπόλεις της χώρας και πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μέσω των συνηγόρων τους, θα αναπτύξουν σήμερα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη νομική επιχειρηματολογία τους κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαπτίσια, κ.λπ.) και κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, όπως επίσης θα συζητηθεί αίτηση δικηγόρου Θεσσαλονίκης κατά του lockdown.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα συνέλθει με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη θα συζητηθούν πέντε αιτήσεις ακύρωσης που αφορούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος"  δεν έχει καμία διάθεση ν΄ ασχοληθεί με τα προσωπικά κανενός και δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Όποιος όμως ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ξέρει πως όλοι έχουν δικαίωμα να του ασκούν κριτική. 
Είναι τραγικό να πιστεύουν κάποιοι πως επειδή βρέθηκαν σε μια οποιαδήποτε θέση, μπορούν να κάνουν ότι θέλουν για να μείνουν γαντζωμένοι σ΄ αυτή και σε βάρος άλλων.
Όταν φτάνουμε σ΄ αυτό το σημείο....

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης  Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Κύμης-Αλιβερίου σε συνεδρίαση.

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην τακτική  συνεδρίαση   του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας  του κορωνοϊού με τηλεδιάσκεψη από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών την  Παρασκευή  5 Φεβρουαρίου 2021 με ώρα έναρξης 18:30 μ.μ., προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα της  ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης περί  έγκρισης τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου  Κύμης -Αλιβερίου.

2. Λήψη απόφασης περί αλλαγής των όρων δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στο Ο.Τ. 126 και τροποποίησης του σκοπού από Διοικητήριο σε πολιτιστικό κέντρο.

3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ. αριθμ. 106/2020 απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης...

Α. Διαμαντοπούλου: «Η επιλογή μίας γυναίκας επικεφαλής στον ΟΟΣΑ θα σπάσει ακόμα μία "γυάλινη οροφή"»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στις προτάσεις που παρουσίασα στον ΟΟΣΑ έδωσα έμφαση στην εξάλειψη των αποκλεισμών: αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπει τέλος στις ανισότητες μεταξύ κρατών, κοινωνιών, γενεών και φύλων» τονίζει σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El País η Ελληνίδα υποψήφια για το αξίωμα του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.  
Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της ισπανικής εφημερίδας, με τίτλο «Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν θα ενισχύσει την πολυμερή συνεργασία» και υπότιτλο: «Η Ελληνίδα υποψήφια για τη θέση του επικεφαλής του ΟΟΣΑ θεωρεί απαρχαιωμένο το φορολογικό σύστημα, λόγω της παγκοσμιοποίησης: τα κέρδη πρέπει να φορολογούνται εκεί όπου δημιουργείται η αξία». 

Εστιάζοντας στην προοπτική να ηγηθεί για πρώτη φορά γυναίκα στον ΟΟΣΑ, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως «θα ισοδυναμούσε με το σπάσιμο μίας ακόμη "γυάλινης οροφής"». Υπογράμμισε μάλιστα πως «η επιλογή μιας γυναίκας...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μπορεί να είναι κουραστικό να γράφουμε κάθε μέρα για τα μέτρα, αλλά να φοράτε πάντα την μάσκα σας, να κρατάτε αποστάσεις και να μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις. Προστατέψτε τον εαυτό σας, προστατέψτε την οικογένειά σας, προστατέψτε τους φίλους και τους συγγενείς σας. Ο κορονοϊός είναι εδώ και θα είναι για πολύ.....

Απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων.

Την προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων για τρεις (3) ημέρες, ήτοι από την Παρασκευή 05/02/2021 έως και την Τρίτη 09/02/2021, αποφάσισε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Η αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε για λόγους υγιεινής και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες απολύμανσης. Οι τρεις (3) ημέρες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης σε 131 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων.  
Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη, βάσει του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/01-08-2017) και των διατάξεων του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 (περ.4, παρ.27). Η αρμοδιότητα απόφασης προσωρινής αναστολής λειτουργίας ....

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



...σφηνάκια

 - Καλησπέρα σας κύριε ραδιοφωνατζή και πρέπει κάπου κάπου να λέτε και όλη την αλήθεια. Για πείτε μας, γιατί δεν λέτε τίποτα για το έργο στο Δοκό με την άντληση νερών που είχε αναθέσει ο κ. Παγώνης σε εργολάβο από την Θεσσαλονίκη; Είχατε πει κάτι τότε που ανατέθηκε το ....

Κ. Τσιάρας: "Σπουδαία ημέρα για τα δικαστήρια της χώρας"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ηχογράφησης -αποηχογράφησης της διαδικασίας της ποινικής δίκης, το οποίο τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή, παρέστη σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Ειδικότερα, το νέο σύστημα με το οποίο θα καταγράφεται ψηφιακά όλη η ακροαματική διαδικασία μιας δίκης στα ποινικά δικαστήρια, όπως συμβαίνει ήδη στις πολιτικές δίκες, παρουσιάστηκε σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.
Τον κ. Τσιάρα υποδέχθηκε  στο Πρωτοδικείο η πρόεδρος της τριμελούς διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών Σοφία Φούρλαρη, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, πρόεδρος Εφετών   Γιώργος Παπαγεωργίου.
Σημειώνεται ότι η  εφαρμογή του νέου συστήματος ξεκινάει από το Πρωτοδικείο Αθηνών και ειδικότερα από τα τριμελή ακροατήρια,  τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια και το Δικαστήριο Ανηλίκων. Η λειτουργία του συστήματος θα επεκταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα στο Εφετείο Αθηνών, τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά και σταδιακά  σε όλα τα ποινικά ακροατήρια ανά τη χώρα.
  Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «με την εγκατάσταση....

Συγχαρητήρια

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του άτυχου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ομόφωνη απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η Βουλή να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του άτυχου 46χρόνου πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του εν ώρα...

55 κρούσματα στην Εύβοια

 Γεωγραφική κατανομή των 1.070 κρουσμάτων covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 1.070 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

76 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

58 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

101 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

129 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

80 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών

87 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

81 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας...

"Τα παρατράγουδα"

 - Έχω πεθάνει στα γέλια με τις απορίες κάποιων. Μόνο παρατράγουδο δεν είναι "το ανακόντα"  των Ψαχνών. Ούτε καν πλησιάζει προς τα εκεί. Δεν θα δώσουμε όμως περισσότερα στοιχεία, γιατί δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε κανέναν. 
Πιστεύουμε πως σιγά σιγά θα γίνει γνωστό το όνομα, αφού φαίνεται πως έχει πάρει ανάποδες και θα ///

Κορονοϊός: 1.070 νέα κρούσματα, 249 διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160.935, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.002 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.974 (62,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 249 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι...

Μ. Βορίδης: Μέσα στο δεκαπενθήμερο έτοιμη η πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων 15 ημερών, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel. Μέσω της πλατφόρμας οι απόδημοι θα δηλώσουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους και συγκεκριμένα στα εκλογικά κέντρα που θα συγκροτηθούν στις περιοχές με πάνω από 50 ψηφοφόρους. Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και ταυτόχρονα θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι. Όπως εξήγησε ο....

Αφιέρωμα στο Νίκο Σκαλκώτα από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον «Έλληνα συνθέτη του κόσμου» Νίκο Σκαλκώτα (1904-1949) εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τη σειρά πορτρέτων σημαντικών εκπροσώπων του νεοελληνικού μουσικού πολιτισμού, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στις 19:00.

Το αφιέρωμα αφηγείται τα όνειρα, τις επιδιώξεις, τις χαρές και τις απογοητεύσεις του Σκαλκώτα από την Αθήνα στο Βερολίνο (το 1921) και πίσω (το 1933). Πυλώνας του αφιερώματος είναι η ίδια του η μουσική και η καλειδοσκοπική της διάσταση. Την ορχήστρα διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και ερμηνεύουν οι: Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο), Απόστολος...

....μικρά, μικρά

 - Θα παραδώσουν λένε τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους οι άνθρωποι της εστίασης, στην κυβέρνηση!!! Δηλαδή θα έχουμε παραλαβή παράδοση;;;; Προσέξτε κυρίες και κύριοι της εστίασης, γιατί δεν είναι καλό να παραδίδεις κλειδιά. Μπορεί να πέσουν και σε χέρια άλλων, που θα....

Για το NOSTIMO στο Αλιβέρι

 - Γιατί πρέπει κάθε φορά που κάποιος λέει μια μαλακία για να σε συκοφαντήσει, θα πρέπει να τρέχεις να απαντήσεις και ν΄ αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας;
Κάποιοι εκεί στο Αλιβέρι, θέλησαν να συκοφαντήσουν την επιχείρηση NOSTIMO του κυρίου Σάκη Νικολάου και κυκλοφόρησαν πως κάποια ....